ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 427
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Божеее, не мога да ви изчета...

Франчи, все по-малко храни ограничавам - определено шоколада, боб, леща, грах и царевица ядох, газирано, но и не обичам, кафе не пия, колбаси не ми се и ядат, мъхести - сега налитам на череши и ябълки Simple Smile Прясно мляко не пия от лош опит с първото, но кисело ям. А с първото бях като на пост и молитва - прочетях ли, че нещо не бива, и хоп спирах го. То и детето даде реакция към разни млечни...

Още не съм хвърлила пъпа на първото......Simple Smile

Не мажа главичката с нищо.

Днес ми стана много умилително как голямото цунка ръчичката на братчето си........

И моите деца се родиха синеоки. Стоянчо стана с очи на сърне на 3-4 месеца. Родът на баща ми и мъж ми са синеоки, та някои таят надежди за синьо око Wink /аз не/

Ох, много ми е тъпо, че пиша все в телеграфен стил Sad но ще ида да поспя.
Спокойна нощ!

# 181
Somebody, Ифакол и аз давам само по една пипетка, директно в устата преди хранене и задържам за скунда пипетката, за да глътнат капките, иначе ги плюят/хич не им харесват/ и въпреки силните колики избягвам да давам по две, но има случаи в които половин час след хранене е нетърпимо и давам втора, след това водичка, за да се изплакнат от гадния вкус  Thinking  За аптамила само хубави неща мога да кажа- не го мисли толкова,аз на моите от втората седмица това им давам и си растат и нищо им няма, само не взимай аптамил комфорт  Peace

# 182
Снимките в албумчето с бебетата ги виждам до 341, по нататък не ми отваря снимките. Друг има ли този пролем?

Вани, Ди, благодаря   bouquet Ди, сигурно е нормално да ви "висят" дрешките и ние сме така  Blush

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 01:52 от Fantasia

# 183
Fantasia, аз си виждам всички снимки!
Яна е много сладка  Heart Eyes А пък Боян на Гъди много ме кефи как си изпълва дрешките  Heart Eyes При нас всичко "виси"  Laughing

# 184
  • София
Здравейте!
Днес ни изписаха. Много ми липсвахте!  Hug
Не съм ви чела, ще разказвам по-късно за нас, но първо искам да помоля за помощ относно кърменето.
Вчера ми слезе коластрата. Два дни бяхме на АМ в болницата и съответно вчера не иска да засуче, но днес като се прибрахме с големи усилия успяхме. Притеснявам се дали обаче найстина суче, защото не чувам да преглъща, но усещам, че смуче. Боли ме като суче, това дали означава, че не е захапала правилно? И доста си поплаква и се мъче докато започне да дърпа и се изморява и заспива, но си спи и суче. Дали се справям според вас? Бъркам ли някъде. Дайте съвет, защото много искам да си я кърмя. И едната гърда от външната страна ме боли, дали това не е опасно?
   Здравей, честито бебче. Когато за пръв път кърмиш е много субективно усещането и трудно може да определиш дали суче правилно. Основно следи брадичката му, ако се движи с една лека пауза значи наистина суче. Ето тук може да видиш клипче на активно и правилно сучещо бебе. http://www.drjacknewman.com/videos-good-drinking.asp
    Друго което със сигурност може да те ориентира затова дали получава кърма, е памперсите, но при условие че вече сте само на кърма. Трябва да имате минимум шест добре напишкани и няколко наакани памперса.
   Силна болка докато кърмиш не трябва да усещаш. Ето и няколко съвета как да поставиш правилно бебчо  Simple Smile
    #
Сложете в скута си възглавница или нагънато одеало, така че като сложите бебето отгоре, то да е на височината на гърдите и да не се налага да го придържате и повдигате с ръце. По този начин седите с изправен гръб (подпряна на възглавница), а не наведена напред над бебето
#
Обърнете бебето изцяло към вас, така че то буквално да е захлупено върху гърдите ви – цялото му тяло трябва да е настрани и прилепено към вашето, а не само главата да е извърната към гърдата ви.
#
Нагласете бебето така, че зърното да е на равнището на НОСЛЕТО му, а не насочено към устата
#
Поднесете зърното към носа на бебето, погъделичкайте с него горната му устна и го изчакайте търпеливо да отвори ШИРОКО уста. Тогава бързо бутнете раменцата напред. Така първо брадата докосва гърдата и бебето успява да обхване колкото е възможно по-голяма част от ареолата.

# 185
Гамби и ninand, добре дошли!
Fantasia и аз ги виждам до там снимките, останалите ги разглеждам чрез бутона следваща, но долу не ги виждам като миниатюри. Peace
За очичките-нашите са сивосини, малко се поизбистриха и се заглежда в нас и в разни предмети които я впечатлят. Heart Eyes Капваме й капки заради секретите. Окончателният им цвят се определя доста по-късно, на каката бяха лазурно сини на 2 год., а сега имат и зеленичко.
ninand-"едната гърда от външната страна ме боли, дали това не е опасно?"-може да са запушени каналчета, което си е опасно и не бива да се оставвя така-действай с горещ душ, масажи и ако не можеш да изцеждаш и облекчиш с ръка или помпа, просто слагай бебока по-често да суче. Ако още имаш само коластра и не е слязло млякото може затова да не се чуват звучни преглъщания, но по принцип трябва да я чуваш да преглъща. Следи да има няколко напишкани памперса на ден, това е доказателство, че не гладува и си хапва достатъчно. Ето линк към библиотеката за кърменето:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
А ето и Aila се е включила със съвети... Hug

# 186
  • София
Момичета здравейте Simple Smile
Ние в момента спинкаме , та успях да се добера до компа за малко Simple Smile
Вече седим след хранене по час и нещо будни но  побне за момента през нощта заспива още на гърдата ми.
Давах му добавка само 2 пъти когато много ми реве за храна а е минал и през 2те гърди и се надявам да не се налага да му давам скоро пак.  Днес купих капки за колики Colief  ама ако помагат ще е добре че цената им е доста солена и ако не помогнат ще е кофти , за момента май все още нямаме ама чакам .

Да ви питам нещо : като го накърмя му давам водичка или глюкоза малко ама понкога като започне да се прозява и виждам беличко на езичето а уж плакнем след всяко ядене , дали са гъбички , защото не е всеки път да остава този налеп.
А и друго : давате ли залъгалки като много реве , защото Стефчо само си смуче ръцете постоянно и само веднъж ми се наложи да му дам

Така както го описваш според мен не са гъбички. Това бялото по езичето е от млякото. Гъбичките се виждат повече по вътрешната част на бузките и са един бял седефен налеп.
   За АМ след като предложиш и двете гърди, съвсем спокойно може да предложиш отново първата. До седемдесет процента от новото количество мляко се произвежда час след изпразването на гърдата, а и гърдите никога не са напълно празни  Simple Smile

# 187
        Добро утро мацки,време е за сутрешния допинг след безсънна нощ Tired

Ние имахме проблем със спането в креватчето  newsm07 ,надделявахме над плача на ръчички,в шезлонга,на спалнята при нас  ooooh!.Постепенно малкото ни човече разбира,че си има креватче и трябва да спи в него  newsm32
   За новите и стари методи искам само едно да споделя , че в първите дни главата ми беше станала на камбана  #Crazy от разнопосочни команди - " давай"/"не давай". За мой късмет имам три приятелки,които в момента имат бебчета с два-три месеца по-големи от нас.Познайте?На луда ме направиха тези "специалистки".Много са ми близки и си ги обичам,но в началото ме побъркаха с компетентните си съвети от едната крайност в другата.На моменти почти ми се караха по телефона като ги попитам дали нещо си го правя както трябва smile3512.Колкото бях стресирана и притеснена,сещате се как ми се отрази  атаката от съвети - newsm45
  Имах късмет да се вредя до педиатърка с много опит,която  на времето като млад лекар е лекувала моя набор.През ръцете й са минали много деца,изключително внимателно,обожава бебенцата,защото по неприятни причини още си няма внуци.Синът й живее в САЩ и тя изписва и американски лекарства,но си лекува и доста традиционно (с лайка например).Сега слушам само нея и определено се успокоих Whistling.Всяка седмица ни идва на домашно посещение и при нужда и за най-малката глупост мога да и се обадя.
   Сега гледам с надсмешка на моите приятелки - "големите експертки",които ме депресираха в началото hahaha

