Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 6

• 230 880
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
gabi и аз мисля че е нормално да ти се появява течение няколко дни преди или след цикъл. при мен например е малко по силно след цикъла. всичко е въпрос на хормони. но за да си по спокойна може да си направиш изследване. поне ще си сигурна че е от това и няма да се чудиш дали не са гъби или нещо по гадно  Confused 

# 331
Здравейте, да се включа и аз в темата. При мен се появява бяло течение, придружено със дискомфорт но не всеки месец. ами през около месец. Тъкмо си мисля че е изчезнало и то пак се появи! И някак забелязах че се появява във третата фаза на цикъла - към края му1 някъде в дните след овулация, и преди да мчи дойде мензиса. Когато ми дойде и свърши се изчиства, кара така седмица - 10 днибез проблеми и около седмица преди да ми дойде се започва. КАто имам бяло течение във влагалището, а отвън проявите му са като зацапванен а бельото - от бяло до жълтеникево - жълтеникаво- розово, в съвсем малки количества, и понякога нещо като бели налепи / като пресеченобелтък/ незнам,  как точно да го опиша. най се обостря непосредствено преди цикъла. Това според вас гъби ли са? И кога е най - удачно да се посети док? Точно когато имам такова проявление или по всяко време, освен в МЦ?
Така,както го описваш.....може и да е нормално според мен.
Има ли мирис и от кога го имаш?
Хм...... newsm78, мирис няма, но пък имам дискомфорт/сърбеж/ понякога при уриниране, а и когато се мия, точно там, където най- силно усещам сърбеж днес сутринта напипах нещо като дребен обрив май

# 332
Отивай на лекар Габи,не го гадай какво е Peace

# 333
Такаааа да дам рапорт какво се случва при мен  Simple Smile
Веднага след третия ден с гиназола ми дойде и като ми мина вече течението ми си беше бяло и нормално както винаги. И спокойна (макар и притеснена от 3А групата на ПАП-а) отивам аз при лекаря, но той или го нямаше или часа беше за след седмица и реших да отида при друга лекарка. Тя като ми взимаше намазка каза "инфекцията още не ти е минала" (стана ми криво, защото всичко привидно си беше пак нормално).
После ми каза - такава инфекция с такъв кратък курс на лечение не може да мине. И ми изписа 6 глобули Полижинакс - не почнах да ги ползвам веднага и изчаках резултата от цитонамазката (предната беше гледана от цитолог, тази от патолог) и този път ми излезе бактерии отбелчзано и ЧПВ и група 2 и 3А (а предния път беше отбелязано само ЧПВ без бактерии). И тя ми каза "Обикновенни бактерийки са няма трихомони или друго" изписа Флажил 10 дни по 2 на ден плюс общо 12 глобули Полижинакс. За полижинакса съм ок, но за този Флажил, не ми се пият повече лекарства, не искам пък на следващото да ми излязът пък гъбички и така до безкрай да се въртя. Вие какво ще препоръчате??????
Аз инак съм си взела и двете де, но си мисля не може ли само полижинакса глобулките?

bouquet

# 334
  • София
Според мен инфекцията само с глобулите няма да мине!  Peace

# 335
LINA мила благодаря, значи от утре ги почвам и двете тогава Confused

# 336
 SunshineLily някъде из форума бях прочела за едно лекарство,което се добавя за пиене ,когато пиеш антибиотик не позволява появата на гадните гъби.БИОГАЯ се казва,но не помня къде точно съм го прочела,най-вероятно е в тази тема newsm78.Също така съм чувала за вит.В да се пие с антибиотика и пак не се появяват гъби.

# 337
ell_ell благодаря! Сега ще разровя темите и сигурно ще си взема вит. В  Peace

Ух, нищо не намирам  newsm78

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 19:54 от SunshineLily

# 338
Отивай на лекар Габи,не го гадай какво е Peace
остава за другия месец защото днес ми дойде, обикновено така става.... при мен
  Crossing Arms

# 339
ама флажил не е антибиотик, даже имам спомен, че май са ми го изписвали за гъбите

http://www.framar.bg/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D0%BB-%D1%82 … D0%B6%D0%B8%D0%BB

# 340
ама флажил не е антибиотик, даже имам спомен, че май са ми го изписвали за гъбите

Аз защото четох на много места оплаквания от него после с гъбички  newsm78
Мисля все пак да си взема един витамин В комлекс

За първи път се сблъсквам с подобни проблеми  #Crazy и честно казано за 1 месец ми писна от четене, гинеколози, даване на пари, лекарства, чпв-та, цитонамазки и какво ли не. Преди секса ми беше удоволствие, сега след толкова информация само притеснение  ooooh!

Неинформираността си е блаженство   #2gunfire само стрес инак

# 341
Напълно съм съгласна с теб PeaceКолкото по малко неща знаеш понякога, е по добре за по спокоен живот Peace
А относно флажила,щом не е антиб.няма проблем,но си включи и Вкомплекса(поне няма да ти навреди).

# 342
флажила е за анаеробни и трудно повлияващи се инфекции,но не води до образуване на гъбички.
аз съм на антибиотик(дуомокс)и ме е страх,че след него ще гъбясам..а съм в мц,обилно ще ги нахраня,иначе щях да пробвам превантивния лактажин.
а само с вит б става ли?той предпазва черния дроб..

# 343
  • София
ell_ell благодаря! Сега ще разровя темите и сигурно ще си взема вит. В  Peace

Ух, нищо не намирам  newsm78
След като ще поставяш Полижинакс глобули,няма смисъл от каквото е и да е друго.Те са достатъчни и няма да ти се появят гъби.  Peace
Витамин Б-комплекс няма да е излишен все пак,но може и без него.

# 344
флажила е за анаеробни и трудно повлияващи се инфекции,но не води до образуване на гъбички.
аз съм на антибиотик(дуомокс)и ме е страх,че след него ще гъбясам..а съм в мц,обилно ще ги нахраня,иначе щях да пробвам превантивния лактажин.
а само с вит б става ли?той предпазва черния дроб..

ina15 сега като изчетох навсякъде казват, че винаги се пиело по 2 хапченца витамин В с всяко хапче антибиотик.

LINA, ell_ell  Hug благодаря Ви мили

Общи условия

Активация на акаунт