Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 24 984
  • 323
  •   1
Отговори
# 105
  • В светлината на слънцето
Deina, честито.   bouquet Много се радвам на хубавите новини и съм убедена, че и другите ще са хубави. Между другото какъв пол си поръчала на щъркела?  Wink
Rumi_Deni, и аз мисля, че е по-важно какво на вас ви се иска в този момент, а не какво ще кажат хората. А от лекарите не се страхувай. Много зависи и от човека. Аз родих за първи път на 36 години и от доктора си не чух и една дума от типа: "Ама защо чак сега?", "Ле-ле какви проблеми ще има сега" и т.н. Дори напротив, успя да ме убеди да родя по естествен път, а аз исках секцио, за което съм му много благодарна. А всички казват, че след 35 години се раждало само секцио. Наистина зависи от човека.

# 106
lulumba, така се зарадвах сутринта, та чак забравих да питам за пола, сетих се преди малко и като звъннах докторката ме попита какво искам и аз смотолевих нещо , а тя - казвай , последна възможност преди да чуеш , после няма да има смисъл  Simple Smile, казах момче , защото си имам момича, не заради друго и ... познах момичета, ще си имаме момче!!!  Grinning

# 107
Мами, разписвала съм се по-горе и да не се повтарям - моят доктор ми предложи секцио, но отказах, нищо че се препоръчвало след 40 г. и след инвитро /както съм аз/. След моето решение той ме подкрепи, като имаше готовност при нужда да прави секцио. Е, пак да не се повтарям - надали е имало по-леко и по-бързо раждане от моето половинчасово от първата контракция до първия плач на бебо и всичко това преди 3 месеца.

# 108
Е,Дейна,ти много хубави новини днес ни сервираш.. Simple SmileДа си все така радостна и щастлива..
Руми_дени,ако искате много бебе-вървете смело напред.Аз имах кураж да продължа да мечтая за бебе,благодарение на лекари.Последния лекар специалист,с който разговарях преди да забременея,ми каза с усмивка на уста,4е имам 7 фертилни години да опитвам/тогава бях на 36/.Естествено,решението си го взимате вие с мъжа ти,след като обстойно си изчислите риска от възрастовия фактор/при специалист/.Не забравяй,че риск има при всяка една бременност-товае,но затова пък и медицината е вече по-напреднала,има изследвания,много литература и специализирана информация.Желая ти да вземеш наи-доброто решение за себе си!
Приятна седмица на всички! Hug

# 109
Ами значи - честито момченце. По-големите честитки като се появи на бял свят и започне да ти "трови" сладко-сладко живота.  Hug

# 110
Дейна, честито и от мен. Радвам се заедно с теб. Толкова е хубаво да има добри новини. Пожелавам ти безпроблемно да е до финала и се надявам да получиш един красив, здрав и спокоен дундьо като подарък за всички тревоги.

# 111
Здравейте мили майчици  bouquet
Дейна, честито за прекрасните новини.От сърце ти пожелавам една лека бременност и здраво и красиво момченце smile3525
Руми-Дени, ако силно желаете 3-то детенце не виждам защо трябва да се съобразявате с хорското мнение.Преди месец навърших 40 години, имам син на 21 , син на 18 и сега най-малкия който утре става на 5 месеца.Горда найка на 3-ма сина, така се чувствам Hug
Маняна , ти си късметлийка с това леко раждане но аз съм от групата на МНОГО трудно раждащите.С втория ми син едва не си заминахме и двамата и затова прегърнах идеята за секциото с две ръце.Вярно че се възстанових малко по-трудно но не съжалявам.
Ние още си влачим хремата но вече сме по-добре.Студента е в еуфория, много е доволен и горд със себе си, ходи редовно на лекции и е много запален.Дано все така да продължава Hug
На всички желая много положителни емоции и здраве Peace

# 112
  • СОФИЯ
Благодаря ви , момичета, за подкрепата  bouquet
Ще трябва да го обмислим и да решим, сега си имаме друг проблем - таткото падна от стълба и си счупи лошо кара , вчера му правиха операция в Пирогов и сега го чака доста дълго възстановяване. Добре, че си имам батко, който да ми помага!
Но, не се отказваме Naughty

# 113
  • Варна
Чета ви, макар че рядко се обаждам и искам да ви пожелая много бебешки радости! Както ви писах преди, аз също искам още едно детенце и приближавам 40-те, но засега не сме планирали нищо  Sad. Дейна, радвам се за здравичкото ти момченце! Руми_Дени, желая бързо възстановяване на таткото и направете, както ви казва сърцето! Важното е и двамата да искате едно и също и то ще стане, си мисля аз...
А някой да е чувал за връзка ранна менструация и ранен климактериум?

# 114
  • Манчестър
Еи,не съм вярвала,че сме толкова много. Навремето като пуснах темата с плахия си въпрос мислех,че там ще си остане. Аз рядко се включвам,защото работя по цял ден и време няма.Иначе чета редовно всичко. Честито на всички нови мами,бъдещи мами и тн.
Аз пак да питам за тази амниоцинтеза. В началото писахме по тази тема. Аз живея в чужбина и когато ми разясняваха какво представлява ми казаха,че ти дава само процент вероятност,а не 100% сигурен резулат и поради която причина аз отказах да я направя.Как ви обясняват в БГ? Аз направих само троен кръвен тест и резултата беше 80% вероятност бебето да е с Даун,което е много относително,защото фактора възраст оказва голямо влияние. Оказва се обаче, че възрастта вече не е водещ фактор и в Дания е изключена като елемент(това от литература,която успях да изчета).В Англия се оказва в последните години,че възрастта на маиките на бебета с Даун прогресивно намалява.....

# 115
Благодаря ви момичета! Ave, на мен ми казаха, че БХС измерва вероятност, а амниоцентезата е диагноза - да или не със 99% точност.

# 116
Здравейте, момичета!
И аз съм от тези, които четат, но не пишат.
Бях ви казала, че искам още едно дете, но таткото не е навит нещо.
Е, сега вече е съгласен. Започвам да пия фолиева киселина и от следващата седмица започваме опитите.
Дано не чакам дълго ( Димана я правихме 2 години ), че нямам много време. Вече съм на 40 г., ако забременея сега, ще бъда на 41 когато раждам.
Стискайте ми палци!!!

# 117
Стискаме палци!  bouquet

По отношение на БХС и амниоцинтезата все са вероятностни изследвания останах с такова впечатление от докторката и различни случеи които ми разказаха. Нали имаше пример за една майка на която и казват, че трябва да махне бебето защото прогнозата и е лоша от изследването, а тя не го махнала и родила съвсем нормално дете а риска бил супер висок. Дано при всички мами бремеността тече нормално и си родим по едно здраво бебченце.  Simple Smile

bouquet Усмихнат ден ви пожелавам момичета.

# 118
Стискам палци. И аз нещо напоследък съм се замислила сериозно за още едно детенце. Първото го направихме сравнително бързо - за около 2 месеца, но тогава бях на 35, а сега съм на 39 и сигурно опитите ни няма да дадат толкова бърз резултат. Кой знае, то си е и Божа работа в известен смисъл. Може пък изобщо да не се получи, а може и много бързо да ни зарадва.
Аве, аз съм от тези, които правиха амниоцентеза. Покрай многото роднини и приятели - лекари, успях да разбера, че БХС или иначе казано кръвните тестове дават само вероятни резултати. Затова и при тях крайният резултат изобщо не е гарантиран. Амниоцентезата е генетично изследване, което е вече съвсем друго нещо. При него, поне тук, в България, се дава 100-процентова гаранция. Не съм чула майка, на която резултатите са били отрицателни относно синдром на Даун и т.н., после да роди дете със заболяване, както и обратното. Но може да има и такива случаи по света. Все си мисля обаче, че те са единици и по-скоро изключение от правилото.

# 119
Дейна,чудя се кой ще каже на майка да махне детето си,ако се основава само на кръвен тест newsm78.При лоши резултати,които са само едни числа се насочва към амнио,за да се разбере  100% има ли увреждане или не.Атерг,успех в начинанията и на всички желаещи бебешки радости -скоро да се похвалят с новина Simple SmileБожа работа...
Целувки и лек и усмихнат ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт