Паническо разтройство - част 3

• 138 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Василена, точно това исках да те питам - ти имала ли си ПР? Защото депресията, за която ти пишеш и ПР са доста различни, макар често  да вървят заедно. От две седмици започнах да пия лекарства и вече се чувствам почти нормален човек.А бях толкова зле, че не можех да вървя нормално по улицата, да се храня, да разговарям и ...... Вчера за пръв път набрах смелост, излязох сама, разхождах се и бях спокойна.Защо трябва да се лишавам от шанса за нормален живот, пък бил той и с лекарства?! Толкова ли е дълъг живота, че да го прекарваме в  мъчително  състояние, само за да си спестим някакво лечение  и да доказваме / не знам на кого / колко сме слаби всъщност?!Радвам се, че има излекувани. Ами нека да пишат как са успели.

Знам че са различни неща депресията и паническото разстройство.
Ако си чела внимателно какво съм писала ще видиш, че аз не съм против първоначалния прием на медикамент ако се налага такъв. Но това е само за да спечелиш време за да  намериш начин как да се справиш без лекарствата по нататък. Или в краен случай само при криза.....
Пиеш лекарства от две седмици в това няма нищо нередно, нередното е ако и след 2, 3....5....10  години пак си на лекарства.

# 466
http://www.puls.bg/forum/viewforum.php?f=23

В тоя сайт има много истории на хора с невротични разстройства.
А и депресията и ПР са невротични разстройства/неврози/

На някой може да са му от полза. Като по старите истории са по полезни, а пък и са коментирани и от лекари по старите.
Има и доста коментари на специалисти. Един психиатър психотерапевт д-р Янева има в тоя сайт  1188 мнения. Ако някой има търпение и прегледа   някои от тях може да си отговори на много въпроси.

Не правя реклами нито на сайта, нито докторката...
Нито я познавам, нито я знам къде работи. А и живея на 500 км от нея

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 22:32 от Василена.

# 467
Василена, виждала ли си депресиран човек, който лежи в леглото по 24часа, не го интересува нищо около него, дори и децата му, потъва все повече и повече и накрая знаеш ли какво става - свършва се в болницата.
Виждала съм:  Това бях аз  преди десетина години.
Но не беше инцидентна депресия. А депресия още от детството, в продължение на двадесетина години.

Сподели тогава как се излекува? Повечето тук сме с ПР, но ПР с депресията вървят ръка за ръка. На всички ще е много интересно и полезно.

# 468
Момичета , а някой имал ли е проблеми с безсъние и как се е справил с това?

# 469
  • Габрово

Да, но моето безсъние беше свързано с ПР. Когато започнах лечение на ПР, безсънието изчезна.

Иначе съм пробвала с чай от жълт кантарион, маточина, да не се натоварвам преди лягане нито психически, нито физически. Но при тогавашното ми безсъние не помогна, защото беше провокирано от друго.

# 470
  • все тук
Аз не можех да спя, но сега вземам таблетки "Алора" - на билкова основа са - час преди лягане две. Продават се свободно в аптеките и трябва да ти кажа, че спя без проблем. Освен това има и един успокоителен чай на "Билкана" (съдържа дилянка, дяволска уста, мента, мащерка и още нещо) - пия вечер и от него - много добре действа.

# 471

За да има ефект от лечението ПРАВИЛНО подбраните и ТОЧНОДОЗИРАНИ  лекарства трябва да се пият продължително време.

Трябва да има и добър психиатър който прави и психотерапия и който да се АНГАЖИРА с вашия случай и да ви държи за ръчичка до излизането от състоянието.

Вие ще усетите кой е този човек.
По-бавничко става но със съдействие и постоянство става.
Но без лекарства не може.

# 472
Моята етърва страда от безсъние от много години. Нищо не и помагаше. Всичко е пробвала. Спеше по 2часа на нощ ако има късмет. От няколко месеца започна лечение при Д-р Рали Димитров и е много по-добре.

# 473
Василена, виждала ли си депресиран човек, който лежи в леглото по 24часа, не го интересува нищо около него, дори и децата му, потъва все повече и повече и накрая знаеш ли какво става - свършва се в болницата.
Виждала съм:  Това бях аз  преди десетина години.
Но не беше инцидентна депресия. А депресия още от детството, в продължение на двадесетина години.

Сподели тогава как се излекува? Повечето тук сме с ПР, но ПР с депресията вървят ръка за ръка. На всички ще е много интересно и полезно.

Дори пропуснах нещо в предния ми пост:
около 20 годишна депресия,   около 15 годишна булимия включително и със доста сериозни и патологични изпълнения   и   заекването.

Няма рецепта за лечение ако някой търси такава, още повече че всеки човек си има различен личен живот и произход на невротичното разстройство.
Дори според мен използването на думата излекуване не  е удачна.  Измъкването от невротичното разстройство каквото и да е то е много продължителен във времето процес.
Измъкване според мен е дори ако човек с тежко невротично разстройство, премине в по леко такова.
Перфекционизма  не  е от полза тук.

Всъщност рецептата е една за всички и вероятно всеки я знае:
Медикаментозно лечение ако е оправдано + Психотеррапия или друго психовъздействие което може да помогне

А как ще се получи промяна в чувствата и мислите и от какво психовъздействие или Психотерапия има нужда човек за това няма рецепта.
Единственото което мога да кажа е:
По малко ровене в литература и информация за медикаменти. Ще се повторя но, ТЕ СА САМО ЗА ДА СЕ СПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ.

И повече ровене в информация за НЕмедикаментозно лечение/въздействие. Всеки сам трябва да намери/осъзнае своя ключ към положителната промяна

# 474
Ох, Василена, може и да си права. Но какво да променям, нямам какво. Да, огрижена съм за всички и всичко, и това ме прави нервна понякога, но такъв ми е характера. Не мога да си наложа да не ми пука за близките ми. Засега оставям нещата така  Sad
Започвам да пия билка Бабини зъби. Надали ще стане чудо, но няма сигурно и да ми навреди.

# 475
Ехо, четири дни никой не е писал! Това трябва да е добър знак, че нямаме проблеми  newsm53

# 476
Ох,на мен ми писна да се оплаквам,но пак ще го направя. WhistlingМиналата седмица не бях никак добре.ПА идваха една след друга а уж бях добре и бях спряла Флуанксола.Явно напрежението около кумуването ми се е отразило и сега като всичко мина аз рухнах.Доки ми върна Флуанксола и сега съм по добре. Това е общо взето при мен,дано вие да сте добре Hug

# 477
Сезонът сега е такъв, че "събужда" всички хронични  и позатихнали проблеми.

# 478
Здравейте момичета, и аз съм от Вашия отбор! Много се зарадвах като намерих темата! Има ли мами от Шумен?
Искам да попитам някой имал ли е деперсонализация и дереализация, това са много гадни симптоми на ПР?
Ще Ви следя и ще пиша! Ще се излекуваме , горе главите!

# 479
Сезонът сега е такъв, че "събужда" всички хронични  и позатихнали проблеми.

За съжаление.... Sad

Общи условия

Активация на акаунт