Августинки 2009 - тема № 45

• 10 916
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Ха, здравейте!

Румик, честити чудесни размери! Simple Smile

Захира, кажи нещо повече за това с момента на зачеването. Къде мога да попрочета в нета?

Аз вчера и днес пак се съсипах от чистене и търкане... Сега съм се зарекла, че ще го давам по-леко поне до 13-14 юли, че нещо ме позаболя кръста.

Получихме си количката и вчера я сглобих. Адски щастлива и доволна съм  Grinning Имах малко проблеми със сглобяването на колелата и не мина и без сълзи (откачена работа), но пък резултатът мноооого ме радва. Днес мисля да изпера плата на порт бебето.

Едно малко въпросче... Нали няма как да подценя контракциите при започване на раждането и да не разбера, че тръгва? Имам разни параноични мисли за това как раждам вкъщи или по път и се опитвам да ги разсея...  Embarassed

# 106
  • София
Хипооо,  Wink аз не съм си ги купувала, затуй и не ти отговорих. Едните ми ги подари свеки, другите май баба ми. Хаха, яко, а!

Захира, май се интересуваме от еднакви неща. По едно време много се бях запалила, че и на курсове ходих 1 година, но нали съм Близнаци бързо ми мина. Ти ако си секцио щеше ли да отидеш на астролог за датата? Аз именно заради това, което стана с колежката май не бих се решила.

Цвети, по принцип е така, но си мисля, че ще се притесня много повече, ако ми се появят контракции, изтекат водите и т.н., а знам, че съм за секцио, и то с екип. То не че е невъзможно да се случи...

Лили, имаш предвид, че си искала повече от 10 дни преди термина нали? Не по-малко?

Аз май не искам да е в предпразничен и празничен ден, че като ме приеха преди 2 години беше събота, баш по 24-ти май, та ако не ме чакаха, не ми се мисли. А и сигурно ще ми е по-притеснено заради случилото се тогава.

Ох, да ви кажа почва да ми става тъжно за моичките. Май утре ще пътуват. Ще взема да купя една камера на мъжо за лапитопито, да си гледам момиченцето, че сигурно поне месец няма да го виждам.

# 107
Сънчо, исках да е поне 15-16 дни по-рано, но отсякоха 10 дни. Дано да мине бързо този месец 

# 108
Здравейте от мен!Да се отчета-сега се връщам от преглед.Бебчо е добре, все още е седалищно.Докторката каза, че няма да бърза да определя дата за секцио,а ще си чака до терминаЩе ме следи и ако нещо се наложи по-рано,по-рано ще е.Каза обаче да стискам колкото се може повече.Simple SmileПри мен е малко трудно да се определят нещата, защото менструацията ми е нердовна.А секциото се определя освен всичко друго и на база в коя седмица си.КАза, че бебето по ехографски данни може да е 4 кг и да е доносено, но белодробната му система да не е зряла все още и като се роди да стои в кувьоз.Аз й и мам доверие и знам, че ще нарави най-доброто,така че не се притеснявам.Само някак си ми се искаше да ми каже дата и да си знам,че точно тогава ще раждам. LaughingДаде ми болничния ама документи никакви не ми е дала други.Дали забрави? newsm78На 15 пак ме вика ще питам тогава.
Захира, има значение например кога Луната навлиза в определен знак заради операциите.Мога да кажа например,че между 1-ви и 7-ми август няма проблем за секцио.Simple SmileАко някой се интересува да ми пише на лични и ще погледна в дебелите книги. Simple Smile
kkalina, не се притеснявай.Всичко ще е наред с брат ти.Щом са казали,че ще го местят скоро в травматология,значи състоянието му е  стабилно и няма страшно.Една голяма прегръдка от мен. Hug
Данче, аз искам да си купя точно тия дето ги показвахме на снимката, но за сега в нашия град не съм си намерила.Инъче колани има в магазините за бельо и в магазините за бременни.Извинявай,е не ти отговорих по-рано,ама тия дни съм малко заплес. Blush Heart Eyes
Baqneto, няма начин да не разбереш,че са контракции за раждане.Повярвай ми колкото и да не си наясно сега почнат ли те няма да ги сбъркаш.Simple Smile
 Стискайте палци да не тръгне моето бебе по-рано.Искам да си е доносено и да няма проблеми.А вече се примирих,че ще ме клъцнат.Simple SmileАз ще стискам палци за всички ви! Hug

# 109
Леле, Сънчо, цял месец. Моето диваче хем много ме нервира (особенно сега с тия хормони), хем не мога без нея. А за раждането - точно, щото си с екип няма какво да се притесняваш, като тръгне да се ражда, слагат упойката - в операционната и го вадят. Но знаеш, че то си е избрало деня Simple Smile А пък с изтичането на водите е още по-лесно, защото докато започнат контракциите може да си мине цял ден (всъщност по тази логика, може да го извадят предния ден, а не когато то е ришило, ама...).

Бебчо пак хълца, ей не ме оставя на мира, само да се събудя и той се буди, и после заспиването е сложна работа. После каката като се събуди и почне да говори и елате да видите какво става. Ама гледам не съм само аз така Simple Smile

Ей, Калина, забравих те  ooooh! Да се оправя бързо братчето ти, и скоро да си е в къщи.

Славена, ще устискаш, споко, с теб сме Simple Smile

А контракциите няма как да се сбъркат, и толкова лесно 1-вия път не се ражда, не се притеснявай, едва ли би могло да стане у вас, или на път за болницата. Даже по-вероятно е да избързаш да отидеш, и да те накарат да идеш по-късно  Laughing

# 110
Ей, Калина, забравих те  ooooh! Да се оправя бързо братчето ти, и скоро да си е в къщи.

Praynig Praynig Praynig

Сънчо, Славена  Hug  bouquet

# 111
Сънчо, добре съм, но вчера наистина ми беше малко каръшки и на юруш, ден. Мина вече.

Записах се на лекцийте на 9месеца на 17,24,28 и 31.07, ако има мамчета, които ще ги посетят, ще се радвам на приятната компания.

На отворени врати някои ще ходи ли? Замислям се за Токуда и Майчин дом, да видя какво е.

Ползотворно смятам да уползотворя времето, когато изляза болничния, да отида и на йога, има ли навитачки?

Имам да ви чета още от предишната тема и от тази още няколко страници.

# 112
Ауууу,какъв град вали в Пловдив,и как гърми,и как светка, а аз съм самичка #Crazy.Малко ми е страшничко.

# 113
Лелееееееее какъв дъжд!  Shocked Хвана ме в една шивачница, където стоях поне час и половина докато не спрях един трамвай пред самата шивачница  Grinning Милата бебка, как се стресна от няколко ужасни гръмотевици Sad

Сънчо: аз май бих избрала дата, дето татито да не трябва да на работа - тоест точно събота/неделя. Освен това просто бих си харесала някоя дата, коят ми звучи добре Simple Smile Примерно аз ако трябваше да избирам дата за секцио бих си избрала 25 юли, тъй като датата 25-ти ми носи късмет и щастие, както вече написах Simple Smile

Руми: лелеее браво на 'малкия'  Laughing Да е жив и здрав! Но Люлякова е права - само защото расте едро не значи, че трябва да се роди по-рано, та нека си седи в мама докато за него е най-добре, а и докато лекарите преценят.

Захира това за звездите може би наистина си струва да се замисли човек... Но надали лекарите биха погледанли сериозно на това, по-скоро ти ако си направиш консултация с астролог и така се насочиш към датата...

Дан4е: такива гащи има в магазините за бременни и някои бебешки магазини. Примерно в Бейби мола в Люлин, Пиги'с хаус, както и в магазина на Пиротска за бременни - за тези места със сигурност знам, че ги има! Аз точно днес гледах в магаина на Пиротска, но май ще изчакам да родя, че да си взема правилния размер!

Лелееее това с колежката на Сънчо ме разби!  Shocked Тези хора съвсем са се смахнали с най-различните си предубеждения и убеждения! Лелееее, какво стана с природата и бебо да се появи когато то си реши???  Naughty ooooh!

А какво одеалце мама ми купи за бебкааа  Heart Eyes Чакаме да го доставят от 2 седмици, но си заслужаваше (тя взе последното тогава за сестра ми и аз ревнах за същото  Grinning ) !! Такава мекота и сладост няма Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 17:36 от yana-sladurana

# 114
благодаря ви момичета за споделената радост и пожелания Hugжелая ви и вие да сте живи и здрави с хубави пухкави бебчета.
Сънчо,най-вероятно ще ме резнат,защото съм с тесен таз,но дано докитата кажат,че бебо не е толкова голям и да мога да си го родя нормално.
присъединявам се към казаното от Люлякова,и не съм казала,че ще излиза защото е голям,а аз искам вече да го родя че ми е тежичко вече и само пуфта Crazy

# 115
  • София
Е как така вали порой едновремено в Пловдив и София! Я да си признае, който ни го е пратил! Joy

# 116
KKalina, стискам палци да се оправи братчето ти...как ли ти се е свило всичко..
Данче,отиди в първия магазин за бельо до вас и вземи най-дълбоките и смешни бабешки ластични гащи, това е филосфията..няма да надвишат 7-10 лв...мисля че е излишно да даваме повече за тази прекрасна придобивка..

# 117
  • София
Стискам палци на всички ни да си родим, когато трябва и когато бебоците са си готови за среща с външния свят.

Калинче, забравих те и аз, хем исках да ти пиша. Радвам се, че вече е по-добре братчето ти, стискам палци бързо да му мине и да няма сериозни травми.

Цвети, не знам. Не виждам чак пък толкова да се намеся в живота на детето ми, като му избера дата за раждане.
Може би пък точно така е трябвало да стане, никой не може да каже.
Както го каза и ти с водите.
Може и доктора да ти сложи система и да ускори раждането или да не ти сложи и да родиш доста по-късно.
Във всеки случай не мисля да го мисля толкова. Да не говорим, че като съм си избрала доктор ще разчитам на него, той ще знае, че на еди коя си има операция. А не да го викам по нощите например. То с Ивайла така стана в същност.
Ох, стига разсъждения от моя страна.

# 118
Жули, честито бебче на твоята приятелка! Да са живи и здрави и да се гледат без проблем  Hug

Румка, той твоя младеж си е готов за среща с мама и тати  Peace, и аз като Сънчо не мисля, че само от големината зависи секциото... Има бебета по 5кг. се раждат нормално, така че не се притеснявай, като му стане тясно, ще излезе baby_neutral

Захира, дрешките са много сладки! А и за количката, видя ли че има доста по-евтини и добри варианти
По ЖК мен на видеозон са ме гледали до момента само 2 пъти и то и 2-та пъти мъжът ми беше готов да ги бие, за да ме прегледат... Добре че си ходя на частно и доки ме гледа всеки месец Naughty за мое успокоение.

Диди, аз гледах ултразвук против комари в Хиполенд, не знам обаче в Пловдив дали има...

Калинче, стискам палци братлето да се оправи леко и бързо, за да е готов скоро да гушка племеника  Hug

Данче, за  гащите не знам дали имат номера, но със сигурност ги продават във всеки магазин за по-бабешко бельо и по сергиите(аз съм виждала и онзи "модел" дето го показахти на сергия). И аз не смятам , че е нужно за тоз аксесоар да се изхвърляме със суми.

На лекцията утре аз няма май да отида, че не върви да зарежа гостите, но се надявам в петък да дойда (най-много да взема и майка с мен) newsm78

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 18:15 от napetia

# 119
  • София
  Захира,точно същото боди с динята и лигавниче си взех и аз в петък.Не можах да се стърпя заради цената,въпреки че се бях зарекла нищо повече да не купувам.Много е сладурско!
  Янче,качи снимка на одеалцето да го видим и ние,де! Laughing
  Ох,благородно завиждам на всички,чиито термин е в началото на август.толкова ми се иска да съм родила вече и да си гушкам бебето! baby Не знам защо,но все имам чувството (или поне така ми се иска) че ще си родя преди термина...
  Кой ще ходи утре на лекцията от 17ч?Аз се чудя,но май ще отида,струва ми се наистина много интересна.
  С останалите ще се видим в петък на лекцията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт