Време е за тиквички-2

• 22 737
  • 138
  •   1
Отговори
# 105
моля дайте ми тази рецепта за салата от тиквички. не мога да я намеря.салатата ,за която говорите в началото на темата.

# 106
моля дайте ми тази рецепта за салата от тиквички. не мога да я намеря.салатата ,за която говорите в началото на темата.
Заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.30

# 107
# 108
Споделям с вас, че тиквички на скара не стават хубави. Почто сурови си останаха, въпреки че изглеждаха опечени.
Кремче Ванилия, видях много късно поста ти, но задъжително някой път ще опитам рецептата ти. И без това съм фен на пастата.  Hug

# 109
Споделям с вас, че тиквички на скара не стават хубави. Почто сурови си останаха, въпреки че изглеждаха опечени.
Кремче Ванилия, видях много късно поста ти, но задъжително някой път ще опитам рецептата ти. И без това съм фен на пастата.  Hug
И аз още не съм се наканила да опека тиквичките на грил-тигана,за да направя от тези чудни ролца с пълнеж от сирена,защото все си мисля,че ще станат жилави.Може би трябва огъня да не е много силен,за да поседят повечко,а не набързо да изгорят,а вътре да останат като каиш.Да не ти е била силна скарата,и маза ли го всяко парче с мазнинка-олио,зехтин?

# 110
Аз ги правя на жар.Предполагам че може и на скара,но ги мариновам
Цитат
Нещо и от мен много лесно и вкусно:
Тиквички на жар
 Разрязвам тиквичката на половина след това напречно на филийки .
Слагам ги в дълбок съд  да се мариноват полети с балсамов оцет(може и обикновен)олио и сол .
Така престояват час и след това се печат на жарта
След опичането се връщат в марината .Повелание се добавя чесън и копър
Да ви е сладко !
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11756719

# 111
  • София
Значи- тиквички на скара се правят, като  задължително преди това поне се намажат с олио. Това и аз не го знаех, но една дама с много дълъг опит ми го каза. Отнася се за всички зеленчуци. Стават супер така.  Peace

# 112
Ами тази подробност с олиото не я знаех. Значи ще опитам друг път така, да видим какво ще се получи.

# 113
# 114
  • с/у ОколоМръсТното
Значи- тиквички на скара се правят, като  задължително преди това поне се намажат с олио. Това и аз не го знаех, но една дама с много дълъг опит ми го каза. Отнася се за всички зеленчуци. Стават супер така.  Peace

да, така е.
И затова дюканесите не могат нищо да хапнат на рИстУрант  ooooh!

Блонди, чудесни тиквета... Но май в тавата има олио?
А дали биха се опекли и без него? В/у хартия за печене?  newsm78

# 115
  • София
Аз не ги мажа с олио, преди да ги пека на скарата. Но след като ги изпеча, слагам тиквичките  в една тенджерка и така те се задушават и омекват. После ги заливам с дресинг. Не стават жилави. Забравих да кажа, че ги режа на дълго, на тънки парчета.

# 116
  • с/у ОколоМръсТното
Аз не ги мажа с олио, преди да ги пека на скарата. Но след като ги изпеча, слагам тиквичките  в една тенджерка и така те се задушават и омекват. После ги заливам с дресинг. Не стават жилави. Забравих да кажа, че ги режа на дълго, на тънки парчета.

пробвах го и това... не стават хубави.
Но пък патладжанът става чууууууууден така.

# 117
  • София

Грилованите по дължуна тиквички се навиват на ролца с кайма, омесена като за кюфтета.Подреждат се в намазнена тавичка и се запичат за около 20 мин. във фурната, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат  до стопяване на кашкавала.Поднасят се с подлучено к.мляко.http://media.snimka.bg/3865/013985548.jpg

# 118
  • с/у ОколоМръсТното
искам тиквички без мазнина...
Може ли да ме научитв  Praynig

# 119
искам тиквички без мазнина...
Може ли да ме научитв  Praynig
Нарязваш тиквичките и ги мяташ на грил тигана...Отвреме навреме ги поливаш с вода все едно,че е мазнина.Омекват,запичат се,не стават жилави.....После се заливат с кисело мляко,копър и чесън и....Да ти е сладко!  Laughing  Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт