Паническо разтройство - част 3

• 137 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
 za tozi problem e pisano i predi vav foruma,stava vapros za psihi4no bolen 4ovek,maika mi strada ot tova zabolqvane ve4e 18godini,predstoi i izpisvane,no nie sme s malko bebe i ne mojem da se grijim za neq,dosta se rovih neta,no ne namerih koi znae kolko info,nqkoi znae li takiva domove za postoqnno nastanqvane,situaciqta e mn delikatna,molq spodelete

# 106
izvinqvam se propusnah da kaja 4e zabolqvaneto e shizofreniq,v momenta e vav psihiatri4na klinika no ot tam kazvat 4e tova e bolni4no zavedenie a ne dom,zatova tr da se nastani v takav

# 107
  • Варна
Тук пишем за паническо разстройство а не за шизофрения.
Има специални домове, но зависи от кой край на Българя сте.
Питайте в психиятрията където лежи майка ви, там най добре ще ви ориентират.

# 108
здравейте, момичета,
Както бях писала преди, ходи на психо-терапевт от може би вече месец. Имам чувството, че се чувствам подобри, обаче все още не мога да се отърва от страха си от пътуването, честно казано, само като се замисля и направо ми става трудно да дишам пак.... Психоаналитика ми помага да осмислям някои неща, дори неща, за които не съм се замисляла преди. Най-интересното е, че когато ходя при него, защото ходя след работа, вечерта сякаш сънувам страховете, за които сме си говорили, малко ми е по-нервно, преживявам ги нещата. Обаче се чудех, кога ли ще се чувствам нормално пак, след колко време би трябвало да има някакъв осезаем ефект, чувствителна разлика?
и се питам, дали не се заблуждавам, че ще успея все пак да се оправя без лекарства?...

# 109
  • Русе, у дома
aknod1, аз все още не съм пила АД. И аз изкарах един курс при клиничен психолог, но не съм много доволна. Може би не попаднах на точния от първия път, въпреки че се харесахме взаимно още от самото начало. Не успях да си преборя с нейна помощ, чак сега, но сама започнах да си анализирам несигурността и страховете. Не знам, може би и тя ме понасочила, но аз имах повече очаквания. Не ходя вече повече от месец. Имам още две посещения, но съм си ги оставила като резерва. Пак си имам и добрите и лошите моменти.
При мен основния ми страх е от болести (хипохондрия) и неувереност в самата мен. Много сънувам от както пия Рудотел-а, и си анализирам сънищата (нали те показват страховете ни). Явно всичко става много бавно и се изисква силна воля и постоянство от нас, и нашата психическа нагласа към положителни неща.

# 110
ЗдRавейте!
Някой ходил ли е на Нареченски бани и дали има ефект от там, чух че помага.И къде освен Наречен може да се ходи за лечение на неврози,ПР и страхове  newsm78

# 111
ЗдRавейте!
Някой ходил ли е на Нареченски бани и дали има ефект от там, чух че помага.И къде освен Наречен може да се ходи за лечение на неврози,ПР и страхове  newsm78
Не съм ходила, но съм чувала и аз, че имало голяма полза. Мои познати са ходили и им помогнало много. Те пък от друго място не можали да намерят полза, там им се е отразило много добре. Става въпрос за един мъж, който ми разказа за положението си. Не можел сам да излиза дори и на вън (като мен). Сега го виждам много добре  Peace
А къде на друго място освен там, аз също се интересувам, че ми е далеко. Къде е Варна, къде е Наречен  Whistling

# 112
На Нареченски бани е страхотно,майка ми е ходила там няколко години подред и беше забравила какво е това нерви.10год.се чувстваше добре,но при преживян голям стрес всичко се върна и сега пак е на хапчета.

# 113
  • Варна
Лирена , какво става с тебе. Намери ли лекарството.
А за Наречен ,какво да ви кажа. ходила съм няколко пъти, но кой знае каква полза не съм имала. Иначе природата е много хубава. Водата обаче колко е лековита незнам. Пък и тя няма как да подейства на мозъка.
Затова е казано : "ако не си помогнеш сам няма кой да ти помогне"
Аз основно разчитам на лекарства и психо терапия не ми е помагала.
Дори повече се натоварвам от нея. Peace

# 114
Здравейте,мили момичета! Ивка,не,не съм намерила лекарството. Пия негов аналог Велаксин,малко съм по-добре,но все още ме е страх да излизам сама,за да не ми прилошее. Може би трябва да мине време...аз го пия от 8 дни само. А и жегата ме смачква повече,много зле ми действа и не излизам,особено в най-големите горещини. И на мен ми се иска да опитам с психотерапия заради тоя страх,но незнам на какъв специалист ще попадна. Ако някой има предвид психотерапевт в Плевен,нека ми пише! Поздрави и бъдете здрави. Трябва да се справим!!! Hug

# 115
Момичета,зравейте! Някай пил ли е лексотан и атаракс заедно,защото моя личен лекар ми е изписал да пия атаракс,а аз досега съм пила лексотан и ме е страх ,че ако атаракса не ми подейства ще се наложи да пия лексотан, а двете заедно?! newsm78Аз също имам непрекъснато какви ли не страхове,умора.Отделно имам проблеми с щитовидната жлеза,от хипотириодит на Хашимото е преминала в хипертириодит на хашимото ,в климакс съм.Пия лекарства за жлезата,за високо кръвно и въобще много съм объркана и уплашена.Преди няколко години запчвах да пия ципралекс, но ми стана много зле и го спрях.Въобще изпитвам страх да пия нови лекарства да не ми стане лошо или да не съм алергична към тях.А като допълним и топлите вълни,а не мога да пия хормони защото имам страхотни разширени вени и фиброзна мастопатия на гърдите кашата става пълна.

# 116
  • Варна
Лирена, радвам се ,че си по добре.  bouquet
Дано страховете ти отминат и да излизаш сама на вън.
Eligana, мисля че не можеш да пиеш двете лекарства едновременно. те са от една и съща група.Но атаракса е много слаб и кой знае колко няма да ти помогне.Хубаво да комбинираш с антидепресант.
А за ципралекса не знам нищо ,защото не съм го ползвала, но момичетата тук са много доволни.
Ако не можеш него опитай с друг.
Ама къде се скрихте в тези жеги. newsm43
Лека вечер на всички  bouquet

# 117
  • Русе, у дома
Аз пих Атаракс преди Рудотела, но според мен не са от една група. Защото преди да започна Атаракс-а бях на Транксен. И като преминавах от едно към другото ги пиех успоредно. Транксен-а, Рудотел-а, Лексотан-а са бензодиазепами, а Атаракс-а е друг вид успокоително. Атаракс-а е с бяла рецепта, а другите са със зелена.
Ето тук повече инфо: http://www.bda.bg/bdias/27337s.pdf и за Лексотана http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/B93B5D49-0ABB-4509-9C7E-17193 … 0/Lexotan_BGN.pdf
Хубаво е, че няма активност в темата, дано на всички се отразява добре слънцето...

# 118
....Хубаво е, че няма активност в темата, дано на всички се отразява добре слънцето...
Мисля, че не толкова слънцето се отразява добре, май най-вече разходките ни се отразяват добре  Laughing. Момичета, използвайте времето, излизайте, разхождайте се, събирайте се с приятели, радвайте се. На мен за сега това ми се отразява много добре. Честно да си призная, страх ме е че ще дойде пак зимата и ще затворя пак в къщи  Rolling Eyes

Аааа, и последното което направих знаете ли какво беше... гълтах сърце от гълъб  Sick. Майка ми го е чула, пробвай, че пробвай  Crazy... Ако някой се интересува, да свирка  Whistling

# 119
Цитат
гълтах сърце от гълъб
Бързо разказвай Grinning
Всичко съм готова да изпробвам само да се оттърва от тази гадост.

Общи условия

Активация на акаунт