Августинки 2009 - тема № 45

• 10 893
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро момичета!
Аз раждах с такова хапче. Сутринта ни сложиха такива хапчета на 6 момичета в Шейново. На обяд висяхме в предродилна и много работа им отворихме на лекарите и акушерките, но до 3 ч. всички бяхме родили и изпразнихме родилната зала. 5 от 6 не се оплаквахме, че много боли. На едно от момичетата нещо не излизаше бебето, пък много й викаха да напъва, но май нямаше връзка с хапчето. Между мойто раждането и това на майка ми няма нищо общо. Тя е с тесен таз и е секцио. Последния път като бях при АГ, той беше сложил хапче на едно момиче и тя трябваше да се разхожда по улиците и към 12 ч. се отправиха към болницата. Не знам края, но се надявам да е добър.

# 151
Привет на всички. Как е времето из бг. В Пловдив е голяма задуха едвам дишам.

# 152
  • София
Петя, и на теб хубав ден.

Захира, точно това ми каза и моя доктор - от сега е хубаво всяка седмица на тонове. Даже ми каза, че ще ми запише час за следващия петък, а аз като ходя ще си записвам за следващия път.
Както ви написах - в 1 АГ е безплатно.
Трябва да са доста ограничени хората, които смятат, че ако си купиш количка за малко пари не си обичаш детето.
Наистина ли някой така мисли или ти имаш такива притеснения?

Сосми, модератор ли ти го прати това съобщение? Не ми се вярва да няма някакъв бекъп някъде, много странно.
Според мен са ги изтрили по погрешка, едва ли умишлено. Поне извинение има ли или само уведомление?
Времето е малко по-хладновато, смръчкано и облачно. Не вали засега.

Джули, правилно ти казват в магазина, дунапренено, 3-4 см е съвсем достатъчно за първите месеци. Ти ако сложиш голям матрак на горното ниво той ще ти заеме почти цялата височина.
Аз не слагах нищо, на моята кошара дъното и е омекотено - от едната страна е твърдо, от другата мекичко. Вече не е мекичко от активно експлоатиране, та сигурно и аз ще трябва да купувам дунапренено дюшече.

На братовчедката на мъжо ми в Бургас миналата година така и предизвикаха раждането - с хапче. От хапчето и изтекоха водите, но мисля, че беше минала термина поне с няколко дена, а и е на 40 години. Но роди съвсем леко и бързо, първото дете го е раждала преди 15 години.

Кой питаше за секциото? Там обикновено го планирам 14-10 дни преди термина, но има и доктори/родилки, които искат да е максимално близо до термин. Има една тема по въпроса, май най-често срещаното е 10 дни.

# 153
Съобщението е със следния подател и основание

Подател: Forum.BG-Mamma <admin@bg-mamma.com>
Относно: Iztrita tema: Бъдещи майчета Август 2009 - тема № 42
Съобщение:
Дивиана e iztril(a) tema, kym koiato si aboniran.

Pozdravi: BG-Mamma

# 154
Джули, правилно ти казват в магазина, дунапренено, 3-4 см е съвсем достатъчно за първите месеци. Ти ако сложиш голям матрак на горното ниво той ще ти заеме почти цялата височина.

По принцип препоръчват за новороденото матрака да е максимално твърд, за да не се получава изкривяване или нещо подобно. Не съм много сигурна, но не мога да се сетя за подробности.

# 155
  • София
Сосми, то дунапренът като е тънък не е кой знае колко мек, а и отдолу ако се сложи твърдата част на кошарата, мисля, че ще се получи добре. Ивайла си спеше на класически дюшек от самото начало -тогава нямах още кошара, имах креватчето от моето детство.
Дядо ми е правел тръбни мебели, та такова беше и креватчето. Като се седя колко джобове, обиколници, мрежи и т.н. му уших.
Да и пишем ли на Дивиана или няма особен смисъл?

# 156
Добро утро мацки!
Много ми се иска да посетя лекцията на сп.9 месеца утре,ама като знам колко съм неориентирана...Може ли някой да ме чака някъде и да се срещнем предварително...Иначе не виждам как ще се ориентирам.
Ох,ако някой ходи, ще съм му благодарна да се видим..
Лек и прохладен ден на всички..  bouquet

# 157
Да ви се похваля, днес чакам нашите да дойдат на гости и да ни донесат креватчето  Crazy
Та другата седмица явно ще разместваме  newsm78.
За матрака аз мисля да е кокос и пяна, но за кошарките не мога да преценя, все ми се струва че е добре да е лек и тънък, че на моя приятелка детето като стана на няколко месеца пропадаше...

Добро утро мацки!
Много ми се иска да посетя лекцията на сп.9 месеца утре,ама като знам колко съм неориентирана...Може ли някой да ме чака някъде и да се срещнем предварително...Иначе не виждам как ще се ориентирам.
Ох,ако някой ходи, ще съм му благодарна да се видим..
Лек и прохладен ден на всички..  bouquet

Ивка, аз още не съм сигурна дали ще ходя, но най-добре влез и разгледай снимките от срещите, за да разпзнаеш някои от мамите  Peace

# 158
Ами и като е по дебел дунапрена пак не е мек. Аз сега взех от малко по-дебеличките матрачета с дунапрен че моята кошара малко по-ниска и имаше едно ръбче-с каката все се притеснявах...

# 159
Добро утро на вас, че за мен хич не беше  smile3516

Днес отивам на ЖК в Шейново... Трябваше да мерят тонове и да ми вземат секрет, до тук добре. Отивам и вратата ми отваря една гад мръсна, която ненавиждам и  всеки път го кара през просото! Влизам и както обикновено си казвам номера на картона. Взе го погледна го и каза- айде ела да видим тоновете на бебето. Аз си помислих, че ще мерим тонове както ми бяха казали предния път и се запътвам към леглото.... Да ама не! "Ама къде отиваш там, ела тук само ще чуем пулса на бебето" И аз попитах- а тоновете?  Shocked "Ооо, няма нужда"  #Crazy
Всички отговори бяха следните, направете си изводите за въпросите ми!
"Ооо, никви тонове, след 38 седмица евентуално..."  Shocked
"Ооо, абе какъв секрет ще ти взимам бе момиче???!!! Всички бременни имат течение! "  #Crazy
"А, за какво да ти меря килограмите, няма смисъл вече!"  #Crazy
"Кръвно ли, защо, зле ли ти е?"  #Crazy
Записа ми час за другата седмица, отвори ми вратата и повика "СЛЕДВАЩАТА"
 smile3516 Е, за какво се разходих не знам?! Платих 320лв пакет ЖК за да ми отбиват номера ли?
Сори, че стана дълго ама много се изнервих и трябваше да споделя....  Cry Чувствителния ми бременен мозък, не може да го понесе...

# 160
dan4eto8008 То не е за понасяне. Ти защо въобще се е наложило да си плащаш ЖК

# 161
  • София
ivu6a  - аз ще ходя също утре на лекцията, ако искаш нещо може да се разберем.

# 162
До всички, които питаха за предните 3 теми възстановиха ги. Бяха ги изтрили по погрешка

# 163
dan4eto8008 То не е за понасяне. Ти защо въобще се е наложило да си плащаш ЖК

Щото толкова бързо забременях, че не знаех къде какво мога да ползвам. Току що се бях прибрала от чужбинско, нямах си лекар и реших, че там ще раждам и там да ми е и ЖК  smile3516

# 164
  • София
dan4eto8008 - не се ядосвай малко ти остана, пък за другия път ще знеш да не се записваш там.
Аз тръгвам на доктор да видят бебчо и за първи път да му мерят тоновете.

Общи условия

Активация на акаунт