Паническо разтройство - част 3

• 137 871
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
silvanka1, съжалявам ама не мога да ти отговря на този въпрос. Пък и щом никой не ти е отговорил, значи и другите не могат  Wink. Най-добре да се консултира с лекар  Peace

Severina за жалост съм в Гърция и в близките 3-5 мес. не се очертава да си отидем до Бг., за да сменя ксанакса с др. АД . .....
kali45, ксанакса не е АД  Grinning. То е просто успокояващо  Wink

# 676
Зная мила, но от ципралекса щях да полудея, а за сърцебиене да не говоря... Изпих едва 2 хапчета и го спрях

# 677
Зная мила, но от ципралекса щях да полудея, а за сърцебиене да не говоря... Изпих едва 2 хапчета и го спрях
И ти ли  Mr. Green Аз пък се отказах съвсем от първото хапче  Stop

# 678
И ти ли  Mr. Green Аз пък се отказах съвсем от първото хапче  Stop

А на именно ципралекса ми действа най-добре.Но сега съм бременна (в 28 г. с) и съм спряла абсолютно всякакви антидепресанти и ми е много трудно.Не знам как ще издържа до края.Вече и сама ме е страх да стоя,абе положението е страшно.Мъча се с хомеопатия,но уви...не се получава нещо.

# 679
  • Габрово
А на именно ципралекса ми действа най-добре.Но сега съм бременна (в 28 г. с) и съм спряла абсолютно всякакви антидепресанти и ми е много трудно.Не знам как ще издържа до края.Вече и сама ме е страх да стоя,абе положението е страшно.Мъча се с хомеопатия,но уви...не се получава нещо.

Харемче, дръж се повечето мина. На психотерапия ходиш ли?

# 680
 Hug Здравейте  Simple Smile  И как успя да го пиеш, казаха ми, че зора бил 1-2 седмици и после не ти ставало зле - но аз неиздържах  Sad

# 681
Хайде и аз да се запиша...И аз съм с паническо разтройство!И то от 5 години.При мен започна със сърцебиене,вдигане на кръвно,аритмия...задушаване,виене на свят!Ужасно!
Не излизах,само плачех!Постоянно ми ставаше зле,колко пъти съм ходила в бърза помощ,колко пъти съм посещавала личният си лекар...кошмар.Бях на кардиолог,на ендокринолог..пълни изследвания и нищо!Само дето ме изкараха хроничен хипертоник,на 25 години.Пих хапчета за кръвно 3 месеца и се оказа,че няма нищо такова...кръвното започна да пада и спрях лекарствата.Но в криза ми се е случвало да е 160/90 Shocked
Имах много проблемен пубертет и проблеми със съня от там пострадах с нервите и леко по леко се натрупваше...баща ми почина когато бях на 19,преживях го зле...година след това нощем се стрясках и проверявах дали майка ми диша(баща ми почина на сън)Изпаднах в криза..страхувах се че майка ми ще почине!Започнах работа кто шивачка,за да помагам на брат ми да учи..побърквах се там,исках да уча а нямаше как,исках да излизам с приятели а нямаше как!След години проблеми с мъжът ми,постоянно пиянство..нерви.И тогава се случи!Просто ме удари изведнъж.Аз съм и хипохондричка,което налива допълнително масло в огъня.Психикта ми е много лабилна,постоянно се притеснявам за детето за близките си,лесно плача...на моменти ме е страх да не откача!
Преди година напуснах мъжът си,просто не издържах...детето ставаше свидетел на караниците ни,не можех да му го причиня!Сега живея с най-прекрасният човек!Обичам го и се чувствам прекрасно с него.,детето също,но целият този стрес от раздялата с мъжът ми,притесненият покрай детето(имаше съммнения за епилепсия),и мои здравословни проблеми кошмарът се завърна...а почти го бях преодоляла и то без лекарства.Само Валидол и мента,глог и валеряна!Сега обаче през ден два съм с виене на свят,задух,стягане в сърцето...и съм непълноценен родител..Страх ме е да излизам сама с детето за да не ми стане зле!Пълен кошмар...не искам да притеснявам човека до мен,не искам да го загубя.

# 682
По добре  разкажи всичко на приятеля си,така и той ще може да ти помогне-най-малкото с разбиране.И моя съвет е да отидеш на преглед.Снаха ми беше като теб-вдигаше кръвно,спираше и въздуха всичко това от преживян емоционален стрес.Въпреки,че пиеше хапчета при най малкото притеснение и се вдигаше кръвното и бягахме до бърза помощ.Там и биеха по един диазепам и всичко се оправяше.Успя да скрие първите две кризи от брат ми(за да не го притеснява)но следващата се случи при него.Не му стана приято като разбра ,че това и е третата криза.Сега е добре вече дори не пие хапчета.Така,че не крий от него,това не е болест и сами трябва да се справим с тези гадни ПА.

# 683
Той знае...всичко знае!Просто аз през ден съм зле!Не искам това да ме обсебва,не искам да го притеснявам всеки ден с "лошо ми е"!И той се притеснява,постоянно ме пита как съм..Страх ме е да не стане както преди-а вече е част от ежедневието ми,знам че сама трябва да се преборя.Просто на моменти нямам сили.Иска ми се всичко да отмине и да съм отново онзи жинерадостен човек!А нямам сили...толкова време се боря с това,иска ми се да не пия хапчета...да не ходя по лекари.Допълнително ме побъркват и така са ми писнали... Wink
Най много страдам заради детето,защото наистина не съм пълноценен родител... Sad

# 684
миличка и преди сьм го казвала...не трябва да тьрсим помощта в някой или нещо друго,а в самите себе си!никой не може да ти помогне така,както самата ти можеш!и спорт!ходи всеки ден да спортуваш нещо,поне по 1 4ас на ден,гледай постоянно да се разхождаш..не ходи по лекари!!!пии си ментата и валериана ,ходи на йога и се заинтерсувай от духовните неща в живота от себе си и собственото ти тяло..когато ти стане зле мисли само за хубави неща и 4е вси4ко това е врменно и ще отмине!

# 685
Здравейте мили момичета в "атака"  Hug  - еуфория , аз  от 20 год в какъв ли не стил се боря с тез атаки, с хапове и без. Бившия ми съпруг все ми се подиграваше, а аз бях всъщност зле заради него ( той имаше шизофрения,но не признаваше и не лекуваше) Така поемах всичко аз и търпях заради детето. Сега,когато вече 6 год сме разведени и имам  спокоен и хармоничен втори брак с чудесен мъж- ПА отново напомнят за себе си. Но мисля,че е по-важно да имаме човек до себе си,който ни разбира и обича такива,каквито сме  . Всички знаем, че не е никак приятно да си все  на "нокти", да те е страх да излезеш, защото може да ти стане зле и да се изложиш, да ти се иска да се веселиш с близките си- а всъщност цялата трепериш,нямаш въздух, стискаш зъби и се питаш ЗАЩОооо... Поне на мен в тези моменти ми стига,че мъжа ми е до мен и ме успокоява

# 686
Много бих искала да имам време за спорт,но уви!Детенце го гледам сама,никой не ми помага а в списъка за яслите е на 100 и някое си място Simple Smile
Но не губя надежда..майка ми скоро ще доде за три месеца,живот и здраве!И ще имам време да си почина и да помисля за себе си. Simple Smile Peace

# 687
  • София
При някой протича ли кризата с виене на свят и повръщане,повръщане докато не остане нищо за повръщане?
Минала година има кризи съъс сърцебиене, но някак си ги преборих. Сега често ми се случва да ми става изведнъж много зле и да започвам да повръщам. Като поспя и на другия ден ми няма нищо - не е вирус, или натравяне.

# 688
Преди съм имала виене на свят и чувството,че ще повърна ,но никога не съм повръщала.Незнам  newsm78
Правила ли си някакви изследвания?

# 689
  • София
Всички хормони на щитовидната и полови-всякакви. Всичко е наред, ходила съм и на кардиолог , както и на гастроентеролог и хиляда пъти при личната лекарка. И тъй като проблем няма физически, започнах да не е ефект от ПР.

Общи условия

Активация на акаунт