Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са психичните симптоми на бременността и как те могат да повлияят на бебето?
Какви са преживяванията на членовете на форума с лекарства като Ципралекс, Велаксин, Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други?
Какви са потенциалните странични ефекти на лекарства като Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са психичните симптоми на бременността и как те могат да повлияят на бебето?
Психичните симптоми по време на бременност могат да включват тревожност, панически атаки и депресия. Тези състояния може да са свързани с минали здравословни проблеми. Важно е да се отбележи, че бременността може да има положително въздействие върху психичното здраве поради естествената грижа на майката за детето. Въпреки това, ако една майка изпитва психични затруднения, от решаващо значение е да потърси медицинска помощ. Що се отнася до въздействието върху бебето, няма научни доказателства в подкрепа на идеята, че психичните състояния на майката по време на бременност могат да причинят проблеми с бебето.
-
Какви са преживяванията на членовете на форума с лекарства като Ципралекс, Велаксин, Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други?
Членовете на форума споделят различни преживявания с лекарства за тревожни разстройства и депресия. Някои от тях са приемали Ципралекс, Велаксин, Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други. Опитът варира от положителни резултати до нежелани странични ефекти или несъвместимост с определени лекарства. Важно е да се отбележи, че приемът на лекарства трябва да се извършва под медицинско наблюдение и в съответствие с препоръките на лекаря.
-
Какви са потенциалните странични ефекти на лекарства като Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други?
Потенциалните странични ефекти на лекарства като Ривотрил, Золофт, Лексотан, Атарaкс и други могат да варират в зависимост от конкретното лекарство. Някои възможни странични ефекти включват умора, замаяност, изтръпване, изпотяване и тежест в гърдите. Важно е да се консултирате с лекар за всякакви странични ефекти и да следвате препоръките за прием на лекарства.
-
Какви са възможните лечения за тревожни разстройства и ПР?
-
Какви са някои ефективни начини за справяне с пристъпите на паника?
Здравейте на всички,на 24 години съм!Присъединявам се към вас и се радвам ,че не съм сама и мога да бъда разбрана,защото е много трудно да бъдеш разбран от някой който не го е изпитвал.При мен всичко започна преди 6 месеца,като ,,гръм от ясно небе''.Бяха ми объркали една цитонамазка, при което толкова рових из нета,че щях да откача от поставените от мен самата диагнози.Това е била ''черешката на тортата'',преди това развод на родителите ми,смърт на значим за мен човек почти в ръцете ми и либсата на любимия когато бе бебе детето ни. Та така.Една нощ,която никога няма да забравя ме промени.Искам да съм си пак същото усмихнато момиче,да се радвам на живота. След тази нощ помислих че откачам,ходих на психиатър,пред кабинета гледката ме потресе още повече.Изписаха ми ривотрил,золофт и флуанксол за 15 дни по схема.След тези дни се чувствах добре,лекарката каза да спра хапчетата пак по схема,до скоро пиех флуанксола,сега започнах жълт кантарион.Не съм ходила на лекар пак. Ходя на психотерапия.Виене на свят, повръщане,сърцебиене,задух и ред още ,ходене по кардиолози и невролози,писна ми.На моменти ми е хубаво,но ме налягат лошите мисли,страха ме обзема,внушавам си и се питам до кога. Не мога да споделя с мъжа ми,защото той не ме разбира някак ,даже не ме изслушва.Благодаря ви,че ви има!
.
Напоследък ми се случиха много неприятни неща , които сякаш засилиха ПА , вече наистина на издържам . Споделям с мъжа ми , но мисля че без лекарства няма да се справя
Трърдо съм решена този път да се лекувам , искам да живея пълноценно .
Дано не намирам нуждата да започвам пак с тях.
.