Вечеря и баня след това

• 1 753
  • 29
  •   1
Отговори
Детето ми е на 1 година и 4 месеца. До преди няколко дни имаше следния режим:
5.30-6.00 АМ
8.30 - закуска
13.00 - обяд
17.30 - следобедна закуска
21.30 - АМ, което АМ пие след банята и веднага след това заспива
Да, но от няколко дни не иска да пие вечерното АМ. Ляга си гладен. Не искам да го насилвам и да му го давам в полузаспало състояние, а и може би детето ми подсказва, че е време и за вечерно твърдо хранене. Но възниква друг въпрос: При така изградения режим по-рано от 20.30 (не е сигурно, че и тогава ще яде) не мога да му предложа вечеря. Това означава, че веднага след ядене ще трябва да влизаме да се къпем. Притесняваме факта, че доколкото знам не е хубаво веднага след ядене да се къпеш. Приемам съвети всякакви и за промяна на режима и за това как и къде да вместя тази вечеря. Споделете и режимите на вашите деца.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 1
  • Горна Оряховица
Моето детенце към 6-ия месец сам отказа млякото,което пиеше след баня към 22.00-22.30ч.Не съм го насилвала да продължи да го пие.Но при вас може и период да е или от топлото.Сега последно се храним към 21ч. най-късно след баня.Моето мнение е да не го насилваш,то само си показва кое му е добре,но ти си решаваш.Можеш евентуално малко да издърпаш часа за следобедната закуска по-напред,за да може да огладнее до към 20ч.(така поне ще е по-сит за през нощта).

# 2
Ние сега стоим до късно вън, сутрин става и  закусва късно и съответно вечерята се измества. След баня задължително пие мляко, затова вечеря с нас към 21-21.30, после веднага го къпя, след това давам АМ ( не че изпива много) и заспива. Ако пропусне вечерята и пие само АМ, се буди нощем гладен.

# 3
Синът ми е на 14 месеца и вечеря в 19.30 ч. например супа или друго ядене с хляб, след това играе около 40 мин. и след това го къпе ме и до 8.30 часа вече е в леглото. Преди да заспи пие около 160 АМ.
Според мен е добре да се изчака малко след самото хранене и тогава да се къпе детето, но не съм чувала нищо конкретно срещу къпането след вечеря.
Не се препоръчва да се плува непосредствено след хранене.

# 4
И аз не съм чувала или прочела обосновани възражения срещу къпането след ядене. Ана е права за плуването, това всеки го знае.  Laughing

Според мен е по-вероятно детето да ти подсказва, че е време за вечеря с твърда храна.
Нашият режим е подобен на вашия, но имаме само 4 хранения и вечер дъщеря ми си ляга и заспива рано, към 20ч. Преди това е изкъпана, гледа "Сънчо" в 19:50 ч., пие си млякото и след 15-20 минути е заспала. При нас също няма къде и как да се вмести вечеря с твърда храна, но аз не се притеснявам, защото детето не е гладно и не си ляга гладно. Детето ще си покаже кога му е време за твърда вечеря, така мисля аз.
И при нас следобедната закуска е към 17:30ч., понякога и в 18ч., затова съм си мислила да я обърна в ранна вечеря, когато се наложи. Това е едното ми предложение към теб, към 17:30-18ч. предложи малко манджа/супа с хлебче/млечна каша или каквото там друго обича да яде детето ти, с/без десерт (по метода на пробите и грешките) и така ще му направиш вечеря. После си го изкъпи към 21ч. или когато там го правите, и после му предложи да пие мляко преди заспиване. Ако пак отказва млякото - окей, значи му е дошло времето.  Simple Smile
Второ предложение: към 20:30ч. му предложи твърда вечеря и след 1 час преди лягане АМ, но е твърде вероятно да откаже съвсем това АМ или силно да си намали количеството, тъй като вече ще е сит от вечерята, която е изял съвсем скоро.
Други предложения нямам в момента, ако ми хрумне нещо, ще ти пиша.

# 5
  • София
Няма проблем детето да вечеря и веднага след това да го изкъпеш.

# 6
Аз давам на дъщеря ми вечеря към 19ч. и към 20.30ч. я къпем и веднага след това и предлагам АМ което напоследък отказва,иначе е имало случай в които е яла и след това сме я къпали и не мисля че е проблем.

# 7
Ама голяма съм бяла птица. Разбира се, че това с яденето и къпането, важеше по-скоро за плуването Grinning
Благодаря на всички за съветите. Днес дадох супата от кухнята с 1 сухар в 20.30. Баня в 21.00. И сън в 21.30. Да видим кога ще се събуди да яде нощес. Както не се е будил нощем откакто направи 2 месеца да не възабнови нощното хранене само Praynig.

# 8
Няма проблем да си го къпеш след АМ Wink

# 9
  • Sofia
Според мен отдавна ви е време за супа или манджа на вечеря. Аз ги къпя към 19.00, след това вечерят (второто от ДК и данонино) и заспиват.

# 10
  • след Околовръстното
Няма проблем да го къпеш след вечеря, но наистина отдавна ви  е време за по-стабилна вечеря. Моята щерка вечеря към 20.30-21.00, малко по-късно я къпя и после изпива 150-200 мл. АМ.

# 11
И аз си мисля,че е вече време за твърда храна.Моята дъщеря когато бяше колкото вас вечеряше не по късно от 19.30.Вярно ,че нямахме мляко ,но не ми се е будила нощем.Това с вечерята и къпането се отнася за бебета,тъй като те нали са на мляко и ако започнеш да го къпеш може да повърне от лашкането и натискане по коремчето.

# 12
Мойто дечко има следния режим - към 18.30-19.00 хапва твърда вечеря (от 2-3 седмици отказва почти всякаква храна, но пиша как е нормалния ни режим ooooh! Mr. Green). Къпането е към 19.30-20.00 и задължително пие АМ преди заспиване. Не мога да кажа че е точно вечеря в смисъла, в който влагаме вечеря за големи хора. Кога си изяжда всичко, кога не. Ако вечеря добре, пие съвсем малко АМ и обратно. Последното ядене преди вечерното е към 15.00-16.00 - което включва плод, йогурт или кремче.
Случвало се е веднага след вечеря да я къпем. По-скоро притесненията са свързани с вероятност от повръщане, но досега пу-пу не сме имали такъв проблем. Simple Smile

# 13
Благодаря на всички за отговорите.
Притесненията ми бяха от това да не повърне ако го напъхам половин час след вечеря в банята. Но да чукна на дърво за сега няма проблем.
Проблемът обаче е друг. Хапва супа с два сухара в 20.30 - това от 2 дни. АМ отказва да пие преди да заспи. И двете нощи обаче се буди в 4.30 за да пие АМ. Преди това пиеше АМ преди лягане и се будеше към 5.30-6.00 и пиеше отново АМ. Само да кажа, че нощем не е ставал да се храни откакто направи 2 месеца. Не ми се иска на "стари години" да градим вредни навици. И като прибавим, че трудно ще го излъжа да хапне повече на вечеря, че не е от най-ящните, отново съм в чуденка с това хранене.

# 14
  • София
2 сухара не са ли много? Детето се засища, според мен, затова отказва скоро след това да пие мляко.
Аз пих пробвала супа с 1 сухар, може след това да иска и млякото.

Общи условия

Активация на акаунт