ЮНСКИТЕ мами сияят, в "Родени" вече се появяват!!!Тема № 82

• 11 433
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
За коланите за прибиране на коремите, аз ползвах такъв Мама дона на Чико от самото начало след раждането, спрях да го ползвам вече, ефект имаше, но си имам и малко сланинки по корема, за които трябва спорт. Ако корема се е свил, по-скоро колана е излишен, но всичко е индивидуално Peace

# 136
Аз не деля практиките на "стари" и "нови",нито ме интересува много много какво препоръчва в момента световната здравна организация-тя утре може да реши да препоръча коренно различни неща-казвала съм и преди,за мен най-важното е как аз чувствам нещата,но пък за много хора са от значение тези работи...

Хихи, като спомена за СЗО, ми заприлича на вчерашната новина за кривите краставици, които били забранени за продан цели 30 години от ЕС и вчерашното отпадане на тази забрана...егати смеха  Joy

Да ви попитам - купих Дактарин, но в листовката пише, че се дава на кърмачета над 6-месечна възраст  Shocked  Да не би да не са ми дали правилното - питаха ме за възрастен или за дете го купувам, казах, че за бебе и че има гъбички в устата и ми дадоха това. Ама като прочетох листовката, се изплаших и още не съм му дала. И моля ви, кажете ми как най-добре да го дозирам, защото пише, че може и да се задави.

Днес взех акта за раждането и подадох документите за ендократната помощ. Само че покрай разни такси за експресни услуги покрай документите, 15 лв. вече си заминаха и се замислих, че разходите, които човек прави покрай тия помощи, частично ги обезсмислят. Егати простотията. Ама няма да ги оставя на държавата, я  Crossing Arms

Момичета, защото става такова мазало с данните на първата страница?  newsm78 

Как ме е яд на времето, много напича в момента и очаквам нова буря. Не смея да изведа малкия, сега е изкаран да спи на терасата. Иначе от вчера си спинка като ангелче, само 1 час рева през нощта. Пу-пу, да не му е уроки, през останалото време или спинка, или си будува кротичко  Heart Eyes

# 137
Здравейте! Аз имам един въпрос към мамите родили със секцио: операцията болеше ли ви после? Аз нал9и съм с епизотомия и с операция и от вчера започнах да усещам операцията! Някаква тъпа болка, не мога да я опиша конкретно, но като сядам и ставам я усещам! При мен знаете не е точно секцио, но все пак споделете какво е усещането?
Нормало е да те наболява, ако го усещаш като упъване , не болка , би трябвалод а са сраствания , и трябва да отминат като се раздвижиш напълно . Но за твое успокоеие може да звъннеш на док да го питаш  Hug

# 138
vanny_76  мерси за отговора, аз досега давах от двете гърди, защото не се нахранваше въобще, като изпразни хубаво едната и я усетя че само почва да дъвче без да гълта предлагах и другата. Но днес и на двете сутрешни хранения се наяде само от едната гърда и сама пусна даже и аз не съм и давала другата, затова си мислех ако и стига да пробвам да ги редувам, както беше казала Петя  така ще изсуква повече от задното мляко което е и по хранително. Но понеже усещам напрежение в другата затова питах, по - скоро ще изцедя малко колкото да се облекчи напрежението.

# 139
Леле сега остана да се скараме и за захарта във водата  Laughing

С какво ние като бебета сме били по различни от нашите деца сега?? И защо всички методи по които сме отгледани ние,сега се отричат???
Меда се отрича категорично...Божеее,ми че братовчед ми леля ми е му е мазала бибата всеки път като ревне с мед,и сега ако го видите какъв мъж е Shocked
Кисело мляко да не се дава...Ми искам да ви кажа че една приятелка която нямаше кърма,но и финансово бяха зле,си хранеше детето с кисело мляко,пък сега адапте по препоръка на доки,да бе...

ще ти отговоря, цитирайки педиатърката от родилния дом - "когато преди 20 години започвах кариерата си, я имах 2-3 деца алергични, я нямах. Сега ако имам 2-3 деца без каквато и да е алергия съм щастлива". Децата не са различни, различна е обстановката в която живеят. Всичките тези алергии са вследствие замърсяване, на въздух, на вода, на храната която ядем. Ще ти дам и други примери. Сега примерно децата с наднормено тегло са доста повече от наше време - просто защото от 2 годишни пукат само МакДоналдс, КФС и други подобни, а ние си ядяхме каквото мама е сготвила. Момиченцата влизат по-рано в пубертет и им идва цикъла на по 8-10 години  Shocked, заради хормоните с които са тъпкани пилетата и прасетата, които ние по-късно си купуваме от магазина.

Аз също се дразня на това, онова, това старо, другото ново, СЗО казало така (напълно споделям мнението на Феникс, това което те казват, е по-скоро с политическа обосновка), но небива да отричаме напълно нещата. Та някой деца и с мед ще отрасната и нищо няма да им има, други ще се обринат целите. Просто медът е силен алерген - а дали ще подейства на въпросното дете - божа работа, по добре да не подейства  Peace

Иначе за захарта - аз не слагам захар. В болницата (Св. София (на МАзнейкова)) ми казаха да слагам кафява захар - не питах защо, тъй-като не възнамерявах да слагам. На племеничката ми слагаха глюкоза във водата, дали по препоръка на болницата (Майчин дом) или по решение на майка и (която е фармацевт) не знам. Защо се слага захар във водата? - до колкото знам преди се е смятало че физиологичната жълтеница се дължи на някакви ензими в черният дроб, и за тяхното изграждане или разграждане е необходима захар. По късно се установило, че причините за тази жълтеница са други и отпаднала необходимоста от захарта. Говоря много наизуст, та не ме сдъвквайте ако пиша пълни глупости, по скоро ако някой знае точно как са нещата, да вземе да ги обясни. Другото което съм чувала от доста добър и известен педиатър, е че захар във водата се слага, просто защото на бебетата им е по-приятна сладка  Laughing

За мазането на главата нищо не съм чувала. Мишел нали оплешивя на темето и дори и се белеше там кожичката и 2-3 я и намазах най-общо с каквото ми падна  Laughing и с крем за проблемни области и с лосион и със зехтин  Laughing сега вече всичко е наред и не мажа.

Фризолака си е най-обикновенно мляко, от което да видите как повръщеаше Даяна навремето че и на петна беше станала. от 100 мл. имах чувството че повръщаше 150  Sick

Абе някой да е имал проблеми с белега на секциото? - че моят на едно място се е зачервил и подул. Сега чакам лекарката ми да си пусне телефона (явно е била нощна смяна).

# 140
Ох ще свърши темата докато сколасам и аз  Laughing
Тръгвам да пиша от вчера сутринта и неуспявам. Честито да ни е местенето в Родени.
Добре дошли на новите момичета и честито на родилите  bouquet

Този път съм сама и да ви кажа организацията ми е добра, а пък и физически и психически съм в пъти по-добре от първото раждане Grinning
С кърменето пак претърпях неуспех, немога да си държа детето така, не беше пишкало цял ден, пощурях и дадох Аптамил и грабнах помпата, след 2 дни така шансовете да засуче са 0, така беше и с първото, така и сега, явно не съм и достатъчно амбицирана, незнам.
Препоръки хиляди, сега и за тях ще почнеме да се джанкаме, нормално Wink
Лохиите и мойте намаляха много, първия път имах почти 50 дни. Шевът почти не го усещам, чакам да падне конеца. Знае ли някой на кой ден падаха животинските конци newsm78

Лек ден от нас

# 141
The 1   с трето секцио съм и всеки път е така боли - когато се опитвам да стана, когато се обръщам в леглото отляво надясно, понякога и без нищо да правя ме прерязва болка, сутринта ходих до магазина ама не както преди бавно бавно, предните пъти първите излизания с количката също ме понаболяваше, но всичко това свсеки изминал ден отшумява , само един симптом ми остава за който досега не съм чула друга жена да го има - когато времето се застудява или ще вали ме наболява независимо колко време е минало от операцията иначе всички други неразположения първия месец отминават.

temp предишния път ми се беше подул и зачервил, казаха ми че е защото се потя много докато кърмя и така го запарвам, та го почиствах със спирт и пръсках с Бивацин.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 13:45 от anelia_zlatanova

# 142
Алиен, моите се разградиха в края на 2-рата седмица. Много се радвам, че ме зашиха с такива и не ми се налага да ходя да ми ги махат. А на преглед ми казаха да отида чак след 2 месеца, не знам защо толкова много време трябва да мине, мислех, че на 40-я ден се ходи, ама гинекологът ми си знае най-добре  Peace

Междудругото, на този човек (гинекологът ми), шапка му свалям - цял живот ще съм му благодарна за грижите, които положи за мен и най-вече за това, че ми помогна да родя Боян нормално и ми спести операцията (това не знам защо го споделих, но така ми дойде)  Grinning

Алиен, също така за кърменето не знам защо си се отказала - 2 дена изобщо не са много време. Защо не пробваш пак да се храните от гърда? Доколкото знам, психическата нагласа също е много важна - ако си убедена, че няма да се справиш, наистина няма да успееш...

temp, за меда си много права - първите дни, като се прибрахе вкъщи, Боян не искаше изобщо да захапва зърното на дясната ми гърда и да суче от нея. Няколко дни все пак успявахме, защото си слагах мед на зърното (още не знаех, че е алергенен) - нали бебетата обичали сладко (наистина това е и основната причина да се слага захар във водата). И нищо не му стана. Отделно аз вече веднъж му мазах устичката с мед и сода и отново нищо не му стана.  newsm78  Наистина, количеството е било минимално и не знам дали фактът, че не е получил алергична реакция досега, означава, че медът му понася....

Като заговорихме за болежки - мен много ме болят кръстът и опашката, особено вечер  ooooh! Не знам дали е заради натоварването още от втория ден след раждането - дундурках малкия почти по цял ден в болницата, а като се прибрахме оттам вкъщи почти не се спирам - все върша някаква физическа дейност. Също така не изпитвам комфорта от преди забременяването, когато си лягах на спалнята, която по принцип е супер удобна. Някоя от вас има ли такива оплаквания?

Забравих да се похваля, че вчера замразих първите 60 мл. кърма за черни дни, вече съм доста млекодайна  Party

Някъде прочетох, че една мама говореше за някаква бучка и мазането й с риванол - не съм сигурна дали става дума за бъчка на гърдичките, но ако да - и на нас лекарката ни каза, че след 20-я ден е вероятно гърдичките да се втвърдят и да правим компрес с риванол за по 1 час на ден.

# 143
  • София
temp по всяка вероятност ще изкараш някой от вътрешните конци. Може да се наложи да отидеш да го цепнеш, за да излезне.

# 144
...
само един симптом ми остава за който досега не съм чула друга жена да го има - когато времето се застудява или ще вали ме наболява независимо колко време е минало от операцията иначе всички други неразположения първия месец отминават....

Това и аз не го бях чувала, до онзи ден в болницата. Тогава жената, с която бях се оплака, че я боли операцията и доки и каза, че ще я боли и за напред, особено при промяна на времето. Rolling Eyes

При мен пък сега, след второто секцио, има едно подръпване- леко болезнено, от едната страна, което се усеща най- силно сутрин, явно има връзка с обездвижването през ноща. Thinking

...А на преглед ми казаха да отида чак след 2 месеца, не знам защо толкова много време трябва да мине, мислех, че на 40-я ден се ходи, ама гинекологът ми си знае най-добре  Peace

Гъди, а на мен доки ми каза да ида след 3 месеца. Тогава минавало действието на плацентата...каквото и да значи това...

SheIsInLove и Лионка балонка честити бебчета!  bouquet
Да са ви живи и здрави!

# 145
        Мерси на всички за отговорите за пъпчето Hug

Аз едва сега успях да се добера до компа, въпреки ,че от сутринта съм си отворила темата Wink напоследък закусвам все към един няма време за хапване, Андреа с тези колики, как се свива и ми  е жал да я оставям сама в стаята и седя при нея, добре, че не плаче милата, че незнам как ще го преживея, сега съм си я взела в количката да си е близо до мен и да я наблюдавам! Чакаме една приятелка да ми дойде на гости!!

За новите  и стари методи за отглеждане - правя не винаги това,което са ми казали да правя, а правя това, което  е редно да правя според мен!!Мажа все още главичката с олио, ние също нямаме крусти още, много ни окапа косата отпред, а на мястото на черната коса и расте много руса, чак се чудя, че много бързо започна при нея този процес на смяна на косата/отзад дето е по-дълга черната коса, русото дето е избило отдолу, създава впечатление,че е плешива на гнезда Mr. Green/. Тъмната ни кожа избеля също и телцето и  едно беличко вече, само личицето и стои тъмно, ама то е от солариума дето я пекоха цял един ден!! Wink

Моите конци отдолу също паднаха може би преди 4-5 дена, може би все още са останали някои вътрешни, защото усещам придърпване, като детето  е в мен и трябва да го оставя в леглото примерно! На мен ми казаха за преглед след 1 месец, но аз смятам да отида,като спре да ми тече гадостта, по принцип почти нищо нямам, но сложа ли малката на гърдата, после ми теква по-обилно и то кръвчица, не жълто Sick За секса, честно да ви кажа не ми липсва, нямам и желание, все ми е тая със секс или без секс Crazy А и днес открих първите си 5 стрии на корема досега не ги бях забелязала сега, като ми се  е посъбрала кожата  и е нещо  много грозно Sick

За колана купих си най-обикновен медицински колан от аптеката за 5 лв, който  е едно към едно с колана на Чико дето струва 80лв, върши същата работа!! Peace

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 14:14 от somebody

# 146
  • Плевен
Здравейте,
Бързам да се похваля с големите си постижения, че току що се връщаме от първата си консултация. Докладвам: Преслав е качил 1.600 кг за първия месец  Shocked и е порастнал със 6см!!! Сестрата и лекарката бяха  Shocked така! Много се радвам, изцяло на кърма на поискване е, не давам никаква вода или добавки! Яде по 6 пъти на денонощие и спи по 3-4 часа. Много съм доволна. Довечера сме му взели торта за месецинката, че и с Андреа правихме така, да не се сърди после той  Wink

Гъди, дактарина аз си го мацвам на малешката и с нея му намазвам езичето, може би колкото грахово зърно е количеството.

Не се сърдете за съветите, които даваме. Ние казваме от собствен опит, базиран на проба-грешка с първото детенце, а пък всеки си решава какво ще прави и кой съвет да послуша. Моите деца често се обриват и затова ползвам и давам съвети да се избягват храни, известни като алергени. Защото ми е ясно колко страшни са понякога проявите на алергичните реакции. Пък всеки да дава каквото си иска, щом го смята за правилно.  Peace На Андреа съм и давала чай, вода, скъсваше се да плаче и помалко наддаваше. Сега на Преси нищо не му давам освен кърма, а пък виждате какви постижения прави! Всяко дете си е различно.

Цвети, аз понякога давам само едната (нощем) и спи по 4-5 часа, а през деня и от двете суче и спи по 2-3. Всеки път е различно. Днес уж щях да си цидя едната, че беше пренапрегната, но се отплеснах и после Преси се събуди и я изсука, та вече от 2 седмици не съм пипала помпата.

За секса - не сме правили още. Но да ви питам - има ли и други, които нямат желание?. Вече са ми спряли лохиите, но хич не се и сещам за секс, вечер си лягам рано, леко уморена, чета книжка 15-20 мин., а мъжът ми спи при каката. Ама хич не ми се е появило желанието, не знам защо  newsm78
ехе Самбоди, тъкмо публикувах и прочетох твоя пост, явно и ти си като мен.  Wink

# 147
И аз все още нямам желание за секс, ама най-вече заради наднорменото си тегло...Като поотслабна поне наполовина, сигурно желанието ми ще се възвърне.

Анито, и на вашето ли лекарство пише, че е за кърмачета на 6-месечна възраст? Това най-вече ме притеснява...

Задължително ли е да окапе косичката на бебето? На бОян дори едно косъмче още нему е паднало...А и той е един беличък, косичката му е доста светличка, чак се чудя на кого се е метнал, че и двамата с баща му не сме от най-големите белтъци  Thinking

Аз съм с медицински клин, доста ме прибира, но не го нося постоянно - доста ме запарва на моменти.

# 148
Здравейте и от мен!
Хайде и аз да се запиша в "Родени.."
Да ви кажа и аз за моето секцио-на мен нали ми е второ- нямам нито, болка нито подръпване и като гледам белега ми е почти минал, само има един участък около 1-1,5 см зачервен със секреция и затова във вторник ходих до ТК да ме види доктора. Той каза, че като за ресекцио операцията е много добре, а това червеното със секреция било реакция към конците, почисти го и това беше.
Вчера пък пак се наложи да ходя до ТК заради болничния бяха го объркали -писали 42 дни но като ги преброихме от дата до дата излизаха 43 дни.Сега чакам счетоводителката да го подаде в НОИ и да ми го изплатят.
Днес и аз мисля да си купя колан от аптеката.

# 149

Да ви попитам - купих Дактарин, но в листовката пише, че се дава на кърмачета над 6-месечна възраст  Shocked  Да не би да не са ми дали правилното - питаха ме за възрастен или за дете го купувам, казах, че за бебе и че има гъбички в устата и ми дадоха това. Ама като прочетох листовката, се изплаших и още не съм му дала. И моля ви, кажете ми как най-добре да го дозирам, защото пише, че може и да се задави.

И на нас ни изписаха Дактарин и заради написаното в листовката накарах лекарката да го намаже. С клечка за уши взема малко от гелчето и го размазва по езика (Ивчо само там има бял налеп). Не се задави, нито се закашля.

Общи условия

Активация на акаунт