Отговори
# 195
  • София
Добро утро, мами Simple Smile))

Ей, тая Калина бе, голяма сладуранка, много ми хареса коледната песничка, сега само чакам дребсън да порасне и започвам да му водя тетрадка, оххх, ама че са ви сладки дечицата и на Ламтурничето и на МамаЗ и на толо, нашите умници Simple Smile)))

Пиппег, ама ти не си дебела...а за Ради какво да кажа, аз ти казах, че Стаси си е харесал една кака, много ти е чаровна и красива щерката, пу-п-пу да не й е уроки, а и си има вече и бели зъбки да показва, сладуранка Simple Smile))))

А за захранването, мддддааа, аз се чудя що доФтора и сестрата като ги питах за захранването миналия път ми викат: "Абе, трай си, още малко да си лесниш живота", е имаше и доста по-основателни аргументи, та щя почваме от август месец, мисля 1ви да е датата като лично число и няма да се забравя Simple Smile)))) Та и на мен сега всичко ми звучи на индиански, ама дано скоро вляза в час Simple Smile

Ками, принцесата е с невероятна прическа, честно, много е сладка Simple Smile

Абе, момичета, за датите за срещата аз съм да е в началото на септември, не през август, ама както решите и ако може 1ви септември да не се включва, че тогава татито има рожден ден и много соленко ще ни излезе да почерпим всички мами, татковци и бебоци, хехех, шегувам се, ама той ще иска да празнува с родата, с приятели, много ще ми се опъва преди да успея да го убедя, което ще се случи все пак, та не е забранена дата, но нежелателна такава Simple Smile))) Иначе както казах, за нас е без значение дори кои дни от седмицата ще бъде, но при наличие на голям процент работещи през седмицата татковци, да не кажа почти всички, петък, събота и неделя, с 2 нощувки в петък и събота, добре звучи, първите възможни след 01.09 са 4ти, 5ти и 6ти, а ако няма места заради празника, 6ти, но то е неделя и не ми се вярва да стане така, тогава остават 11ти,12ти и 13ти, но пък ще изпуснем немските мами, нали искахте предложения за дати, та аз ще изляза с 2: 4ти,5ти и 6ти септември
11ти, 12ти и 13ти септември
(това беше нагледен пример как обмислям решенията си, особено когато го правя на момента Simple Smile )

Ааа, днес бяхме на очен лекар, дадоха ни дата за сондаж, на 13ти август сутринта влизаме в болницата и на 14ти сутринта правят сондажа, на 14ти на обяд вече ще сме си вкъщи, аз дотогава пак ще пиша, но да ви помоля отсега да ни стискате палци всичко да е наред с упойката и процедурата и да е успешна, за да не се налага да се повтаря отново.

# 196
Ламтурниче, мнооого сладка е Калина. Но на Боянски не мож му отнемем лидерството и двете заедно!  Heart Eyes Да са ни живи и здрави дечицата!

pippeg , колкото - толкова. Не се самообвинявай. Ако има наистина основателна причина да спреш кърменето, не се колебай. Има доволен старт детенцето. Мими я кърмех с по 20-тина грама и останалото беше АМ до 6-ия месец. И пак растеше здравичка, разболя се на около годинка и нещо от някакъв вирус и после чак в ДГ.
Аз също започвам отсега да преживявам отбиването. Признавам си, че в самото начало кърменето не ми беше любимо занимание. Четях и не можех да повярвам как има жени, за които това е страхотно изживяване. Аз просто съм патологично свободолюбива и независима и това, да съм обвързана по такъв начин денонощно ми идваше в повече. Но, сегаааа... Тъкмо онзи ден четох на Мими приказка за юнака, който - цитирам - "бозал 25 години". Мисля, че и аз ще мога Laughing. Обаче, ще трябва да си започвам лекарствата и да свалям всичките тези килограми, защото много го закъсвам с краката и отоците. Така, че май още месец - два кърмене ми остава... Confused

# 197
Ех,много ме разсмяхте!По точно децата ви с техните неповторими бисери Joy
Почивката за мен свърши,бабата си замина .Днес Ника е много кисела,само мрънка и като й дам гърда сякаш я хапе...да не би да са зъбки???През ноща се събуди към 3 и голямо мърморене,заспа след час и половина.Аз в просъницата,докато я кърмех усетих нещо на рамото ми ,,,дръпнах се и то падна на леглото-оная гадна стоножкааааааааа Sickпризля ми,скочих с Ника на ръка/тя тамън се унасяше/ и не можах да запазя равновесие и се приземих на пода по колене.Сега съм ожулена. LaughingНезнам как ще спя тая нощ!!!Само ще си мисля за тия гадини.Слагахме едни прахчета против пълзящи насекоми...май не помага.
Друго,което ме притесни е,вчера забелязах леко прокървяване.Съвсем леекичко.Няколко капки.Нямам болки-нищо.А днес имаше малко съсирече на превъзката,без кръв ShockedМного се стреснах.Утре съм на лекар.На някой случвало ли се е ???/досега още не ми е идвало./
Ками,много ме кефи прическата на Сияна,голям сладур!
Пипег,много е сладка буболинката а с тези малки зъбчета направо да я схрускам.
Ммомичета,опишете ми симптомите при вашите бебченца при никненето на зъбите?Как познавате,че ги сърбят венците?Аз още съм в чуденка...но при опипване на венците не забелязах нищо необичайно,не ми излежда поддути newsm78Но това,което ми направи впечатление че се опитва да ме "хапе" ,вместо да суче.
Аз се опитах да дам пак сокче,но ни боля коремчето...така че ще изчакам още.Понеже пак дадох АМ и пак се запекохме,но поне се изакахме след сокчето.
Алхимиче,изглеждаш много добре с тази рокля,дано сте си изкарали хубаво Wink Wink Wink
Аз май ще отида да подремна за половин час,че тая нощ не беше от най-спокойните. Simple Smile
Тутубуту,къде се изгуби?
Марти,сори,че не се обадих за разходка,изпращахме майка ми,после в поликлиниката,после в университета...

# 198
  • Sofia
Привет, майчета!
Леле, Даримааа, ужас! Значи ти беше писала за тия стоножки и снимка беше сложила! Аз ги сънувах няколко пъти  Sick Sick Sick Не знам как да ти помогна Sad Ако викнеш фирма да напръска дали няма да се махнат поне докато заминете? Леле, много гадно!  Hug

Ками, ама да ви имаме прическата  hahaha Joy hahaha Ох, много е сладка малката Сиянка  Heart Eyes

Ламтурниче, и ти ни заливай с бисери, моля! Толкова са сладки децата, големи са професори! Simple Smile

Иве, стискаме си всичките палци!!!!! Дано мине бързо и леко!  Praynig Аз преди също четох много по въпроса, че нали и нашето каналче беше запушено и си спомням, че не е тежка процедура. Ще мине и ще замине! Hug Hug Hug

И сега да ви питам за захранването, че вчера педито ми каза нещо, ама аз май не я разбрах  newsm78 Каза ми да давам пюре от един зеленчук, една седмица някъде да увеличавам количеството, докато стане цяло бурканче и че след това вече мога да си давам всякакви зеленчуци без предварително захранване...Нещо не ми звучи като да съм я разбрала правилно. Няма логика  newsm78 Та въпросът ми е: как процедирате и кога мога да започна да му давам различни зеленчукови пюрета и всеки път ли трябва да почвам с 2 лъжички и т.н. с всеки различен зеленчук  newsm78 Оффф, че съм  Embarassed И кога да започна да му давам плодово пюре между следобедните папкания, ей така, за десерт Simple Smile

# 199
Мами, имам едно въпросче - кой номер са бибите на шишетата ви - още ли сте на 1? Защото сега мъча Гоги да пие вода, ама е доста безуспешно и се чудя да не е от бибата  newsm78

И въпрос към Котето, Деси и Атмосферче (може да има и други мами, които имат Angel Care) - махнахте ли вече подложката или още я ползвате?

# 200
Здравейте ...пак!
Аз като ме няма ме няма ама днес съм тук и ще досаждам Wink. Току що се върнахме от консултация вече сме 7700гр. 70см. Док каза че малко множко сме наддавали ама: "така било с АМ". Викам му: -верно лоша работа е това АМ, детето качва кила даже без да го яде щото е на кърма. На АМ бяхма три дни и това беше през Май заради едни лекарства които пих."  Той -  #Crazy Аз -  hahaha и така...
По въпроса с нов компонент в пюретата аз процедирам така първия ден две- три лъжички ако няма реакция обрив разстройство или тем подобни давам колкото изпапка, обикновено от зеленчуковите е половината бурканче а от плодовите и цяло (говоря за малките пюренца на Хип от 125гр.), има дни в които не иска хич. До сега сме минали през морков, картоф, тиквичка, ябълки и круши.
 Много са ви сладки малките съкровища дето ръсят бисери, направо да си паднеш от смях. Особенно когато карат майките им да се червят пред хората (Толо)  Mr. Green
Да ви се оплача ние вече не обичаме много да се застояваме в количката обикновено разходните завършват с носене на бебе на ръце и тикане на количка  Rolling Eyes
Айде оставям ви на мира за сега после ще пробвам да ви покажа една снимка от телефона си да видите как спим

