ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 414
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Има ли други, които редовно не могат да приспат бебетата повече от 2 часа? Ще откача, сучем с почивки от по около 10-15 мин.  smile3511

# 241
  • Ловеч
Fantasia,и моят хубавец като се нахрани не заспива поне по час и нещо...Някой ще каже ли дали е нормално??? Не реве,но се коколи и помрунква за бибата

# 242
Fantasia, gloria83 , явно бебенцата ви не са от поспаливите- Кати беше такава.
За разлика от нея Симона, която е вече на 20 дни само спи и яде, докога ще продължава това не знам. Мен пък това ме притеснява, че почти не будува.

Уф, нямам търпение другата седмица Иво да ме закара с децата в къщата. Вече не издържам в София и с това постоянно качване и слизане с количката от апартамента и мъкнене на всевъзможни неща, защото може да потрябват. Ще се прибера живот и здраве чааак през септември. Като ми залипсва София се мятам на колата и след 15 мин. съм в центъра.
И днес ни заваля дъжд ей така изведнъж, а уж беше слънчево, ако си бях на двора хоп и направо вътре, а аз като кон търча с двете деца... ooooh!

# 243
  • Пловдив
Марина спи и аз ви изчетох, ама не много подробно. Да ви разкажа за нас.
Опитвам се да я кърмя. Днес вече имаме 4 памперса, което според мен значи, че се справяме. Малко ми се разраниха днес зърната, но сега мъжа ми купи Лансинох и сега съм се намазала и се надявам да ме облекчи, защото не искам да спирам да кърмя.
снощи като се събуди в 12.00 и не можахме да я успокоим с нищо, даже не искаше да суче, голям зор беше. Дано тази вечер е по-спокойна.
Инъче като я кърмя ту спи ту суче. Така е всеки път. Буди се понякога след 1 час да папка, а понякога след 3. Не я будя под час, когато реши тогава я кърмя.
Мием дупето след всеки памперс и мажем със Судокрем. Незнам само кожата на тялото й е червена, незнам дали трябва да е такава. Това нормално ли е?

Честито на Fresh и Promiscuous Girl! Да са ви живи и здрави бебетата и много да ви слушат. На вас бързо възтановяване.

# 244
Ходихме на лекар и няма нищо притеснително естествено, както и останалите момичета ми бяха казали, както и \Нана е обяснила щом не повръща на фонтан не е страшно, а само се стича струйка в ъгълчето на устата! Андреа е качила 530грама и е порастнала с цели 3 см  Shocked С пъпа също нямаме проблеми, проблема е на мама в главата #Crazy Взехме Аптамил и лекарката каза, че първия ден трябва да смесим Аптамил с Фризото , а да не минаваме директно направо към него! Simple Smile

ninand нормално  е кожата на новороденото д а е червена, при нас все още има останали такива участаци, Андреа дори беше червено-жълто-черна, вече е само червено-бяла!! Peace

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 21:02 от somebody

# 245
  • Плевен
Promiscuous Girl, честито ти момченце! Да ти е живо и здраво и само радост и щастие да ви носи!

mariiana,  избрала си правилното място за раждане  smile3521 И аз там родих и съм страшно доволна от всичко. Заслужава си цената, която даже е малко на фона на софийските цени, за които тук се говореше. Ти при кой лекар беше? Ако имаш време пиши ми на ЛС.

Честити първи 40 дни на Ицко на Нана! Да е жив и здрав!

Шарки, аз живея на село, всички ни познават и всички надничат по количката, малко се дразня, но и се радвам да си го показвам бебо, нали е моето слънчице... На 2 седмици го изведох и сега сме все из улиците. Не се притеснявай толкова, чистия въздух е най-доброто за бебето, не го ограничавай заради тези притеснения...

Фантазия, явно си има причина да не може да заспи - да не си пила кафе или кола, да му е пълен памперса или да не се е наял? Иначе понякога се случва да не заспи веднага, но ако е неспокойно бебето и то постоянно трябва да си има причина за това....

# 246
Да са живи и здрави бебчетата на Fresh и Promiscuous Girl!
Ние днес направихме първата си разходка с количката. Направихме една голяма обиколка на Морската, седнахме да хапнем на едно заведенийце и се кърмихме на пейка. Стелиян спа през цялото време и ревна само когато му дойде часът за хранене. Ето ни и нас с количката:
http://media.snimka.bg/3531/013317007.jpg

# 247
Здравейте и от мен!

Нас днес ни изписаха от болницата, направихме си и първата разходка. Силия е много послушна за сега, яде и спинка. Кърмя е от първия ден т.е. малко след като се роди я сложих на гърдите още голичка  Heart Eyes. Кърма вече си имам доста, даже се наложи да изцеждам днес.

Раждането ми мина не както аз си го представях (по най-естествения начин, без намеса на системи и разни подобни), но контракциите ми спряха и трябваше да ми сложат система с окситоцин. Обаче аз казах, че искам и упойка в този случай, сложиха ми спинална упойка и от този момент до раждането беше около 1 ч. и 40 мин. Пъпната връв беше увита около вратлето и Силия се роди със синя глава, но на другия ден се беше оправила. При раждането главичката на Силия не е била както трябва и ми е наранила (не знам в каква степен) опашната кост. Сега ме боли като сядам, ставам и при определени движения. докторката каза, че това може да продължи до три месеца  Cry.

Честити бебчета на Фреш и Promiscuous Girl!

# 248
Фреш, Promiscuous Girl, честито!!! Да са ви живи и здрави дечицата!!!

Мариана, моите съболезнования  Hug.

Фантазия, моят Бобо винаги яде с часове и също не може да заспи с часове... Много е уморително. Мисля, че понякога е от глад, защото много бавно се наяжда и все иска още и още да суче, проверявам и памперс, понякога може и да са колики, но и просто не е много по спането детето и на денонощие му се събират десетина часа сън, от които 5 през нощта... През останалото време иска внимание. Ние излизаме често и по много, защото като е вкъщи доста плаче, а навън се успокоява. Ходим в Борисовата градина или в парка на Гео Милев. Лично на мен паркът на Гео Милев не ми е толкова любим, защото няма достатъчно дървета и съответно сянка, а няма и много пейки. Също е малко малък и запуснат. Но пак си е хубаво да имаш парк близо до вкъщи. Даже онзи ден когато Гъди беше писала, че е ходила в парка и аз бях там, едно момиче ми заприлича на нея и се сетих и се огледах, но не беше тя и не я видях. А после прочетох тук, че тя наистина е била в този ден там Simple Smile! Аз обаче тогава оставих таткото да обикаля парка с количката, седнах в едно кафене в периферията на парка, извадих лаптопа и си писах нещо по работа 1 час  Sunglasses. Голям лукс, но другата седмица таткото се връща на работа и оставам самичка да си го гледам.

Да се похваля, сигурно е нормално за бебчета на неговата възраст, но вече като го сложим Бобо по корем с лекота се обръща по гръб и на мен ми е много драго  Grinning!

Продължава детето много рядко да ака - веднъж на 3 дена приблизително... Нищо не правим, за да ускорим нещата, защото не му е твърдо акото и коремчето, но пак ми е малко притеснено.

Вчера го оставихме на майка ми за 3 часа и отидохме на кино. Почувствахме се като в градска отпуска!!!

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 21:39 от Sv.

# 249
Анито, дъщеря ти ми прилича на баща си, а синът ви на теб Wink

Фреш, ЧЕСТИТО! Да расте здрав и силен и победоносец!!!
Promiscuous Girl, честит син на теб! Само усмивки да има в дома ви!!!

Кате, радвам се за happy end-a независимо, че си си представяла друго. Целувки на малката!

Фантазия, същото беше при мен и със Стоянчо..."ръчкай" я /ако можеш/ да хапва по-актовно. Часове наред спеше в количката, но само при движение. А успяваш ли да я уригваш? Използвай всеки момент за почивка /дали сън, дали любимо занимание, нещо приятно само за теб/, много е важно! Така ще можеш спокойно да приемаш поведението на моята адашка. И не се бой, много бебета са така.

Иви, в страхотна форма и настоение си, а на малкия много му отива количката!

Все се каня да кача и аз снимки на моя хубавец, но не съм пренесла всичките от апарата... Embarassed

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 22:15 от ayas

# 250
Promiscuous Girl  Fresh  ЧЕСТИТО ВИ БЕБОЦИ,МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!

Марианка, трябва да си упорита.Чети в кърмаческата библиотека.

Фантазия и ние трудно заспиваме то май е от коликите. Cry

# 251
Благодаря на всички  за отговорите   bouquet   С ръчкане не става Simple Smile требе ни време Simple Smile Св, и при нас май са различни причините-кога глад, кога колики, или друго мнеразположение. А кафе не пия.

# 252
Fresh Promiscuous Girl честити ви бебчета!Да растат живи и здрави а на вас бързо възстановяване!  bouquet  bouquet

Фантазия днес бях на лекция по кърмене.В "Младежкия дом" всеки петак от 17.30ч. са безплатно Peace Организаторите са страхотни супер сладури,едната от които е известната педиатърка и детски гастроентеролог д-р.Ружа Панчева Hug
Днес ми обърнаха невероятно внимание и ми показаха как трябва да я слагам на гърда,пред вид това че не ми е за първи път пак правех грешка  Embarassed и се оказа че с поставяне в правилната поза и детето захапва правилно.Сега ще видим как ще продължават при нас нещата и дали ще има промяна в положителна насока.
Ела ако искаш на някой от следващите срещи много е приятно пък и човек винаги има какво да научи от професионалисти ако имаш и въпроси още по добре.
Това важи за всички Варненки  bouquet
А също се провеждат и кърмачески срещи в Морската градина,утре сутринта има пак такава от 10.30ч. пред летния театър Peace

# 253
Да са живи и здрави бебчетата на Fresh и Promiscuous Girl!Мариана съжалявам за случилото се,знам какво е да загубиш майка си  Hug!Нека почива в мир  Flowers Rose

# 254
Честити дългоочаквани бебоци на Фреш и Promiscuous Girl!  newsm44 newsm44 newsm44

Мариана, моите съболезнования!  Hug 

Момичета, да ви питам нещо, и най-вече мамите с по-големи деца. Ема от два-три дена (тя е вече почти на месец и половина) си показва връхчето на езичето отвреме-навреме. Някак неадекватно.... Нормално ли е това за бебчета или да се шашкам и да тичам при педи?  #Crazy newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт