Майчинството - счетоводно - 20

• 44 772
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
еее Стики ти пък.за тебе винаги  Hug

# 61
  • Майничка
МНОГО, много, Мерси на всички, - аз съм попълвала декларация от 135-410 дни, но понеже съм в майчинство от 2008 НОИ ме водели по старата система и затова тия глупости, абе мисля тва да й пратя, и ако до края на юли не си получа парите, ще пусна жалба до шефката от въпросната счетка, щото тва не е прецедент.....

Ако болничните са приключили след 1.01.2009, със сигурност сте попълвала за разликата 135-410 дни. Ако са приключили през 2008, тогава сте попълвала за 135-315 и сега трябва да попълните за 135-410, от НОИ не правят удължаване по подразбиране.

# 62
Записвам се да следя,че темата ми е много интересна.Simple Smile

# 63
Здравейте! Моля и аз за помощ  Praynig
На 9-ти този месец, детето навършва една годинка. Трябва ли да подавам някакви молби или декларации при работодателя, че искам да гледам детето си до 2 години. И ако да - какви. В работата не са много наясно с "чудото" НОИ и всеки път се налага сама да проучвам какво и как да подавам. Дори бланки не са си взели  Confused Сигурно въпроса ми е задаван многократно , но наистина нямам време да чета  Peace Предварително ви благодаря и се радвам , че ви има   bouquet

# 64
Здравейте!
Бих искала да попитам,кога превеждат парите на картата?Снощи направих справка в сайта на нои и пише ,че болничният ми е изплатен,днес отивам да тегля и нищо-няма превод.  newsm78

# 65
  • София-Младост
Здравейте!
Бих искала да попитам,кога превеждат парите на картата?Снощи направих справка в сайта на нои и пише ,че болничният ми е изплатен,днес отивам да тегля и нищо-няма превод.  newsm78
Дата на плащане пише ли? Обикновенно четвъртък им е такъв...така че днес следобяд или утре сутрин би следвало да можеш да теглиш.

# 66
  • София-Младост
Здравейте! Моля и аз за помощ  Praynig
На 9-ти този месец, детето навършва една годинка. Трябва ли да подавам някакви молби или декларации при работодателя, че искам да гледам детето си до 2 години. И ако да - какви. В работата не са много наясно с "чудото" НОИ и всеки път се налага сама да проучвам какво и как да подавам. Дори бланки не са си взели  Confused Сигурно въпроса ми е задаван многократно , но наистина нямам време да чета  Peace Предварително ви благодаря и се радвам , че ви има   bouquet
Молба до работодателя, че ще ползваш отпуск за отглеждане на малко дете, също и Приложение 3 на НОИ, за да получаваш обезщетение.

# 67
Понеже вчера разбуних духовете, ето отговора на НОИ по въпроса за разликата от 315-410 дни:

От извършената проверка се установи, че Вие излизате в отпуск по чл. 163, ал. 1 от КТ от 19.12.2009 г. и по действащото законодателство към тази дата размерът на отпускът е 315 календарни дни. Той свършва до 17.06.2009 г.

За да продължи изплащане на обезщетението по изменения от 01.01.2009 г. чл. 163, ал. 1 от КТ, следва да поискате разрешаване на отпуск от 315 до 410 календарни дни и да попълните ново заявление-декларация, приложение № 2, което работодателя Ви да представи в ТП на НОИ, считано от 17.06.2009 г..

# 68
Момичета, дайте някакво примерно писмо до работодател за уведомяване, за настъпила бременност, вече имам копие от документ за бременност, който да приложа за удостоверение, но не знам какво да пиша в докладната до председателя- ние сме частна организация, но с йерархията на държавна администрация...и трябва да си вържа гащите щото текат съкращения, а и смятам да си вземам болнични от следв. седмица. Багодаря предварително....  bouquet

# 69
Здравейте!!!Имам дете на  1.4 месеца и съм бременна за второ в 5 месец съм.От  07.05.2009 г съм в отпуска до 20.07.2009г.От 20.05.2009 съм подписала 2-трудов договор внасят ми осигуровките 2 месеца .от 21.07.2009 трябва да се връщам на работа но не желая предпочитам да излезна в болнични.Въпросите са  ми  следните-първия ми въпрос -два болчнични ли трябва да ми даде личната лекарка или 1 болничен където да е упоменато 2-мата работодатели първо основния после новия и оригинала на болничния го давам на основния работодател а на 2 работодател пресниман болничен.втория ми въпрос-как ще ми се определи второто майчинство здраве и живот-средно аритметично от двамата работодатели 12 месеца назад?трети въпрос -трябва ли 2 трудов договор да го прекратя след като излизам в болнични защото не може на едно място да си на работа а на другото в бонични ?само здравни осигуровки ли трябва да ми внасят от 2 трудов договор за да се вземат тези 2 месеца под внимание забъдещето майчинство?благодаря ви предварително просто имам много въпроси на които не мога да си отговоря и съм супер объркана.дано ми помогните.

# 70
Здравейте!!!Искам да попитам еднократната помощ при раждане на дете и наследствената пенсия която полу4авах влизалит ли като доход при изчисленията за получаване на детски надбавки.Благодаря ви предварително.

# 71
  • Майничка
Здравейте!!!Искам да попитам еднократната помощ при раждане на дете и наследствената пенсия която полу4авах влизалит ли като доход при изчисленията за получаване на детски надбавки.Благодаря ви предварително.
Еднократната помощ - не, но наследствената пенсия мисля че влиза.

# 72
  • Майничка
Здравейте!!!Имам дете на  1.4 месеца и съм бременна за второ в 5 месец съм.От  07.05.2009 г съм в отпуска до 20.07.2009г.От 20.05.2009 съм подписала 2-трудов договор внасят ми осигуровките 2 месеца .от 21.07.2009 трябва да се връщам на работа но не желая предпочитам да излезна в болнични.Въпросите са  ми  следните-първия ми въпрос -два болчнични ли трябва да ми даде личната лекарка или 1 болничен където да е упоменато 2-мата работодатели първо основния после новия и оригинала на болничния го давам на основния работодател а на 2 работодател пресниман болничен.втория ми въпрос-как ще ми се определи второто майчинство здраве и живот-средно аритметично от двамата работодатели 12 месеца назад?трети въпрос -трябва ли 2 трудов договор да го прекратя след като излизам в болнични защото не може на едно място да си на работа а на другото в бонични ?само здравни осигуровки ли трябва да ми внасят от 2 трудов договор за да се вземат тези 2 месеца под внимание забъдещето майчинство?благодаря ви предварително просто имам много въпроси на които не мога да си отговоря и съм супер объркана.дано ми помогните.

1. Издават се 2 болнични листа, за всеки от работодателите, но с един номер.
2. Майчинството се определя не като средно аритметично, а като сумарно от всички осигурителни трудови доходи за 12м. назад (бруто и нето), делено на броя на работните дни и така се получават 2 суми - 90% от среднодневния брутен доход и 100% среднодневния нетен доход, от които се взема по-малката.
3. Можете да го прекратите преди излизането в болнични, в противен случай вторият работодател ще трябва да внася здравни осигуровки през периода на болничния и последващия отпуск по майчинство.
4. За тези два месеца и малко, през които се водите ефективно на работа при него, вторият работодател трябва да внася пълни осигуровки+данъци.

# 73
БЛАГОДАРЯ МНОГО.ТОВА МИ Е ЯСНО ЧЕ ЗА ТЕЗИ 2 МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА СА ПЪЛНИ ОСИГУРОВКИТЕ.А КОГАТО ИЗЛЕЗНА В БОЛНИЧНИ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИ ВТОРИЯ  РАБОТОДАТЕЛ ДА ПРЕКРАТЯ ЛИ ТРУДОВИЯ ДОГОВОР ПРИ ВТОРИЯ РАБОТОДАТЕЛ СЕ ОСИГУРЯВАМ НА  1200ЛВ.АКО НЕ ПРЕКРАТЯ 2-ТРУДОВ ДОГОВОР КАКВИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ПЛАЩАМ

# 74
Здравейте!
Имам такъв въпрос:
Бременна съм в 13 г.с. Искам да ползвам болнични за по-дълъг период.Гинеколожката не ми отказва, но според нея личният лекар ще ми издаде за 7 дни и след това - от нея. Личната лекарка ми даде болничен за периода 01.07 - 07.07 с диагноза бронхит, но според нея на 08.07 трябва да съм на работа, а гинеколожката може да ми даде болничен най-рано от 09.07 за 7 дни и след това - продължения.
Как е действително? Счетоводителката на фирмата, в която работя казва, че не запозната. Съжалявам ако не съм улучила темата или въпроса ми се дублира, но предварително благодаря за отговор.

Общи условия

Активация на акаунт