Пазаруване от сайта на Victoria's secret - 6

• 29 959
  • 457
  •   1
Отговори
# 375
 Joy тия са опасни ей, разкажи кво е станало по- натам- а ти 3 пратки наведнъж ли си поръчала? принципно са прави донякъде..според мен..да ти искат мита и ддс щом са пристигнали по едно и също време, но ти нали си имаш номера на поръчки и всичко останало, така че ако пратката е в теб и не са я претарашили както моята и да са ти обрали документите можеш да го докажеш, както казах- хватката е че ЮПС ти я държат, за да идеш, да си им платиш и да си ти я дадат, моя мъж току- що излезе, надявам се да иде да вземе и моята че вчера ми се обади една мома и каза "Имате пратка с митница" hahaha да я видим тая митница тяхната...златна hahaha

Направих пълномощното и отидох да го оставя в офиса на ЮПС в Търговския дом на Витошка.
Днес след малко ще им звъня да ги питам дали ще стане работата. Стискайте палци да не се заядът и с тях митничарите. Щото не знам какво ще правим иначе!       Трябва да плащаме ДДС...   

за какво е това пълномощно?

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 13:39 от tedd

# 376
ЗАЯВЯВАТ МИ ЧЕ БИЛИ ГОВОРИЛИ ДАЖЕ С ТЕХНИЯ НАЧАЛНИК И С КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ И  ЗА ТЯХ ТЕЗИ ТРИТЕ ПРАТКИ БИЛИ ЕДНА ПРАТКА РАЗДЕЛЕНА НА ТРИ ЧАСТИ НАРОЧНО, ЗА ДА УКРИВАМ ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА!!!!
Да, така изглежда, получаваш в един ден 3 пратки от един и същ продавач. Освен това ти наистина си ги разделила за да не плащаш мито и ДДС, така че не се ядосвай много. Hug
За “внос на стоки без търговски характер” се счита вносът на пратки, които:
- се извършват случайно;
- пратките съдържат стоки, предназначени изключително за лична употреба от страна на получателя или семейството му и нито по своя вид, нито по количеството си не пораждат съмнение, че се внасят с търговска цел

# 377
За да я представляват пред Митницата и да вземат 36 лева.

# 378
Shocked момичета, вие ме съборихте от стола направо, а тя всъщност го прави, за да не обикаля цял ден и да не се разправя, ама все пак ще плати ддс, ако митничарите решат? newsm78

# 379
Shocked момичета, вие ме съборихте от стола направо, а тя всъщност го прави, за да не обикаля цял ден и да не се разправя, ама все пак ще плати ддс, ако митничарите решат? newsm78
Могат да се заядат, обаче според мен тези от UPS спокойно могат да ги освободят без проблеми, АКО ПОИСКАТ.

# 380

Ами аз вече два дни обикалях митницата като "гладна котка", до тук равносметката ми е 8 лв. похарчени за паркинг на летището + 20 лв. бензин. Ако знаех че тарифата им за "Митническо представителство" е толкова малка! щях още с първата пратка да им направя пълномощно. Да не говоря колко неоценими нерви и време ми струва обикалянето - просто нещо безценно за майка с дете на 5 м, съвсем неизмеримо с 12 лв.. За пример ще ви кажа че тарифата на DHL за същата услуга е 50 лв.  Wink  Peace
Звънях на UPS и ми казаха че документите са в митницата и ако е имало проблем до сега са щели да ми звъннат. Така че утре се надявам кашончетата да са при мен.

Аз обясних по рано в темата защо пратките са три: Едната трябваще да е канселирана, но от ВС ми отказаха понеже докато ми отговорят на ПИСМОТО с молба за канселиране транзакцията беше блокирала парите ми в каратата. И така имам две дублиращи се пратки.  Peace

# 381
не ми се струват чак толкова безценни нещата от вс, за да се дават толкова средства и жертви. това си прилича на война направо. замислям се сериозно дали да си поръчвам нещо от там изобщо.

# 382
документите са в митницата ли? а мен ме накараха да ида да си ги взема, пак да им дам 12лв да ги подпечатам и да се върна при тях, на вас за какво ви вземат 12лв newsm78 а тези 12, в DHL са 10лв Peace

# 383
  • Belgium
Точно за да се избегнат всички премеждия с митниците е най-добре да се ползват услугите на митнчески агенти. Не само ЮПС и DHL могат да те представляват пред митница, като тарифата за тази услуга варира.

Митническият агент си знае всички хватки за освобождаване на пратки, знае се и с митничарите, а ти не се занимаваш. Моят агент обикновено сутринта отива на митница и следобеда ми носи нещата в офиса  Laughing

# 384
Значи ето това са разходите:
- 12 лв. за всяка цесия
- 12 лв. митническо представителство за всяка пратка
- отделно по около 20-25 лв. за всяка отделна митническа декларация. (не знам какви точно са им тарифите).

А за DHL, една майка в друга тема писа, че са й искали пълномощно и 50 лв. за митническо представителство. Беше поръчвала от сайта на TOMMY HILFIGER,  а те доставят с DHL.

документите са в митницата ли? а мен ме накараха да ида да си ги взема, пак да им дам 12лв да ги подпечатам и да се върна при тях, на вас за какво ви вземат 12лв newsm78 а тези 12, в DHL са 10лв Peace
Документите са в митницата понеже UPS  са ги занесли, понеже вече те ме представляват пред митницата.  Peace Ако не те представляват отиваш взимаш си ги от тях и отиваш сама в митницата, после се връщаш в UPS да си вземеш пратката с подпечатаните документи.

# 385
аз за цесията, тези пари които ми искат на мен значи говоря, че в DHL са 12лв, а то бая соленко значи си излиза при тях, верно е имало смисъл да се разправям миналия път #2gunfire

# 386
аз за цесията, тези пари които ми искат на мен значи говоря, че в DHL са 12лв, а то бая соленко значи си излиза при тях, верно е имало смисъл да се разправям миналия път #2gunfire
Изобщо не е "соленко", просто това е една от минималните цени които плащаш заради това че ВС решават да се презастраховат чрез пращането по куриер, понеже ако нещо стане с пратката по обикновен апоща сигурно на тях им излиза солено разследването. За да са презастраховани те - ние плащаме!
Аз искам да кажа, че съм много благодарна на всички от UPS, всички ме познават там вече.  Mr. Green Винаги правят всичко по силите си като съм имала нужда(Миналия път и без пари и без пълномощно ми дадоха пратката, просто от човещина). В случая щяхме да плащаме ДДС и мито ако не бяха те! Даже вече по телефона ме питат дали да подготвят предварително документите за митница (ЕАД-то).  Grinning
  bouquet Аз лично съм им задължена!

# 387
Аз ли нещо не разбирам или с този сайт просто не си струва да поръчваш наведнъж за повече от $150?? Хем шипинга ти излиза по-висок, хем после плащаш към 50 лв/пратка на митницата (горе-долу толкова ги изчислих по разходите на Джен). Не виждам къде му излиза краят на това нещо с онлайн поръчката от ВС. Явно аз съм извадила невероятен късмет, че досега винаги са ми пращали пратките overseas и си ги взимам директно от пощата - това с шипинг от $30-40, което също хич не са малко пари. Цялата тази разправия, че и пари да им плащам на митницата, направо ми прилошава...  ooooh!  Така ме стреснахте, че ще се замисля преди пак да поръчам от там, въпреки че съм си набелязала едни ботуши...

# 388
ами ако ти се плаща, плащай, аз им плащам само 12лв за цесията, че и на всичкото отгоре мъжа ми днеска ги направил на нищо за тези 12лв Joy щото последно! били за да си гарантират ИнТайм че аз ще си получа пратката, и той се ядосал и като взел пратката казал върнете ми ги hahaha и давам 5лв да ми попълнят декларацията, а винаги поръчвам за над 150$ Peace

# 389
Егати и евтинията са при вас Варненци тези декларации. Тук най-ниската тарифа, която съм намерила е наистина тази на Ин-тайм.
Пак им звънях днес - вчера и днес са освободили две от нашите пратки, утре ще освободят и третата.. Joy Досадни митничари... Защо трябва да се правим взаимно на луди - те мен онзи ден, аз тях после чрез хитринки с Ин-тайм. Голяма работа са като си тълкуват както искат законите за митниците, разбираш ли никой не може да ги стигне... #2gunfire  Joy Иде ми да ги псувам, псувам..  Rolling Eyes
Значи момичета утре като освободят последната пратка ще ми ги доставят на следващия ден - петък. И започвам да раздавам и пращам.   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт