Паническо разтройство - част 3

• 138 095
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
findo , да много често даже ми се случва това с мушучките пред погледа ако мога така да ги нарека . Ами не знам от какво се получава , на мен май когато усетя , че кръвното и захарта са ми паднали и хапвам нещо сладко и се оправям . Даже вчера на обяд ми се случи . Не го мисли , не е нищо кой знае какво , колкото по - малко се обръща внимание на такива неща , толкова по - добре Peace. Абе искам да ви питам , аз много често се страхувам от хората на улицата , смисъл , че той живота в днешно време ни кара да се страхуваме , но аз ако някой ме погледне по - странно или започна да срещам често един и същ непознат човек на улицата и почвам да си мисля някакви неща , че може да ме следи и т.н.

# 511
Димана, много рано мислиш за спиране. Трябва да се пият поне 6 месеца за да не се върне проблема в по-силна форма. Както стана при мен. Аз пиех АД за леко депресивно състояние, на 4-я месец се чувствах много добре, реших, че ще ги спирам и на своя глава го направих. И ето, след още 4 месеца бях със страшна ПР криза. Ако си ги бях пила послушно 6 месеца, сега нямаше да пиша в тази тема  Sad

# 512
kali666 браво на теб давай все така Simple Smile
искам да те попитам лекарствата по време на бременността ли спря или преди да забременееш тоест пила ли си лекарства по време на бременността питам защото искам скоро да имам второ дете а съм на ривотрил и ципралекс а ривотрила не успявам да го спра вече 4ти път опитвам Sad

Здравей,

Преди да започна да пия сероксат и ривотрил пиех ципралекс....непомня вече точно колко години, докато спря да ми действа, после минах на сероксат и ривотрил. След това взех, че забременях и лекарите ме съветваха да не ги спирам. Обаче аз реших, че искам да кърмя (което е невъзможно с прием на тези лекарства). Не съм съгласна с твърдението, че няма проблем да се бременее с тези АД.  Мисля, че дозата е решаваща в случая. Та понеже аз нямах много време на разположение за намаляване и спиране карах 3 дена на 1/4 ривотрил и 1/2 сероксат. Пълен ад беше, които продължи около 3 седмици, имаше период в които не можех да стана от леглото. Ама мина и замина и сега всичко е ок. Няма и да позволя да ме повтори, сега поне знам за какво става въпрос...

# 513
 bonni само така си мислиш. С лекарства или без не си ли промениш начина на мислене  Sick
Не се хващайте за антидепресантите като удавник за сламка или поне не разчитайте само на тях.
Съгласна съм ,ч е има моменти и случаи в които без тяхна помощ не може, но успоредно с това трябва и друго лечение от психотерапевт.

# 514
kali666 , браво на теб! Би ли разказала как на практика става спирането на тези лекарства? и колко време ги пи?
Аз в момента съм на Сероксат и Ривотрил / от три седмици / и се чувствам много добре, а преди беше ад. Напълно съм убедена, че трябваше да почна лечение. Сега ме интересува спирането.

Съгласна съм, че трябва да минат мин. 6 месеца след започване. После се спират по схема, която псито ще ти направи. Аз нямах време за схеми и малко попретупах нещата, но просто нямах друг изход.
Променете си начина на мислене и дори начина на живот - това е ключа според мен поне.

# 515
bonni, kali666 много благодаря за отговорите   bouquet   bouquet  доста ме успокоихте така се бях притеснила че няма да мога да имам второ детенце това много ме тормозеше, аз имам ПР от 11 месеца като ми поставиха категорично диагнозата и започнах адекватни лечение май месец което прави преди 6 месеца.

имам още един въпрос към kali666 ти на каква доза беше когато забременя аз сам на 10мг ципралекс и 0.5 ривотрил доколкото знам това са сравнително ниски дози  Rolling Eyes

а относно начина на мислене аз си го промених още когато започнаха проблемите ми сега почти нищо не е в състояние да ме трогне или ядоса гледам по отгоре на всичко което се случва около мен и много много не се замислям за нещата които не са важни Simple Smile

# 516
maria_q_b Доколкото си спомням, че то беше преди повече от 6 месеца  ooooh! забременях си с 1т. сероксат (като преди това доста време бях на 2) и 2 пъти по 1/4" ривотрил от 0.5 (преди това бях на 4 пъти по 1/4" на ден = 1т.). Но окончателно ги спрях когато бях някъде около 4 месец. Мен ако питаш почвай с бебеправенето   bouquet 

# 517
Димана, много рано мислиш за спиране. Трябва да се пият поне 6 месеца за да не се върне проблема в по-силна форма. Както стана при мен. Аз пиех АД за леко депресивно състояние, на 4-я месец се чувствах много добре, реших, че ще ги спирам и на своя глава го направих. И ето, след още 4 месеца бях със страшна ПР криза. Ако си ги бях пила послушно 6 месеца, сега нямаше да пиша в тази тема  Sad

А не трябва ли постепенно да  спра Ривотрила и да остана само на Сероксат?

# 518
Точно така първо спираш ривотрила и после сероксата Peace

# 519
Засега пия по 0,5 табл. от 2 мг.Опитах се да пия 1/4,но  към 16 часа започва едно безпокойство, нервно напрежение.....Затова се чудя по колко и на колко време да намалям.

# 520
Засега пия по 0,5 табл. от 2 мг.Опитах се да пия 1/4,но  към 16 часа започва едно безпокойство, нервно напрежение.....Затова се чудя по колко и на колко време да намалям.

Намалянето става след консултация с доктора,НЕ ги намаляй на своя глава.Според мен щом усещаш безпокойство значи ти е рано да ги намаляш.

# 521
dimana27 напълно съм съгласна с mamast. Задължително се консултирай с лекаря си. Не си прави експерименти.

# 522
  • все тук
А има ли някой, който пие Деанксит? Аз го пия от близо месец, чувствам се много добре (да не предизвиквам съдбата), и искам да разбера колко време трябва да се пие. Като другите АД ли е минимум 6 месеца или...

# 523
За бременеенето и АД, бях го споменала и преди заради Кали, само Сероксат не се разрешава за бременни. И то не нещо друго, ами няма достатъчно изследвания дали е безобиден за плода. За Ципралекс, Золофт,даже Ефексор съм сигурна, че не вреди. Направих страхотно проучване, четох теми от мед.конференции. Миналия месец говорих и с гинеколожката ми. Тук никой няма да рискува да навреди на плода. Нали му е свършено с практиката на лекар, ако се роди дете с аномалии вследствие на лекарства препоръчани от лекаря. Естествено, най-добре да се бременее без лекарства, в това спор няма, ама ако се налага, не е фатално, това искам да кажа  Simple Smile Аз съм на Ципралекс 10мг. и 1/4 Ривотрил. Бях на 2х1/4 Ривотрил, но вечерния го спрях, само при нужда го взимам. Аз също следобяд започвам да чувствам леко стягане в гърлото, но после отминава.

# 524
bonni всичките тези АД, които са от ново поколение са безобидни за плода (както казваш), просто риска от спонтанен аборт е по-голям. Сероксата също е разрешен (според моето проучване).  В крайна сметка всеки сам си решава.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 11:39 от kali666

Общи условия

Активация на акаунт