# 201
Ето как сме се скрили под завивката и си смучем палчето скришом  Heart Eyes

# 202
  • София
Да покажа по повод това,че Ники все протяга ръце да вземе всичко,каквото може да докопа, та ето как добре се ориентира детето на 5 месеца успя да извади от раничката на мама портфейла,отсега да му мисля  Simple Smile

# 203
Мараба  Party

Никой не пита за мен, ама аз да си кажа  Embarassed Първо децата и двете зе изпоразболяха - сополи, гърло, кашлица, натоварих ги болни с торбата илачи и забегнахме към моренцето. Там голям кеф  Whistling оздравяха диванетата, ама пък бързо мина почивката  Mr. Green Върнахме се три дни чета и не смогвам - ред сълзи, ред сополи .... обаче ви изчетох  bowuu

Да ви кажа за пътуването - мятайте се и пътувайте, пълно е с бебета. Аз мислех, че ще бия рекордите, но в нашия хотел имаше и едно двумесечно бебенце и то не бяха българи  Shocked

Много ми се искаше да пиша по предишните теми, но само ще кажа колко много съчувствам на всички вас  Hug

Ето има вече вой оттатък, но ще се цопна отново с една снимка след малко  Blush

# 204
МамаЗ, за какво стискахме палци от миналия понеделник? Не е ли ясно вече, всичко наред ли е, имаше ли ефекто от стискането?  Hug

# 205

а тук ме гледа лошо Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 16:05 от GALL78

# 206
  • Варна
Привет мамчета,
С такъв кеф си изгледах филмчето което Котето препоръча -"Flirting with forty". Много разтоварващо. А и след двете ранни разходки по хладно, Поли заспа /и още спи Rolling Eyes / и аз се наредих на диванчето с кафенцето. Много е свеж филма.
КАто си говорите за захранване, да ви питам - като замените постепенно едното хранене с пюренце, какво правите с кърмата? В смисъл цедите ли се? Защото тя така няма ли постепенно да намалява като се прескача хранене?  newsm78. Аз май от понеделник ще я пробвам бубка, с картофче. Ама сама смятам да го спретна.
И да ви кажа как ме изненадаха днес от НОИ: влизам профилактично с ПИК в страницата и какво да видя, днес са ми платили и за юни. Такова нещо не е било. Като имате предвид че предната седмица ми изплатиха майчинските за май..... а две седмици преди това за март и април. ГОЛЯМ ОРЪЖАЙ тия дни  newsm44. Май като има пратих 2,3 мейла след голямото забавяне, се активизираха нещо.
Сега се връщам да ви чета, че май много съм изпуснала

# 207
Ааа,Галче,не си права! Сещам се за теб,ама кой да питам... newsm78 Много лятна снимка!  Laughing Супер сте! А че си майка героиня не се съмнявай- за да тръгнеш с две болни деца на море се иска освен торба с илачи и поне един чувал кураж! Чужденците наистина са много смели..Като бяхме в Египет в най-голямия пек по обяд една бледолика холандка се разхождаше с бялото си двумесечно бебе по плажа... ooooh!

# 208

И да ви кажа как ме изненадаха днес от НОИ: влизам профилактично с ПИК в страницата и какво да видя, днес са ми платили и за юни. Такова нещо не е било. Като имате предвид че предната седмица ми изплатиха майчинските за май..... а две седмици преди това за март и април. ГОЛЯМ ОРЪЖАЙ тия дни  newsm44.

И при мен така  smile3521 голям кеф  newsm68

# 209
Толо, Инджа, както все ме поправя детето, щото а не разбирам... Wink
Ние днес направихме много дълга разходка баш по най-горещото. Вече сме в къщи и отмаряме, а после ще готвя. Харесах  от Готварския една рецепта за дробчета с ориз, дано да станат.
А за майчинството не пускат ли смс, като за болничните? Че аз от 23 май нищо нямам, а се надявам вече по-редовно да получавам парички.

Общи условия

Активация на акаунт