Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 24 980
  • 323
  •   1
Отговори
# 90
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug
Dustin, честити ви християнчета.   bouquet Ние процедурата с кръщенето я направихме още когато Теди беше на 8 месеца. Аз държах да е преди да навърши 1 г. според както гласят църковните канони. Учудващо детето се държа изключително послушно, а не беше се наспала. Ние бяхме си поръчали и хор, та имаше и дандания. Беше й много интересно през цялото време. А когато я съблякохме цялата, настана истинския кеф. В нашата църква къпят децата цели в купел както е традицията, а не по бързата процедура само с топване на крачета. Точно за това се и притеснявахме - смятахме, че ще ореве всичко. А тя - не! Беше ужасно щастлива, а на финала даже заспа в ръцете на татко си. smile3524
Deina, не се притеснявай от амниото. И аз имах известни опасения преди да го направя, дори малко преди да тръгнем към кабинета се пробвах за последно да преговарям с лекаря си - с идеята да ми се размине. Но той доста точно ми обясни какви биха могли да са последиците и затова склоних. По-ужасно е чакането на резултата. Самата процедура е безболезнена и наистина кратка. Е, при нас се оказа не 10 мин., а 40, но то защото моята госпожица беше упорито любопитна и отиваше винаги там, където е и иглата. Та се налагаше да я чакат да се оттегли и тогава да дръпват от течността. Въпреки продължителността, която пак казвам е изключение от правилото, нищо особено не ми се случи след това. Полежах си два дни за мое успокоение у дома и после - пак на работа. Но е хиляда пъти по-добре да се направи амнио, отколкото да тръпнеш да не е увредено детето или пък недай Боже, да се окаже наистина с някакъв неизлечим или неразрешим проблем. Между другото аз си правих амнио в "Шейново" (за МД по ред причини не искам и да чуя) и съм много доволна. Преди 2 години това изследване се плащаше, сега доколкото знам - го поема ЗК. В "Шейново" по принцип май само един лекар има право да го прави - д-р Румен Велев. Аз по принцип раждах при него, така че изобщо и не попитах за друг вариант. Но после чух, че само той има право на тази процедура - като шеф на патологията.
Където и да го правиш, успех. Стискам палци всичко да мине наред.  fingerscrossed

# 91
Дейна,направи амниото!Давай си сили и го направи.Това е рутинна процедура,риска от аборт е малък,както са споменали преди мен повечето момичета.Като чета някои мнения по форумите ,на майки,които са пред дилема ,дали да направят или не ,си мисля,4е превес дава предимно страха от аборт.Мисля,че е работа на лекарите да обяснят подробно ,колко нищожен е този риск.Помисли си за спокойствието,с което ще продължиш до 9 месец,при добри резултати/даи,боже/Дай си отговор на въпроса -готова ли си да отглеждаш дете с  нелечимо увреждане,защото за жалост и този вариант го има,даже и при млади майчета CryИма хора с различни лимити,има хора ,които даже осиновяват такива деца,а ти от тях ли си?
 Успех,каквото и да решиш и за да бъда по-ясна -представи си как една жена ражда бебе и след малко ,нищо неподозираща,научава ,че бебето и има Даун или нещо друго,можеш ли да си престави6 как слиза после по тези 10 стъпала ,за които ти говориш?! Sad
Върви!

# 92
Здравейте на всички  bouquetНе съм се включвала отдавна.Надявам се да сте в добро психическо и физическо разположение LaughingНа новодошлите - добре дошли  bouquet Peace  bouquetНа приетите в колеж - честито  bouquetНа предстоящите амнио - успех  bouquet, а на Мила - кутията ми е свободна Simple SmileАко имате нужда от едно рамо, заповядайте - на разположение съм Hug  bouquetУспешна седмица и целувки

# 93
Здравейте мами  bouquet
Дейна, въпреки, че аз самата не го направих амниото горещо ти го препоръчвам.Мисля, че бях писала по-назад в темата по какви причини от твърдо НЕ промених мнението си на твърдо ЗА.
Дъстин , честити християнчета, да са ти живи и здрави и само да те радват  bouquet
Ние сме хремави нещо но докторката ни взе строги мерки и сега сме на капки и гелче в носа, а ако знаете как не са му приятни тези процедури......голяма борба пада Sad
Авербод , аз определено имам нужда от помощ...пак ме е подгонила депресията но ако седна да ти пиша и един месец няма да ми стигне само да те въведа в проблемите които са ме докарали до това състояние.Корена им започва от съвсем ранно детство...не ми се връща назад.Мога само да кажа, че нито мога да забравя нито да простя...колкото и да не е християнско.
Желая на всички мами, малки и големи дечица много здраве и слънчево настроение  bouquet

# 94
  bouquet  bouquet  bouquet

Мамита, прегръщам ви от разстояние. Бъдете живи и здрави. 

