Паническо разтройство - част 3

• 138 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
При мен ПА обикнивено се получават точно когато съм спокойна. При наличие на сериозен проблем, организмът сякаш се мобилизира, и рядко се случват кризи. Но после...  smile3511

# 421
Аз пак да се оплача отчаях се отново.Проблемът идва от моя син започна пак да се оплаква,че го боли корем и само докато ми каже и аз съм извън релси.Започва едно изтръпване и тревожност.Страх ме е и той да не е като мен защото го водихме по всякакви лекари и те казват,че  е здрав.Видимо е така но каже ли боли ме корема после казва ох ще повръщам и веднъж повърна.От там явно се уплаши,не знам какво да правя.И съм в пълна безизходица,уж си давам кураж,но.....Като ми стане така пия един ривотрил,успокои ме и до следващия път.А в събота ще ставам кума и как ще издържам не знам.Ох сега като споделих малко ми олекна. Whistling

# 422
mamast, аз имам приятелка която като и е притеснено и става зле на стомаха и понякога също повръща, но твоето детенце не е ли малко за "нервен стомах"? Не знам, може би е добре да се консултираш с педиатър. Не съм запозната, знам само че се казва нервен стомах.
За събота успех! И да покажеш снимки после. Много обичам сватби  Grinning

# 423
И на мен ми се струва малко за такива "диагнози" но... мисля си че всичко идва от детската градина.Не иска да ходи там и някакси ги изживява нещата.Правихме ехограф на корема всичко е нормално а педиатърката ни каза да го оставим да си изживее чувствителноста.Първият път когато се сблъскахме с този проблем беше през зимата за два месеца и отмина.Цяло лято беше ок и сега като започна да ходи на градина пак се започна. Дано скоро отмине,че и аз да се оправя,че иначе започвам да си мисля неща които ме е страх да ги кажа на глас,да не ме чуе дявола. Лоша работа.
А снимки от сватбата задължително ще покажа Laughing

# 424
Темата е доста обширна и не можах да я прочета цялата, може би е станало на въпрос, но ако не ви затруднява ми отговорете. С диганоза съм паническо разстройство и от месец пия стимулотон, флуанксол и ривотрил. Отначало бях доста замаяна, направо заспивах. Това отшумя, но нещо друго ме тревожи. Рязко спадна желанието за секс, а все пак съм на 28г. Четох в листовките, че било нормално като страничен ефект, но дали е временно това? Естествено скоро ще ходя пак на пси и ще я попитам, но дотогава ако може може някой да ми отговори ще съм благодарна.

# 425
  • Варна
Ами вярно си е да, спада желанието за секс. ooooh!
Но ,като намалиш лекарствата ше се оправиш.
Винаги едно е за сметка на друго.

# 426
Благодаря ти за бързия отговор. Дано си права. Пък и в крайна сметка всичко е в главите ни. Пък и казват апетита идвал с яденето ако ме разбираш .... Wink

# 427
# 428
Здравей Димана,

Преди дни питаше, как действа Ривотрила .
Ще се опитам простичко да ти поясня действието му,  както  и  това на останалите транквилизатори- транксен , лексотан ,диазепам и т.н..Макар и над 250 вида те имат един и същи механизъм на действие .

Всяко едно чувство се определя от определени хормони.Зад страхът и паниката стои хормона адреналин.Силното, внезапно изръсване на адреналина води до всичките тези телесни усещания  на които ние даваме името ,,Паника’’. Адреналина е възлов хормон отговарящ за оцеляването на човека, за това абсолютно всяка човешка клетка има рецептори за които той се захваща и които променят функциите и.По тази причина и оплакванията са толкова многообразни. За да стигне отделения адреналин до рецепторите на клетките и пусне паниката са необходими 3- 5 сърдечни удара.Тоест , няколко секунди.
Ривотрила е лекарство което се захваща за адреналиновият рецептор на клетката и така пречи на адреналина да се свърже с него и пусне реакцията на страх. Това е много добре .Човек се чувства спокоен , но  има три много големи проблема.
Първият е, че рецептора на клетката все пак е създаден за се свърже към него адреналина , така, че след известен период започва да става нечувствителен към този блокаж.Симптомите започват леко да се връщат и се налага увеличаване на дозата Нещата спират , но рецепторите пак привикват и следва ново увеличение .С две думи се създава една наркомания .Това е и причината той да се дава със зелена рецепта.
Вторият проблем е в това ,че всъщност адреналина, който се образува под резултата на мисленето изобщо не е намалял .Той си е там и в момента в който Ривотрила се спре паниката се връща.
Отделно като наркотик самият Ривотрил предизвиква абстиненция, която има подобни на паниката сиптоми./Проявите и са много добре дадени в упътването му/
Всичко това води до години въртене в един омагьосам кръг.
Паника – Ривотрил – спиране- абстиненция и паника – отново ривотрил – спиране ………
Всъщност,  ти си чела упътването и там си видяла ,че почти се говори само за лечение на епилепсия .Ривотрила е един страхотен антиепилептичен препарат .Употребяван за купиране на паниката той е медикамента създаващ най-силна и трайна зависимост .

# 429
Звучи направо страшно , но е вярно, лекарствата колкото помагат толкова и вредят Sick
,,Паника – Ривотрил – спиране- абстиненция и паника – отново ривотрил – спиране ………''- ето затова не искам лекарства, на тая въртележка не искам да се качвам Crossing Arms

# 430
dokoga , благодаря за хубавото разяснение. Аз прекрасно си давам сметка за вредата от тези лекарства, но преценявам реално и собственото си състояние. Знам, че това лекарство не лекува, само спомага да преодоляване на симптомите. В момента имам нужда точно от такова, докато антидепресанта започне на действа. Естествено, че си има лекари за тази работа, аз не го правя на своя глава, но вече реших да се интересувам от това, което ми се дава. За съжаление докторите или нямат време, или желание да обясняват. И не обичам да ги търся за всяко неразположение.

# 431
Момичета, надявам се, че щом не пишете сте добре  newsm53. Стана седмица, откакто започнах лечение, да не чуе дявола, но се чувствам чувствително по-добре. Не бързам да се радвам, защото знам колко трудно всъщност е лечението, но съжалявам, че се мъчих няколко месеца , като си мислех че всичко ще мине от само себе си.

# 432
  • Варна
Dimana27, радвам се че си по добре  bouquet
Ако не е тайна при кой лекър във Варна ходиш.

# 433
Димана, какво лечение ти предписаха?

# 434
Сероксат, в началото с Ривотрил.

Общи условия

Активация на акаунт