Майчинството - счетоводно - 20

• 44 774
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за отговорите  Hug

# 31
  • Майничка
Да ама те не знаят в кой месец съм,не са ме виждали,директно думата  БРЕМЕННА и това беше,сега званях в Мираж Консулт защото съм била удобрене за няква обява и като казах пак и познай?????Нестава и ми затвори...  newsm78

Горчивата истина е, че за 2,5м. до излизането в 45-дневния болничен преди раждане едва ли някой, освен близък, би назначил бременна служителка.

# 32
Здравейте и от мен!
Имам 2 кратки и ясни въпроса, надявам се по-знаещите от мен мами да ми отговорят:

1. Ежемесечното изплащане на майчинството продължава ли да е свързано с внасянето на осигуровките на фирамото (както болничните)? Т.е. майчинството да ми се изплаща едва след като се внесат осигуровките на колегите ми от фирмата.

2. Вярно ли е, че докато съм в отпуск по майчинство и фирмата, в която работя, фалира, губя майчинството?! На мен ми звучи абсурдно, нали все пак взимам тези пари на база ВЕЧЕ ВНЕСЕНИ осигуровки!!!!!

Благодаря предварително   bouquet

1. По принцип - да, въпреки че от НОИ не винаги спазват това правило.
2. По време на 410-те дни при всички случаи си получавате парите, след това би следвало да Ви назначи друг работодател за да получавате обезщетение за отглеждане на дете до 2г.

Много благодаря за бързия отговор, Гаргамела   bouquet Мен специално ме интересува за 410-те дни. Струваше ми се наистина безумно  #Crazy

# 33
  • София
Благодаря gargamela!  Heart Eyes

# 34
Пиша ви с надеждата да получа съвет какво да правя?!

Бременна съм и се наложи да ползвам болнични, които най -вероятно ще са до края.
Проблемът е, че моя работодател не внася на време болничните в НОИ.
Имам болничен издаден от 18 май до 22 май и все още не е представен в НОИ. След този болничен имам още 2 издадени през м.Юни. Но за тях да не говоря.
Мога ли да се обърна към някоя инстанция за помощ?
Как се предполага да живея без никакви финансови приходи това моите шефове не ги засяга.

Благодаря ви предварително.

До колкото аз знам всеки работодател има определена дата за внасяне на осигуровките. Няма значение кога ти го даваш на твоя работодател важно е кога той се отчита в НОИ.Попитай счетоводителя кога прави това всеки месец. Ако прави това до 10то число на всеки месец е нормално все още да не си получила парите. Освен това съм забелязала че първите болнични винаги се бавят понеже много мои приятелки се оплакват. Моя го изплатиха месец и половина след внасянето му в нои. Но не се притеснявай после всичко се подрежда. Препоръчвам ти да си вземеш универсален код, с който да можеш да влизаш в сайта на НОИ за да проверяваш движението на болничния и парите които ще ти плащат/ако разбира се нямаш вече такъв/.

# 35
  • София-България, Израел - където си поискам
Пиша ви с надеждата да получа съвет какво да правя?!

Бременна съм и се наложи да ползвам болнични, които най -вероятно ще са до края.
Проблемът е, че моя работодател не внася на време болничните в НОИ.
Имам болничен издаден от 18 май до 22 май и все още не е представен в НОИ. След този болничен имам още 2 издадени през м.Юни. Но за тях да не говоря.
Мога ли да се обърна към някоя инстанция за помощ?
Как се предполага да живея без никакви финансови приходи това моите шефове не ги засяга.

Благодаря ви предварително.
за съжаление не знам къде може да се оплачеш Thinking
говори с  работодателя си му обясни,че разчиташ на тези пари и го помоли на повече коректност от тяхна страна.

# 36
  • София
Момичета, имам едно питане
Моя колежка я съкратиха и целия месец юни беше платена отпуска. Сега от 01.07 трябва да подпише документите, но искат да я прецакат приключването да бъде по взаимно съгласие, а тя иска да се запише в Бюрото / да поясня, че за напуснал по взаимно съгласие дават 4 м. обезщетение, а за съкратен - 10 месеца/.
Та въпроса ми е в трудовата и книжка кой член се води по взаимно съгласие, и кой - съкратен
Благодаря

# 37
Благодаря ви за отговорите момичета   bouquet

jakinik говорила съм не само аз с шефовете и колегите ми са недоволни, но резултат никакъв. Знам, че болничните се предават след като са изплатени заплатите за предишния месец (10-число), но пак ги бавят.
Проверявам си онлайн движението на болничните и точно това ме разтревожи, че до днес не са го внесли в НОИ.

# 38
Момичета, помагайте - Търсих, търсих и нищо не намерих, та затова искам да ви попитам дали ви е попадало - декларация за разликата от 315дни до 410 дни....нищо не намерих - а трябва сама да си я търся, да я попълвам и пращам на счетката, думи нямам просто....

# 39
  • Майничка
Момичета, помагайте - Търсих, търсих и нищо не намерих, та затова искам да ви попитам дали ви е попадало - декларация за разликата от 315дни до 410 дни....нищо не намерих - а трябва сама да си я търся, да я попълвам и пращам на счетката, думи нямам просто....

Няма такава. Попълва се тази за разликата от 135 до 410.

# 40
  • Пловдив

декларацията е от 135 до 410 дни.явно е си се объркала.или си заварено положение и искаш за продължението до 410 дни

# 41
Цитирам - счетката "трябва да подам бланката за остатъка от 315 до 410 дни"....какво да отговоря?? Аз попълвах от 135-410 иначе нямаше да получавам обезещетения - малката е вече на 9м. И за юни месец, когато се навършват 9 месец получавам частично обезщетение, все едно е старото положение от 315 дни.....явно от НОИ наистина чакат още нещо, точно такова, за което говори счетката, което е безумно ...

# 42
  • Пловдив
Цитирам - счетката "трябва да подам бланката за остатъка от 315 до 410 дни"....какво да отговоря??

приложение 2 изтегли от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

няма специално от 315 до 410,а се ползва от 135 до 410 дни както Гаргамела е написала

# 43
Оффф, как мразя глупости - имало такава бланка, тя щяла да я попълва, приключвали - не знам какво си, и аз приключвам ама...Понеже съм в майчинство от 2008 в НОИ ме водели по старата система, и докато не се пуснела тази молба за разликата ... няма да си получавам обезщетенията ..... ако се добера до тва чудо на чудесата ще пусна инфо тук...

# 44
  • София-Младост
Момичета, имам едно питане
Моя колежка я съкратиха и целия месец юни беше платена отпуска. Сега от 01.07 трябва да подпише документите, но искат да я прецакат приключването да бъде по взаимно съгласие, а тя иска да се запише в Бюрото / да поясня, че за напуснал по взаимно съгласие дават 4 м. обезщетение, а за съкратен - 10 месеца/.
Та въпроса ми е в трудовата и книжка кой член се води по взаимно съгласие, и кой - съкратен
Благодаря
Отваряте КТ и започвате от чл.325 натам...

Общи условия

Активация на акаунт