Лош резултат след амниоцентеза? Даун?

• 64 880
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
При тези изследвания всички резултати са само вероятности.Но за мен лично е факт, че благодарение на тях няма вече толкова деца родени с увреждания.За да си направиш тези изследвания ти обясняват доста добре за какво става въпрос.И според мен така обясняват,че място за колебание няма.Майка ми е имала дете даунче,с такова дете се променя изцяло живота на много хора.Ние всички сме си правили теста,само братовчедка ми имаше висок риск,но при амниото всичко беше на ред.Затова никога не съм се и замисляла да не правя изследвания,нали виждам как го е преживяла майка ми.Всеки решава сам,но е много тежко да се живее с такова дете.А ние вече всички сме със здрави и прекрасни деца.

# 91
pro4etoh v foruma za niakoi jeni napravili abort ot amnio .....li4no az nebihs e podlojila na tova izsledvane vseki si ima parvo na izbor nemoga da razbera samo predi godini kogato ne e su6testvuvalo tova ili tez izsledvania na6ta babi i maiki kak sa rajdali tolkova mnogo i zdravi deca a nie tuka sumati izsledvania i strahove za po edno razjdane ujas 4ak mie  sme6no  poniakoga a ina4e sum goliama panika mnogo se 6a6kam postoianno sunuvam bebeta i izsledvania dokato rodia sigurno 6te psihiasam napulno

Би ли копирала линк към тези теми, моля те! Аз също не съм попадала на постове на жени с аборт вследствие на амнио... Shocked

mag_a;isa, струва ми се това изказване не беше подходящо за твоята тема ,мила.
Не ти трябва линк ,повярвай ми и не прекалявай с четенето на страхотии ,защото така ще си докараш емоционална травма.Никъде не съм срещала аборт след амнио ,даже бях чела някаква статистика ,че през изминалата година няма такъв случай в Майчин дом.Риска е около 0,5% ,ако трябва да сме точни.Процедурата не е болезнена.
В темата "как да установим вродени аномалии" има много мами,правили амнио и на никоя не се е случило нищо лошо от самата процедура.Успокой се и се настрой позитивно ,колкото и невъзможно да ти се вижда сега.
 Hug

# 92
Не съм много запозната,но така се случи че преди време имах ежедневен контакт с родители на деца с увреждания и сме си говорили на по кафенце.Всички са правили амнио за следващите си дечица и при никоя от тях не се е стигнало до аборт вследствие на амниото.В смисъл,да се е увредил плода от него.
vesela78 ,имам позната ,която има три дъщери ,едната от които е със синдром на Даун.От нея знам,че така или иначе другите две дъщери докторите ще ги пратят да си направят амниоцентеза.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 12:08 от Крaси

# 93
Бамбина, не съм съгласна с твоето изказване. Риск съществува. Може в Майчин дом вече да са се специализирали перфектно и рискът да е минимален, но има вероятност нещата да се объркат и ако това се случи с твоето бебе повярвай, няма да ти пука колко процента е бил риска. Човек трябва да е наясно с процедурата, когато взима решение.
А към авторката, ако вече си решила да правиш амнио и си наясно какво представлява, наистина по-добре не чети ужасии. Притеснението ти също се отразява на бебето. Успех  Hug

# 94
  • София
здравейте,аз родих преди 4 месеца момченце със синдром на Даун.Имам БХС-резултата беше перфектен,никакъв риск.Имам и фетална морфология и там всичко беше о'кей.Мисля,че ако искаш една спокойна бременност е задължителна да си направиш амниоцентеза.

# 95
  • София
забравих да напиша-ФМ ми я правиха в мед.център Фемина,д-р Румен Димитров.Бебчо си има всички белези,но никой не ги видя

# 96
Благодаря, момичета!

Сега прочетох в друга тема, че на една мами са и казали положителен резултат за Даун от амниото, но тя е решила да го остави и се родило здраво детенце...
Как е възможно това?! Нали се изследва ДНКа при амниото, не би трябвало да има фалшив положителен резултат  Rolling Eyes Thinking

И сте прави, че не трябва да се зачитам толкова в отрицателните постове, но... и аз не знам вече, какво да чета и кой да слушам...

Първо се оказва, че има опасност при амниото от спонтанен аборт или преждевременно раждане, а сега и това..... Sad

# 97
mag_a;isa,

Вземи седни, успокой се и помисли:
1. Искам ли това дете?
2. Искам ли това дете само и единствено, ако е здраво?
3. Мога ли да направя аборт по медицински показания?
4. Мога ли да бъда пълноценен родител (майка) на дете с тежки увреждания/страдания?

Медицината не е математика. Медицината не дава никога абсолютни 100% за нищо. Съдбите човешки са толкова, колкото са човеците.
Но медицината е способна много да помогне.
Това, което пишеш е хем сърби, хем боли - драго ми е. Донякъде е разбираемо, всяка жена се притеснява дали всичко е наред с бебчето й, но в днешно време да се слагат на везни дали да се прави, или не амниоцентеза е смешно. Все едно да не ходиш на профилактичен преглед за рак на шийката на матката от страх да не "се намери нещо" докато не стане необратимо фатално.
Отиди и си направи всички изследвания, които имаш възможност да направиш, изчакай резултатите, вземи решение на базата им и се наслаждавай на бременността си.
Желая Ти много късмет, спокойствие и здрав мъник накрая.

# 98
  • Варна
mag_a;isa от четене на отрицателни и положителни постове мила, полза няма.
Само се стресираш излишно.Ако имаш съмнения, по самата процедура говори със специалиста
който ще ти я прави. Хич не се притеснявай да питаш за всичко и за риск и за последствия и т.н.
 Hug

# 99
mag_a;isa,

1. Искам ли това дете?
4. Мога ли да бъда пълноценен родител (майка) на дете с тежки увреждания/страдания?

Медицината не е математика. Медицината не дава никога абсолютни 100% за нищо. Съдбите човешки са толкова, колкото са човеците.
Но медицината е способна много да помогне.
Това, което пишеш е хем сърби, хем боли - драго ми е. Донякъде е разбираемо, всяка жена се притеснява дали всичко е наред с бебчето й, но в днешно време да се слагат на везни дали да се прави, или не амниоцентеза е смешно. Все едно да не ходиш на профилактичен преглед за рак на шийката на матката от страх да не "се намери нещо" докато не стане необратимо фатално.
Отиди и си направи всички изследвания, които имаш възможност да направиш, изчакай резултатите, вземи решение на базата им и се наслаждавай на бременността си.
Желая Ти много късмет, спокойствие и здрав мъник накрая.

А така, скарай ми се... шегувам се  Simple Smile имам нужда точно от това в момента.
В петък ще говоря надълго и нашироко с доки, ще го разпитам за всичко, което ме тормози.
Везните все още клонят към правенето на амниоцентеза, просто се опитвам да събира смелост докато дойде... само се опитвам обаче...

Благодаря ти!  Hug

# 100
mag_a;isa от четене на отрицателни и положителни постове мила, полза няма.
Само се стресираш излишно.Ако имаш съмнения, по самата процедура говори със специалиста
който ще ти я прави. Хич не се притеснявай да питаш за всичко и за риск и за последствия и т.н.
 Hug

Ще! Simple Smile

Hug

# 101
Бамбина, не съм съгласна с твоето изказване. Риск съществува. Може в Майчин дом вече да са се специализирали перфектно и рискът да е минимален, но има вероятност нещата да се объркат и ако това се случи с твоето бебе повярвай, няма да ти пука колко процента е бил риска. Човек трябва да е наясно с процедурата, когато взима решение.
А към авторката, ако вече си решила да правиш амнио и си наясно какво представлява, наистина по-добре не чети ужасии. Притеснението ти също се отразява на бебето. Успех  Hug
Бритт ,съгласна съм с теб   bouquet
именно заради завишеният риск при мен аз се отказах от амниото.
Никой не отрича ,че съществува някаква процентна вероятност ,но авторката както виждам е решила твърдо да се подложи на тази процедура заради резултата от БХС и можем само да я подкрепим и да й стискаме палци,а и медицината е напреднала ,има специалисти ,които са се усъвършенствали в тази манипулация и така рискът е сведен до минимум.
Тя напълно е предупредена за съществуването на този риск ,но аз просто предложих да не чете за усложнения
по време на амнио за да не се депресира допълнително-представям си какво й е от резултата от скрийнинга-аз лично
докъто си чаках резултатите щях да откача.

# 102
Много от момичетата са ти писали това, което и аз искам да ти кажа - 100% сигурност и гаранция няма. Знаеш ли, че генетичните изменения, които съществуват са над 4000 вида??? Попитай лекаря си за колко вида изменения изследват плода при амниоцинтезета?
А знаеш ли, че има дечица, пострадали от ваксини - най-обикновени, масово използвани ваксини? А знаеш ли какво ти готви утрешния ден???
Една от майките много правилно ти е написала:
1. Искам ли това дете?

Искам само последния въпрос да променя - Мога ли да бъда пълноценен родител на дете с увреждане?

Накрая ще добавя само едно - Аз съм ГОРДА и ЩАСТЛИВА майка на дете със Синдром на Даун и всеки ден благодаря на БОГ, че ме дари с него!

# 103
.....Накрая ще добавя само едно - Аз съм ГОРДА и ЩАСТЛИВА майка на дете със Синдром на Даун и всеки ден благодаря на БОГ, че ме дари с него!

Ох, много ми е тъжно като видя такива постове......

# 104
Ох, много ми е тъжно като видя такива постове......

Любопитно ми е за какво ти е тъжно?

Общи условия

Активация на акаунт