ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 425
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
добро утро и от нас с София.......ние сега спи и мрънкаме а мама пусна пералнята и закуси.....

Снощи си изиграхме цялата програма......като се наяде в 12 се изака .......като и смених памперса и измия се разсъни и до 3 не щя да заспи т.......то не беше люшкане.....песнички гушкане......какво ли не опитах не плаче ама не ще и да спи .....като я сложа в кревата стои будна 2 мин почва да пищи....общо взето голям цирк......и сега съм една заспала но съм се заканила че следобед ще спя.......

днес съм намислила и една голяма разходкаа........

очите и бяха сиви сега нещо взеха да се променят и са някакъв неопределен цвят между зелено и кафяво едно такова бадемово.......

за дрешките ....въпреки че ние сме вече 2 месец всички дрешки още са ни големи....най смешно е че вече на дължина са ни ок но на ширина плуваме в тях........само някои са ни ок нали сме френски.......

Да ви питам кога се пробиват ушичките на бебчета........

# 196
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за посрещането и за отговорите.
Сега качвам малко снимки в албумчето, така, че след малко може да разгледате.
Нямам мн. време за сега, но се надявам скоро да се включа.
Анелия, радвам се, че вече си една от нас.  Hug и нямам търпение да си запознаем бебките.

# 197
Добро утро,дами Hug

Очичките и за мен е интересно как се променят.Яско се роди с кафяви и така си и останаха.Малките са със сиви и ми е много любопитно как ще се изменят и какъв ще им бъде окончателният цвят.

Обличах на малките дрешки от батко им,той е бил доста по-едър на тяхната възраст,направо му плуват в дрехите,хехе.Ето за сравнение:
Ясен,2007г,на 10 дни
Йоан,04.07.2009г,на 1 месец

Имах и поетично вдъхновение и измъдрих две идеи за заглавия на темички:

От бебешкия плач не мигват и комшиите дори,а кога ли ЮНСКА мама ще поспи?
Уморени,недоспали,но с усмивки на лица-гушкаме щастливи ЮНСКИТЕ слънца!

Laughing

# 198
Пак съм аз, включвам се с въпрос

Андреа много повръща от 3 дена, след всяко хранене връща млякото и то не веднага ами ,като легне и след 15 до 30 мин , това значи непрекъснато да я дебна да не се задави не мисля ,че преяжда сега примерно изцедих 50мл кърма и всичко си изяде/трябва да яде 90мл на тази възраст/, и веднага върна!! Довечера ще отидем до Токуда да я видят педиатрите там и да кажат дали е нормално това и пъпа искам да  и погледнат! Ама първо  и вас да питам, че ми е притеснено, нормално ли е, и дали е възможно и от коликите да връща храната, защото преди не повръщаше, сега  и спря хълцането, но това повръщане ми изглежда по-страшно??!!!! Cry

# 199
Фантазия,ние сме с Лумина,и на емн ми се струва че е леко наклонена напред,затова слагам кърпа за възглавничка,за да повдичга главата.А за коша,нашия си е наред.

# 200
Somebody, не се притеснявай за повръщането, не веднъж писах, а и други мами същ се оплакаха, явно дечицата в определен момент от растежа си връщат млякото, моите почти цял месец повръщаха след всяко хранене, пък пак си бяха порастнали, аз си мислех че е от АМ дето им давам, та смених всички видове, за това и имам наблюдения от тях  Mr. Green
Moni, точно заради неудобството при охлаждането, не харесвам храната, освен това с колкото и гореща вода да я разтвориш, пак стоеше като неразтворена, и видимо като я повръщаха изглеждаше неразградена. Да не говорим че ми миришеше  на суха храна за кучета  Sick Обикновения аптамил е много по - вкусен и се разтваря дори в студена вода  Peace
Гъди, защо му се притесняваш на този голям мъж да го разсъблечеш?! Той има какво да си го топли  Grinning Hug На 24 градуса в къщи моите ги държа по тънко боди с къс ръкав и много тънки ританки, а често са по голи крачета само с чорапки! Навън в момента спинкат в количката отново по късо-ръкаво боди и ританки с чорапки ! Важното е нослето да не  е студено + да имат чорапки, ако ръчичките са леко хладни, това не е признак, че им е студено, защото те още не ги движат така, че да се оросяват хубаво! За това те не са критерии за температурата на бебчо  Peace И все пак ако не ги износите дрешките ще си имате повод за догодина  Mr. Green
НинаНд, добре дошли  Hug Много сте сладки  Heart Eyes

# 201
  • Пловдив
Едно бързо въпросче: по колко пъти на ден обработвахте пъпчето докато падне. В болницата го мажеха със спирт само сутрин, и аз правя така сега, но преди малко в На кафе при Гала казаха, че трябва след всяка смяна на памперса и аз реших да се допитам до вас.

# 202
Нашето пъпче падна още на 3-тия ден в болницата. Обработвах го веднъж дневно със спирт, имаше секрети 3-4 дни, но не е кървяло. Не сме ползвали топоцин или др. пудри. Някои мамчета бяха казали, че от прекалената обработка със спирт може да се засили кървенето. Вече е добре пъпчето, но е много изхвръкнало напред и педито каза, че трябва да се залепи с лепенка, но го отложихме за следващата консултация.
Ние от няколко дни излизаме по боди с късо ръкавче и без ританки, само с чорапки, снощи пак така спинка.
 Взех и аз да я слагам да спинка при мен на спалнята/въпреки че се страхувам да не се затисне с нещо и да не усетя/, че така е много удобно понеже се кърмим няколко пъти през нощта. Снощи само един час е спала в креватчето си и пак си я взех до мен, че ми липсваше Heart Eyes, май ще я отуча да спи в легълцето...  Embarassed
Гъди браво за изчезването на гъбите Hug, нашите бяха поизчезнали чак след 3-4 дни, но и бяха доста, аз все се канех да напиша, че Дактарина е по принцип за след 6мес., ние затова бяхме на правен в аптеката Нистатин, но не е проблем да се ползва и Дактарина, педиатрите го изписват и много мамчета го препоръчват. Ние продължихме лечението 7-10 дни.Това ми хареса за умалелите дрешки и друго бебче, да не забравиш какво си казала догодина... Joy

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 12:44 от vanny_76

# 203
Благодаря ти Di вчера за отговора ти и днес отново  bouquet Hug Heart Eyes

Нинче, добре завърнала се, де сте живи и здрави и двете с малката ти дъщеричка! Hug

Нинче, ние мажем пъпа със спирт след всяка смяна на памперса и отгоре ръсим с топоцин, нашия падна вече,но продължаваме да го обработваме със спирт и топоцин, продължава да зацапва памперса още!

# 204
[ аз си мислех че е от АМ дето им давам, та смених всички видове, за това и имам наблюдения от тях 

DI  да не ти се бъркам, но не е хубаво да сменяш АМ често .

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 12:54 от bellaa

# 205
Най-после и аз да седна да понапиша!
Честито ни преместване в Родени   Grinning Колко е хубаво тук!

Добре че днес заваля дъжд сутринта, та да включа лаптопа и аз да се разпиша в темата. Ние сме много добре - всеки ден сме на едни дълги разходки - от 9 до 12 и после от 5/6 до към 8. Тук беше голяма жега, ама май от днес малко ще захладнее - сутринта имаше голяма буря, ама сега пак изгря слънце и май ще хващаме гората следобяд.

Иначе Стефан го премериха на 1.07 - беше на 9 дни, и за 5 дни от последното мерене беше наддал 500г smile3501 Е, мерихо го не на везна, а на такъв висящ кантар, ама следващата седмица ще го мерят на истинка везна! Но аз го виждам че е пораснал доста - и то как няма като хапва като Крали марко  Grinning Само на кърма е, на поискване. Слава богу, ми се регулира кърмата, и гърдите ми са вече меки и не ме болят. Но пак той се дава в началото, ама мен пак ме мързи да се поизцеждам, та той се бори 5 мин преди да засуче хубаво. Иначе в началото е много сладък, защото зърното ми пуска много мялко, и той лочи като котенце - само ближе зърното с езиче, а не суче - що да се мори човека да суче, като може и само да си ближе като сладолед!

Чета, че още не сте изкарвали бебетата на разходка, или за по много малко. Ние го изведохме на 5-тия ден за 3 часа, и от тоава не сме спряли. То верно, че и времето е хубаво тук, но стига да не вали като из ведро, не мисля да ги спираме разходките...Че то тук, ако чакаме само хубаво време, Малчо ще се седи само вкъщи (по нататък де...) А за дрехите - язък за всички гащиризончета и ританки, които купих - само по боди с къс ръкав стои - нито чорапи, нито ританки. Понякога, когато е малко по/хладно го завивам с тънка памучна пелена. А нощем спи гол по памперс, завит пак с пеленка. В стаята е 24/25 градуса - според мен е много топло даже. И ние сме голи до кръста, и го гушкаме (или аз, или баща му), така че няма опасност да настине.

За пъпчето - още не е паднало. Казаха ни нищо не го правим- нито спирт, нито пудри, само ако нещо се зачерви, да му капна кърма. Засега изглежда добре, няма зачервено, не кърви, но си стои още.

Спомням си, че коментирахте и какво се прави с пишките на момченцата - според детската сестра тук, пак нищо не се прави. Само хубаво се почиства, когато го мием, но нито реваноли, нито се подръпва кожичката. На мен в началото ми изглеждаше все едно дупчицата е затворена и слепнала, ама го видях как пишка - разтваря бая голяма дупчица да пишка, значи няма фимоза. Пълното отплепване си става от само себе си, и няма нужда да се травмира допълнително - така ни казват тук.

Тези неща ви ги пиша, не за да влизаме в спорове относно практиките - стари-нови, в БГ - в чужбина, а просто да ви споделя какво на нас ни казват. Тъй като мен абсолютно ме устройва (както знаето съм мързелива майка), да не правя нищо излишно, ако няма проблеми, слушам тукашните педиатри и детски сестри и си гледаме спокойствието със Стефчо...  Grinning Да чукна на дърво, засега е спокойно бебе, гушкаме го много - в момента, в който почне нещо да чупи веждички, и да търси внимание, го получава. ПОнякога се заиграва и самичък в количката - гледа си, върти си главата...Но тъй като има едва по 1-2 часа буден период сутрин и вечер, на мен ми е кеф да си "общувам" с него и да го гушкам...

А някой друг беше споменал, че бебето плаче много, и го разтърсват, за да не плаче. Като дойде сестрата у нас на посещение, специално ни даде брошурка и ни обясни, че бебето не трябва в ниакакъв случай да се тръска, тъй като само за 4 сек ако главичката му се разтръска, му спира кислорода, и може да доведе до увреждения. Сигурна съм, че никой от нас не го прави това, но явно тук имат случаи на изнервени родители, и специално предупреждават!

Та така е при нас - гледаме се, радваме се един на друг, мъжа ми е отпуска до 20.07 и въобще ни е много добре  Grinning!

Пожелавам ви хубаво време, много разходки и спокойни бебешори!

# 206
Щастлива Бубичка, честита ви месечинка!
somebody, и Стелиян преди малко повърна и то три пъти по много.Той вярно че доста си хапва. Направо си умрях от страх, защото връща на няколко дни веднъж. Нахраних ме се повърна, пак ядохме пак повърна и така три пъти. Нахранихме се за четвърти път и заспа ни лук ял, ни лук мирисал. Три комплекта дрешки, две пелени и една пикливка вече са в пералнята  Mr. Green Добре че днес имах много кърма, че през ноща не яде много. Поне хубавичко ме изцока и няма да се цедя.
ninand, нашето педи каза да обработвам пъпчето три пъти на ден със спирт. Аз обаче от днес ще го правя сутрин и вечер да не му се изсуши прекомерно кожичката.
Гъди, браво на Боянчо за бързото преборване с гъбичките  smile3501
Нашето момченце и то от седмица рита с боси крачета с буйки, а от вчера и ръчичките ни са голи вече. Вкъщи е адска жега. Демек сме с бодита с къс и дълъг ръкав.

# 207
Снощи забравих да ви се оплача - Сано максима сензитив не пере петна от кърма на 40 градуса ?!  newsm78
А те сега са само от кърма, нали се сещате.............

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 21:52 от ayas

# 208
Нинче добре дошли чакаме покана за разходки.
Пъпчето ни падна в болницата, но още кърви обработвам сутрин и вечер.
За повръщането при бебетата е нормално, но се следи дали наддават тогава няма проблем
Лекарите по принцип съветват че бебетата трябва да спят под 40градуса наклон на главичката,
затова аз съм сложила книга под матрачето , за да има някакъв наклон и при нас има ефект.

Въпрос към кърмещите майки: При кърмене на поискване засичате ли през колко време искат да сучат и по колко минути сучат или само аз се втелясвам и почвам да се вкарвам в разни филми?

# 209
  • Germany
Di, благодаря за мнението! Аз също съм чувала, че не е добре да се сменят млеката и затова се чудя още.
За пъпчето - нашето падна бързо, но е доста издадено и сега е с лепенки за пъпче и много се надявам да се оправи. Иначе кървеше поне седмица след като падна и педиатъра каза че е нормално.
За повръщането - на моя приятелка малкия беше с рефлукс и връщаше почти след всяко ядене до към 6тия месец, но сега си е съвсем ок. Доколкото знам това е израства. Sombody, може да й дигнете матрака на 30 градуса и  като я слагаш настрани няма страшно, не може да се задави, само ще се омаже.

Общи условия

Активация на акаунт