Лош резултат след амниоцентеза? Даун?

• 64 865
  • 216
  •   1
Отговори
# 120
Феталната морфология не е достатъчна за откриването на Синдром на Даун, както  и на много  други изменения, дори да е направена от много добър специалист..Майка съм на дете с Даун синдром, и контактувам с много други такива майки , почти всички сме си правили фетална морфология при най-добрите специалисти в София, които не са уловили белезите на синдрома.
Всеки сам трябва да прецени дали да прави амнио и рисковете ако направи или ако ненаправи, както  и последиците от двете.

п.с. и аз съм от тези, които не смятат, че детето им е бреме, макар и с тризомия, но това е друга тема.
Желая успех и здрави бебчета на всички бъдещи майки. Peace

# 121
Сега прочетох в друга тема, че на една мами са и казали положителен резултат за Даун от амниото, но тя е решила да го остави и се родило здраво детенце...
Как е възможно това?! Нали се изследва ДНКа при амниото, не би трябвало да има фалшив положителен резултат  Rolling Eyes Thinking

ами не е възможно. някой е написал глупост или се е объркал.

Да, и аз много се изненадах... шокирах дори  Shocked
Сега се порових и намерих публикация за фалшива диагноза за синдром на Търнър след амниоцентеза http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8844007 Смятат, че обяснението за този случай е, че жената е имала две оплодени яйцеклетки и два плодни сака, но единия бил празен, тоест в него не се развил ембрион. И са взели пробата от празния сак. А в другия бебето си било здраво. Дали е така - един Господ знае.

И да има такива случаи са нещо като куриози според мен.

# 122
Ще се включа и аз като майка правила амниоцентезата. Резултата от БХС беше 1:35, нямах колебания дали да направя амниото, директно го направих на следващия ден. Исках да имам сигурност. Всичко е наред. Моята кума преди две седмици прави също амнио при риск 1:55, също с добри резултати.
Затова мила, ако искаш да имаш сигурност, просто направи амниото, иначе до края на бременността ще се измъчваш с въпроси. Риска не е голям, процедурата е безболезнена и ти ще си спокойна. Това е мое лично мнение  Hug

# 123
  • София
И при нас резултатът беше 1:200, при допустим мин за моята възраст от 1:250. Феталната показа,че  всичко е наред, правихме я при Марков. Естествено и той каза,че 100 % сигурност няма и ако искаме да сме сигурни да направим амнио, в този труден за нас момент бяхме уверени от консултиращия ни лекар,че всичко е наред и да не правим амнио. Ако можещ се свържи с д-р Кременски- Майчин дом. Той ще ти направи консултация. Тази болест - има ли случай в семействата ви? Това също е важно.Стискам палци, ние не правихме амнио и сега имаме хубаво здраво бебе. 

# 124
mag_a;isa , взе ли решение ?
не мога да ти помогна с никакви конкретни сметки и проценти кое е най-добре да се направи . понеже съм в подобно полжение , ми е ясно че  няма как наистина някой да се постави на твое място и да разбере какво е в сърцето ти . дано почувстваш правилното решение за теб !
всъщност пиша за да те призова да не четеш другата тема към която има линк на страница 6 най-долу, ако не си го направила вече . в 2ч. посреднощ станах притеснена по друг повод , метнах се тук , а после там и край със съня ! непредполагах , че мога да бъда така потресена , в допълнение нощта прави нещата да изглеждат още по-безнадеждни а и с хлиповете си събудих някого (явно не се постарах достатъчно да се прикрия ) , от когото получих .... ето най-екстра софт варианта - псувни и определения като "лигла" и "боклук" . за това последното , знам ,че не е тук мястото и темата , ама просто още не съм излязла от това супер лабилно психическо състояние .
след главоблъскане цяла нощ , смятам , че многото инфо не ми помогна никак .
отивай смело на амнио и бъди сигурна ,че всичко ще е наред , манипулацията ще мине идеално ! вземи със себе си човека в когото имаш най-голямо доверие ! и забрави за всички нас които ти писахме , за всичко , което си чела !
не си падам особено по тези клишета с неопределеното " позитивно мислене " , но май ще го използвам - да , мисли само за добрият изход и забрави лошия !

ако все-пак си решила да пропуснеш амниото - пак ти желая успех ! но гледай вземеш ли едното решение да си наложиш да не мислиш , че изобщо е съществувало другото !

# 125
Чета темата и не знам да се смея ли да плача ли...
Как е възможно да чета постове от сорта на - защо направих БХс сега да се притеснявам - или пък - изкарайте една позитивна бременност и всичко ще е наред...
Момичета живеем в 21-ви век, направо ме изумихте. Не си затваряйте очите , направете си труда да прочетете конструктивните постове в темата, извлечете информация, разсъждавайте за себе си - мога ли да отгледам дете с откриваема аномалия ( защото истина е че макар и изключително полезно амниото не открива всички такива ) .Как може да се възхищавате на предаване с Гала... Направете си труда чукнете в интернет и прочетете какви са децата със синдром на Даун, със синдромите на Едуардс и Патау, със спина бифида пък тогава обсъждайте...
...и това че ФМ откривала всичко и била достатъчна - такава глупост... толкова истории тук в Бг на невидяни от специалисти проблеми, толкова сълзи, мъка. Специалистът си спи спокойно, а майките страдат.
Информирайте се момичета и то активно, не се оставяйте по рекичката че положителната нагласа е всичко.Важното е че има начини за определяне дали има проблем, а за всички рискове , както и че БХС е вероятностно изчисление със възможни фалшиво положителни както и фалшив отрицателни резултати трябва да сте предварително уведомени. Ако твърдо сте решили нищо да не правите и да поемете евентуалния риск от това решение то тогава сте достойни за уважение, но тук не видях нито един такъв пост...

