Отговори
# 30
  • Стара Загора
Ама кво правите вие бе  ooooh! по по малко пишете. Аз докато се усетя и вече втората страница изписана. То бива бива ама то тва ващо на нищо не прилича  Joy
Сега да почвам да нареждам аз (като дърта свекърва)
БОДЛИВКЕ ако знам, че ще зачезнеш душа ден и нощ сладко ще пускам из темата  Mr. Green
Деси за теб специално БЕЗ ВИЛИЦА то си ти върви да е така
Животинче аз имам едно златно правило в живота - "Няма не мога - има не искам"
Аз сладко не съм яла от 20 април - питайте Белла тогава как ядох като за последно сладко и на другия ден почнах Дюкан-а. Но има ли мерак - има и как! Тъй, че няма да се опллаквате.
Тони_ст браво за сваление килца. Аз яката задържам от 20 дни вече ама и толкова ми и закъснява заради тоз Дюкан и съм в една чуденка кво да правя?
Дез, radi i bebe честито ви обръщане. Симона от как се научи да се обръща не иска да спи по  гръб. По цял ден и цяла нощ в къщи спи по корем - ама щом така и е удобно - няма да й кърша хатъра.
Еля радвам се, че таткото ви се е прибрал вече при двете си съкровища - внимавайте тази нощ само да не направите Елия кака, а пък и се смилете малко полюлеят ни нещо много е хлабав напоследък не ми се купува нов  Wink
Варненските мами пак се губят нещо с изключение на Нагейна. Вземи им бий по един шут като ги видиш - белким се събудят малко ( да се дупи Есме-то  Mr. Green)

Тука искам да кажа нещо друго - мами айде моля ви се спрете се вече с туй захранване. Аман вече. Едно и също се дъвче вече колко теми насам. В крайна сметка всяка сама и най добре си преценя кога да си захрани детето! Става банално вече.

И накрая за последно и преди лягане - да ви пожелая лека нощ и по един такъв хубавец да е в сънищата ви тази нощ

# 31
  • София
Оцелях и днес  Twisted Evil Малкият дзвер беше в ужасно настроение. По тази причина отново изпуснах люлинска среща. Явно са ми на изчерпване нервите  Rolling Eyes
Слънцето нещо я е ударил хормонът, с тез хубавци, дето пуска Whistling Laughing Hug
Дидето, съгласна съм с теб за всичко  Peace , само жълтък и месо дадох доста по-късничко.
Животинче, много е сладък Тошко  Heart Eyes И Алекс си криви така главата, но не като спи, а като е буден  Crazy

# 32
Рила, ето клипче от youtube за знаковата реч.
http://www.youtube.com/watch?v=0FxwqGOA45Y&feature=related
Има още, като напишеш baby signs ще излязат.

Тук инструкторката обяснява, че децата обичат да виждат движения, така че се учат бързо, и за ползата от това.
Инструкторката много прилича на Елг, но аз съм я виждала само на снимка.
Елг, как мислиш?
http://www.youtube.com/watch?v=mzivRr7E48U&feature=related
За съжаление е на английски, но може би и на други езици има. На руски не може да няма.
По-добре е да се види, отколкото да разказвам.  Така виждаш, че на децата им доставя удоволствие да общуват, а не са дресирани маймунки. На приятелка детето на 1 година си искаше ябълка/мляко/бисквитка/каша..."казваше" благодаря, моля, извинявай...около 50 думи знаеше, постепенно с говоренето изостави знаците.
Аз научих Риша на около 10 думи само, но пак имаше значение. Сега смятам да съм по-упорита.

Връщам се да чета 7те отговора докато съм писала.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 23:06 от Deziderata

# 33
  • Варна
Шуши 13, мерси, но първо в Метро отидох - тук много са им оредели играчките. Преди зареждаха по-добре и точно Симба имаше доста. С 2 думи - нямат я  Sad

Животинче, Dave Mathews Band.  Ние пък ще изтървем софийските концерти  Grinning

Тони,   Hug

# 34
  • София
Дез, чудесно е това със знаците, плуването също, но сме много назад в това отношение тук.

# 35
# 36
Ето нещо смешно за лека нощ:

Писмо до Редактора на в-к "24 часа"

Драга редактор,
Ас учи България. Дошъл научи образование-получи диплом. Учи топре.
Има пари, има момиче. Момиче убаф. Българска.
Момиче чете весник двадесе четири часа. Не чете весник двадесе четири часа - весник казва се двадесе четири часа.
Весник пише хороскоп. На хороскоп зодий. Момиче зодий офца - ас офца.
Пише зодий офца: секс два. Прави секс два. Топре!
На друга ден пише секс три. Прави три. Топре!
На трета пише пет. Прави пет.
Почне пише всяка ден шес, шес... Не топре! Не спи. Не учи. Крака трепери.
Всяка ден дванадесе не може!
Моли драга редактор,
Драга редактор,
нареди пише на хороскоп секс до две. По-вече цифра - НЕ!

Благодарен: РИБЕЙРО ПИНТО ХОСЕ ГИЛЯРДО ДУ НАШСИМЕНУ

# 37
  • Варна
Белла, темата е супер както винаги   bouquet
Да се отчетем за днешната консултация- 6,700 кг и 62 см. За 40 дни е качила 1.5 кг и 5 см. Беше си направила 6-часова пауза, но от скоро почна да се буди точно в 2ч. да цокне малко. Педи го обясни с усиления растеж на тази възраст и че скоро пак би трябвало да се върне към дългата пауза.
Тия дни Даниелчето е голяма кривотийка, но най-вече вчера, може би защото бяхме повече време от обикновено навън, от жегата ли, какво.. голямо мрънкане падна.  ooooh! Накрая се прибрахме, успокои се и заспа.
Иначе тия дни си направихме малко разнообразие и мръднахме извън Варна. Отрази ни се много добре, макар и за кратко..обаче АМАН от съвети. То не беше че трябва режим, да кърмя на 3ч, да махам нощното хранене (че е голяма вече!) и (любимото ми) как е научена на ръце! Чак от ядосване ми стана едно депресарско. От всякъде чувам само това от няколко дни, та ми дойде в повечко... То май и хормоните си казват думата, че съм станала много чувствителна и емоционална  Crazy

В тази връзка да ви питам- когато бебоците ви мрънкат (е, всеки си има лошите дни) носите ли ги на ръце? Разбира се, всеки сам си решава какво и как да прави, но повечето ми наблюдения са, че хората изпадат в панически страх от "разглезване"... И най-вече се чувстват длъжни да те уведомят за което!  #Cussing out
Гледам пак захранването обсъждате. Педи е за късното и в частност от 5 мес. (както каза тя- оптималното). Аз знаех, че късното е след навършени 6 мес.,та съвсем се обърках.  Thinking Иначе наистина няма разлика м/у кърмените бебета и тези на АМ когато се касае за захранването.

гледам за отбиването коментирате,та моята майка ми разказвала как дядо,т.е баща й,е бил кърмен 5 години  Whistling,майка му й е разказвала как са се криели,за да може дядо да сучи и е  казвал-мамо дай да си цокна малко  Crazy,естествено това е било едно време,но сетих и реших да го споделя  Peace
Русана, много се смях на това, благодаря ти за което  Simple Smile

Аз пък ще зачекна темата за режимите - остана ли друг освен нас с липса на режим  newsm78 Специално за храненето имам предвид.... вечер и нощем е почти предсказуемо, сутрин се буди или в 6.30, или от алармата на тати си, но през деня... всеки нов ден е "изненада"...
И ние сме така... Само знам, че към 19-20ч започва да се криви и да чака банята и че спи през нощта. Другото дето викаш е "изненада". Напоследък ги няма онези дълги 2-3 часови паузи за сън през деня, при вас как е? Май от жегите ще да е...

Хайде лека и спокойна нощ!

# 38
Здравейте и от нас. Аз пък ще зачекна темата за режимите - остана ли друг освен нас с липса на режим  newsm78 Специално за храненето имам предвид.... вечер и нощем е почти предсказуемо, сутрин се буди или в 6.30, или от алармата на тати си, но през деня... всеки нов ден е "изненада"...

Това важи за Митака с пълна сила! Като прибавим и това,че от няколко дни се дърпа от гърдата,не ще да засуче  и плаче,а е гладен... ooooh!  и това е защото не му потича веднага в устата, а трябва да се потруди-ужас ви казвам. Cry
Днес е спал само 2 часа цял ден...и имам проблем,та да питам: има ли друга мама,която да не може да си успи бебето вкъщи ?  Sad
Навън слава богу нямаме проблем!

В тази връзка да ви питам- когато бебоците ви мрънкат (е, всеки си има лошите дни) носите ли ги на ръце?
Нося и още как,особено днес ръце не ми останаха и за капак таткото се прибра и вместо да го поеме та да отдъхна малко ми заяви,че аз "един режим на едно бебе не мога да направя...". Преди това го беше оставил в количката да реве и се опитваше да го успи с люшкане...е побеснях ви казвам. #Cussing out

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 23:37 от mama_bebcho

# 39
Здравейте майчета Hug. Не съм влизала от няколко дни и имам доста да чета.
Първо искам да поздравя всички именници и рожденици на патерици и да им пожелая най вече здраве, здрави нерви и цялото щастие на земята  bouquet
Честито и на всички пораснали бебоци. Hug

Нашият татко замина. Сега съм сама с двамата и ме правят дива и щастлива. Боян всяка вечер се пазари с мен да спи при мен че нали трябвало да замества татко си Joy.
Вчера бях на консултация и на ваксина. Яна е 5.580кг и е 57см. На мен ми намалява кърмата и като дадох милумил получи страшни колики. Педи предложи да се пробвам другата седмица да я захраня, хем да давам кърма и пюре хем да я захраня тук така че ако прояви някаква реакция да има на кого да се обадя. Аз и взех пюре от картоф на семпер и сега чинно си чака реда за понеделник.
Днес щях да се изям, тъкмо бях изцедила и си мислих че днес няма да давам добавка и ще е само на кърма и изпуснах шишето и полях цялата къща с кърма. Полудях направо : Rage Rage

Днес играх фередбал с хлапетата пред блока цял час и съм им казала, че докато замина трябва да ми помогнат да сваля някое и друго килце, така че всеки ден сутрин и вечер поне по час ще играем Joy

Добре дошла на Морското Цвете welcome

Пак си забравих мисълта newsm78 сори като се сетя пак ще пиша, а сега отивам да простирам и после да чета Hug

Слънце не дей така Crossing Arms още 24дни ще съм сама и ще вземеш да ме вкараш в грях. Twisted Evil Или да взема да отскоча до секс магазина за един..... newsm78

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 23:29 от КаЯна

# 40
А slancetoo, недей така, то сега тази тема е най-актуална, ако сега не я разнищим кога? Peace

Абе чесно казано, не разбирам това неустоимо нетърпение от ваша страна да захраните бебетата си рано.?!!!
Като чета на почти всички ни педиатрите са препоръчали след 4-тия месец, е тогава защо ги давате тези сокове, пюрета....
От какъв зор? По-бързо ще пораснат децата ли newsm78
Някъде бях чела:
"Ако Господ искаше бебето да пие сок толкова отрано,щеще да направи така,че от гърдите на майка му да тече сок след 40ия ден" Peace
Много моля някой,който е захранил рано, да ми обясни защо смята,че ранното захранване е по-добро (говорим за захранване преди навършени 4 месеца).Но без аргументи от сорта:ами мама ми каза така,ами педито така каза. ами така пише на етикета на пюрето.На мен това не ми звучи ама хич убедително! Много бих искала да чуя плюсовете на ранното захранване според мамите, които вече сте захранили Peace

# 41
Емили, не се ядосвай.  Hug За съжаление, това е само началото. Съвети ще получаваш много, особено от бездетни, те отглеждането и възпитанието най го разбират. И аз бях порицана, защото средния ми син не говори като съседското дете, и разбираш ли, аз не го уча. Tired
Мама Бебчо, и аз го разнасям и още как. Аз не мога да понасям детето да плаче и да не го взема, против инстинкта ми е. Понякога не става веднага, но не го оставям. Ако някой се опита да ме спре, майка му жална. То не че някой се е и опитвал. Нека го разглезя, аз си обичам глезльовците.
Елуинг, ако те интересуват знаците ще ти ги окопирам и пратя. Peace

Диде, не разбунвай духовете.

# 42
здравейте и от нас,ние днес бяхме мокри като мишки ooooh! поне Тедката остана сух,защото тати му донесе  дъждобрана Mr. Green мен и чадъра не ме спаси,както си седяхме на една пейка и заваля изведнъж,скрихме се в един вход и Тео се събуди,че станало време за папкане Rolling Eyes

ние днес пак бяхме с летния кош (ест.в легнало положение),обърнах коша с гръб към мен,и да знаете какво кокорене падна Shocked милото то-все едно свят не беше виждало hahaha ама май му хареса,на мен също,количката е доста по-лека с летния кош,а и е по-малка,така по-лесно виждам пътя,че нали съм от джуджанките Mr. Green

за захранването - нямам си и на идея Thinking не мисля че сме готови за захранване,ще се постарая максимално повече време да давам кърма,но ако по-рано ме "зачопли" процеса със захранването,ще започна тогава Peace (поне така мисля за сега Rolling Eyes)

ох,мен много ме дразни,когато комшиите от пейката пред блока дават "съвети" (не е ли гол-облечи го,така не му е удобно....) все едно не си познавам детето,или пък-когато минавам покрай блока и те не си отместват бастуните ooooh! ,а уж младите били несъобразителни Crossing Arms
оплаках ви се,дано не ми се сърдите Rolling Eyes

лека нощ и до утре Hug

# 43
Добро утро момичета! Като най-ранобудна да предложа чаша кафе, въпреки че аз още не съм пила!

Вчера бяхме на консултации! Петя е качила 600 гр и вече е 6100 и 62 см! Все с 2см расте мацката за месец!Сложиха и ваксината и даже не изплака в кабинета! После в къщи се кокори и писка на играчките около 2 часа и в 8,30 беше вече заспала! Събуди се преди малко да си пие млякото! Другата седмица ще се оборудвам с зеленчукови пюрета и сигурно ще започна захранване с тях!
Ние вече сме с лятната количка вече втора седмица и много и харесва на дребната да се кокори и гледа пък макар и легнала!

Лек и приятен ден момичета!

# 44
  • варна
Добро утро Hug
мерси за кафето
За сладкото аз мога и без него ама ако ми се прияде изяждам поне по един шоколад на веднаж.
Слънце и ние като Симона спим по корем даже и в количката се опитва да се обърне,за Диетата която спазваш колко отслабна ако не е тайна.
И за съветите и аз се дразня,ама няма смисъл те хората винаги ще ги дават.завииго защо е без чорапи и така нататък
   лек ден на всички Hug

а и забравих честито на всички празнуващи месечини  ura

Общи условия

Активация на акаунт