Паническо разтройство - част 3

• 140 218
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
АЗ мисля че не може да се каже кое от двете е по-добро. Ципралекса мисля е по-лек препарат. Повечето хора които познавам на Ципралекс са много доволни, а за депресия е прекрасен. Също и Золофт.  Но наистина всичко е индивидуално. Да си призная, аз съм скептична към Сероксат, не знам защо. Толкова много съм изчела вече, че не знам какво ми е дало това отношение към него.

# 361
Всичко е индивидуално. Мен например само Сероксата ме оправя. При един мой рецидив, Пси реши да ми даде Ципралекс, ми месец и половина се мъчих с него и нищо, никакво действие. Спрях го, почнах си Сероксата и след 20тина дни- на крака и с усмивка. Така че, пак казвам, при всеки е различно.

# 362
благодаря за отговорите! Hugа при положение,4е аз ходих и на психиатьр и на невролог и в двата слу4ая ми изписаха едни и сьщи лекарства..каква е разликата?    а да ви се похваля,в петьк заминавам за селото ни и сьм твьрдо решена да спя в стаи4ката,кьде преживях най ужасната си пьрва криза!стилскайте палци  Simple Smile

# 363
5iaM, може би месец и половина е било малко време за резултати. Знам, че хората започват да чувстват осезаема разлика в състоянието си след 2 месеца лечение с Ципралекс. Но може и да не е твоето лекарство просто. Радвам се че сега си добре  Hug

Финдо, стискаме ти палци! Всичко ще мине добре. Надвии го това ПР  Peace

# 364
Здравейте, момичета-кокичета  bouquet
  не че съм супер специалист, но според мен лекаря за нашето състояние е ПСИХИАТЪР. Това ми го каза моята лична лекарка, преди доста време, когато отидох при нея за направление и исках за невролог, тъй като на практика такъв специалист ми беше поставил диагнозата. Ние не сме болни, това е състояние, а не болест, моята психиатърка постоянно ми го подчертава. Аз съм твърдо убедена, че сега, след като се закрепих след 8 месечно лечение с медикаменти, мога да продължа "лечението" със спорт, смяна начина на мислене и различен начин на живот. Всеки ден си повтарям максимата че щом никой у дома не е умрял и всички са здрави, НЯМАМ НИКАКВА ПРИЧИНА да се притеснявам и да треперя от нерви. Всички около мен забелязват промяната - аз, която спирах да дишам от притеснение при най-малкия проблем, вече се държа изключително спокойно в много напрегнати ситуации. И го правя с лекота...Кризи, по-леки разбира се, имам и аз само около цикъл, спрях си лекарствата сама по мои си причини, което ви съветвам да не правите, без да се консултирате с лекар. Аз го направих и не беше много добра идея, защото можех да постигна много повече в стабилизирането си ако се бях консултирала с лекаря. Сега ще наваксвам с другите методи, които ви споделих по-горе. Откакто промених начина си на възприемане на света не съм имала лош ден, защото няма ежедневни неща които могат да ме  извадят извън нерви. И най-важното което научих е, че аз не контролирам света - повечето неща се случват въпреки моите усилия и притеснения. Аз просто трябва да уловя мига на щастие сега, днес и тук, другото не е под мой контрол...

# 365
mama-shushi   и аз промених начина си на мислене.
Сега се радвам на всеки миг пълноценно и не мисля за утрешния ден, защото не мога да контролирам съдбата си Hug

# 366
mamast   ти от бургас ли си?и ако да при кои лекар ходиш и доволна ли си?  bouquet

# 367
Здравейте!
По средата на темата някъде имам пост. Посъветвах ви да прочетете една книга, която може много да ви помогне и тъй като никой не я е коментирал след това реших, пак да ви напомня за нея.
Препоръча ми е невролога и съм му страшно благодарна. Има я и онлайн за тези, които не искат да я купят. Казва се Подсъзнанието може всичко на Джон Кехоу. В нея има методи, които са много лесно изпълними за подобряване на временното състояние и промяна на мисленето.

Най-простото и лесно изпълнимо при криза и черни мисли е - повтаряне наум АЗ СЪМ ЗДРАВА, СПОКОЙНА, ЩАСТЛИВА, АЗ МОГА или нещо от този сорт. Това е моето утвърждение, което прилагам. При черни мисли започвам  да го повтарям наум нон стоп за 5 мин, дори крещя тези думи наум и мога да кажа, че черните мисли ги проготвам много лесно така.

# 368
Всъщност обърнахме много сериозно внимание на твоя пост Peace Аз веднага си разпечатах книгата от интернет и я чета в момента, но не съм стигнала до края за да я коментирам...

# 369
5iaM,...Но може и да не е твоето лекарство просто. Радвам се че сега си добре  Hug
Не съм особено добре, но гледам да не се оплаквам много Simple Smile. Спрях медикаментите от раз, когато разбрах, че съм бременна. По-ужасно нещо не ми се беше случвало.
Най-гадното ми е когато почвам или спирам лечение. Периода на адаптация на организма и след спирането на хапове и изчерпването на запасите-просто кошмар. Реших, че повече не мога да си го позволя. Записах си час при клиничен психолог. Ще си "промивам" мозъка с приказки, не с хапчета, пък дано стане нещо  Praynig.

# 370
искам да ви споделя,4е и аз много си промених на4ина на мислена откакто запо4на да ми се слу4ва вси4ко това!радвам се на всеки миг,ценя много пове4е всяко дребно нещо в живота,всеки хубав ден без криза,всяка усмивка на беб4ето ми,всяко ново негово зьб4е ме радва!а по време на криза толкова се мобилизирам,4е даже не знам от кьде ми идва толкова положителна енергия да се справя.вярвам ,4е вси4ко е ок и ще бьде така само ако сама си налагам да го искам.а на бременните с ПР мога да пожелая да се наслаждават на всеки един момент от бременността си ,защото е неповторимо и единствено преживяване,вьпреки вси4ко!прегрьщам ви и кураж! Hug

# 371
mamast   ти от бургас ли си?и ако да при кои лекар ходиш и доволна ли си?  bouquet

Аз не съм от Бургас,но ходя на лекар там.Моят се казва Диан Стоянов и съм изключително доволна от него.Ако искаш да ти дам координати пиши ми на ЛС Hug.

# 372
  • все тук
Момичета, да попитам има ли някой, който бори ПР и депресия с хомеопатия. Ако има, след колко време се очаква първото подобрение и въобще какпротича лечението - с какви темпове.

# 373
аз опитах с хомеопатия,но след месец и половина мьки,се отказах,защото подобрение нямаше,даже запо4нах да се влошавам и да имам по ужасни кризи.при това ходих уж при 'наи добрия' хомеопат вьв варна.той ми повтаряше да не пия хап4ета,защото само по зле ще стана от тях!накрая оба4е не издьржах и по4нах да си пия хап4етата.4ак тогава се оправих!може и да има хора на които да влияе хомеопатията,но аз не сьм от тях явно Simple Smile  bouquet

# 374
аз опитах с хомеопатия,но след месец и половина мьки,се отказах,защото подобрение нямаше,даже запо4нах да се влошавам и да имам по ужасни кризи.при това ходих уж при 'наи добрия' хомеопат вьв варна.той ми повтаряше да не пия хап4ета,защото само по зле ще стана от тях!накрая оба4е не издьржах и по4нах да си пия хап4етата.4ак тогава се оправих!може и да има хора на които да влияе хомеопатията,но аз не сьм от тях явно Simple Smile  bouquet

Peace  И при мен не подейства хомеопатията

Общи условия

Активация на акаунт