Паническо разтройство - част 3

• 138 168
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Абе пийси по още една четвартинка ,пък като ти одмине, намали го пак Hug
Нищо нямя дати стане,споко. Flutter

# 406
Момичета, моля ви простичко да ми обясните как ви действа Ривотрила. На какво ви помага? Кои усещания облекчава? Листовката съм я чела, но опита си е друго.

# 407
Мен ме успокоява,няма ги черните мисли и дори ме приспива Grinning

# 408
А облекчава ли примерно замаяност, стягане в гърлото, сърцебиене, обливане със студена пот и др. подобни?

# 409
А облекчава ли примерно замаяност, стягане в гърлото, сърцебиене, обливане със студена пот и др. подобни?

Зависи от много неща,предполагам,че не пиеш само ривотрил.Комбинацията от хапчетата спомага за по бързо отшумяване на   симптомите. Ривотрила не лекува,той се изписва като помощно средство и се спира пъви.Това е според мен дано съм ти помогнала с нещо Hug

# 410

Не знам защо си се хванала за Ривотрила като удавник за сламка?!?! Ако имаш само ПА много повече помага Ксанакс, поне за изброените от теб симптоми. Но всъщност за всеки е различно.
Аз искам да попитам, има ли такива, които при ПА да не пият нищо, а да чакат сами да отшумяат??? Аз нямам сили засега да изчакам една ПА да премине сама от само себе си.

# 411
mamast , благодаря ти! vessit , в момента аз съм в подобно положение, но как се чака да отшуми нещо такова?! Скапвам се, оставам без сили и започва да се повтаря все по-често. Не мисля, че мога да издържа повече и не смятам, че трябва да съм герой. Адски е гадно.

# 412
Не знам защо си се хванала за Ривотрила като удавник за сламка?!?! Ако имаш само ПА много повече помага Ксанакс, поне за изброените от теб симптоми. Но всъщност за всеки е различно.

При повече от 80% от пациентите, симптомите за които говори Димана се повлияват само от Ривотрил. Затова се изписва най-масово. Той не лекува, разбира се. Аз го пия 2х0,5мг, а ако имам криза го сдъвквам и нещата отминават.

Димана, облекчава всичко това което описваш. Аз пробвах да го сменя с няколко други лекарства, но само той ми действа наистина добре. И не се притеснявай за дозата. Това е нищо.

# 413
Ами аз май ги чакам сами да си отминат.Моите ПА са адски гадни,ръцете ми се извиват навътре и се схващат,главата ми е като празна някак, не мога да дишам.От всичките ми случаи само веднъж съм ходила до спешното докато атаката не е отшумяла и ми сложиха някаква инжекция,бром ли беше - ще ви излъжа, която веднага ме облекчи.Иначе след последната ПА получих някакво гадно чувство, че това ще се повтори всеки момент, оттам-замаяност,гадене на моменти, сърцебиене-знаете как е. Не пих нищо,колкото и да ми беше гадно.това продължи около 2 месеца и както дойде, така си и отиде.Надявам се да си е отишло завинаги.НО все пак да не бързам да се радвам,че само 2 дни оттогава:)И ако пак не се получи,отивам на психотерапия.Вярвам,че единственият човек, който можа да ме излекува, съм аз самата. Peace

# 414
Ами аз май ги чакам сами да си отминат.Моите ПА са адски гадни,ръцете ми се извиват навътре и се схващат,главата ми е като празна някак, не мога да дишам.От всичките ми случаи само веднъж съм ходила до спешното докато атаката не е отшумяла и ми сложиха някаква инжекция,бром ли беше - ще ви излъжа, която веднага ме облекчи.Иначе след последната ПА получих някакво гадно чувство, че това ще се повтори всеки момент, оттам-замаяност,гадене на моменти, сърцебиене-знаете как е. Не пих нищо,колкото и да ми беше гадно.това продължи около 2 месеца и както дойде, така си и отиде.Надявам се да си е отишло завинаги.НО все пак да не бързам да се радвам,че само 2 дни оттогава:)И ако пак не се получи,отивам на психотерапия.Вярвам,че единственият човек, който можа да ме излекува, съм аз самата. Peace
ПА и при мен протичат почти както ги описваш и не съм в състояние да се мръдна даже от мястото си, затова не мога да си позволя да ги чакам да отшумят сами, особено като съм на работа. Днес направих опит, но като не мина за час и пак пих ксанакс.
А на теб пожелавам наистина да си се излекувала и никога повече да не се връщат кризите.

# 415
bonni , благодаря ти! Наистина ПА са ад. А когато си на работа и въобще навън, няма как да седнеш и да чакаш...Чувството, че всичко ти се изплъзва и не можеш нищо да направиш за да ти олекне е мъчително. vessit , и аз правих опити, но вече - не. Какъв е смисълът да се измъчваш допълнително. В крайна сметка хората затова са създали такива лекарства. Тези, които убеждават, че ще се справят сами , без лекарства, убедена съм, никога не са имали ПА. Може да е било нервна криза  или нещо подобно, но не и това.

# 416
dimana27   аз се справям без АД и успокоителни, билковите таблетки и валидола не ги броя за лекарства и повярвай ми знам какво е паник атака
Всичко е в главите ни, аз реших , че няма да се тровя и не искам да ставам зависима от таблетки, които само временно ще ми помогнати трябва постоянно да сменям и мисля че засега се справям добре.
Решението на проблема е вътре в нас и за всеки е различно , защото е различна и причината породила това състояние.

# 417
Радвам се, че при теб е така. Хората са различни, прага на поносимост - също. Аз лично не бих могла, още повече това да ми се случва на работа. Много неща са в главите ни, но не всичко можем да контролираме сами с главите си.

# 418
Случвало ми се е и на работа докато провеждам важен разговор или споря с някой не е по различно от това да ми се случи у дома докато си почивам.
 Казвам си -
Не е толкова страшно, не ми е за първи път ,знам че няма да умра, няма да припадна, нищо лошо няма да ми се случи приемам ,,спокойно'' ужаса и той отминава.
Опознайте себе си в такъв момент
,,здравейте
страдам от депресия повече от 11 г.
преди 5 години я откриха тъй като била скрита
протичаше със скованост в мускулите болки по тялото изтръпване и студенина в крайниците
пила съм сероксат 2 години и спря да ми действа
след това ципралекс - спря да ми действа след една година
предписаха ми золофт откойто вследствие предозирането му получих мания
със зайпрекса овладях манията но пак изпаднах в депресия
предисаха ми серопрам сероквел литии и миансерин
почуствах леко подобрение за 4 месеца
отново се появихаболки в мускулите схващания изтръпвания и докторката смени серопрана с лароксин
не познавам това лекарство и дали ще спре болките и зтръпванията ми
споделете''
Това е от темата за антидепресантите. 

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 16:55 от lasi

# 419
Ласи, аз споделям по-скоро мнението на Димана. Преди да започна да пия АД пробвах с валерян,валидол, какпи вал.-глог-мента,личната лекарка ми изписваше всякакви успокоителни на билкова основа и нищо не помогна. Така че аз също смятам, че човек не е способен да контролира това. Много пъти съм го казвала тук - не мисля негативно, нямам сериозни проблеми, нямам страхове, имам хубаво семейство, нямам дразнители, е защо тогава ми се случва това? Колкото и прекрасни неща да си мисля, като не мога да заспя защото се задушавам си глътвам Ривотрилчето и това е. То иначе не е възможно да се понесе.

Общи условия

Активация на акаунт