Какво е менюто на двегодишните ви деца?

• 3 453
  • 4
  •   1
Отговори
Ще се радвам ако ми споделите какво е менюто на децата на около двегодишна възраст, ако вие им готвите. Как избирате какво да им дадете, следите ли кои храни колко често/рядко трябва да се дават?

# 1
за закуска редуваме сандвичи-с кашкавал,топено сирене,пастет ,със салам.понякога и кроасан е закуската.за пиене или чай или натурален сок.за обяд пилешка,зеленчукова,крем или топчета супа.много обича всичко с ориз,а също и зеленищата.но в много малки количества,не яде много.и ако не  му хареса яденето на вид не го вкусва.за след обедна закуска някакво кремче ябълка или банан и много рядко кроасан.за вечеря пак някаква манджа.не готвя за него отделно от нас .каквото готвя за нас и той го яде.на 2 години е достатъчно голям да яде обща храна.само гледай когато готвиш да ограничаваш количеството на подправките.

# 2
Ами моето е на детска кухня,но събота и неделя си му готвя аз и през седмицата също давам от това което съм приготвила за нас.Капризен ми е,та предпочитам да имам повече манджи за предлагане bowuu
Сутрин закусва- най-често овесени ядки с масло и сирене,попара с прясно мляко,сандвич с яйце,сирене и кашкавал,понякога палачинка,кус-кус или домашна юфка с масло и сирене.
Обяд-кюфтенца с доматен сос,пиле с картофи,с ориз,фрикасе,скумрия с дом сос,пълнени чушки,тиквички пълнени или на мусака,или само тиквички с ориз.Абе почти всичко си давам,но без запръжки,подправки и бобови защото не ги яде.
Следобяд-почти отказва да яде Thinking,но предлагам все пак кремче някакво и много настоятелно-банан.Козунак също съм давала следобед с мляко.
Вечеря-супа или нещо готвено(безмесно най-често),като откаже давам домат със сирене,маслини и малко хляб-това вече го обича.

# 3
Сутрин - сандвич с яйце и сирене/сандвич с масло и конфитюр/овесени ядки с пр.мляко и банан/кус-кус с пр.мляко или със захар и сирене/пържена филийка/мързеливки/домашна баничка със сирене... за пиене - айрян или пр.мляко/чай...

Обед - на кухня - пил. с ориз/картофи с пил./тел. с ориз/тел. яхния/гювеч/пил. с ориз и спанак/фрикасе/пил. с дом.сос/...

Следобед - крем(нишесте)/банан/домашен кекс/филийка с нещо/кисело мляко

Вечер - супа пилешка/топчета/спаначена/картофена...

През другото време - кис.мляко,праскови и диня,кайсии и др плодове,нат.сок,не минаваме съвсем без солети,Бейк ролс,кроасани,пшенични пръчици,но... няма как

Старая се да разнообразявам,но не знам дали се получава... 

# 4
Старая се седмично да включвам поне
5 дена морков,
2 дена салати- зелени, доматени, смесени зеленчукови
2-3 дена попарени зеленчуци (смес)
1 ден макарони/картофи запечени със зеленчук (броколи, спанак, карфиол)
1 път пилешка/ пилешко- зеленчукова/ зеленчукова крем супа
3 дена риба
2 дена пилешко
1 ден свинско/ телешко
7 дена прясно мляко
7 дена минимум по 4 вида пресен плод на масата

Готвеното при нас е основно мръвка (скара, панирано, печено, задушено) със салата или ориз/макарони/картофи със сос и попарен зеленчук.

закуска сандвич с пълнозърнест хляб, мляко + плод (уикенда понякога палачинки, яйчени         
             вафли, мюсли, козунак)
обяд     готвено + десерт (кремове, плодови извари, млека, пюрета, сладолед, 30 г шоколадов
             десерт)
13ч      250 мл мляко
16ч.     плод + 2-3 гумени бонбона
вечеря готвено+ десерт
20ч.     250 мл прясно

Общи условия

Активация на акаунт