Вечеря и баня след това

• 1 754
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Ами то цялата история започна, тъй като той отказа АМ. Не иска да го пие, дори и да не е ял вечеря. А слагам 2 сухара за да не стане в 2 часа да яде. Както и да е явно ще правя проба-грешка, докато уцеля точния режим.
Благодаря на всички отново.

# 16
  • Sofia
Не е много два сухара. Мойте вечерят второто от ДК (което е манджа с месо) с една филия хляб, че и 1 данонино изяждат за десерт. А за буденето - не му давай мляко като се събуди, че много бързо свикват. Ако наистина е гладен по-добре му дай 1-2 солетки или 1 бисквитка и вода. А кисело мляко или данонино може да му даваш за десерт на вечерята.

# 17
  • София
Мисля, че няма проблем бебето да хапне и след това да се окъпе. При Алекс напоследък винаги се получава така.
Той все още е на АМ за вечеря. Изпива го и след това го къпя.
Не мисля, че два сухара са много.

# 18
  • Бургас
Според мен давай му да яде,когато видиш,4е е гладен и го къпи преди лягане..няма връзка къпане ядене за мен..много пъти ни се е слу4вало така...просто из4аквам 20тина минутки да слезе храната,а не от шишето направо в банята Peace

# 19
Няма проблем да го къпеш след вечеря, но наистина отдавна ви  е време за по-стабилна вечеря. Моята щерка вечеря към 20.30-21.00, малко по-късно я къпя и после изпива 150-200 мл. АМ.
и ние сме по същия начин  Peace

# 20
  • BG
Няма проблем да си го къпеш след АМ Wink

Да няма проблем,но е желателно да минат поне 30;40 минути.

# 21
Нещо май не ми стана ясно! Какъв е проблемът да го изкъпеш и после да му дадеш вечерята та било тя и някаква твърда храна? Пробва ли с кисело мляко? Някои деца почват да го предпочитат пред АМ на определена възраст. Детето ми от 2 месеца вечеря и пие преди лягане кисело мляко. До преди това млякото му беше основната вечеря и май-се нахранваше-злояд е по принцип. Преди 1,4г съм му предлагала кисело мляко ,но категорично го отказваше.

# 22
Ами то цялата история започна, тъй като той отказа АМ. Не иска да го пие, дори и да не е ял вечеря. А слагам 2 сухара за да не стане в 2 часа да яде. Както и да е явно ще правя проба-грешка, докато уцеля точния режим.
Благодаря на всички отново.
Давай за вечеря нещо с месо-да е по-засищащо. Синът ми вечеря около 20.00 ч., след това баня и мляко преди сън към 21.00. Пие 200-220 с бисквитки. Само така може да издържи до сутринта. Къде го побира в корема, не знам?

# 23
Аз давам млякото веднага след като го изкъпя . Така си е свикнал, точно преди сън трябва да хапне/ около 20 часа/.

# 24
Аз пък едно не разбирам - защо детето трябва да се изкъпе точно преди сън и след ядене?  Thinking
За новородени - добре, но за по-големички... Изкъпи го в късния следобяд или ранната вечер, в зависимост от режима ви за момента. Аз така правех  Simple Smile
Отделно може да му е писнало АМ и това няма връзка с къпането  Peace

# 25
Благодаря на всички за отговорите, макар че някои като че ли не са чели темата, а просто си отговарят Wink
Къпането е част от ритуала преди лягане. Баня, АМ (допреди една седмица) и сън. След баня няма как да го храня с лъжица, той заспива прав. Банята няма как да я изместя по друго време - работя до 17.00 часа, прибирам се и излизаме навън. Прибираме се към 20.00-20.30. И отново опираме до вечеря, баня и сън.
Това с твърдата храна и засищането при нас се оказа един мит. Докато пиеше АМ - заспиваше в 21.30 и ставаше в 6.30 за следваща порция АМ. Откакто правя опити да давам вечеря - заспива в 21.30 и става в 3.30-4.00 за АМ. Честно казано ми се иска да се върне обратно към АМ и предлагам всяка вечер. Достатъчно твърда храна поема през деня. Не ми се иска да намалява млякото. Както и да е. Остава ми да пробвам да дам кисело мляко вместо АМ. Киселото мляко го харесва, но досега не съм го давала в шише. В какви пропорции вода - мляко се дава?

# 26
Ами детето е достатъчно голямо за да не разреждаш киселото мляко. Но зависи и от детето де. Пробвай неразредено или го разреди с малко вода. Някои го предпочитат със захар,други без,може и с бисквита. Зависи как ще го приеме твоето дете. И успех все ще намерите най-удачния за вас вариант!

# 27
1.Благодаря на всички за отговорите, макар че някои като че ли не са чели темата, а просто си отговарят Wink

2. Къпането е част от ритуала преди лягане.

3. Банята няма как да я изместя по друго време - работя до 17.00 часа, прибирам се и излизаме навън. Прибираме се към 20.00-20.30. И отново опираме до вечеря, баня и сън.

4. Остава ми да пробвам да дам кисело мляко вместо АМ.

1. Защо? Кой?  Simple Smile

2. Кой го казва, кой го налага?  Wink

3. Какво пречи да се изкъпете преди да излезете?  Sunglasses

4. Опитай с течните каши /май само на Нестле ги има в БГ/, много са хубави  Peace

Къпането и спането никога не са били повод или причина за бебето/детето да откаже, приеме или да се муси на дадена храна  Peace

# 28
Блонди, у нас къпането също е част от вечерния ритуал преди лягане. Аз и детето така сме си изградили режима, харесва ни, спазваме си го. Както ние възрастните се къпем преди лягане, така и детето. Въпросът има и друг аспект - изграждане на хигиенни навици.
Къпане преди излизане навън е безмислено, защото точно навън детето се цапа, играе в пясъчника, пада, става, тича, поти се и т.н. Дори да я изкъпя преди излизане/игра вкъщи , след като се приберем или съответно преди да си легне банята е задължителна, защото детето цялото лепне от жега, пот, слънцезащитен крем и прочие. Сигурна съм, че и Пипи ще ти отговори същото.  Simple Smile
Съгласна съм, че къпането и храненето не са непременно пряко свързани. Но пак си е до конкретното дете.

# 29

1. Защо? Кой?  Simple Smile Не казвам Grinning

2. Кой го казва, кой го налага?  Wink За сега като главнокомандващ в нашата къща аз го казвам. Всеки преди лягане - в банята. Така всички спим като къпани Grinning

3. Какво пречи да се изкъпете преди да излезете?  Хмммм. Може би ако видиш сина ми когато се прибираме от разходка мисля, че ще си промениш мнението. Разходката ни поне на този етап включва въргаляне в пясъчници, катерене по пързалки, намиране на локви, мокрене на чешмички, събиране на всякакви камъчета, фасове и пр.

4. Опитай с течните каши /май само на Нестле ги има в БГ/, много са хубави  Peace Ето това е една хубава идея, за която благодаря. Незнаех, че има течни каши. Ще потърся. Само дано в нашия малък град да има такова чудо. Срещнах наскоро и мнение за някакви течни млека на Данонино. Ще търся и от тях, въпреки че досега не съм давала Данонино.

Къпането и спането никога не са били повод или причина за бебето/детето да откаже, приеме или да се муси на дадена храна  Peace С това съм съгласна. Проблемът е, че когато се приберем от разходка и се изкъпем, Калоян направо ходи и спи. Просто ми е невъзможно да му давам нещо с лъжица, тъй като ще заспи на стола докато го храня. Когато отказа да пие АМ, го оставих една вечер да си легне гладен. Е, след 2-3 часа сън се събуди гладен, но беше вече 12.30-1.00 през ноща. Както казах, той отказа нощното ядене когато беше на около 2 месеца, някак си не ми се струва уместно тепърва да градя лоши навици.

Иначе за протокола все още напасваме режима и не сме намерили най-удачния вариант. Надявам се и това скоро да стане Peace

Общи условия

Активация на акаунт