Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 24 965
  • 323
  •   1
Отговори
# 60
  • Шотландия
не съм наясно, но дали не може да преместим темичката при отчетните, защото тук много често се затрива назад и трябва всеки път да я търсим.
приятен ден и целувки от нас  bouquet
Аз използвам един линк горе вляво - "Нови отговори на моите публикации" и там ми дава темите, в които аз съм писала нещо и някой след мен е писал - става лесно  Simple Smile

# 61
Здравейте момичета. Искам да благодаря на всички които ми отговориха и окуражиха. Благодаря! ...и като съм заразпитвала Simple Smile кога  информирахте шефа си , за вашето състояние.

# 62
  • В светлината на слънцето
Дейна, аз малко позакъснях с инфото. Тоест казах на шефката си, едва когато ми излязоха резултатите от амниоцентезата, което си беше вече в почти петия месец. А по закон, доколкото знам, си длъжна да предупредиш, когато си в третия месец. Аз обаче от пусто суеверие си траех, пък и не ми личеше. Честно казано на мен ми пролича, че съм бременна чак като минах шестия месец, просто много малко килограми качих, а и коремът ми не стърчеше напред, а се бях разляла настрани.
Шефката ми се накара, че не съм й казала по-рано, но не за нещо друго, а за да ми вдигне заплатата, заради майчинските. Ние, като повечето медии, сме осигурени на доста ниска заплата (а тогава бяхме на минималната) и това наистина се оказа важно. Но аз така или иначе се върнах много рано на работа и честно казано това не беше кой знае от какво значение. Но наистина провери, защото доколкото си спомням гласуваха, че трябва да предупредуш в третия месец.

# 63
  • Пловдив
Здравейте момичета. Искам да благодаря на всички които ми отговориха и окуражиха. Благодаря! ...и като съм заразпитвала Simple Smile кога  информирахте шефа си , за вашето състояние.

Аз казах на шефа ми като влязох в деветия месец  Mr. Green Тъй като килограмите ми се доста и надебелях само 5-6 кила през цялата бременност не ми личеше. Бях и в лятна ваканция. Когато трябваше да излизам в болнични 45 дена преди раждането доктора беше в отпуска и ми каза да дойда след като му свърши да ми даде болничен. Така че отидох в началото на деветия месец, после отидох в училище, уведомих шефа и му връчих болничния. Не съм чула че някой е длъжен да уведомява още в третия месец. А и съществува и цветна бременност. При това положение всеки може да излъже, ако се налага, че е разбрал някъде към 5-тия месец Simple Smile

# 64
Хей, майчета, мили, желая ви леко бременеене. И аз вчера навърших 37 и влизам в седмия месец. Дано всичко е наред с всички ни.   bouquet  bouquet  bouquet Успех, мили мамички. Моят шеф още не вярва, че съм бременна Joy щото съм бая едричка... Joyама като пръкна беботката си ще повярва.  Simple Smile Не крия , а и аз разбрах малко по - късно поради цветно носене. Всички около мен са много мили и се радват, помагат с каквото могат и получавам много внимание  и топлина, както от дъщеря си и родителите си, така и от приятелите и колегите ми. Бъдете здрави!  bouquet

# 65
                                  4естит рожден ден,Динка!  bouquet
  Да си жива и здрава!Много лека бременност и едно хубаво беб4е ти пожелавам1И ,разбира се на вси4ки бъдещи и настоящи мами-много усмивки! Simple Smile

# 66
Честит рожден ден,Динка  bouquet  bouquet  bouquetМного щастие,любов и едно здраво и спокойно бебче за радост на мама и тате Hug Hug Hug
На всички останали мами, без значение на колко години са Laughing Laughing- спокоен и ползотворен ден, където и да сте Hug

# 67
Честит рожден ден, Динка, и от мен.   bouquet
Пожелавам ти лека бременност, още по-леко раждане и едно усмихнато и здраво бебче, което да те радва и да ти къса нервите оттук-нататък. Ама това последното е много сладко, нали?
  bouquet   bouquet   bouquet

# 68
  • Шотландия
Хей, майчета, мили, желая ви леко бременеене. И аз вчера навърших 37 и влизам в седмия месец. Дано всичко е наред с всички ни.   bouquet  bouquet  bouquet Успех, мили мамички. Моят шеф още не вярва, че съм бременна Joy щото съм бая едричка... Joyама като пръкна беботката си ще повярва.  Simple Smile Не крия , а и аз разбрах малко по - късно поради цветно носене. Всички около мен са много мили и се радват, помагат с каквото могат и получавам много внимание  и топлина, както от дъщеря си и родителите си, така и от приятелите и колегите ми. Бъдете здрави!  bouquet
Хайде и от мен честито!!! Много мина, мъничко остана!

Много любов, леко да изкараш остатъка от бременността си и много да се радваш на малкото чудо, което те очаква!   bouquet  bouquet  bouquet

# 69
Мили момичета, благодаря Ви  bouquet напълнихте сърцето ми, а лицето ми грейна в усмивка. М - да очаква ни по едно чудо - ще дарим живот, а от това по - хубаво на тази земя няма Simple Smile Благодаря за прекрасните пожелания. Чудесни сте.   bouquet  bouquet  bouquet

# 70
Добре дошла ianast.

Debra, ianast. мислите ли да си правите амниоцентеза? Имате ли някаква информация , и вие момичета, за някой добър лекар по тая част? newsm78

# 71
                                         Дейна,аз си правих амнио още през юли,т. е.като бях в 15 г.с.Не живея в България и тук предлагат това изследване ,безплатно, на вси4ки жени над 35 год.Говори с лекаря си по тази 4аст,но си мисля,4е е по-добре да се направи,за да си спокойна.Вси4ко,което го пише по дебелите книги за генети4ните болести и по-големият риск при нас-по-възрастните мами, за съжаление е истина и се слу4ва. SadГорещо препоръ4вам амниото-не боли,аз даже-нищо не усетих/в буквалният смисъл/,риска от аборт е много минимален,4акането на резултатите е неприятно,но пък и затова си има трикове.Ако говорим за страха ,като животно,то и Левски го е  било страх...си мисля аз ,ама го е преборил..  GrinningХайде,4е моето излияние стана отговор на литературен въпрос LaughingАко има6 някакви въпроси ,а и не само ти -аз съм насреща.

На вси4ки моми4ета горещи целувки! Hug

# 72
Здравейте мили мами  bouquet
Добре дошли на новите съфорумнички Hug
Вики е много добре (слава Богу),разсте и дебелее.На последната консултация го мериха и теглиха и педиатърката се хвана за главата....На 3 месеца е а тежи 7,240 кг. а това е било тегло като за 6 месечно бебе и сега сме на диета която не му се отразява добре на настроението Simple Smile
Дейна  ,  аз лично не съм правила амниоцентеза но горещо ти я препоръчвам, и за да не кажаш гледай я пък тази Емоли тя не е правила а агитира другите набързо ще ти разкажа защо съм на това мнение ВЕЧЕ.
Заедно с моя приятелка влезнахме в МД аз за задържане с токолиза а тя за преносване с 2 седмици.Лекара е, вирусолог.В един и същи ден тя роди нормално а аз секцио на 20 метра от мен.До тук всичко добре но бебчето и беше само 2,300 кг. след толкова голямо преносване и това е накарало лекарите да направят много обстойни изследвания.Оказа се , че Михаелка е с тризомия 18 или синдром на Едуардс (така мисля, че се казваше) и смърта е сигурна 100% до края на 1-та годинка на детето...
Михаелка почина на 2 месеца и няколко дни в 3-та гр. б-ца в ръцете на приятелката ми, ужасна трагедия за цялото семейство.Моля се душичката на малката Михаела Praynig
Мисълта ми е, че ако Моника си е направила амниоцентезата в 19-та г.с. още тогава е щяло да се разбере за това заболяване и е можела да прекрати бременноста, но всички си мислим, че това не би могло да ни случи на нас, но на нея и се случи 1:10 000.Направи това изследване, нека да покаже, че всичко е наред а не след това ако има нещо (недай си Боже) мъката огромна.
Отричах амниото но когато видях какво се случи с Моника сега съм ЗА него с две ръце и се чудя на себе си с кой акъл не съм се решила.....
За добър специалист мога да препоръчам д-р Димитрова от МД а приема също така и в МД"Фемина".Много е добра Peace
На всички много целувки от нас и прекрасен ден  love001

# 73
Здравейте момичета.
Емоли, радвам се, че с Вики вече всичко е наред. Не се притеснявай за килцата - като започне да се движи, много бързо ще спаднат до нормалното за възрастта му. Нашата девойка беше точно обратното - все под минимума на минимума откъм кила и наравно с максимума за момчета откъм ръст. И сега си е такава: кльощава и дълга. Но той татко й е много висок, та явно ръстът идва от него - както и много други неща, разбира се, но това е друга тема.  Grinning
При нас проблемът с малкото кила не беше и не е свързан със злоядство, а с това, че Теди е страшно енергично хлапе. Единственият начин да спре на едно място е когато спи или когато яде. Иначе си хапва и то здраво, но както каза докторката има много бързо изгаряне и е доста подвижна. Та именно тя ни успокои, че проблемът с килата не е чак толкова страшен, колкото го изкарват повечето лекари.
Дейна, горещо ти препоръчвам амниото. Аз си правих и изобщо не е страшно. Нито боли, нито е неприятно. Цялата процедура продължава около 10 минути, след което обикновено ти слагат инжекция с папаверин срещу евентуални контракции и това е. Заминаваш си по живо по здраво у дома. Добре е после да полежиш - същият ден и ако можеш още един.
По-неприятното е чакането на резултата. Той идва някъде след 3 седмици и е добре в този период да се залисваш с други неща, да не му мислиш много. А най-гадно е обаждането на доктора и изчакването по телефона да чуеш "присъдата". Е, тогава може и да припаднеш от напрежение.
Аз си правих амнио в "Шейново", където и раждах. По принцип цялата ми бременност проследи д-р Румен Велев, който е шеф на патологията там. Попаднах при него случайно покрай приятелка, която роди при него половин година по-рано и беше с наистина много проблемна бременност. Той ми направи и амниото. Доколкото знам в "Шейново" май само той има право да прави тази процедура. Но аз раждах при него с уговорка и се радвах на наистина много внимание. Друг е въпросът, че уговорката си я направих чак в седмия месец, когато вече амниото беше минало. Така че може би няма никакъв проблем той да го направи, дори и когато не си постоянна негова пациентка или бъдеща такава. Поне така мисля. Просто е голям човек, не само добър специалист. Не че те агитирам, само споделям лични впечатления за лекаря, при който правих амнио.
Доколкото знам много добри специалисти, обучени да правят амнио има и в МД. Но за там не мога да ти кажа нищо конкретно, нито да те насоча към някое име, тъй като не съм била.
Предполагам, че добри специалисти ще има и в новата болница "Токуда". Тя би трябвало да заработи от този месец. Ако не ти е спешно мога да попитам как стоят нещата там, тъй като шефката на неонатологията ни е семейна приятелка и изключителна педиатърка. Така че ще ми каже откровено дали там има достатъчно добър лекар за тази процедура.
Само един съвет: наистина проучи добре лекарите и избери такъв, който има вече практика при такава процедура, защото е важно. Чувала съм, че най-напред у нас са започнали да прилагат амнио в МД, после в "Шейново", за останалите - незнам Не се хвърляй в частни кабинети, защото там надали правят повече от едно амнио годишно - освен, ако кабинетът не е на лекар, който практикува и в голяма АГ-болница. Успех!   bouquet

# 74
  • Шотландия
Емоли, и аз се радвам, че всичко е ОК с Вики. Ще мине време и ще забравите за притесненията.  Peace
Дебра, успех и кураж с амниото, ако решиш! Ще стискаме палци. Praynig

Averbod, кутията ти е пълна и не можеш да получаваш съобщения, поосвободи я!  Stop

Общи условия

Активация на акаунт