Паническо разтройство - част 3

• 138 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Момичета дайте координати на добър психиатър в Пазарджик?
Дора Атанасова или Темелков. Ако желаеш мога да ти намеря координатите. Пиши едно ЛС. Hug

# 166
  • софия
здравейте, прегледах на две на три темата ( по-подробно не посмях, да не изтрещя пак\. не знам на какво да чукам, но тази година съм по-добре, за разлика от миналата, която направо не знам как преживях. само искам да споделя, че на мен много ми помага дълбокото вдишване през носа и шумно издишване през устата, сигурно отстрани изглеждам като парен локомотив, но... и винаги да имам някоя приятелка, на която да се обадя. от когато бях с по 10 ПА на ден си ходя с 3 телефона, имам безплатни минути към всички оператори  и така. всички те знаят за какво става въпрос и ме разсейват по телефона, а и не се чувствам сама. не знам точно кога и как се появи тази гадост, но като че ли избухна след като преживях един силен стрес ( баща ми получи инсулт докато говорехме по телефона), така и не стигнах до кой знае какво лечение, не знам може би се научих да живея с това и да не обръщам внимание. след първоначалния шок от това, което ми се случва, започнах да изпадам в див бяс от това, в което се превръщам, шамари съм си била, псувала съм се дори, и накрая май се примирих. сега по-рядко изпадам в тези състояния, последно беше миналия месец, сама в къщи със счупен крак и в нов блок, още ненаселен, всички близки хора извън софия или на работа, ужас. еми засилих се с патериците и айде в кварталния магазин, поне да съм сред хора, поседях там, поговорих си с продавачката, пийнах глог,мента и валериан и отмина. искрено ви пожелавам на всички, а и на мен самата, да се оправим.

# 167
здравейте, прегледах на две на три темата ( по-подробно не посмях, да не изтрещя пак\. не знам на какво да чукам, но тази година съм по-добре, за разлика от миналата, която направо не знам как преживях. само искам да споделя, че на мен много ми помага дълбокото вдишване през носа и шумно издишване през устата, сигурно отстрани изглеждам като парен локомотив, но... и винаги да имам някоя приятелка, на която да се обадя. от когато бях с по 10 ПА на ден си ходя с 3 телефона, имам безплатни минути към всички оператори  и така. всички те знаят за какво става въпрос и ме разсейват по телефона, а и не се чувствам сама. не знам точно кога и как се появи тази гадост, но като че ли избухна след като преживях един силен стрес ( баща ми получи инсулт докато говорехме по телефона), така и не стигнах до кой знае какво лечение, не знам може би се научих да живея с това и да не обръщам внимание. след първоначалния шок от това, което ми се случва, започнах да изпадам в див бяс от това, в което се превръщам, шамари съм си била, псувала съм се дори, и накрая май се примирих. сега по-рядко изпадам в тези състояния, последно беше миналия месец, сама в къщи със счупен крак и в нов блок, още ненаселен, всички близки хора извън софия или на работа, ужас. еми засилих се с патериците и айде в кварталния магазин, поне да съм сред хора, поседях там, поговорих си с продавачката, пийнах глог,мента и валериан и отмина. искрено ви пожелавам на всички, а и на мен самата, да се оправим.

Добре дошла сред нас.Желая ти все по малко ПА.

# 168
Вчера ходи прие един психиатър, който му каза, че има недостих на серотонин в мозъка, и му предписа Золофт, Ципралекс и това ново хапче Лирика.

Не е възможно да се пият два АД едновременно. Моля те посъветвайте се и с друг пси. Просто категорично не се дават.

# 169
  • Варна
И аз мисля че не може да се пият два антидепресанта едновременно ако са от една група.

# 170
Здравейте  Hug , понеже в момента няма с кой друг пси да се консултирам , може ли , ако някой от вас ходи при такъв да попита наистина ли е толкова противопоказно? Все пак , този при когото приятеля ми ходи е със 30-годишен стаж, работи и в Пазарджик и в Пловдив. Иска ми се да чуя и мнение на друг специалист. Благодаря ви.

# 171
И аз мисля че не може да се пият два антидепресанта едновременно ако са от една група.

А какво значи два антидепресанта от една група? Тези двата от една група ли са?  newsm78

# 172
Че и двата са от групата на SSRI. Нека да избере или единия или другия и да пие.

# 173
Само да спомена , че тези хапчета в този им вид , комбинация и схема ще ги пие 3 месеца. След това ще му направи нова схема, може би и хапчетата ще му смени.

# 174
  • Варна
Открих един форум Rozari.com.
Там има тема за ПР. Има и информация за лекарствата, можеш да попиташ там.

# 175
Да, форума е супер и има отговори на всички въпроси.

# 176
Здравейте момичета!Отдавна не съм се разписвала ,но пък ви следя редовно Wink Ще ви споделя нещо-СПРЯХ ГИ! ...Лекарствата...от два дни...  Thinking Да видим сега колко ще издържа...Страх ме е,но ако се усетя ги мятам пак newsm78 .  Желая ви много усмивки и хубави емоций!

# 177
Здравейте, бях писала и преди за приятеля ми, който е с Паническо разтройство. Пак на кратко - пиеше 4 години Ривотрил и другите подобни. В последната година и половина беше спрял всякакви хапчета, дори и Валериана. Имаше рядко ПА. Но напоследък се влоши доста. Много е зле. Вчера ходи прие един психиатър, който му каза, че има недостих на серотонин в мозъка, и му предписа Золофт, Ципралекс и това ново хапче Лирика. Интересува ме, тъй като не можах да намеря такава информация за него - то психотропно ли е, транкивилант? Първите 2 знам ,че са типични антидепресанти, но това последното? Някой пил ли ги е и как ви се отразява? Може и по 2 думи  и за золофта и ципралекса, тъй като той за 1ви път ще ги пие тях? Благодаря предварително.  Hug

Категорично не се предписват два АД.Ако се наложи се увеличава  дозата.Ривотрила е трябвало да се намаля постепенно.Потърсете и друг психиатър.
Работя в  психиатричен кабинет.Ако мога да помогна на някой- насреща съм.

# 178
  • Варна
Най- после да се появи едно медицинско лице в темата. Добре ни дошла и дано се появяваш по често.  bouquet
Ние сме на същото мнение, май е по добре да се консутират и с друг психиатър.
Аз не съм пила нито един от двата атидепресанта. Но например съм пила едновременно анафранил със сероксат, но само докато спра анафранила постепенно.
Но мисля че те са от различни групи.
Не мога да гадая, но аз имам голямо доверие на моя психиятър а това е много важно.

# 179
Здравейте момичета!Отдавна не съм се разписвала ,но пък ви следя редовно Wink Ще ви споделя нещо-СПРЯХ ГИ! ...Лекарствата...от два дни...  Thinking Да видим сега колко ще издържа...Страх ме е,но ако се усетя ги мятам пак newsm78 .  Желая ви много усмивки и хубави емоций!

Много се радвам за теб,време е вече да правите бебе(ако не се бъркам май това искаше)  Rolling EyesЖелая ти да се насладиш напълно на живота ти без хапчета Hug

Общи условия

Активация на акаунт