# 95
Привет на всички! Искам да ви благодаря момичета, че ме навихте , яко се бях "мухлясала"  Embarassed за това амнио . Обаче ... Направих го  Simple Smile, държах се смело.. мисля, само дето на другия ден като останах вкъщи припаднах за малко , предполагам ,че просто освободих напрежението,  макар че се уплаших да си призная. Ама както и да е вече е минало и сега чакам резултатите, гледам да задържам интереса си предимно върху пола на бебо  не върху синдрома на Даун. Още веднъж благодаря, все си се бях отказала  Simple Smile

# 96
  • В светлината на слънцето
Deina, радвам се че всичко е минало без проблеми.  Hug Нормално е на следващия ден да се чувстваш по-особено. Аз например, имах усещане като за някаква тежест в коремната област, подобна на тази, когато ме оперираха от апандисит. Но като се има предвид, че от апандисит ме оперираха в 7 клас, само си представи колко реални са ми спомените и "усещанията" от тогава.  Grinning Май си беше само внушение от моя страна.
Стискам ти палци за резултатите и вярвам, че ще бъдат в норма.  Flowers Four Leaf Clover

# 97
Здравей,ДЕЙНА Simple SmileМного се радвам,че се чувстваш добре и спокойна1Надявам се и вярвам ,че всичко ще е прекрасно,чакаме да разберем пола на бебенцето WinkМисли си само хубави неща и си представяй как разхождаш бебето с количката,например.. Laughing
ДИНКА,как е корема?Моят вече ми натежава,понякога чувствам странна болка и тежест,ниско долу,особено ,когато вървя.Не е ли малко рано newsm78Бременелки,казвайте.Вие как се чувствате?Сигурно е от килограмите,дето си ги качвам.
Момичета,поздрави и целувки на всички! Hug

# 98
Браво, Дейна,
Стискам ти палци всичко да е наред. Да дочакаш само добри и радостни вести, стискам много силно палци. Благородно ти завиждам за куража, защото на мен не ми достигна.
Момичета, благодаря ви за добрите пожелания за моите деца. Както се казва "да ви се връща" по много от най-хубавото.
Днес съм лаконична, защото съм се засилила по задачи. Ако мога ще се включа по-късно.

# 99
 Hug  bouquetЗдравейте на всички Simple SmileНапоследък не се обаждам, но то е не защото не мисля за вас, а поради многото ангажименти ooooh!Иначе пия разни работи и си подготвям системите за подаръка Praynig Praynig PraynigДейна, скоро снаха ми преживя твоите вълнения, та съм съвсем "в курса".С ТЕБ СЪМ Praynig Hug  bouquet
Целувки за всички!
Мила, не съм те забравила Hug

# 100
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета, редовно ви чета , но само веднъж съм се включвала, на 39 години съм, имам две деца - батко на почти 17 и малко момиченце на 1г и 4м. В последните месеци на семейството ни се случиха куп неприятности и с мъж ми се замислихме дали не искаме да имаме трето дете, оценихме, че това е най-хубавото нещо в живота ни. САМО ЧЕ, аз ставам догодина на 40, сега още кърмя и нямам цикъл, а и всички наоколо ни смятат за ненормални. #Crazy Мислите ли , че е нормално да искаме още едно дете? И няма ли да стане твърде късно?

# 101
Rumi_Deni, това дали е нормално или не, според мен, го решавате вие двамата. Това, какво хората казали и т.н. - куче влачи, диря няма. Ако пък питате докторите - не ми се "чува" какви ще ги наприказват. От една страна имате две деца, предполагам здравички - значи щастие, предполагам нямате генетични заболявания в родовете и имате силно желание за трето дете - колко силно?? От другата страна са докторите, дето като приказват, вземат, че излезнат прави, годините, които могат да ви изненадат с, не дай Боже, детенце с увреждания, другите две деца, за които трябва да мислите (ще можете ли да поддържате стандарта им на живот, ако имате големи разходи по лекари, чукам на дърво). Ще може ли силното желание да издържи на всички "за" и "против"? Извинявай, че така ти отговарям, но това са и въпроси към самата мене. Аз също изпитвам огромно желание да преживея всичко отново, но и много ме е страх да не насилвам късмета си. Още един съвет (не го натрапвам, само предлагам) почети малко в подфорумите "Проблемно забременяване" и "Родители на деца с увреждания". Просто решение ви трябва да е отговорно и ако го вземете да си го отстоявате и както се казва: "Хайде, Боже, ти тръгни, ти напред и ний след теб!"
Пожелавам ви да сте здрави и щастливи, ако решите, тук най-малкото можеш да намериш подкрепа и информация, което хич не е малко. С поздрави.

# 102
Момичета , не мога да не се похваля : Бебо няма Даун  Simple Smile, ще чакаме още за другите резултати, но просто ми се искаше да споделя този с вас , всички сте мнго мили с мен.....Слънцето изгря по - силно  Laughing Приятна седмица от мен!

# 103
  • Пловдив
Руми, от вас си зависи, ако  с мъжа си искате бебе, всичко си е нормално, така че давайте смело  Peace  За докторите не се безспокой, има ги всякакви. Аз бях разтревожена, че съм на 40, но доктора беше първия, който ме подкрепи и ми даде кураж Simple Smile
Дейна, това е прекрасна новина   bouquet
Приятна седмица и от мен  Simple Smile

# 104
  bouquet Grinning Grinning GrinningРАДВАМЕ СЕ С ТЕБ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт