Инсеминация с чужд донор

• 2 714
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Омъжена съм от 6 години и от толкова опитваме за бебе. Яасно е вече, яе проблема е при съпруга ми и може да бъде решен единствено с ин-витро. За нещастие обаче, мъжът ми има генетично заболяване, коео може да бъде наследено (казвам може, защото мъжът ми има сестра, която не го е наследила от майка си, а съпругът ми да), нелечимо е, но пък не е смъртоносно - става въпрос за витилиго. До около 28-мата си годишнина болеста я нямаше, в последствие се появи. Не ми пречи, но за него явно е проблем. От няколко дни се опитва да ме разубеди за ин-витрото и да ме убеди да направим донорска инсеминация. Мен обаче ме тревожат, няколко въпроса, които естествено обсъдихме с него, но нека попитам и Вас.
Първо - какво е нужно за донорска инсеминация или по-точно как се избира донорът.
И второто, което повече ме тормози - емоционалната част по въпроса. Той ми се заклева, че никога и по-никакъв начин няма да погледне на това дете като чуждо, че винаги ще го приема като свое. Моите аргументи по въпроса са, че и ако дори и веднъж съжали че сме поели тази стъпка или дори и само един път си зададе въпроса дали си е струвало, за мен това ще е убийствено, ако това се случи ще страдам не само аз но и едно детенце. Обяви ме за луда Simple Smile и каза че това никога и по никакъв начин няма да се случи, но за мен си е проблем. Аз съм човек, който обича да планира нещата си, обичам да предвиждам различни ситуации за напред и естествено не изключвам еднин такъв вариант. Неговият отговор на моите нападки е да се замисля занапред и да видя една тийнеджърка с витилиго, едно момиче със заболяване като неговото.
Лазах му че ще пиша тази тема тук, че ще поискам съвет за емоционалният проблем, а той ми каза, че такъв проблем за него няма. Да дава ми много сигурност и подкрепа, но все пак аз си оставам човек и винаги очаквам и друг развой на събитията ....
Какво е мнението Ви по въпроса?
Благодаря за отделено време да ме изчетете.

# 1
  • София
Виктория, нормално е да си задаваш такива въпроси. Относно първия въпрос - най-добре питай лекаря си.  Относно втория.... гаранция няма. Дано мъжът ти е наистина достоен и мъдър човек и ако се решите на тази стъпка, да спази обещанието си. съвет не мога да ти дам, но ти пожелавам да си силна и двамата да вземете правилното решение. Късмет!

# 2
  • София
За емоционалната част не мога да се включа, но Инвитро с предимплантационна диагностика няма ли да заобиколи генетичния проблем?

# 3
  • София
 В донорската инсеминация няма нищо страшно и лошо. Донорът на сперматозоиди никога няма да разбере на кого ги е дарил, нито пък вие като семейство ще разберете нещо за донора. Няма да бъде със генетични белези различни от вашите в смисъл на расова принадлежност.  А и самите донори не се "хващат от улицата" те преминават пълни изследвания преди да станат донори относно наследствени заболявания и т.н.
Ще видиш колко лесно човек се привързва към едно малко човече независимо че ще е от донор. Другото с наследстеваната обремененост на мъжът ти ми се вижда по-страшно. Няма нормален родител който да не го боли ако детето му има някакъв проблем. А и щом като сам ти предлага...По-добре е да се съгласиш на това което предлага мъжът ти пък после да му мислите, защото времето си минава и след време медицината може и да е напреднала и мъжът ти да не предаде това заболяване на детето но пък ти да не можеш да имаш деца. Аз си мислех че цялото време е пред мен и когато поискам ще щракна с пръсти и хоп ще имам пълна къща с деца. Но уви оказа се че се надпреварвам с едно нещо, после стана с друго и т.н. Така че не се бавете а предприемайте нещо по-бързо.

# 4
  • София
    Здравей, Viktoria_03!

Съвсем случайно попаднах на темата ти. Аз имам приятелка с витилиго. В момента е на 35 години. Има няколко малки петна. Не се отказала да има деца заради тях. Познаваме се от 14 години, много сме близки и аз не бях забелязала петната, докато тя не ми обърна внимание. Не знам какъв е случая със съпруга ти, но помислете добре преди да се откажете.

Успех!

# 5
  • след Околовръстното
Заради едното витилиго ще се решиш на донорска инсеминация?
За мен това е пълна глупост. Хората се решават на тази стъпка при сериозни генетични заболявания и аномалии.
Витилигото се води автоимунно заболяване. Появява се и от стрес. Има и наследствени фактори, но не е задължително и детето да го има.
Ако направиш донорска инсеминация и на детето му се появи в зряла възраст точно от стрес?

# 6
Виж сега, имам витилиго и никой в родата ми не помни някой някога да е имал витилиго.
И какво сега, да се откажа да имам деца заради 20% - ната вероятност децата ми да го наследят ли? Има къде по страшни неща и толкова хора, които нямат друг шанс освен донорска инсеминация.

Хайде да речем и да го наследи. Ами да ти кажа нямам познат освен козметичка ми, на който да съм казала "Аз имам витилиго" и той да не се е учудил безкрайно. Имам едно петно на клепача и няколко на скритите части на тялото. И с какво животът ми е точно по- лош от този на другите?

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 23:02 от f(x)

# 7
виктория, виж сега... с ин-витро може да се избегне проблема. ако ви дават гаранция, по-добре ин-витро.    аз направих донорска инсеминация преди 3 седмици, защото съм сама, но   ако искаш.... не е проблем. никъде по-нататък (след успешно забременяване) няма да се спомене, че е с донор. бащата подписва специална декларация за същото, защото би имало проблем при евентуална твоя смърт (във времето), раздяла между вас и т.н.   той винаги ще е баща на детето ти. теб ще гали и целува докато си бременна, заедно ще планувате и избирате всичко - име, бъдеще, образование... той ще поеме бебето от родилния дом , всички на него ще му казват таткото на.....     ако ой настоява, направи го. в клиниката ще ви помогнат да изберете донор, който максимално прилича на бащата. попадала съм на статии за семейство, направило бебе с донорска инсеминация и поискали същият донор, когато решили да имат второ бебе.    дано да съм ти била полезна. успех. всяко решение, взето и от двамата, е правилното за вас. не мисли глупости. важно е бебето. то при всички случаи ще е само на вас двамата. завинаги

Общи условия

Активация на акаунт