Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 24 974
  • 323
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами Simple Smile

Отдавна не съм писала тук, а имаме това-онова за похвалване. Малката щерка утре става на 5 месеца и е едно спокойно и усмихнато бебе - гука, вика възторжено, обръща се от гръб по корем и обратно, някак си с бутане успява да се мести по леглото, непрекъснато се усмихва и постоянно следи с поглед кака си - къде ходи и какво прави.

Кака Хриси пък се учи да танцува, доколкото може. Най-любимото й предаване е Топ 10 - вечер след филма "Дързост и красота", когато Део представя песните в класацията. Малката танцьорка прави едни такива ритмични движения с раменете, аз поне не успявам да ги повторя като нея Simple Smile През деня се разкарва из апартамента с едно списание в ръце и често-често разглежда картинките и си мърмори нещо за бебета... А, и нещо много интересно - доскоро си гризеше ноктите, чак се бях принудила да почна да й мажа ноктите с някакво специално немско горчиво лекарство, за да спре. От известно време каката забеляза, че бебето си лапа ръцете и току виждам как каката вади ръката на бебето от устата му. От тогава и тя самата спря да си гризе ноктите.

Темата за амниото е дълга и широка, аз самата го правих по време на втората си бременност, не е болезнено, само чакането е страшничко, но пък после какво спокойствие... Освен амнио, имайте едно наум, че в по-ранен срок от бременността може да се направи и хорион-биопсия. Достоверността на резултататите от нея е същата, както и от амнио, понеже и тя борави директно с генетичен материал от бебето.

# 76
Здравейте мили майчета  bouquet
Вече съм си точно за темата.....на 14.09. навърших 40 години а в същия ден се пада и Кръстов ден - най-добрия ден за кръщаване на децата.Така, че вече Вики е християнче Hug
Много мъжки се държа детенце, мина чудесно, получи прекрасни подаръци и си направихме чудесен празник.Много се радвам, че вече е кръстен защото покрай нашите премреждия бях много уплашена и стресирана.
Надявам се всички да сте добре и по-често да се отчитаме в нашата темичка.
Прегръщаме ви силно и спокойна нощ от нас  bouquet

# 77
Пак съм аз.
Ама голям заплес съм smile3555
Големия ми син го приеха в Даския колеж, имам си студент newsm68 newsm44 newsm68
На 1-во място е по бал и оценки по тестовете в списъка.Много съм горда

# 78
Емоли, браво на твоя син! Горда майка си ти, мойте поздравления.   bouquet

# 79
  Здравейте,мили мамчета!  Simple SmileОтдавна не съм се включвала в темичката,но ето,че съм на линия. WinkМалкия юнак рита,аз дебелея и се чувствам добре,баткото ходи на училище и ме ядосва понякога,защото не му се пише и чете,ама се старая да не избухвам.
Емоли,честито за всички празници и чудесни поводи,които си имала!Само здраве и щастие за цялото ти семейство Hug  bouquet Милла,сигурно без да искаш си направила грешка,аз отдавна си правих амнио и слава богу,всичко е наред,ставаше дума за Дейна.
Дейна,какво реши?
Мария,мисля,че хорион биопсията се препоръчва само на жени с риск по-висок от 25%,но естествено след проведена генетична консултация!
Динка,ти как се чувстваш?

Целувки на всички Hug

# 80
Чувствам се добре. Благодаря.   bouquet дебелея, вече съв в 28 седмица. Бебо много ритка. Тежи 1 кг. 600 гр. вече. Засега всичко тече нормално според наблюдаващата ме лекарка. Странното е, че нямам голям корем, а някак си на ширина го нося бебето. Минавам само за дебела, но не и за бременна. Като се возя в гр .транспорт все си пазя корема, че ме страх някой да не го удари силно. Също така взех и важно решение, но него споделих във форума на самотните мами. ААА, и ще ходя на неделно училище. Това предстои. И изследване за антитела. Първото бе нормално. Дано и сега всичко е наред. Мили мами, бъдете живи издрави и се пазете.   bouquet И най сетне от всички термини през които преминах ми определиха 29.12...
Целувки на всички вас.  Simple Smile

# 81
  • В светлината на слънцето
Здравейте и от мен. Аз се бях позагубила за известно време, но пак съм на линия.
Емоли, честито накуп за всички празници и постижения.   bouquet
Динка, ако случайно бебчо реши да се запъне и поизчака, току-виж си родила и навръх Нова година.
Аз почти няма с какво да ви се похваля - всъщност приятните и неприятни неща, с които се сблъскахме в рамките на един месец бяха поравно. С мъжа ми бях във Виена и Прага, обиколихме освен това почти цяла Австрия и Чехия, сновейки между двата града. Прекарахме общо-взето много приятно. В Чехия стъпвам за първи път и направо се влюбих в Прага, също така и в готическата Кутна Хора.
За съжаление, докато бяхме там научихме една много тъжна вест - кумата ни почина. Беше само на 36 години и си отиде за има-няма 4 месеца от рак. Голямата й мечта беше да има детенце, но имаха проблеми със съпруга си и опитваха къде-ли не да зачене ин-витро, дори в чужбина. Бяха на финалната права с документите за осиновяване. Но тя не го дочака. Много ми е тъжно. Утря полагаме урната с праха й на Централни гробища.  Cry
Иначе с детенце у дома всичко е наред. Расте, прави бели като за световно и всеки ден си поръчва подарък. Аз обаче съм непреклонна. На 16 септември стана на 2,5 години и в момента е точно във фазата на т.нар. детски пубертет. Тоест: всичко, което включва тръшкане по улицата, рев и инат при нас го има в изобилие. Надявам се, че докато стане на 3 годинки ще й мине. Но това са бели кахъри.
Момичета, оставям ви и обещавам да се включвам по-редовно вече. Поздрави и целувки на всички бебоци и мами.   bouquet

# 82
 Cry Съжалявам за кумата ти. Това е много тъжно, че се е случило така внезапно при това с млад човек.

Аз съм добре. Едва ли ще дочакам и термина. Казват, че бебо върви три седмици напред по някакви параметри. newsm78 Вече незнам какво да мисля, но когато е писано ще го родя. Grinning

Колкото до Прага съм чувала все хубави неща. Предполагам, че ще запомниш това пътуване.

Радвам се, че си тук  bouquet

# 83
  • В светлината на слънцето
Динка, наистина бебо идва, когато той си реши. Моят термин беше навръх Великден, но Теди избърза и се появи с месец по-рано. Явно така е било писано. Важното е децата да са живи и здрави, пък кога са се появили - по-рано или по-късно, това си е Бога работа.

# 84
Момичета , мислих го аз премислях за тази амниоцентеза и се реших , даже току що се записахр обаче такъв страх ме обзе, едни такива мисли - ако абортирам , за едната проверка, та нали това е проверка за по - масова болест, а тия по редките, никой няма да ме проверява за тях, ....мога ли да се състезавам с Господ или ако е решил нещата да не са наред  няма мърдане си мисля.  Rolling Eyes От друга страна ....ако бебо се окаже болен точно от това никога няма да си го простя.....кажете нещо  Sad

# 85
Здравей
Щом веднъж си решила да я направиш, направи я и не се страхувай. Риска от аборт е прекалено малък, една седмица след това ще трепериш, а статъка от бременността си ще прекараш спокойна. Няма да ти казвам за моя опит преживелиците ми не са за този клуб.  Аз бях твърдо против това изследване, а сега настоявам да го направя. 
Не се страхувай, ако имаш въпроси свързани с амниото питай.

# 86
Минзухар, благодаря. Знам ,че като легна вече ще се успокоя но тоя увод от мазето до 10 етаж на майчин дом ще е истинско изпитание за мен да не се чупя, не че ми е ясна много процедурата ,но ми казаха ,че от гише на гише и става почти обед,  с една дума имам много възможности да избягам. Съзнавам , че е глупаво-  не съм дете , но пък и знам с кой си имам работа  Simple Smile Разбирам, че ТРЯБВА , но някак не ми стига до централното захранване... може би ако пушиш ще разбереш какво искам да кажа, знаеш че е вредно но не спираш - тъпо. ooooh!

# 87
Казаха ми , че някаква машина ние работи и ко не я оправят , че ми направят "краткото" изследване , имаш ли представа Минзухар, що е то кратка амниоцентеза?

# 88
Верно е, че докато обикаляш и чакаш ще ти идва сто пъти да избягаш. А като прочетеш декларацията, която ще трябва да подпишеш вече някой ще трябва да те удържи.  Wink  Но не се плаши самата процедура е бърза и безболезнена.
Нямам идея какво ще да е това кратко изследване. Амниоцентезата си е една, вероятно имат предвид изследване за по-малко заболявания..

# 89
Здравейте мамита,
Не съм се включвала отдавна по причини - всякакви. Всички ги имаме в изобилие. Да кажа и аз добре дошли на новите мамита, На Емоли честитки от сърце. Емоли, имахте нужда и от добри "премеждия" и е хубаво, че сте им помогнали да ви се случат. На голямото момче- студент - леко студентство и добра среда.
Ние изкарахме лятото в София, с тези малки-големи момчета още сме за никъде. Свекърите живеят в квартал на София, но пътуването ни до там и обратно, престоя ни на гости си беше тест за издръжливост. После реанимираме по 2-3 дни, ние големите. Малчовците щом има разнообразие, са добре.
През лятото едното детенце имаше имен ден и също използвахме повода да им направим кръщене. Хубав празник стана и денят беше чудесен. Те се държаха почти добре, с изключение на топването на крачетата във водата, но после всичко беше наред. Ходим по паркове и градинки, използваме хубавото време. Но как ще се забавляваме зимата, ето това вече е сериозен въпрос. Опитвам се да махам сутрешното им спане с лоши резултати до сега. Когато решим да не ги слагаме да спят, на тях им се спииии, а когато решим да ги слагаме да спат, 40-50 мин. се дундуркаме, пък спим 15-20 мин. Бибите също са ми на нещо като дневен ред. Аз имам желание да ги махаме вече, но като че ли още не е дошъл момента.
Момичета, за амниото напълно ви разбирам. Аз също бях пред такава дилема - да я правя или не. После ми обясниха, че щом съм с близнаци нямало смисъл да я правя, после пък разбрах, че и с близнаци се правела. Но най-важното аз нямах отговор на въпроса, ако нещо не е наред какво ще правя. На мен те са ми първи деца, а вероятността за други клони към повече от нула. Тогава си говорих с доц. Кременски и той така и ми каза. Не изследването е важното, а резултатът от него. Защото ако резултатите са лоши, пък ти, т.е. аз не прекъсна бременността, има ли смисъл от правенето й. Разказвам ви тези случки, пък дано моят ви опит с нещо ви помогне.
И още нещо - амниото го правят и във Фемина, същите доктори, които го правят и в МД. Цената май е същата. Във Фемина поне няма 10 етажа. Желая ви успешен и хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт