Майчинството - счетоводно - 20

• 44 926
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здравейте търсих отговор на моя въпрос но не можах да открия как се изчисляват болничните когато се забременее с второ дете по време на първото майчинство. С първата бременност излязох в болнични от четвъртия месец на бременноста поради рискова бременност. Сега мога ли да изляза в болнични като рискова бременност отново? Т.е. да получавам не по 240лв а да се водя на работа и да вземам болнични?

# 691
Здравейте момичета!Имам следният въпрос: 45 дневния ми болничен включва три дните от три месеца,като от последният месец има само три дни!В справката на НОИ присъстват само дните от другите два месеца и следователно само те са ми изплатени!Това нормално ли и на някой случвало ли му се е?Ако да моля кажете ми за да знам как да процедирам.

# 692
  • around the world
Здравейте момичета!Имам следният въпрос: 45 дневния ми болничен включва три дните от три месеца,като от последният месец има само три дни!В справката на НОИ присъстват само дните от другите два месеца и следователно само те са ми изплатени!Това нормално ли и на някой случвало ли му се е?Ако да моля кажете ми за да знам как да процедирам.
А може ли 3-тия месец просто да не изтекъл и тези остатъчни 3 дни от него да ти ги изплатят след като изтече. Ако не се лъжа ми се беше случило нещо подобно,но с нормален болничен newsm78.

# 693
Здравейте, момичета! Имам следното питане - фирмата, в която работех е сменила статута си и сега вместо ЕООД се води като ЕАД. 45-дневния ми болничен беше издаден с данните за фирмата като ЕООД, както и този от болницата, където родих. Но ми казаха, че ще ми го върнат да го поправят, а предишния не са ми го връщали, едва ли промяната е станала за тези 45 дни!? Ако наистина вече фирмата е ЕАД, трябва ли да се поправи този болничен и само в болницата ли може да се направи тази поправка? Предварително благодаря!

# 694
  • Earth

Тези три дни в месец юли ли са ?
Те ще ти бъдат изплатени след подаване на деклар.образец 1 и 6 от твоят работодател ( след като изплати/или начисли заплатите за юли месец )

# 695
Здравейте,

Току що проверих дали болничния ми от юни е изплатен и много се изненадах, виждайки, че в графа "Тип на превода" е отбелязано "върната сума от банката". Превода е от 23.07.2009 и ако е това, което си мисля, явно ще трябва да ходя в банката ми да се разправям  newsm78 Как така върната сума от банката? Не разбирам, каква нередност са установили? Как така банката, към която е картата ми ще връща суми от мое име, без мое одобрение?!?

# 696
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте,

Току що проверих дали болничния ми от юни е изплатен и много се изненадах, виждайки, че в графа "Тип на превода" е отбелязано "върната сума от банката". Превода е от 23.07.2009 и ако е това, което си мисля, явно ще трябва да ходя в банката ми да се разправям  newsm78 Как така върната сума от банката? Не разбирам, каква нередност са установили? Как така банката, към която е картата ми ще връща суми от мое име, без мое одобрение?!?
предполагам,че сумата е изпратена на друга сметка и от банката са видяли несъответствието и са я върнали в НОИ .

# 697

Тези три дни в месец юли ли са ?
Те ще ти бъдат изплатени след подаване на деклар.образец 1 и 6 от твоят работодател ( след като изплати/или начисли заплатите за юли месец )
да, ако е за юли, най-вероятно ще го получиш през август.

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 09:37 от jakinik

# 698
  • София-Младост
Здравейте търсих отговор на моя въпрос но не можах да открия как се изчисляват болничните когато се забременее с второ дете по време на първото майчинство. С първата бременност излязох в болнични от четвъртия месец на бременноста поради рискова бременност. Сега мога ли да изляза в болнични като рискова бременност отново? Т.е. да получавам не по 240лв а да се водя на работа и да вземам болнични?
Ако първият болничен лист ти е издаден по време, в което ползваш отпуск за отглеждане на малко дете с първото, то базата ще е като за първото дете, ако това е по-изгодно за теб разбира се. Можеш да излезеш в болнични и сега, он за целта прекъсваш отпуска по майчинство, водиш се на работа, дефакто в отпуск за временна неработоспособност и получаваш 120лв, половин обезщетение.

# 699
  • Варна
Ако първият болничен лист ти е издаден по време, в което ползваш отпуск за отглеждане на малко дете с първото, то базата ще е като за първото дете, ако това е по-изгодно за теб разбира се. Можеш да излезеш в болнични и сега, он за целта прекъсваш отпуска по майчинство, водиш се на работа, дефакто в отпуск за временна неработоспособност и получаваш 120лв, половин обезщетение.

Много благодаря за отговора   bouquet   bouquet  bouquet
Значи  връщам се на работа към третия месец от бременността за да ми се съберат 180дни болнични до 45дни преди раждане и когато се върна на работа мога ли в същия месец да изляза в болнични за временна неработоспособност?

# 700
  • София-Младост

Много благодаря за отговора   bouquet   bouquet  bouquet
Значи  връщам се на работа към третия месец от бременността за да ми се съберат 180дни болнични до 45дни преди раждане и когато се върна на работа мога ли в същия месец да изляза в болнични за временна неработоспособност?
Можеш, но...не зная колко е голямо първото ти дете, но ако  е на  годинка, базата ще ти е отново 240лв и няма да има разлика дали взимаш майчинство или болничен.

# 701
предполагам,че сумата е изпратена на друга сметка и от банката са видяли несъответствието и са я върнали в НОИ .

И сега, какво...трябва да ходя и в НОИ и в банката, сигурно... ooooh! да видя какви са нередностите...то, какви ли може да са, някой е спал сладък сън, докато ми е обработвал документите... Tired

Благодаря, Жаки!   bouquet

# 702
  • София-Младост

И сега, какво...трябва да ходя и в НОИ и в банката, сигурно... ooooh! да видя какви са нередностите...то, какви ли може да са, някой е спал сладък сън, докато ми е обработвал документите... Tired

Благодаря, Жаки!   bouquet
Като начало опитай по телефона с банката да разбереш кой, защо и как.

# 703

Благодаря, Жаки!   bouquet
няма за какво, дано се оправят нещата по-бързо. Пробвай по телефона да свиршиш работата,ако не ще трябва да се разкарваш за съжаление.

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 16:28 от jakinik

# 704
Ала-Бала, Жаки, разбрах какво се е случило, просто БС, по която са превели парите не е моята или е старата ми закрита много отдавна. Виновна съм си и аз, защото като ходих до банката да искам нова потвърдителнда бележка за БС, в бързината не погледнах, коя БС са ми вписали ( каква ти бързина, в този клон винаги има огромни опашки хора, защото много рядко работят  двете каси и климатизацията им е никаква и мирише на умрели катерици и се задушавах ). Утре, отивам за нова декларация и след това дирекно в НОИ...ще им се невиди и чудото...Да не би пък сметката, по която превеждат обезщетенията да трябва да е банкова, а не картова, каквато е и моята?!?  newsm78 ( аз имах разплащателна банкова сметка, но не я ползвах изобщо и ми генерираше само такси, и реших да я закрия...)

Както и да е, утре ще разнищим случая и дано бързо ми възстановят сумата, защото разчитах на тези парички да си отпразнувам РД  Tired

Общи условия

Активация на акаунт