ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 422
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Честито на мама Фреш , да и е жив и здрав сина   bouquet  bouquet  bouquet

За къпането ние си къпем бебе Юли като започваме от главата после дупето , едва ли ще изстине защото къпането продължава няколко минутки , а и все пак се съобразяваме и с съайната температура на която го къпем , моето обяснение е че се започва от главата защото водата е все още чиста  newsm78

# 226
Fresh  най-накрая, честито момченце да ти е живо  и здраво!! Hug

Оле тези колики, ще ме побъркат, от четири  часа се опитвам да я приспя, безуспешно, едва сега заспа и то  в ръцете ми, от един час чета, ама не можех да пиша щото е в ръцете ми като я оставя в количката писва, слагах я на спалнята, правих и снимки, пях и кааво ли не и не иска да спии това е/определено порастваме/, също така без биберон в устата вече не може! smile3541  smile3504

И ние я къпем от дупето и последно мием главата! Peace

Ние към 6 отиваме към Токуда да видим какво ще ми кажат за повръщането, една приятелка ми каза, че е е притеснително ако повърнатото е колкото човешки юмрук, нашето оповръщано е колкото малка човешка глътка, ама по 2-3 след хранене- сигурно ще ми кажат, че няма нищо притеснително,ама ние за всеки случай да сме спокойни! Аз не смея да спя вече отакто почна да повръща, като сомнанбул ходя Shocked

# 227
 smile3525 ЧЕСТИТО НА МАМА ФРЕШ! НЕКА МАЛКИЯТ ГЕОРГИ МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ!!!  smile3525

# 228
  • Плевен
ЕХееее Честит малък Георги на мама Фреш! Да и е жив и здрав! Ей, от кога го чакаме този Георгииии!

Марияна, съболезнования за майка ти  Hug

somebody, сигурна съм, че всичко е наред. Може и от коликите да повръща, като си стяга коремчето, Преси така правеше когато 2 дни имаше - плаче, стяга се, изпъва се и повръща. А да не би от тази биба, дето я смуче? Ние на Преси като му я даваме и той не я иска и му се повдига и понякога повръща, а понякога я засмуква де, но не я обича много.

Ето ни и нас на вчерашната "месечинка" на Преслав:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390587&pid=13312573

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 16:41 от anyto

# 229
somebody, наистина Анито може и да е права- най-вероятно повръща от коликите. На Симона също й се случи, когато имаше колики. От свиването и напъването връщаше след хранене. А де не би да яде по повече?

# 230
пак ми е в ръцете, събуди се отново, много я боли коремчето, не мисля, че яде много, изяжда по 60-70 грама адапте или 50 гр карма изцедена- страх ме е да давам повече, за да не повръща повече и аз си мисля , че сигурно е от коликите така да повръща Sad

# 231
Честито на Фреш! newsm81
 Да им е жив и здрав малкия Георги!

mariiana, моите съболезнования. Flowers Rose Flowers Rose

somebody и аз си мисля, че е от коликите, но за да си спокойна минете си през доки. Peace

anyto, при моята Ива ситуацията с бибата е същата. Какви ли форми и марки не сменихме. ooooh! А като знам каката как си я обичаше...

# 232
  • Germany
Честит син на Фреш! Да расте здрав и много много щастлив!

Мариана, моите съболезнования! Знам колко е тежко да загубиш майчицата си. Моята почина преди 3 години и още не мога да дойда на себе си. Желая ви само хубави неща оттук нататък!

# 233
  • София
Fresh, честито миличка! Много се радвам, всичко най-хубаво ви пожелавам!

Днес съм луднала, правя торта за втората ни погача утре, Марти е основно в ръцете ми или кенгурото, защото оставя ли го в креватчето, мигом се буди.

mariiana, много съжалявам, че нещо толкова ужастно ти се е случило в такъв прекрасен момент от живота ти. Бъди силна  Flowers Rose

tankanat щом детето не иска, не му давай. Марти като му давах хомеопатичните лекарства и на върха на лъжичкара е водния разтвор и тоъ пак се мръщи и плюе. За кърмено на поискване бебе не е нужно да пие вода, знаеш за предното мляко. От твоя гледна точка, сигурно ти се струва невъзможно да не се пие и вода, но си представи следното, ако ти живееш само на чай или сок и си пийваш винаги, когато поискаш и колкото поискаш, ще ти е нужна ли вода? В крайна сметка винаги можеш да се ориентираш по памперсите. Не са ли добре напишкани и стане ли жълта урината с миризма, не се хидратира добре детето.

# 234
  • Germany
Честито на Фреш и от мен!!!

На 30 юни се роди и нашият си Константин, 2800, 50 см. Бързо и лесно мина раждането, днес ни изписаха и Тино е голям кротушко, аз обаче имам голям проблем с гърдите и ще ходя да чета кърмаческият. След някой ден като влезем в ритъм ще съм по редовна с писането Hug

# 235
благодаря ви момичета, аз все още не мога да се организирам и да ви чета редовно. Засега Слав е много кротък, но сигурно не са започнали коликите още. На мен в болницата ми казаха да го къпя в корито още с изписването и той много обича да се къпе, дори заспива. На седмото небе е при масажчето след баня когато го мажа с олиото.
Четох на моменти за ражданията ви и да споделя и аз-имаше бая зор при мен, защото нямах разкритие, но за условията в "Авис медика"Плевен,където раждах,нямам думи. Все едно, че бяхме на курорт-обстановка,обслужване и всичко.
С храненето имаме проблем, защото заспива и после пак е гладен, затова цедя и дохранвам и така по цели часове. В началото сучеше силно, сега го мързи и чака шишето. Сигурно сте ги обсъждали тези неща, ще се опитам да чета назад.
Всичко съм забравила от баткото преди 11 години, а и условията бяха други.

# 236
ПРИВЕТ И ОТ МЕН НА ВСИЧКИИИ...

Честито на Фреш и Promiscuous Girl - да са живи и здрави бебоците! Май не останаха чакащи майчета..

Относно кърменето - и ние сме на поискване но това не значи безразборно ядене, Калоян си изгражда сам някъкав режим според мен. понакога спи по и по 4 часа, понакога само 2-2.30.
За къпането - почва се от главата към телцето и дупето, но това и аз нямаше да го зная ако първата вечер не ни къпа акушерка  Rolling Eyes

Ние сме на 11 дни, но аз не смея да извеждам бебчо навън с количка все още!! а не ви ли е страх че ще го гледат много хора??
Не ми остава много време за четене и писане, ще наваксвам някога...

# 237
sharky, относно извеждането- Симона е навън от 6-ия ден, Кати също я изведох на толкова дни. Никой до сега не се е врял в количката да гледа бебето- нито познати, нито непознати. Даже познатите аз ги карам да я видят, но на почти всички им е неудобно. А относно непознатите хора- заради Кати ходим предимно на доста оживени детски площадки и не ми се е случвало до сега някой да надзърта в количката и да любопитства. Все пак моето бебе е едно от много навън, не е някакъв вид атракция.
Лично аз не мога да си представя как мога да седя затворена у дома по време на лятото. След месец-два ще търсим това хубаво време.
Относно къпането- къпем от главата към дупето.
За режима- Симона я храня определено под час, яде на три часа в 9,12,15 и т.н. Сама изгради такъв режим. А и така ми е по-лесно и удобно да организирам времето си.
Promiscuous Girl, честит ти син! Да ви носи само радост.

# 238
Здравейте и от мен. Два дни не бях влизала и сега бързах да изчета какво сте писали докато Ицко спи. Да започна с честитките: Честито бебче на Фреш!
Нинче, добре завърнала се!
Мариана, съчувствам ти за загубата  Hug.
Гъди, със зъкъснение ти пиша - аз Дактарина го слагахколкото грахово зърно върху увита на пръста ми марличка и намазвах вътрешната страна на бузките, венците и небцето. А пише за деца над 6 месеца, защото по принцип се дава с мерителна лъжичка и като е гелче има опасност бебето да се задави, но като го мажеш няма опасност.
Самбоди, не се притеснявай за повръщането - от коликите връща. Важното е да не повръща всеки път обилно и на фонтан. И аз се бях притеснила покрай Ицко, но да чукам на дърво, той спря да връща. А и съм забелязала, че ако преяде, тогава връща по малко.
Ди, твоят Крис и моят Христо много си приличат Wink А даже сме им купили и еднакви сини панталончета и сини обувчици от Джъмбо Laughing
Обличам ицко с боди с къс ръкав и чорапки, а нощем му слагам и тънки ританки. Той нещо забрави, че има легло - май ще стои само за красота Laughing и като спи при нас с баща му се изпотява, защото все иска да е гушнат.
Да се похваля - днес Ицко стана на 40 дни. Ходихме на църква да му четат чиста молитва. Беше много послушен, само дето по време на молитвата се уригна яко Joy Леля му му е купила комплект за правене на отливка на крачето и ръчичката и после ще му направя.
И да се оплача - целия е обринат по личицето с много ситни пъпчици. Незнам дали е от претопляне, защото аз го държа само по боди, но например в колата като пътуваме е много горещо, а и като цяло в Пловдив е много жега.  А съм и само на кърма, така мче не е от АМ. Някой да ми даде съвет с какво да го намажа?
Това дете спи вече 4 часа Rolling Eyes Явно през нощта ще се будува, а тази нощ ще бъдем и сами, че баща му замина за Сл. бряг.
Олях се в писането, ама много неща имах да споделя.

# 239
  • Ловеч
Здравейте и от мен..Честити бебечета на Фреш и Promiscuous Girl,да са им живи и здрави..
Мариана,моите саболезнования...
Днес само чета и попивам,че при нас нищо ново,освен че много мрънкаи е неспокоен,сигурно са колики или неможе да се изака...
За къпането,и ние сме от дупето и накрая главичката..
За пъпчето падна преди 5 дни,и сега зацапва но педи ми каза само със спирт да почиствам нищо друго..
За пишлето каза да не го пипам засега...
За яденето и ние се храним средно през 3 часа...
За обличането,гледам да го разсабличам и аз по боди с къс ракав,че са големи жеги...
Иначе всеки ден сме на разходка..
Това е засега момичета,отивам че мрънка нещо,и да сменя маийка...

Общи условия

Активация на акаунт