Майчинството - счетоводно - 20

• 44 861
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Здравейте! В момента съм в майчинство и доколкото знам работодателя ми плаща здравните осигуровки. Въпросът ми е какво става със социалните осигуровки, нещо трябва ли аз да плащам, и значи ли това, че ми е прекъснат трудовия стаж за двете години майчинство?

# 736
  • София-Младост
Здравейте! В момента съм в майчинство и доколкото знам работодателя ми плаща здравните осигуровки. Въпросът ми е какво става със социалните осигуровки, нещо трябва ли аз да плащам, и значи ли това, че ми е прекъснат трудовия стаж за двете години майчинство?
Нищо не плащаш и нищо не ти се прекъсва. Този отпуск се признава за трудов и осигурителен стаж без вноски.

# 737
В агенцията за социално подпомагане по адрес на майката.
А този адрес е адресът по лична карта или настоящият адрес на майката?

# 738
Извинявайте, че отново връщам към темата за детските надбавки, но току-що прочетох, че доходът от 350 лв. на член от семейството се смята от брутото. Така ли е?
Да.  Cry
Благодаря, Ала-Бала! Пак са го измислили в ущърб на доста дечица, ама нейсе...

# 739
Извинявайте, че отново връщам към темата за детските надбавки, но току-що прочетох, че доходът от 350 лв. на член от семейството се смята от брутото. Така ли е?
Да.  Cry
Благодаря, Ала-Бала! Пак са го измислили в ущърб на доста дечица, ама нейсе...

Аз пък се надявам изобщо да ги премахнат тези надбавки!  Peace
По-добре е да се намери друг начин за стимулиране на раждаемостта, а не да се дават във вид на социални помощи! Crossing Arms

# 740
Ала-Бала, благодаря ти за отговора Hug

# 741
  • Пловдив

адреса,който е на личната карта

# 742

адреса,който е на личната карта

Благодаря, Elfita!
Това е малко тъпо, но както и да е. За какво тогава ми е това удостоверение за настоящ адрес, след като не може да ми послужи за нещо наистина важно. Аз живея от доста години в София, но по лична карта си се водя в родния ми град, тъй като живея под наем и точно за да е всичко коректно съм си извадила и удостоверение за настоящ адрес в София. И сега какво - след раждането посред зима ще хукна аз към родния град да си подавам документите за тази помощ...  Crossing Arms

# 743
Той тогава много временен настоящият ти адрес  Wink

# 744
  • Пловдив
Това е малко тъпо, но както и да е. За какво тогава ми е това удостоверение за настоящ адрес, след като не може да ми послужи за нещо наистина важно. Аз живея от доста години в София, но по лична карта си се водя в родния ми град, тъй като живея под наем и точно за да е всичко коректно съм си извадила и удостоверение за настоящ адрес в София. И сега какво - след раждането посред зима ще хукна аз към родния град да си подавам документите за тази помощ...  Crossing Arms

Акта за раждане също ще го вземеш по адрес на ЛК.Без акт за раждане няма еднократна помощ,няма детски и т.н.За еднократна помощ и за детски също се подава по ЛК.

Сменяйте си личнити карти.Повече от ясно,е че ти ще живееш в София,защо дасега не си я сменила?Ще търпиш доста неудобства заради това.Ако не е късно,я смени.

# 745
Той тогава много временен настоящият ти адрес  Wink
Ми такъв е  Mr. Green Аз друг начин не знам, ако вие знаете - кажете. С какъв документ човек да удостовери къде всъщност живее? Колко от вас живеете на адреса си по л.к.? Аз нямам собствено жилище тук, така че удостоверението за настоящ адрес е единствената ми опция. Пък се оказва, че не ми върши работа  Tired
Съжалявам, че поизместих малко темата.

Elfita, не съм я сменила, защото нямам какъв адрес да впиша, в смисъл такъв, че съм под наем, хазайката ми не би се съгласила постоянният ми адрес да е нейното жилище, за настоящия е ок, но за постоянния - не, лично ми го е казвала. Значи моето дете, живот и здраве, ще се роди в София, но актът му за раждане ще бъде издаден/пратен в родния ми град? Това е някаква лудост просто.

Някой, на когото му се е случвало това, може ли да каже нещо?

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 23:25 от Мрън

# 746
Аз почти живея на адреса си по лична карта- в същия блок, затова не ми е проблем.  Mr. Green А ти се жени, установявай се някъде и извади нова лична карта, иначе разкарването не ти мърда, Мрън. Peace

# 747
  • Пловдив
Мрън ,нямаш никакъв проблем да си извадиш ЛК от София,нищо че си на квартира.Едното няма общо с другото.В молбата за ЛК попълваш адреса и никой не те пита ти какъв си и за какво се бориш/поне така беше миналата година като водих ЛК/.Т.е няма да ти искат документ за собственост.Ясно е ,че квартирите се сменят,но поне по ЛК да си в София,нищо че на друга улица,а не на 300 км напримерно

# 748
Ами явно ще трябва да го направя и без позволението на хазайката, колкото и да е некоректно. Благодаря ви, пак навреме се усетих.
И още един въпрос - имаше някакво изискване за някакъв минимум години със софийска адресна регистрация, за да може да запишеш детето си в софийска детска градина. Това прословуто удостоверение за настоящ адрес също не върши работа в случая, така ли? За какво изобщо всъщност би послужило това скапано удостоверение?

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 23:35 от Мрън

# 749
Ами явно ще трябва да го направя и без позволението на хазайката, колкото и да е некоректно. Благодаря ви, пак навреме се усетих.
И още един въпрос - имаше някакво изискване за някакъв минимум години със софийска адресна регистрация, за да може да запишеш детето си в софийска детска градина. Това прословуто удостоверение за настоящ адрес също не върши работа в случая, така ли? За какво изобщо всъщност би послужило това скапано удостоверение?

Съпругът ми си смени лината карта наскоро. В документите изрично се искаше разрешението на собственика,  той да живее на адреса. В нашия случай моите родители разписаха, че са съгласни. Приложихме копие от нотариалниня акт, че те притежават къщата ни.

Идеята ми е, че ще трябва да провериш. Но съм сигурна, че ще искат съгласието на хазяите ти.

Общи условия

Активация на акаунт