# 188
Да взема да се разпиша докато нашия човек не се е събудил. Вчера имахме много тежък следобед. Предположихме с татко му че са колики. Между 15:00 и 21:00 часа почти не беше спал миличкия и само плака, като разбира се храненето в три и шест не го пропусна. Към девет пак се нахранихме и пак не искахме да спим, а плачехме и се гърчихме. Дадох му най-накрая капките еспумизан и му топлих коремчето със сушоар. Веднага се унесе. Ставахме да се храним само към 3:30 и сутринта към 6:00. След последното му хранене пак прибегнах към сушоара и пак заспа на секундата.
Иначе ненормалната му, но иначе наспана майка цяла сутрин си пробва панталоните и дънките, и се оказа че по-тесните не мога да ги закопчея или ги закопчавам наполовина Sad Като цяло обаче положението не е толкова отчайващо, колкото си мислех. Последните шест дни съм свалила още четири килограма. С тези темпове се надявам и последните четири до другата седмица да са си отишли. Стелиян се събуди. Отивам да ядем.

# 189
  • Germany
Somebody, Ифакол и аз давам само по една пипетка, директно в устата преди хранене и задържам за скунда пипетката, за да глътнат капките, иначе ги плюят/хич не им харесват/ и въпреки силните колики избягвам да давам по две, но има случаи в които половин час след хранене е нетърпимо и давам втора, след това водичка, за да се изплакнат от гадния вкус  Thinking  За аптамила само хубави неща мога да кажа- не го мисли толкова,аз на моите от втората седмица това им давам и си растат и нищо им няма, само не взимай аптамил комфорт  Peace

Di, защо не Аптамил комфорт? Ние сме с него в момента, но мисля да го сменим, защото комфорта се прави с гореща вода и охлаждането е тегаво нощем и навън.

# 190
Добро утро и от мен.

Нинче, добре дошла  Hug  Чакам с нетърпение да видя снимки и на твоята принцеса  Wink

Ди, хихи, и аз много му се кефя как ги изпълва, ама пък и малко ме е яд, защото голяма част от дрешките, които му бях купувала от ибей, съвсем ще му умалеят, докато дойде време да му ги облека. Всички са с къс ръкав, а не смея още много да го разсъбличам в това време. Той с всеки изминал ден расте и някои вече със сигурност не му стават, а не са обличани нито веднъж  Sad  

Замислям се догодина дали да не си направим още едно детенце, за да ги износи тия дрешки, че ми е направо грехота да си стоят неупотребявани  Mr. Green

Да ви се похваля - от лекарството на Боян устичката се изчисти  Peace Мазах само веднъж и веднага са се махнали гъбичките. Благодаря ви, че ми го препоръчахте  Hug

# 191
Здравейте Сладурки Hug
Да почерпя - днес бебе Дария става на един месец  Grinning
,

# 192
Бубичка честита ви месечинка, да ви е жива и здрава малката Дария!!! Hug  bouquet
Еха и ние ще станем на месец след още точно една седмица, колко бързо минава времето. Simple Smile
Снощи пак рева от 2 до4ч. милото и пак му пукаше коремчето... Sick
Отиваме на разходка...

# 193
Честит месец на бебе Дария!  bouquet

И на Еми някои дрешки вече не и стават,особено гащеризончета.Много бързо растат тези деца!

Моето гевезенце цяла сутрин се гушка в мен,и иска да я люлея,а исках малко работа да си свърша преди да излезем.

Очите на Емка са сиво-сини,и май така ще си останат.Имаме доста синеоки и от двете страни.

# 194
Добро утро!
Някоя  да си е купила количка Лумина на Чиполино? Нещо май не я слагаме както трябва и увисва леко надолу. Също така това отдолу на кошчето се движи  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт