Отговори
# 90
Благодаря на всички за топлия прием! Много бързо пишете и дочетох само старата тема, после ще се върна назад да прегледам новата.

Ние още се кърмим, но последния месец започнах да дохранвам, защото наддаваше малко, в понеделник дойдохме във Варна и се наложи да потърся млякото, което пие Кристина, но се оказа, че няма точно същото.

Бухта, ние вече летяхме от Виена до Варна със самолет в понеделник и нямаше никакви проблеми - Кристина половината време сука, а другата половина спа, полетa беше 1.40 ч. Важното е само при излитане и кацане да се даде на бебето водичка, мляко или да суче, за да може да преглъща при промяната на налягането в ушичките. Обикновено ако има достатъчно места оставят майките с бебета сами на целия ред, тоест ние двете се разположихме на 3 седалки, макар че за бебето няма отделно място. Отидох с количката до самата стълбичка на самолета и след това я получих заедно с багажа.

# 91
Привет и от нас Hug

Ами добре, след като не Ви интересува темата за захранването, кажете коя да разискваме newsm78
Определено, както каза Слънцето, нашата тема е станала доста скучна. Не се пише по нищо съществено, което да е от полза за бебчетата ни или за нас самите Thinking
Не се обсъждат теми, които наистина са интересни, за да обменим опит Peace. За мен такива са кърменето, захранването, забавляването на бебето докато не спи, обличане, гимнастика на бебето, какво например задължително бихте взели за бебето, когато тръгнете на път, дали наистина е вярно твърдението, че ранното поникване на зъбките ги прави по-нездрави.....и много други, за които ако четяхме, пишехме и споделяхме малко повече, може би темата ни щеше да е по-смислена, четена и дори забавна Peace

# 92
Здравейте, момичета!

Ама, че време...Сиа, с удоволствие, ама само да спре да вали.Ние на обяд бяхме там?

И сега да ви се оплача
- от вчера май имам запушен канал на лявата гърда, адски болки и почти нищо не тече  Shocked, давам да суче почти само от там, ама след няколко секунди почва да се сърди, че то не пуска, опитвам да се цедя, ама пуска няколко струйки и край, само капки излизат едвам, ужас просто.Не помня, но някой имаше същият проблем, как да се справя с това нещо?!? Чудно ми е защо така се получи, вече 4 месеца се кърмим без проблем, даже никога не съм се изцеждала, а сега...

На всичкото отгоре на единият ми крак отзад малко над сгъвката ми се е появило едно синьо-лилаво кръгло петно  Crazy - изкарах си акъла като го видях, не знам спукана разширена вена ли да е/ ама не знам как изглежда, че никога не съм имала такива чудеса  newsm78 / Кажете, някой имал ли е такова нещо?

За режима - и ние никакъв нямаме, само вечер що-годе, ама през деня си яде и си спи когато си поиска.Спи 4-5 пъти по 30 мин, но няма определени часове.За яденето пък да не говорим, вече дори не гледам и не знам в колко е яла последно. Като се размрънка и давам.

Нашата ваничка е анатомична, ама София вече почти си излиза от ограждението  Crazy - като си опъне крачетата и си вдига таза нагоре и ще изскочи  Laughing

Нашето чадърче е на Кенгуру и се счупи стойката, но аз го мушкам отстрани на гюрука, има едни пластмасови джаджи.Малко по-ниско идва, ама върши работа, не ми се купува ново.

Диде, аз лично съм абсолютно съгласна с всичко, написано от теб, но наистина не ми се спори, щото май е безсмислено.Въпреки, че в спора се ражда истината, не знам защо някои така се засягат, все пак това са важни неща  newsm78

За разнасянето - ами аз си я разнасям и гушкам по цял ден.За мен е удоволствие да го правя и без да мрънка, камо ли ако реве. Даже понякога през нощта катно се събудя и ми се ще да си я взема и да си я гушкам, ама тя си спинка.

# 93
Здравеите мамита!

не съм писала от много време, но ви чета редовно...

аз да си кажа болката за носенето на бебока - от носене и от хормоните след раждането така ми се разхалтиха китките , че едвам си движих ръцете, бях на лекар и ми поставиха диагноза - синдром на де кервен, и сега я нося по-малко, пия лекарства мажа се с мехлеми и съм с накитници, така , че внимавайте...

за захранването - ще чакам до 6ти месец, така съм си решила, а и още милата има колики, давам и вечер капки...за това не искам да й дам все още сокчета и пюрета

# 94
Дъ лайт, честито ви столче  Peace Да си го ползвате със здраве  Peace

Дидето, ами аз като се замисля май всичкиет неща, които си изброила сме ги обсъждали в един или друг момент  newsm78
Нормално е да се повтарят темите за обсъждане, защото всеки ги чете, когато му стигнат до главата, а това е по различно врем за всички нас  Peace
И е нормално на някои да им доскучава темата. На мен също понякога ми е скучно и няма какво интересно да прочета, защото се пишат неща, които мен не ме вълнуват. В тези случеи просто прескачат тези абзаци и не ги чета  Peace

Нагайна, от бебе до бебе има голяма разлика по отношение на заспиването (както и за всичко друго). Имала съм две и мога да го твърдя със сигурност. Едното заспиваше само, в леглото си, без никакви нужди от приспиване. Второто не само че не заспива само, а ако я оставя сама в леглото, ще се изнерви и разсъни тройно повече, без изгледи за самоуспокоение. Ето - по еднакъв начин съм ги гледала, да речеш, че е друга майка... Така че не можеш да обобщиш с едно бебе - за всички останали.

Ей това все едно аз съм го писала  Peace И при мен беше точно така. Маги беше супер лесно бебе - стои си в леглото, ако иска играе, ако иска спи. Никакви колики. Никакво нощно хранене. Никакво спане извън нейното си легло. Никакво разнасяне на ръце. Супер послушна в количката. И аз тогава им се чудех на майките, които се оплакваха от бебетата си как не искали да заспиват, как не искали в леглата си, как не искали в количка и т.н. Е, ама сега хич не се чудя  Mr. Green
По един и същи начин ги гледам и двете. Но Любомира от самото си раждане не иска да спи или въобще да стои в леглото си. Иска да я нося на ръце. В началото и в количката не се успокояваше и заспиваше, както трябва  Peace
Така, че определено си е до бебе  Wink

Мами, а я да ви питам, в сайта на НОИ виждам, че са ми пуснати последната част от болничните. Но не виждам на коя дата са преведени, за ад знам кога да ги чакам. Това къде мога да го видя  newsm78

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 17:13 от veselina_s_p

# 95
Здрасти мамчета  bouquet
Май нещо сте се изнервили,а newsm78???? Някой мами постоянно се чепкат с други-това изобщо не е хубаво Peace! Много ясно,че всяко бебе е различно,но нали за това е форума,да споделяме информация.Опитайте се да запазите добрия тон плийс Praynig
Любима и нашия режим е горе долу същия Mr. Green.Променя се в зависимост от това по кое време ще реши да се събуди звяра през ноща Twisted Evil.Но по принцип стартираме около 4часа Peace
Incognito и аз обичам да подремвам с малкия след обед,ама нещо не ме остава Tired,одеве реших да легна с него обаче той се разсъни,станахме и двамата Close.Докъто ви четях той заспа у мен и сега аз пиша ,а той си спинка Mr. Green
The_light_2008,столчето е  newsm74.На нас ни подариха миналия месец Bertoni-Bravohttp://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/4313
rusana,не само Кремито,а бая мами изчезнаха Sad,защо ли newsm78???
А иначе моят дребосък пие сокче от моркови yesвече трети ден и е страшно доволен и щастлив Mr. GreenСмее се,гука си пее..... Mr. Green.Иначе вече е 5.800 и 57см.Здравичък Wink.Добре понесе втората доза Пентаксим....и така.Май нямама оплаквания за сега newsm78
И понеже тотално се обърках за "туй що не бива да се назовава по име",от сега нататък ще слушкам педи  costumed050
Честито на месечинковците и на всички,които имат повод за празнуване
Sea-flower welcome
veselina_s_p ,нямам никаква идея по темата НОИ,нямям превод от 14 май ShockedАко разчитах на тях....мани-бегай Twisted Evil
А и с какво перете петната от моркови???

# 96
Бяхме на консултация - Марти е 61 см и 6,600 гр. - много ни похвалиха за развитието и освен това за завяхващите алергични екземки (кеф, кеф).

Rila, браво за хубавите новини от консултацията.
Явно всички бебоци си растат много добре. Peace

Дъ лайт, столчето ви за хранене е много хубаво. И на нас ни предстои такава покупка, но се надявам другия месец да е, като започнем малко, по малко да се захранваме.

И ние днес поспахме около 2 часа с Рая и сега с татко и се обучават на гимнастиката.

ronja77, виж в Метро за гимнастиката - някоя мама беше писала, че имало там. Ако няма - ще ви обзаведем и вас. Wink

# 97
# 98
Вижте какъв интересен стол видях днес на връщане от разходка. Слага се на обикновен стол и е преносим - изглежда гот!

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2011&e=detail&sel … bgh&pid=43334

# 99
  • София
Ех, Ели каква е бързаSimple Smile

Ама ме подсетихте и аз да проверя - при мен пише "дата на ведомост": 02.07.2009, значи утре ще има париии  smile3508

Рила, аз се бях загледала по ето това
Изглежда подобно.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 17:50 от jivotinche

# 100
От миналия понеделник задължително спим двете след обяд. Ми то било хубаво така  Rolling Eyes . Забелязах, че ако и аз спя с нея тя изкарва поне два часа непрекъснат следобеден сън, а инче се буди на всеки 15 минути. Имаме си ритуал преди сън - държиме си ръцете  Mr. Green и така заспива сладураната. Айде отиваме да спинкаме.

Tова все едно аз съм го писала. Laughing

И аз имам превод на последната част от изравниртелния болничен,да не повярва човек. Crazy oki4 щом сега ти е дошло първото майчинство а роди февруари,значи аз да го чакам края на този месец,така ли? newsm78

veselina_s_p на сайта на НОИ няма как да видиш на коя дата ти е превода.НОИ превеждат в понеделник и сряда,а банката съответно във вторник и четвъртък(така поне е при мен).Не получаваш ли sms от банката,че имаш превод?Аз да,но обикновено съм по-бърза от него на банкомата. Mr. Green

*Nikita*  може и веничка да е,може и слаби капиляри..
за гърдата-зелево листо в сутиена през нощта,и лецитин.Така се оправяше моя дружка "дърта кърмачка". Wink

# 101
И на мен така ми пише , че утре ще имам пари. Peace

До сега гледах за , тази форумската гимнастика hahaha , намерих и адреса в стедентски град, мале ма то далеча бе. ooooh! На Симба играчки предлагат и в Хипо ленд , ама не знам дали я има. newsm78 Утре ще отскочиме до метро и ще проверя навсякъде и ще докладвам.

Светле, много ви е готино столчето! Hug

Мен пък всичко ми е интересно във форума.  Mr. Green

Ох , имаше и още нещо , ама тоз хубавец пак цял ден мрънка , та забравих кво беше още.

# 102
Никита, не отдавна аз имах същия проблем и писах тук, че се бях побъркала какво да правя, дори и тема в кърмаческия пуснах. Та ще споделя моя опит: Взимаш си от аптеката Лецитин от 1200мг и го пиеш първите 2 дни по 4, после постепено намаляш дозата докато стигнеш по 1 на ден и така в рамките на 1 седмица. Взимаш си често горещи душове и едновремено с това се цедиш яко с помпичка докато отпушиш канала. (На мен помпата нищо не ми помогна и се цедях на ръка). Ако не става, една от мамите в кърмаческия каза, че в затоплена подсолена вода се е цедяла и така лесно се е отпушил канала(не съм го пробвала). И последно - слагаш си зелево листо в сутиена на мястото на бучката. Успех, аз за около един ден се оправих, ама голям зор беше  Peace

Дидето и на мен тези теми са ми интересни и не виждам лошо да ги обсъждаме. Какво като ще поспорим, нормално е все пак сме различни хора. Но така поне ще почерпим идеи, ще сравним опит, а и винаги може по нещо ново да се научи .... то е ясно, че всеки ще направи това, което си е решил, че е правилно 

# 103
veselina_s_p на сайта на НОИ няма как да видиш на коя дата ти е превода.НОИ превеждат в понеделник и сряда,а банката съответно във вторник и четвъртък(така поне е при мен).Не получаваш ли sms от банката,че имаш превод?Аз да,но обикновено съм по-бърза от него на банкомата. Mr. Green

Ами аз вече тотално изгубих дирята кога ми пускат парите  Laughing Всеки път е различно. А СМС в повечето случеи го получавам седмица след превода  Laughing Аз до тогава съм забравила вече за какво съм изхарчила парите  Mr. Green

Ще дойдете вие на мойто с тези малките столчета  Laughing Аз толкова съм си харесала едно от Америка. Ама май няма да ме огрее. Амазон не искат да ми го доставят се оказа  Tired Много било обемисто  ooooh!
А по другите начини ми стъпва към 100лв  Tired  Money Май ще си взема или такова, като на Маги - на Кидс Кит, или това на Фишер Прайз. Това на ФП в Джъмбо беше към 80лв  Peace На повечето места го продават около 100-120лв.

# 104
  • София
БОДЛИВКА, майчинството ми е от дата 31ви май. На 25 юни ми преведоха за 31 май, а от днес ми пише за юнските пари, че ще са преведени на 2ри юли.

Аз от вчера се сетих за закаляваното и започнах да й изстудявам ваната на Мария с един градус всеки ден докато стигне...- трябва да прочета колко  Blush.
До сега не сме спазвали точно определени градуси, но все около 38 сме се ориентирали. Знам, че има и някакви компреси, които се правят- вие ще ги правите ли.

Общи условия

Активация на акаунт