П.С и забравих да спомена нещо важно , че генетичните аномалии могат и да не са наследстени, т.е можете да имате нормални здрави деца родени преди това- няма гаранция ..

# 126
  • Ланкър, планините Овнерог
Сестра ми имаше риск 1:30, направи веднага амниото. Резултата е екстра + розови сигурни гащи  Mr. Green

# 127
Информирайте се момичета и то активно, не се оставяйте по рекичката че положителната нагласа е всичко.Важното е че има начини за определяне дали има проблем, а за всички рискове , както и че БХС е вероятностно изчисление със възможни фалшиво положителни както и фалшив отрицателни резултати трябва да сте предварително уведомени. Ако твърдо сте решили нищо да не правите и да поемете евентуалния риск от това решение то тогава сте достойни за уважение, но тук не видях нито един такъв пост...

П.С и забравих да спомена нещо важно , че генетичните аномалии могат и да не са наследстени, т.е можете да имате нормални здрави деца родени преди това- няма гаранция ..
Абсолютно съм съгласна с това мнение ,няма никакви гаранции-нито ,че майката е млада ,нито ,че няма унаследеност.
Даже и БХС нищо не гарантира ,но все пак е нещо насочващо ,ако има и ФМ след това.
Върнах се в темата ,защото на авторката ,мисля ,че и предстои амнио и исках да и пожелая успех   bouquet Hug

# 128
Здравейте момичета,

в петък бях при моя доктор. Той пак беше на мнение, че не е необходимо да правя амниоцентеза, но в крайна сметка се съгласи, че няма как да ми даде гаранция, че всичко е наред и ми даде направление за изследването.
Днес сутринта пуснах кръвните изследвания, които са необходими и се обадих да си зашиша час в Майчин дом. И... утре в 9 съм там.  Sad. Само забравих да ги питам дали се заплаща амниото след като съм с направление, та ако знаете ще ви помоля за информация.

Сега се опитвам да не мисля за това, което ми предстои... в крайна сметка съм взела твърдо решение.

Искам още веднъж да благодаря на всички, които са писали в темата! Прегръщам ви топло и сърдечно!  Hug  bouquet

Утре ще пиша, как е минало амниото.

Слънчева седмица!

# 129
  • София
Стискам палци всичко да е наред!  fingerscrossed

# 130

Стискам палци, бъди спокойна и се настрой че всичко ще мине леко и бързо, знам че те страх и няма как да те успокоя с думи - просто бъди сигурна че страха е предизвикан само от неизвестното, а манипулацията минава лесно и бързо.
Единственото което заплатих беше иглата.
Успех
 bouquet

# 131
Стискам палци всичко да е наред!  fingerscrossed

bouquet

Стискам палци, бъди спокойна и се настрой че всичко ще мине леко и бързо, знам че те страх и няма как да те успокоя с думи - просто бъди сигурна че страха е предизвикан само от неизвестното, а манипулацията минава лесно и бързо.
Единственото което заплатих беше иглата.
Успех
 bouquet

Благодаря ти!  Hug   bouquet

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 13:53 от mag_a;isa

# 132
  • Бургас
Само забравих да ги питам дали се заплаща амниото след като съм с направление, та ако знаете ще ви помоля за информация.
Не се заплаща нищо  Peace Ако обаче решиш да си избереш екип, тогава е 100 лв.
Успех, всичко ще бъде наред! Аз съм правила, наистина е лека и безболезнена процедура  Wink

# 133
Здравейте момичета,

в петък бях при моя доктор. Той пак беше на мнение, че не е необходимо да правя амниоцентеза, но в крайна сметка се съгласи, че няма как да ми даде гаранция, че всичко е наред и ми даде направление за изследването.
Днес сутринта пуснах кръвните изследвания, които са необходими и се обадих да си зашиша час в Майчин дом. И... утре в 9 съм там.  Sad. Само забравих да ги питам дали се заплаща амниото след като съм с направление, та ако знаете ще ви помоля за информация.

Сега се опитвам да не мисля за това, което ми предстои... в крайна сметка съм взела твърдо решение.

Искам още веднъж да благодаря на всички, които са писали в темата! Прегръщам ви топло и сърдечно!  Hug  bouquet

Утре ще пиша, как е минало амниото.

Слънчева седмица!

Успех на амниото.Аз нищо не плащах в Майчин дом,дори и иглата.

# 134
  • София
Здравейте момичета,

Днес сутринта пуснах кръвните изследвания, които са необходими и се обадих да си зашиша час в Майчин дом. И... утре в 9 съм там.  Sad. Само забравих да ги питам дали се заплаща амниото след като съм с направление, та ако знаете ще ви помоля за информация.

Исках да ти кажа - правилно си постъпила, че си поискала амниоцентеза, въпреки че лекарят ти не е сметнал, че е необходимо. Защото това дали да се направи или не трябва да го реши майката след като чуе всички рискове от лекаря си т.е. тя трябва да вземе решението.  Peace Когато бях пред избор и моята лекарка каза, че не е необходимо - но аз твърдо поисках да го направя.  Peace

Успех ти пожелавам и стискам палци всичко да е наред!  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт