Майчинството - счетоводно - 20

• 44 861
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 750
Не винаги се иска зависи в коя община. Знам със сигурност, че във Витоша искаха, но в Красно село и в Надежда не искат. Аз преди живеех на квартира в Красно село и се бях регистрирала там и не ми искаха дори документ къде живея. Сега когато се регистрирахме с мъжа ми в община Надежда също не ни искаха акта за собственост на апартамента ни. Но наистина в някои общини се заяждат

# 751
Благодаря ви, ще проверя как стои въпроса за Младост. Въпреки че според мен са прави да "се заяждат", тъй като и аз не бих искала всеки да може да посочи за постоянен адрес моето жилище без съгласието ми. Но дано имам късмет в общината в Младост.

А иначе акта за раждане лично аз ли трябва да ида да си го взема или ще го дадат и на таткото (нямаме брак)?

# 752
Това е малко тъпо, но както и да е. За какво тогава ми е това удостоверение за настоящ адрес, след като не може да ми послужи за нещо наистина важно. Аз живея от доста години в София, но по лична карта си се водя в родния ми град, тъй като живея под наем и точно за да е всичко коректно съм си извадила и удостоверение за настоящ адрес в София. И сега какво - след раждането посред зима ще хукна аз към родния град да си подавам документите за тази помощ...  Crossing Arms

Акта за раждане също ще го вземеш по адрес на ЛК.Без акт за раждане няма еднократна помощ,няма детски и т.н.За еднократна помощ и за детски също се подава по ЛК.

Сменяйте си личнити карти.Повече от ясно,е че ти ще живееш в София,защо дасега не си я сменила?Ще търпиш доста неудобства заради това.Ако не е късно,я смени.

Акта за раждане се издава от общината, в която е родено детето, а не по адреса от Лк  на
майката!

# 753
Акта за раждане се издава от общината, в която е родено детето, а не по адреса от Лк  на
майката!
Е тука вече има логика, надявах се да е така, че другото е абсурдно!

# 754
  • София-България, Израел - където си поискам
майката!
Е тука вече има логика, надявах се да е така, че другото е абсурдно!
според мен не е така или поне не беше така- родих в община Лозенец, акта го взех от общината където се водех,че живея.
При второто ми дете родено е в чужбина, акта му го взех ме пак по адреса на личната ми карта.Децата се водят на този адрес ,където са регистрирани родителите. Мъжът ми се премести в друга община където живеем,аз не съм си променила все още регистрацията и се оказа,че и децата все още се водят там, защото с мъжът ми не сме знаели, че и за тях трябва да уведомим,че са на нов адрес

# 755
  • София
И 2та акта на децата ги взех от общината където живея, и адреса ми е по лична карта.
Дияна родих в Лозенец, Алекс в Красна поляна.

# 756
 Tired Ами значи ще се пътува, щом няма начин. А иначе таткото може ли да го получи вместо мен (нямаме брак), знае ли някой?

# 757
  • София
Tired Ами значи ще се пътува, щом няма начин. А иначе таткото може ли да го получи вместо мен (нямаме брак), знае ли някой?
да, но трябва да му дадеш личната ти карта. Същото важи и ако ти го взимаш

# 758
да, но трябва да му дадеш личната ти карта. Същото важи и ако ти го взимаш
Много благодаря, това поне е някакво успокоение.

# 759
  • София
Сега си гледах служебната бележка, която ми дадоха от болницата за акта за раждане. Пише : Да послужи за получаване на "Удостоверение за раждане" в община по местоживеене на майката.
Мрън, обаче ако искаш удостоверние за семейно положение / за пред социалните/ отиди ти да ги вземеш накуп, щом нямаш брак с таткото

# 760
  • Пловдив
Това е малко тъпо, но както и да е. За какво тогава ми е това удостоверение за настоящ адрес, след като не може да ми послужи за нещо наистина важно. Аз живея от доста години в София, но по лична карта си се водя в родния ми град, тъй като живея под наем и точно за да е всичко коректно съм си извадила и удостоверение за настоящ адрес в София. И сега какво - след раждането посред зима ще хукна аз към родния град да си подавам документите за тази помощ...  Crossing Arms

Акта за раждане също ще го вземеш по адрес на ЛК.Без акт за раждане няма еднократна помощ,няма детски и т.н.За еднократна помощ и за детски също се подава по ЛК.

Сменяйте си личнити карти.Повече от ясно,е че ти ще живееш в София,защо дасега не си я сменила?Ще търпиш доста неудобства заради това.Ако не е късно,я смени.

майката!

Не е вярно !!!

# 761

майката!

Не е вярно !!!

Актът за раждане се съставя от длъжностното лице по гражданско състояние в общината или кметството, на чиято територия е настъпило събитието (чл. 35, ал. 1 ЗГР).
или с една дума ако майката е с постоянен адрес в гр.Бургас, а роди детето си в гр.Варна, Акта за раждане ще бъде съставен в община Варна и от община Варна ще бъде издадено Удостоверение за раждане!!!

# 762
  • Пловдив
nanito ,съставя и получава са две различни неща

# 763
nanito ,съставя и получава са две различни неща
Т.е. ще бъде издаден в София и аз или таткото ще си го получим в родния ми град. Ясно. Тъпо, но ясно.

# 764
  • Burgas
Момичета искам да попитам,когато изчисляват майчинството взимат дохода 1г назад или 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт