ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 424
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Въпрос към кърмещите майки: При кърмене на поискване засичате ли през колко време искат да сучат и по колко минути сучат или само аз се втелясвам и почвам да се вкарвам в разни филми?

Анелия, аз засичах само първите няколко дни, т.к. се притеснявах дали Стефан суче достатъчно, пък и имаше жълтеница. Тогава си водех записки, точно в кое време и по колко време суче. Сега вече престанах, т.к. той видимо наддава, ака и пишка много редовно (даже памперсите не броя), и със сигурност му стига. Мисля, че колкото по/спокойни сме майките, толкова по/спокойни са и бебетата.

Но сега си мисля пак да почна да засичам 2-3 дена, само да разбера дали си създава някакъв режим вече. Струва ми се, че да, но да проверя. Май се храни в 12, към 3, към 5.30, после закуска в 8-8.30, излизаме на разходка, където задължително се събужда, но по различно време - значи преди обяд има още едно хранене...После като се приберем, преди да излезем следобяд пак, и май май му се събират минималния брой яденета. Както се вижда, при нас режима много зависи от това колко дълга е разходката, и къде ходим - ако ходим по друслив терен, той може и да спи повечко, затова пък после се събужда озверял от глад, и после пак спи повечко...Затова не мога да смогна да следя часовете, че всеки път е различно.

Но гледай си Антоан дали расте, дали пълни пампите, пък ако нещо те съмнява, тогава почвай да засичаш - иначе само нерви  Hug

# 211
  • София
.

Въпрос към кърмещите майки: При кърмене на поискване засичате ли през колко време искат да сучат и по колко минути сучат или само аз се втелясвам и почвам да се вкарвам в разни филми?
ами ако засичаш и броиш, то не е кърмене на поискване. То затова се нарича така, за да даваш когато и по колкото детето поиска, т.е не то се води по твоя режим, а ти по неговия.

# 212
  • София
Майчета, какво мислите за пътуване с почти едномесечно бебе. След 10-тина дни мислим да пътуваме до Копривщица, което е на около 100 км от София, но се чудя дали бебо не е още много малък.

# 213
  • София
Здравейте, мами и малки бебчовци. Искам да попитам кърмещите мами, давате ли водичка на бебетата си и по колко. Аз не давам и се притеснявам да не се обезводним. Прочетох скоро статия в 9 месеца, че трябва лятото да се дава вода на кърмачето, но Калина въобще не иска вода- дали със захар или без няма значение, не я поглежда. Та правя ли грешка кажете - Петя дай мнение и ти!!!
Щастлива Бубичка, честита ви месечинка!

# 214
Не засичам, живея си щастливо Wink Но определено прави паузи и то големи, по-големи от първото дете.

# 215
Moni, Bella, аз също знам че не е хубаво да сменяш млеката, но все пак трябва да пробваш, кое най-добре понася на твоето дете! Аз избрах Аптамила, хем защото от него не повръщат, хем има най-приятен вкус, хем се разтваря супер лесно! Вече два месеца сме само на него и нямаме никакви проблеми/да чукна на дърво/
Isb, аз мисля че Копривщица е наблизо и няма да имате проблеми с пътуването, ние също мислим уикенда след изборите да пътваме до там, а следващия месец и до морето  Mr. Green Дано и децата ни обичат да пътуват толкова, колкото и ние, че иначе незнам как ще се спогодим  Mr. Green  Praynig
За пъпчето, на Крис му падна на петия ден в болницата, на всяка смяна на памперса беше обработвано със спирт преди да падне, а след това по два пъти на ден със спирт и топоцин! След като падна, зацапваше памперса около 10-тина дни.При същите действия на Коко му падна на 15-тия ден, а зацапваше памперса 2-3дни!  Naughty При всяко дете си е различно и зацапването е нормално, притеснително е ако започне да отделя гной или пък се зачерви цялото пъпче и областта около него  Peace И още не сме решили къде ще ги хвърлим..

# 216
  • София
Di, и ние за тази седмица мислим --11 и 12 юли. Дано времето е хубаво, да подиша малко свеж въздух.

# 217
Isb ние пътувахме от Сливен до Бургас като се прибирахме и малкия беше на две седмици спа през целия път ние единствено се съобразихме с това да тръгнем много рано сутринта за да не е жега

# 218

Здравейте, мами, не съм от активните в дискусиите, защото нямах време, майка ми беше на легло болна и бях около нея. Почина на 29.06., Светослав беше на 10 дена. Надявам се да мога да чета по-редовно вече. моля да ни добавите в първа стр. -роден на 19, 3500 и 52см.

Относно пътуването-наложи се когато Слав беше на 5 дена да пътуваме, за да го види баба му и отново на 11 дена-за погребението. Нямахме проблеми . Стига с мрачните неща- желая много хубави моменти с бебоците.

# 219
Разходихме се царски из квартала. Лека полека с количката ще взема да го опозная Simple Smile   ПОне след такива разходки не ми е грехота после да си хапна, без да прекалявам де...

Сутринта засякох Мариана Попова в "На кафе". Тя нали е бременна и й показваха как се къпе бебе - голям късмет извадих, че попаднах точно на този момент, защото се оказа, че ние не сме го правели правилно. Трябвало да се започва от главичката и да се завърши с дупето, а повечето родители, като нас, правели точно наобратното  Mr. Green   А памперсът е правилно сложен, когато има разстояние 1 пръст между него и коремчето  Party

Преди малко получих смс за родено бебе, ама номерът ми е непознат и трябва да проуча коя мама ми е писала  newsm78  Като разбера, ще ви уведомя при първа възможност. Много се надявам да е Фреш  Praynig

Метнах пак един белтък на бебешките снимки в албумчето - всичките ни бебета са прекрасни, много им се радвам   Heart Eyes

mariiana, моите съболезнования  Hug

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 15:55 от Gydelichkova

# 220
Урааааааааааааа! Знаех си, занех си.

Такаааааа. Имам удоволствието да ви съобщя дългочакваната новина:

Днес мама Fresh е родила своето бебче Георги - 3700 гр. , 52 см. Наложило се е секцио, защото не е имало изгледи за нормално раждане, но двамата са добре!   newsm44 newsm68 newsm44

Да са живи и здрави и двамата, много да се обичат, радват и глезят един друг. А малкият Георги да е истински победител в живота, какво е името му  newsm51 smile3525 newsm18

# 221
Гъди и аз го гледах На кафе днес, но се обърках защото бях чела, а и от болницата ми казваха за къпането, че главата е последното нещо което се мокри, защото е най-кръвоснабдена и лесно може да настине бебчо от нея  newsm78
А за смс-а от който и да е  fingerscrossed И аз от вълнение бях забравила да напиша коя съм в смс-а си  Laughing
mariiana, съжалявам за майка ти, дано всичко лошо остане само един блед спомен, и от сега нататък само хубави моменти и много усмивки да те чакат с малкия Светослав  Hug

ФРЕШ честито! Най-сетне се показа  дългоочаквания Георги!
Да са живи и здрави цялото семейство и от днес живота им да бъде изпълнен с много радости и детски смях!

П.С. Какво ли става и с Маями...

# 222
ФРЕШ честитооо!!! Най-после, милата, да ти е жив и здрав Георги! Имаме си вече и юлско юнче. Grinning
mariiana, моите съболезнования... Praynig
Аз си започвам къпането от дупето и накрая главичката.  За памперса и аз така знам, че трябва свободно да влиза пръста.

# 223
  • София
ЕХ, НАЙ-НАКРАЯ!!! ФРЕШ, ЧЕСТИТ СИН ГЕОРГИ!!!!!

# 224
Хм, сега и аз се обърках за къпането.

Ди, това го каза онази Емилия някаква си (акушерката), която ни води лекцията за кърменето на сп. "9 месеца". Сега се чудя дали да сменяме метода довечера или и ние да си продължим по стария - от дупето нагоре?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт