Първокласно лято 2009 - 2

• 28 749
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Съмнявам се, че сред пишещите в тази тема има някоя друга, редила се за мляко от 03.00ч. посред нощ Crazy Но това си е тема за друг разговор.
Та в тоя ред на мисли - спомням си много добре и Блага (мир на праха й) и Ренета - в мен, специално, тя остави едно добро впечатление, дори ме беше яд, че беше за толкова кратко...
Ааа, аз съм се редила - е, не посред нощ, но на километрични опашки пред празния супермаркет. Майка ми имаше малко бебе и нямаше как тя да се реди. Аз бях на около 14. Малко по-късно ме изпратиха в САЩ за една година. Няма да ви казвам как ми се отрази гледката на пълните магазини тип Билла #Crazy на фона на нашите с празни, ама буквално празни рафтове.
Инджова и аз я харесвах много! Peace

# 211
Абе защо да им е последната безгрижна година, те са мъници още... аз не мисля, че кой знае какво ще се промени с влизането в първи клас.

Поне аз не смятам да натискам педала по никакъв начин, напротив - да заложа повече на приказките, въображението, чисто детската забава. Голяма промяна спрямо предучилищната не очаквам да има - там също писаха, смятаха и т.н., впрочем тя обича. Оценки няма да имат тази година, няма някое голямо умение, което да трябва да овладява - е, ще трябва да се научи да пише красиво и неогледално, но това е.

# 212
Най-голямото предизвикателство за нас ще е да издържи 30 минути на едно място и така 4 пъти подред.... Но все си мисля, че ако учителката е добра и с това ще се справи  Praynig

# 213
Най-голямото предизвикателство за нас ще е да издържи 30 минути на едно място и така 4 пъти подред.... Но все си мисля, че ако учителката е добра и с това ще се справи  Praynig
35 минути, пет пъти подред, четири дни в седмицата плюс един ден с 4х35.  Laughing

# 214
И после още няколко часа в занималня...няма да им лесно на децата.

# 215
  • най-шареното място
На родителската среща имаше няколко дечица. Горките едва, ама с мноооого усилия /и няколко обиколки и изтърваване на играчки/, изтърпяха срещата. Все пак темата беше изключително скучна за тях, та в часовете ще е друго.

# 216
А, аз пък нямам никакви притеснения относно седянето на едно място. В предучилищната нали също имаха занятия. Като се съсредоточи, и по повече откарва. Пък после в занималнята доста ги раздвижват, има нещо като "джунгла" и играят там или ги водят в парка.

Единственото, което детето категорично отказва да изтърпи повече, са каквито и да било литературни четения  Laughing Горкото, нали нямаме баби в София, е мъкнато на какво ли не - щото нали търпеливо, като го гушна и му дам някаква панделка да си играе в скута ми, мълчи и не пречи... и ужасните родители злоупотребяват.

# 217
dideva не знаех, че са пет   ooooh!   А за предучилищната - най-съсредоточена беше когато рисува или в часовете по приложно изкуство, та затова имам съмнения относно съсредоточаването в час   newsm78   Но има време, ще видим   Peace

# 218
И аз съм на мнение детето да се наиграе на воля през ваканцията,а наесен ще залегне над материала,който ще трябва да овладее.Цели и задачи не съм си поставяла,най-важното е да стане малко по съсредоточена и да внимава.Да пише красиво и четливо умее,с математиката се справя добре засега,а четенето ще е за първи клас.Вярвам в детето си,че ще се справи.За мен е важно и децата,с които ще е във един клас,защото и това до голяма степен ще изиграе важна роля.За лятото от училището ни казаха да упражняват елементи на писане и да ги провокираме да разказват.
Относно плановете за прекарване на лятото сме планирали през август почивка на Велинград и обиколко из Родопите.Материали и пособия за първи клас ще купуваме наесен.
А,да ви питам някой запознат ли е с програмата на Социално подпомагане за първокласниците и знае ли се нещо за тази година в какво ще се състои помоща,която им се предлага?

# 219
Нашето детенце май ще се прибира защото му било много тъжно за мама и бълнувало и плачело насън  ooooh!Боже.....

# 220
meri_zajo сигурно и на теб ти се къса сърцето  Sad  И на моите им е много мъчно,и за това планирам да отскоча за събота и неделя.

# 221
Абе защо да им е последната безгрижна година, те са мъници още... аз не мисля, че кой знае какво ще се промени с влизането в първи клас.

И аз така мисля.  Peace

# 222
  • В офиса

И аз така мисля.  Peace

Ох, ами не е съвсем така. До сега - кеф й ваканция при баба й, кеф й на ски с дядо й, кеф й пътуване с баща й, спяло й се - ами да остане да поспи детето... (на майка й й се спи - ами да поспи  Laughing)
От всичките учебни дни не е ходила на поне 20-30% (не защото е била болна), а още за колко е закъсняла. Е, от първи клас такава свобода няма. Нито да закъснява, нито да отсъства. Та така, това беше последната безгрижна година. От тук нататък влизаме в калъпа на почиващите според ваканцията на детето и край на спонтанните екскурзии, край на удължените уикенди...  Sad

# 223
  • Варна
И аз мисля като Тинкърбел. Е не сме се отказвали от ходене на градина, защото ни се спи, ама редовно си ходим в 9. А и когато ми скимнеше можех да ги метна на влака и да отида на гости на родителите ми. А сега ученичката ще трябва да почва училище рано и да си е плътно там. Преди като отидехме на гости за Великден се прибирахме след Гергьовден. Вече свърши.

# 224
За мене това, че ще тръгне на училище детето ми, няма да промени ритъма ни на живот по никакъв начин.  Явно има различни хора...

Общи условия

Активация на акаунт