Паническо разтройство - част 3

• 137 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте отново момичета. Чета ви от няколко дни и едва одеве се осмелих да драсна. Като ви нямаше на ''хоризонта " искрено се надявах да сте добре и без пустите атаки. Child ти на какви АД си мила, че ги пиеш по 9   Sad  Ксанакса не действа приспивно,поне на мен. А колкото до тичането и аз се задъхвам, хем от 6 мес. не пуша
Ксанакса незнам на теб, но на мен ми действа като страшно приспивателно. Моментално започвам да се прозявам и търся де да си сложа главата  Crazy И хем пия само при нужда, като се почувствам зле и само по половинка. Аз пък се задъхвам само докато вървя, пък какво останало да тичам  Rolling Eyes. Пък не дай си боже ми се наложи да изкача някой баир с товар...  #Crazy. Ама пък аз си имам и гуша, така че при мен са комбинирани нещата  Tired
Лека и безпаническа седмица ви желая  Hug

# 661

,,Кaк дa прeoдoлeeм бeзпoкoйствoтo и дa сe рaдвaмe нa живoтa''
Дeйл Кaрнeги

Момичета прочетете тази книга, на мен много ми помогна

,,Кaк дa пeчeлим приятeли и дa влияeм нa другите''- тази е от същия автор Peace

Тези книги промениха живота ми  Hug

# 662
Аз пак да питам / като само вие ме разбирате, затова и на вас досаждам/, ходите ли на работа и с такси ли ходите, и т.н. До скоро ходех на работа с таkси, но взе да ме е страх и в него да се возя, получавам сърцебиене. Днес отидох до работата, но явно от ксанакса и Иксела имах чувството, че сам по тромава и бавна. Та помолих за два дни отпуск. Уговорих си час за утре при др. Калудиева, някой ходил ли е при нея. През нощта два пъти се събуждах от страшно главоболие и след това мисля, че получих ПА, защото почувствах мравучкане по главата и ме обзе паниката да не умра.Включих си телевизора и отмина, не взех никакви лекарства. Случвало ли ви се и по време на сън да получавате такива атаки. Успявате ли да съчетаете и работа и деца, на мен ми е много трудно, та дори има голяма вероятност да загубя работата.

# 663
Нощно време на мен лично ми се е случвало да съм адски превъзбудена , да имам сърцебиене , което бавно минава и ми пречи да заспя. Това ми се случи при прехода от лято към есен и общо взето го отдадох на това . Имах и проблем със съня, който се оправи . То всъщност проблема си беше в това , че като легнех бях адски превъзбудена. Макар и доста банално на мен ми действат добре излизанията с близки и приятели , както съм казвала и по - горе имам страх от непознати и то мъже , наплашила съм се , това сега ми е най - основния страх , но аз си имам травма от малка така , че е по - разбираемо при мен . Иначе, както казах излизанията са ми като лекарство , а стоенето в къщи даже влошава нещата , защото така още повече започвам да мисля някакви глупости и изпадам в някакво черно настроение . Също така много добре ми действа и когато чакам нещо хубаво да се случи и празници да предстоят , както сега . Тогава се радвам най - много , обличам хубави дрехи , гримирам се и се забавлявам искрено . Това много ми помага при стресови ситуации . Преди ми ставаше кофти в дискотеките , но с времето май поотминаха нещата . Преди много се притеснявах и за близките си като тръгнат на път , сега почти не . Мъжът ми преди като не вдигнеше телефона си , изпадах в паника , сега просто чакам той да се обади като види . Това е , мисля , че имам напредък в тези паранои така да ги нарека и се оправям сама , само чрез мислене.

# 664
Elizabett това е чудесно щом само с позитивно мислене си помагаш, но за съжаление при мен това не действа, а и освен с детето ми и майка няма с кой да се разхождам.Предишните ми познати имам чувството, че се отдръпнаха като реших да споделя проблема си, а и бившия ми все повтаря, че така ще стигна дъното и дори няма да мога да се грижа за детето. Мен ме е страх да излизам много сред хора, но си права, че това затваряне само влошава нещата.

# 665
ylen  не се затваряй в себе си това е най голямата грешка която можеш да направиш.Излизай ако трябва на сила,вози се в таксита и дори и в градския транспорт.Нищо няма да ти стане.Мен ме е срах да се возя в асансьор,хем от малкото затворено помещение,хем да не паднем в дупката,но никога не съм спирала да го използвам просто защото знам ,че така ще отстраня проблема.

# 666
Благодаря mamast, дано е само днес такъв гаден деня ми и дано задейства Иксела, защото чувствам тежест в гърдите.

# 667
Момичета,а при ПА изпотявате ли се?.На мен ми става едно горещо....ужасно е,чак имам чувството,че ще припадна. И още нещо-как да се справя с постоянната мисъл,че ще ми стане лошо-тя постоянно ми е в главата!!!!!

# 668
 Hug Добър вечер милички, за жалост аз няма с какво да се похваля  Sad Събудих се  вир вода ,с главоболие и лека ПА още в 5h . Пих си ксанакса , валидола под езика и на работа, на която ходя пеша- в автобуси ми става зле ( сърцебиене и страх, че немога да сляза,където АЗ искам) Едва към 11h ми светна пред очите,но главоболието и вътрешната температура си останаха, а ето дойде време за др. ксанакс   Thinking

# 669
kali45 ако ксанакс не ти помага искай да ти го сменят защо да с емъчиш с лекарство което не ти помага. На мен първо ми изписаха само ривотрил от него ми ставаше много зле и веднага го спряхме още на първата седмица. После започнах с АД там на третия ден вечерта вече звънях на психито и ревях по телефона че ми е лошо че ми се гади и ме боли корем и не само че не минава нервността а и още 105 неща ме болят. Но така на следващия ден при него ми обясни да потърпя поне 1 седмица и наистина след 2 седмици прием се чуствах по -добре. Остава ми проблема обаче с изпотяването през нощта  newsm78
За автобус аз винаги гледам да съм седнала до прозореца за да мога да се облегна на стъклото ако ми прилошее и да гледам навън за да се разсейвам. На мен ми минава бързо - 5  минутки. За момент м истава лошо и ако успея да се удържа да не слезна от автобуса ми мнава. Също в автобуса работя с говорене по телефона. помага ми защото докато пътувам мисля за разговора а не дали ще ми прилошее.
Имаше период в който само в къщи м иставаше лошо особено вечер. Толкова нервно ми ставаше от това че не мога да се контролирам и се разтрепервам и нещо ме натиска в гърлото. Пиех ривотрил по1/4 ако ми стане много зле той помага до 30 минути. Освен хапчето ми помага и плача защото когато човек плаче му олеква. Ставаше ми бързо по -добре. Сега да чукна на дърво не ми е ставало така от 1 месец че чак да се стига до сълзи.

Преди години баща ми след катастрофа започва да има ПА тогава го излекуват с лягане рано да спи, много тишина и спокойствие, пиене на топла медена вода всеки ден, и с АД разбира се .
Аз за това съм толкова убедена че изход има защото имам пример който да следвам и знам че и аз мога да се оправя.

# 670
Severina за жалост съм в Гърция и в близките 3-5 мес. не се очертава да си отидем до Бг., за да сменя ксанакса с др. АД . Така,че ще търпя . Незнам чесно казано има ли излекувани от ПР, закрепени за месеци- години( 2-3)  , ДА.... но завинаги... едва ли . Преди да забременея имах ПА, но редки- незнаех, че е и това де ( 93 год.) .Докато бях бременна не пиех АД и не ми и ставаше зле. Едва,когато сина ми стана на 1-2 год. ПА се завърнаха отново  Sad .... И така до ден днешен, имам дни в които нямам ПА- дори месеци... но в един момент си идват неканени и ме държат докато си искат

# 671
как да се справя с постоянната мисъл,че ще ми стане лошо-тя постоянно ми е в главата!!!!!  ooooh! И на мен все това ми е в главата Lirena . Непрекъснато се дебна

# 672
  • панагюрище
Защо никой не ми отговаря на въпросите newsm78

Явно не сте имали подобни проблеми и не можете да ми дадете съвет Thinking

Все пак ще си копирам поста, ако има желаещи да го прочетат и да дадат мнението си. Благодаря предварително!

Здравейте, всички!

Извинявам се,че така нахлуам в темата ви, но смятам че ще ми помогнете.

Имам приятелка, която страда от паническо разстройството.От около 8 години пие Сероксат.Преди няколко дни е научила, че е бременна за втори път.И сега  идва проблема- незнае какво да прави - дали да остави бебето или  не.
Кажете ми,моля ви много ли са страничните ефекти от това лекарство и голяма ли е вероятността детето да се роди с някакви увреждания? Има ли сред вас мами, преживяли подобно нещо и как сте се справили с това положение?
Все още не е ходила на лекар и незнае какво ще кажат докторите, но аз реших и вас да питам.

Благодаря на всички предварително!

# 673
 Thinking Пак ви няма . Пожелавам ви лека и спокойна нощ, както и спорен ден утре  Hug  bouquet

# 674
В нашия град ще има курс по дишане www.artofliving.bg някой посещавал ли го е и струва ли си

Общи условия

Активация на акаунт