Лош резултат след амниоцентеза? Даун?

• 64 724
  • 216
  •   1
Отговори
# 75
mnogo me e strah otkakto si napravih BHS SUJALIAVAM 4E GO ANPRAVIH MN SUM IZPLA6ENA REZULTATA MI E 1 /253

smeching, няма защо да се притесняваш толкова. Резултата ти е над 1:250, наистина малко над него, но е извън границата за висок риск. След фетална морфология при добър специалист ще се успокоиш. Hug
Някои от другите момичета трябва да се включат за Ст. Загора със съвет за лекар  Peace

Лека бременност!   bouquet

# 76
Защо никой не пише?

Ох, благодаря ти! Ами гледаха ме на видеозон и ми казаха, че всичко си е наред и размерите на бебето и всичко е в норма.
Ама пак ми е едно... че не съм и от Стара Загора, а от морето. Омъжих се тук и като не познавам никого, ама никого - ужасно е.

Искам да те попитам - ти лично правила ли си биохимичен скрининг и какво мислиш за това изследване?

Цитат
za6to nikoi ne pi6e

ox blagodaria ti ami gledaha me na videozon i mi kazaha 4e vsi34ko si e nared i razmerite na bebeto i vsi4ko e v norma
ama pak mi e edno ......4e nesum i ot stara zagora a ot moreto ojenih se tuk i kato nepoznavam nikoi ama nikoi ujasno e

iskam da te popitam ti li4no pravola li si biohimi4en skrining i kakvo misli6 za tova izsledvane

-------------------------------------
Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 12:44 от Mamma

# 77
iskam da te popitam ti li4no pravola li si biohimi4en skrining i kakvo misli6 za tova izsledvane

smeching, ако видиш на първа страничка ще разбереш повече, мила.
Точно затова и аз търся съвет... моя резултат е 1:180. Доста по-висок от твоя е.
Така че не се тревожи ненужно, за мен си извън рисковата група. Какво ти каза лекарят, който ти води бременността?

За мен лично БХС не е излишно изследване, макар и с често фалшивите положителни резултати. Но това е мое мнение. Има много момичета, които са на твоето мнение и го считат за ненужно.
И все пак, единствено амниоцентезата може да даде 99% гаранция. На мен ми предстои такава другата седмица.
 Hug

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 14:12 от mag_a;isa

# 78
mag_a;isa,не бях разбрала от темата досега ,че ще правиш амнио;
Наистина БХС е много несигурно изследване и аз се колебаех за амниоцентеза ,защото много се наплаших
от всичко ,изчетено в нет-а ,но лекарката ми каза ,че няма нужда.Моят БХС беше добър ,нухалната транслуенция също ,но притеснение винаги има ,но все пак се отказах от амниото поради проблеми с плацентата и чакам на тръни поредната ФМ другата седмица и просто не мога да мисля за друго ..
Успех ти желая с амниото ,риска наистина е страшно малък ,а вероятността всичко да е наред-много по-голяма.
Ще чакам да се похвалиш с добри новини и вярвам ,че ще е така!

# 79
mag_a;isa,не бях разбрала от темата досега ,че ще правиш амнио;
Наистина БХС е много несигурно изследване и аз се колебаех за амниоцентеза ,защото много се наплаших
от всичко ,изчетено в нет-а ,но лекарката ми каза ,че няма нужда.Моят БХС беше добър ,нухалната транслуенция също ,но притеснение винаги има ,но все пак се отказах от амниото поради проблеми с плацентата и чакам на тръни поредната ФМ другата седмица и просто не мога да мисля за друго ..
Успех ти желая с амниото ,риска наистина е страшно малък ,а вероятността всичко да е наред-много по-голяма.
Ще чакам да се похвалиш с добри новини и вярвам ,че ще е така!

Благодаря, Бaмбина!  Hug

На теб също желая безпроблемна бременност и здраво, сладко бебе!   bouquet

# 80
Изследването си го направих на моя глава - аз го исках. Лекарката ми каза, че 8 от 10 пациентки били с такъв резултат и ако наистина съм искала амнио, да съм направила, но според нея нямало смисъл - бебето е в норми и всичко ми било идеално. Не знам какво да правя. Не ми се ще да рискувам с амниоцентеза. На 27 г. съм, но ако забременя отново, няма да повторя БХС.

Цитат
izsledvaneto si go napravih na moia glava az go iskah ..........lekarkata mi kaza 4e 8 ot 10 pacientki bili s takuv rezultat i ako naistina sum iskala amnio da sum napravila no spored neia niamalo smisul bebeto e v normi i vsi4ko mi bilo idealno neznam kvo da pravia nemis e 6te da riskuvam s amnicinteza na 27 g.sum
no ako zabremenia otnovo niama da povtoria BHS

-------------------------------------
Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 12:40 от Mamma

# 81
izsledvaneto si go napravih na moia glava az go iskah ..........lekarkata mi kaza 4e 8 ot 10 pacientki bili s takuv rezultat i ako naistina sum iskala amnio da sum napravila no spored neia niamalo smisul bebeto e v normi i vsi4ko mi bilo idealno neznam kvo da pravia nemis e 6te da riskuvam s amnicinteza na 27 g.sum
no ako zabremenia otnovo niama da povtoria BHS

Напълно те разбирам! Аз самата съм в тази ситуация...  Sad
Дано коментарите на другите момичета да ти помогнат в избора на решение.

Стискам ти палци!  Praynig

# 82
имам 2 жени околовръс с лоши резултати след амнио.
едната ми е супер близка - беше 3та бременност за нея, на 30тина години беше по това време. с таткото са лекари. двамата решиха да махнат плода. беше в 24-6 седмица - не помня добре. 'махането' на плода значи предизвикване на раждане - системи и там каквото следва. отмина. след година и малко имаше 4та брем,енност, ново амнио, добри резултати от него - общ резултат за семейството общо 3 здрави момчета.

другата дама: живееше в провинцията, в средата на беремнността й се 'видя' нещо не-наред. пратиха я в софия. това 'нещо не-наред' се оказа особено голямо нещо не-наред. дори не знам подробностите - знам само, че бебето така или иначе е нямало да оживее след раждането. при нея се наложи секцио поради съпътстващи бременността проблеми. след тая неуспешна беремност дамата има 1 здраво детенце момиченце и сега е много бременна с друго момиченце.

нарочно разказвам случките не-емоционално. за всички е ясно, че при дори при лош резултат на БХС майката изживява неописуема травма. не искам дори да си представя како е положението при лош резултат на амнио. та така, разказвам с думи прости какво се случи при 2 от моите познати. не го пожелавам никому. но и аз призовавам към информираност и не-отаказване на манипулация защото това би могло да спаси много животи.

пп - все съм се чудила, включително и сега, когато край мен има още една близка другарка чудеща се или не за амнио, та чудя се за следното - всички говорят, че амниото носи риск за плода. навярно е така. обаче аз списвам в тоя форум вече 5та година, чета подробно тк-таме из под-форумите, е, за тоя период не съм попаднала на дама, пипеща, че е загубила бебето си вследствие на амнио. има ли такива, някой дали е чел, попадал, чувал...

# 83
Цитат
прочетох в форума за някои жени направили аборт от амнио .....лично аз небихс е подложила на това изследване всеки си има първо на избор немога да разбера само преди години когато не е съществувало това или тез изследвания нашта баби и майки как са раждали толкова много и здрави деца а ние тука сумати изследвания и страхове за по едно разйдане ужас чак мие смешно понякога а иначе съм голяма паника много се 6ашкам постоянно сънувам бебета и изследвания докато родя сигурно ще психиасам напълно
pro4etoh v foruma za niakoi jeni napravili abort ot amnio .....li4no az nebihs e podlojila na tova izsledvane vseki si ima parvo na izbor nemoga da razbera samo predi godini kogato ne e su6testvuvalo tova ili tez izsledvania na6ta babi i maiki kak sa rajdali tolkova mnogo i zdravi deca a nie tuka sumati izsledvania i strahove za po edno razjdane ujas 4ak mie  sme6no  poniakoga a ina4e sum goliama panika mnogo se 6a6kam postoianno sunuvam bebeta i izsledvania dokato rodia sigurno 6te psihiasam napulno

-----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 15:26 от AnMary

# 84
pro4etoh v foruma za niakoi jeni napravili abort ot amnio .....li4no az nebihs e podlojila na tova izsledvane vseki si ima parvo na izbor nemoga da razbera samo predi godini kogato ne e su6testvuvalo tova ili tez izsledvania na6ta babi i maiki kak sa rajdali tolkova mnogo i zdravi deca a nie tuka sumati izsledvania i strahove za po edno razjdane ujas 4ak mie  sme6no  poniakoga a ina4e sum goliama panika mnogo se 6a6kam postoianno sunuvam bebeta i izsledvania dokato rodia sigurno 6te psihiasam napulno

Би ли копирала линк към тези теми, моля те! Аз също не съм попадала на постове на жени с аборт вследствие на амнио... Shocked
А относно, как са раждали майките и бабите ни... ами все си мисля, че и тогава е имало случаи на раждания на деца с генетични увреждания, но тогава не са имали избор. А и да не забравяме, че тогава животът е бил доста по-спокоен, въздухът по-чист и т.н., което предполагам влияе на всичко това.

# 85
Рискът е малък, около 1-3 процента , при това не е доказано дали абортът е вследствие на амниото. Просто трябва повече почивка после

# 86
  • до Него
при мен през първата бременност БХС показа 1: 55  /на 30 г. бях тогава/, което се води висок риск. Още съжалявам , че направих това изследване и трябваше да изслушам куп глупости в МД..как трябва да направя амнио / ФМ беше ОК /,и ако резултатът е лош - аборт,  защото детето ще бъде бреме за нас родителите и за обществото..Чудя се ако утре се случи нещо с децата ми / болест или трайно увреждане/ пак ли ще ми предложат да ги убия. Естесвено не направих амнио / детето ми се роди здраво/ , но дори и да не беше така не бих позволила теория на вероятностите / защото БХС е това/ да определи съдбата на детето ми или пък да се подложа на "амнио , което може да застраши също живота му. За втората бременност неправих БХС, защо бяхме решили със съпруга ми, че искаме да бъдем родители и да дарим с безусловна  любов децата си независимо дали обществото ги смята "пълноценни". Всеки сам решава дали е готов и дали иска това . Безусловната любов е решение. "Само ако" според мен при родителството няма място.  Много е важно обаче кой седи до теб и дали  те подкрепя. Вярвам , че ще постъпите със съпруга си по най-добрия за вас начин.

# 87
  • В светлината на слънцето
маик, и аз като теб съм се питала дали наистина има жени, преживели аборт като резултат от амниото. И аз пиша вече четвърта година тук, а и съм минала два пъти през амниоцентеза, та винаги чета темите за амнио с интерес и с мисълта да помогна, доколкото мога като човек вече преминал през това изпитание. Е, не съм срещала пост от първо лице за някой, който наистина е имал проблеми. Не че отричам, че има такива случаи, но просто и аз не съм попадала на такава тема. Но имаше преди време мама, която разказваше за своя позната, чието бебенце се е родило след преносване с непоправимо увреждане - не синдром на Даун, и е живяло само няколко месеца.
Година след като тя сподели за този случай тук във форума, на моя много близка се случи същото. Препоръчаха й да направи амнио, за да се види дали плодът има увреждане. Тя отказа, защото беше наплашена от аборт. За съжаление, бебето й живя само 3 часа след като се роди. Нямаше никакъв шанс милото да бъде спасено - непоправимо увреждане, не Даун. Sad
Не искам да ви плаша, защото такива неща не се случват често. Незнам обаче кое е по-добре - да се направи действително единственото сериозно изследване (при условие, че е необходимо, разбира се) или да се разчита на късмет. Пак казвам - става дума за случаите, когато амнио се налага по ред причини, не говоря за нормалната бременност, при която няма индикации за правене на амниоцентеза.

Мисля, че успях да намеря онзи пост за бебенцето. Постът е на Emoli.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119915.60

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 23:34 от lulumba

# 88
Ирена Михаела,не измествай темата,моля в "За" и "Против" абортите по медицински причини!Подобни гръмки слова от постове като твоя не знам на кого ще помогнат.Когато не ти се е наложило да бъдеш поставена в ситуацията да решиш съдбата на увредения плод в теб е много лесно да се говори за безусловна любов и съпружеска подкрепа.Много е лесно да се каже "Съжалявам,че направих БХС",когато резултата са здрави деца /Дай Боже всекиму  Praynig/
Не забравяйте,че огъня гори с пълна сила там,където се е запалил!
Отнасям се с цялото си уважение към родители на деца с увреждания /каквито и да са те/.Но аз не познавам никой,а и тук никъде не прочетох за случай,в който след амниоцентеза и лош резултат е задържано увредено бебе.Нека ме поправи някой,ако греша.
маик- Peaceподкрепям изцяло поста ти! Аз също никъде не открих потребителка,загубила бебе,в следствие на амнио.Наскоро прочетох за един случай,в който бебето е загубило сърдечна дейност,след амниоцентеза.Но изобщо не се знае,а и почти се изкючва тя да е причината.Обикновено риска от амниоцентеза се свежда до пукане на околоплоден мехур.
Тези въпроси ме вълнуваха много преди година и изринах нета да търся всякаква информация.

# 89
Ето една тема за амниоцентезата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392439.0 Има 2-3 жени, които разказват за злополучен край и загинало здраво бебе след такава процедура.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 00:23 от Homesick

Общи условия

Активация на акаунт