Паническо разтройство - част 3

• 138 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Перната, това е най-страхотната новина която чувам днес  Hug. Не мисли сега за лоши неща, мисли за бебчо, че трябва да е добре, да се чувства добре, а и ти  Hug

# 151
  • Около света и у нас!
Това е най-хубавата новинаааа   bouquet   bouquet   bouquet безпроблемни 9 месеца. Сега мисли само за хубави неща и не се притеснявай, няма да ти се отрази на психиката спирането на хапчетата. Успех мила и се включвай от време на време, да ни даваш кураж   bouquet

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 16:30 от fiamaa

# 152
Здравейте,
От доста време чета тази тема и накрая реших да се включа и аз.
Аз също съм с такава диагноза от доста време. В момента съм бременна в 13 г.с.
От около 6 месеца започнах лечение с Ривотрил и Сероксат. Щом разбрах че съм бременна веднага отидох при псито, личен лекар, гинеколог. Всички бяха единодушни, че лекарствата в никакъв случай нетрябва да се спират. Просто намалих дозата. За сега всичко е наред с бебо и с мен  Hug. Ходих в националната генетична лаборатория, направих скрининг, консултирах се със специалист, които ме увери също, че нетрябва да се спират лекарствата. Надявам се това да е успокоило много мами. Не е толкова страшно положението, стига да мислите положително. Успех на всички.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 16:25 от kali666

# 153
pernata честита ти радост  bouquet.Аз и при двете ми бременности спирах хапчетата просто защото се чувствах добре,без никакви ПА.Желая ти лека бременност и едно красиво бебче на финала да те радва.

# 154
благодаря ви скъпи мои наистина ми вдъхвате кураж и с вас се чувствам по добре.  bouquet  bouquet  bouquet

# 155
Момичета от Пловдив кажете нещо за Д-р Бранков?

И още един въпрос-какво мислите за хипнозата-някой подлагал ли се е?

# 156
  • Около света и у нас!
pernata честита ти радост  bouquet.Аз и при двете ми бременности спирах хапчетата просто защото се чувствах добре,без никакви ПА.Желая ти лека бременност и едно красиво бебче на финала да те радва.

Мила при теб кога започнаха ПА - преди или след бремеността и след като роди не спряха ли? Мен този въпрос много ме мъчи  newsm78 бях питала по-напред в темата, но така и не получих отговор - Дали родили мами след раждане се възстановяват и ПА изчезват? , тъй като моята лекарка ме успокоява, че като забременея и след като родя всичко ще си дойде на място. То със сигурност всичко си е много индивидуално при всеки, но все пак няма да е лошо да чуя и др. мнение на вече родили  Hug Ще съм благодарна за отговор   bouquet

# 157
Бременните мога да успокоя да не се притесняват да пият АД,познавам няколко момичета,които през бременноста си пиха и всикчо е ок. Аз лично обаче реших да не рискувам и като реших да забременея ги спрях поне два-три месеца преди това Peace

# 158
И мен ме тормози този въпрос, аз най много съм издържала без лекарства трви месеца.

# 159

Мила при теб кога започнаха ПА - преди или след бремеността и след като роди не спряха ли? Мен този въпрос много ме мъчи  newsm78 бях питала по-напред в темата, но така и не получих отговор - Дали родили мами след раждане се възстановяват и ПА изчезват? , тъй като моята лекарка ме успокоява, че като забременея и след като родя всичко ще си дойде на място. То със сигурност всичко си е много индивидуално при всеки, но все пак няма да е лошо да чуя и др. мнение на вече родили  Hug Ще съм благодарна за отговор   bouquet

Цитат
Цитат
Та ми е интересно как тази гад  #2gunfire се е проявила при вас? Преди  бременността, след нея или беше преди това и  си продължи след като родихте  newsm78...... много искам да разбера
То при всеки май е индивидуално,но аз преди да забременея 8-9  месеца бях на Серопрам,след като го спрях забременях,в началото нещата бяха идеални но от 5-6 месец бремеността ми се превърна в ад от ПА-броях дните до термина.
Малко след раждането започнах пак да пия Серопрам,след това ми го смениха с Ципралекс и въпреки че минаха почти 8 месеца аз пак не съм добре.
Затова съм склона да пробвам и това с гълъба колкото и гадно да звучи.

# 160
  • Около света и у нас!
Момичета да дам малко отчет със спирането на Ципралекс - почнах да го спирам по схема и както бях писала ще продължи около 2 месеца. Предпочетох обаче да си продължа периода с още няколко дни и от понедлник съм на 1/2  таблетка и така в продължение на 20 дни. Но от началото на седмицата почна едно гадно главоболие и се чувствам не мн добре   Thinking мисълта, че може пак да се възобновят ПА ме побърква  #Crazy, а знам, че не трябва да мисля само за това. Реших да отида на психотерапевт или психиатър или там както се нарича  newsm78 , та можете ли да ми препоръчате някой добър за София и не кожудер, разбира се   bouquet Успех на всички ви в борбата с ПА и дано скоро всички напуснем тази тема  Hug

# 161

Бях спряла хапчетата 4м. преди да забременея, 6м. след като родих пак ги започнах. И при двете ми деца се получи горе-долу така.По време на бременноста не съм пила хапчета.Сега да се похваля започвамда намалям Флуанксола и след две седмици го спирам,ако се чувствам добре без него ще ми намали и Ципралекса.

# 162
Здравейте !

Отдавна не бях писала,само следях коментарите,но ето че ще пиша пак.Та бяха ми отминали кризите уж ,но предполагам че от жегите се влоших  .Четири пъти ми става лошо този месец и в спешното ме стабилизирват.(я диазепам или система )Днес ми се случи нещо ново и се стреснах: Появиха ми се петна пред очите ,почти нищо не виждах,главата ужасно ме стегна.Ходих до личния,обясних му всичко и човека реши да ме прати на очен лекар.Ама аз си знам мойта и му казвам ,че сигурно е неврологичен проблем и си поисках направление за такъв лекар.Сега ще чакам до понеделник и ще настоявам да ми направят скенер ,иначе спокойствие няма да има.

# 163
Здравейте, бях писала и преди за приятеля ми, който е с Паническо разтройство. Пак на кратко - пиеше 4 години Ривотрил и другите подобни. В последната година и половина беше спрял всякакви хапчета, дори и Валериана. Имаше рядко ПА. Но напоследък се влоши доста. Много е зле. Вчера ходи прие един психиатър, който му каза, че има недостих на серотонин в мозъка, и му предписа Золофт, Ципралекс и това ново хапче Лирика. Интересува ме, тъй като не можах да намеря такава информация за него - то психотропно ли е, транкивилант? Първите 2 знам ,че са типични антидепресанти, но това последното? Някой пил ли ги е и как ви се отразява? Може и по 2 думи  и за золофта и ципралекса, тъй като той за 1ви път ще ги пие тях? Благодаря предварително.  Hug

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 03:32 от mnbvcxz

# 164
  • Габрово
PERNATA, честито-о-о-о. Много се радвам. Изгонвай всички лоши мисли. Дано имаш най-леката бременност.

Фиама,  забременях година и нещо след спиране на лечението. Чувствах се чудесно през цялата бременност. Година и половина след раждането получих рецидив на ПР+лека депресийка, провокиран от физическа и психическа преумора, много по-лек и много по-бързо се оправих. Няма универсално правило относно ПР и бременост. Не го мисли отсега, мисли позитивно.

mnbvcxz, от лекарствата, които споменаваш съм пила само Золофт. Много съм доволна от него. Съвременно, пречистено хапче. Нямах проблем нито със започването, нито със спирането. Не съм имала странични ефекти. Щом и доки ми разреши да забременявам докато го пия, значи е добро.

Общи условия

Активация на акаунт