Паническо разтройство - част 3

• 137 929
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте Hug Мъжът ми пие Золофт, защото има паничиско разтройство. Искаме второ дете и ми притеснява това лекарство. Трябва ли да го спре за да няма странични ефекти за детето?

# 76
  • Габрово
Здравейте Hug Мъжът ми пие Золофт, защото има паничиско разтройство. Искаме второ дете и ми притеснява това лекарство. Трябва ли да го спре за да няма странични ефекти за детето?

Не. Аз също съм пила Золофт и доки ми разреши да забременявам докато го пия. За мъжа е логично също да не пречи.
За твое успокоение помоли мъжа си да говори с лекаря си.

# 77
ivap ,благодаря ти  bouquet

# 78
Здравейте момичета! И аз съм от паниките и напоследък не се чувствам никак добре.Имам въпрос и моля за помощ.Случва ми е напоследък вечер при заспиване нещо много неприятно Sad Докато заспивам или по-скоро в полусън изведнъж се стряскам и се събуждам.В първия момент сякаш не мога да си поема дъх и другото, че цялото ми тяло сякаш започва вътрешно да вибрира.Не е точно треперене, тъй като видимо не треперя, а сякаш вътрешни леки вибрации по цялото тяло.Отшумява за няколко минути, но след това около 1-2 дена чувствам дланите и стъпалата ми, като леко изтръпнали.Моля ви, кажете ми случвало ли ви се е подобно нещо, защото съм много уплашена. Благодаря ви!

# 79
Случвало ми се е това с изтръпването. Всичко е от вегетативната нервна система, в резултат на ПР. Не се страхувай от това състояние, изчезва.

# 80
  • Варна
Случвало ми се е, ами аз наистина си треперя и цялата се потяи лявата ми страна е изтръпнъла. Но наистина всичко е от вегетативната нервна система. Пия половин деазепам и на другия ден съм вече по добре.

# 81
Здравейте. Като ви чета косъма ми се изправя. За съжаление и аз съм в играта, но като страничен наблюдател, което никак не е леко. От доста време  правя всичко възможно да помогна на близките си, но не се получава. Имам няколко въпроса.  Дали причината в ПР не е точно в това от което се страхуваш, дали може да се повлияе на проблема  като се работи с психолог точно  върху конкретния страх? Или причините може да са всякакви и  откриването им да е невъзможно? И за депресията, като следствие на ПР или като причина, не знам.. Дали сам човек може да се справи със сравнително тежка депресия, или непременно трябва да вземе антидепресант? Чета листовки на различни АД и оставам с впечатлението, че при всички има много тежък период в началото на лечението придружен със суицидни мисли. Така ли е? 

# 82
здравейте и от мен момичета нещата пак се влошиха и започвам да пия отново Анафранила по цяло психото каза че малко се избързали а аз се зарадвах че се оправих много бързо сега три месеца съм на старите дози.Днес взеха дами се появяват на ново симптомите ръцете ми се изпотяват и чувствам тежест в гърдите. Weary

# 83
Здравейте, да се включа и аз при вас. Преди 14 години страдах от ПР и успешно се излекувах с хидифен и инсидон. До миналият месец нямаше никакви проблеми и изведнъж от нищото - криза. Вярвайте ми, идва ми да крещя от страх, приумявам си, че всеки момент ще си глътна езика и ще се задуша. Ужасно е, опитвам се да дишам дълбоко и да си мисля, че нищо няма да ми се случи, но мисля, че няма да се справя сама и трябва да се обърна към психиатър.

# 84
Минзухар, ПР представлява страх от нови кризи. Този страх събужда нови страхове и така се заформя един порочен кръг. Фобиите, или страховете, в следствие на които се получава паническа атака са съвсем друго. ПА сама по себе си при ПР се появява от нищото и без причина, затова е и най- страшно, защото не знаеш къде и кога ще те сполети.

При ОКР пък мислите или действията които се правят могат да доведат до ПА. Както виждаш всички състояния могат да бъдат с атаки и без. Затова се водят  тревожни разстройства.

При ПР причините може да са всякакви - от свръх контрол до възпитание още в детството. При работа с психолог може да се открият причините и всичко да се оправи.

Депресията може да е първична и вторична. Като цяло симптомите са едни и същи, но при вторичната - тя е вследствие от ПР, по скоро от отчаянието че си болен, че не ставаш за нищо и тн. Тежката депресия задължително трябва да се лекува. Сам човек трудно би се измъкнал. Или трябва да е под лекарско наблюдение, за да не извърши някоя глупост.

Не винаги се проявяват страничните ефекти на АД, както и мислите. Случва се, но рядко. Има такъв период на трудно приемане, които отшумява от две до четири седмици.

Това е.

# 85
Здравейте, моля да ми препоръчате добър психолог/психиатър в Пазарджик. Спешно. Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 16:58 от mnbvcxz

# 86
Цитат
Здравейте, моля да ми препоръчате добър психолог/психиатър в Пазарджик. Спешно. Благодаря предварително.
И аз преди извесно време помолих за това ама май никой няма предложение.

# 87
Здравейте! Някой пие ли Велаксин? Сега пък това чудо ще започвам.Някой има ли опит с него,някакви отзиви? Hug

# 88
  • Габрово
Лирена, лекаря ли смени или стария ти сменя лечението? От Велаксин нямам впечатления.
Ти как си сега?

# 89
Момичета,ако мога да съм и полезна,нека споделя и моя опит с вас.И аз имах ПР.Пила съм Золофт,Атаракс в продължение на 4 месеца.Но подобрението от тях е само временно.От 4 месеца ходя на психолог веднъж седмично,а от 3 месеца съм без никакви медикаменти.ПА отшумяха,нямам нито сърцебиене,нито задушаване,мога да ходя навсякъде без да се страхувам,че ще припадна и т. н. Бих ви посъветвала да потърсите помощ от психолог,защото лекарствата не решават проблема,а просто го притъпяват.Успех на всички и спокоен ден!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт