Отговори
# 180
  • в сърцето на един мъж...
Ех, Зари, колко си права Hug

# 181
  • Sofia
Зари,  Peace cry

# 182
... И е толкова, толкова жалко, тъпо и всъщност чудовищно, че ние с месеци им избираме колички, столчета и дрешки, а не правим кой знае какво, за да сме обични, обичащи се, обичащи и обичани родители.

Cry

Двете книги на Халед Хосейни са много силни.Бях впечатлена.Препоръчвам ви много и "Господарката на Ватикана"(Елинор Херман),"Да прекосиш Африка"(Соня и Александър Пусен) и "Бялата масайка " и втората й част "Завръщане от Африка"(Корине Хофман).Марте,не са класики,но няма да те оставят равнодушна!!!

Марина,добри новини!Браво!Хайде,че се затъжихме за вас!  Hug

# 183
Здравейте мили майчета,нямам много време тези дни да се включвам в форума,и скам само да ви помоля ако може да ми помогнете.
Ако някой  от вас или някой ваш познат си търси квартира в пловдив  нека ми се обади,даваме обзаведен апартамент в Тракия .Благодаря ви предварително.
На всички  много целувки и само слънчеви дни. Hug Heart Eyes

# 184
МамаЗ   bouquet

Коте, защо не можеш да гушкаш Венци  Sad заради болката ли, или просто не трябва  Confused имаш ли помощник сега?

Много благодаря за заглавията на книгите  Mr. Green тъкмо си прочетох последната и се чудя какво да захвана. Сега приключих Нюйоркски светски хроники, от авторката на "Дяволът носи Прада", много приятна книга  Simple Smile СЕга ще се метна на някоя от вашите предложения, само трябва да се замъкна до книжарницата.

Доре, колкото и тъпо да звучи, само двама души знаят как точно да постъпят един към друг и няма формула в тоя живот. Ти може би усещаш, че сега е твой ред да се отдръпнеш...помислих си, че наистина много го оплюхме твоя човек, но истината е, че той също води някаква битка вътре в себе си точно сега.

Карбо, по темата за мъжете, я сподели за онази твоя приятелка с новото гадже-татко. Тя не се ли чувства малко  гузна и самият татко какво оправдание изтъкнал за себе си при свалката. Може пък да открием нещо важно за мъжката дълбока и прочувствена душевност  Wink

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 14:30 от GALL78

# 185
  • София
Ох Доре, нямат край товите тревоги.Тези мъже....  #Cussing out
Диде снимките са супер.Много ми се ходи и на мен някъде.Тези водопади къде се намират?Дай инфо.

По-късно дано се включа пак че трябва да ядем сега.
Ето и как помагаме на мама:

И една сладка снимчица:

# 186
  • София
MamaZ Hug
Коте, стискам палци - крайно време е да ти минава вече!
Селинджър и за мен е най-добрият! Нарочно не съм препрочитала "Семействи Глас" от мноооого години, за да си остана със старите усещания. Иначе и аз се впечатлих от Халед Хосейни, но повече от "Животът на Пи" на Ян Мартел и от Харуки Мураками.
Сферичке, нещата вървят на добре при вас май Praynig, щом вече се чувате, пък и помощ предлага човекът... Не му се сърди прекалено (аз днес съм много доволна от моя и затова така - както въобще не комуникирахме или се изнервяхме, така вчера ни изведе на семейна разходка в парка, подари ми цветя, беше безкрайно мил и внимателен и т.н, и това продължава и днес!Най-важното - без нищо да съм казала! Естествено и аз съм по-внимателна с него и въобще настана една идилия... Така че нещата се оправят, само единият трябва да направи първата крачка, а другият да отвърне.) Колко съм положителна днес, а!
larakroft1, страшно сладуранче е с тази лека усмивчица...

# 187
  • окр Пазарджик
Здравейте мами!
Много ви завиждам ,че намирате време за книги , аз едва успявам тук да попрочета и то на почивки.
При нас нищо ново, затова и не се включвам често, само чета. Навивам нашия тати за нац. среща , дано се навие, че така ми се ходи някъде.

Атмосферче ще си позволя да ти дам съвет да не бъдеш инат , компромис му е майката и съм убедена , че няма сериозна причина за раздяла. Всички се караме за някакви битовизми , манджи , пранета и пр. Бих подкрепила раздялата , ако той системно пие , бие теб или детето или ако изневерява. Сега щом е размахал белия флаг сключете примирие и говорете за проблема. И моя мъж работи до късно и се прибира скапан, но намира време за бебче, за да мога малко аз да си почина или свърша някаква работа. Детето има нужда от двама родители , така че намерете начин да се разбирате!

# 188
  • Стара Загора
Хайде да похваля мъжа ми, дето толкова го плюхме тия дни... Laughing Казах му, че събота му връчвам Йойо и той се съгласи. След това предложи да ми помогне с чистене и пазаруване след работа! Shocked Аз казах, че се оправям. Crossing Arms Wink
Брех,брех  Mr. Green Mr. Green

# 189
Хайде да похваля мъжа ми, дето толкова го плюхме тия дни... Laughing Казах му, че събота му връчвам Йойо и той се съгласи. След това предложи да ми помогне с чистене и пазаруване след работа! Shocked Аз казах, че се оправям. Crossing Arms Wink

Доре,няма много да коментирам,че сигурно ставаме вече досадни,но...спомняш ли си онази твоя реплика за пинг-понг? Wink

# 190
Ха здравейте и от мен,

МамаЗ твоите постове винаги са изпълнени с много житейска мъдрост  Hug

Доре в една връзка трябва да има и компромиси, за да се върви напред. Иначе ще зациклите на място докато един от вас не преглътне гордостта си. Според мен трябва да приемеш предложението му и когато усетиш, че е настъпил подходящия момент да поговорите за това как се чувстваш ти, какво желаеш, от какво имаш нужда. Но е важно да говорите и затова как се чувства и Румен.
В никакъв случаи не го оправдавам за поведението му, но мъжете също имат чувства.

Ина кажи какво казаха днес докторите. Има ли подобрение вече? Ти как се чувстваш?

Марина очакваме новини и от теб. Дано малката вече е по-добре.

От днес и аз започнах със захранването на Йоан. Дадох му пюре от картоф, собственоръчно направено от мен. Детенцето много го хареса, въобще не се мръщи, а даже смея да твърдя, че похапваше с апетит.
Но във връзка с това имам куп въпроси и ще съм благодарна ако някои ми отговори:

1/ докато се дава по няколко лъжички от пюренцето по колко АМ трябва да изяжда след това детето?
Например Йоан сега изяжда по 150 мл. АМ и днес след 3 -те лъжички пюре му дадох цялата доза. Но утре мисля да му дам 6 лъжички да речем, други ден около 50 мл. и т.н.

2/ когато се въвежда нов плод/зеленчук задължително ли е да се дава и от него по няколко лъжички първоначално?
И ако това е така как се процедира?
Мога ли да дам едно пюре от картоф да речем , но едновременно с това да дам и 2-3 лъжички пюре от морков или мога да дам направо комбинирано пюре картоф + морков, защото вече съм видяла, че детето не проявява реакция към картофа.

3/Ако искам да въведа изцяло нов зеленчук или плод / еднокомпонентно пюре/ по цяло пюре ли се дава след като съм захранила? Например пюре от банан.

Тези въпроси са породени от това, че ако трябва да се дават по няколко лъжчики от всеки плод или зеленчук, който се въвежда, просто не знам кога ще успея да заместя цяло хранене.

И още една молба към мамите, които си приготвят сами пюретата - да споделите рецепти и техники на приготвяне.

# 191
  • София
gall, aми тя не се чувства гузно, въпреки че всичките й приятели са я заклеймили
По-точно гузно й е че не й е гузно  Confused
Тя по принцип не е влюбчива и сега е съвсем различна... Явно още е във вихъра на чувствата.

А момчето както ми го описва било много чаровно, много прямо и т.н. няколко пъти излизали по приятелски и той все й обяснявал как не е чувствал такова нещо, въпреки че много флиртове е имал.
Дори на месечинката на детенце били заедно. Въпреки че той се чувствал лош баща в този момент, й казал че с нея му е много по-приятно отколкото би било вкъщи
накрая една вечер се позабавили и той не се прибрал при жена си, а спал при моята приятелка - приказвали си до сутринта, когато все пак се предали пред желанието  Crazy
След това продължил да я търси, но тя вече усетила че нещата задълбават за нея и малко се дръпнала, но вече няколко дни не я търсил и тя обмисляше да му се обади да пита какво става

Ако ми го беше разказала преди да видя от първа ръка как се променят отношенията в едно младо семейство с появата на детето, аз първа бих я обявила за мръсница и т.н.... Но сега дори я посъветвах да се опита да изкара максимума за себе си от ситуацията и единствено да се опита да не се влюбва..
Гладам моя мъж и си мисля, че и той има право да разпусне - едни ще пият с приятели, други ще спят с непознати...
ако аз съм на мястото на онази жена дор бих си затворила очите за някои сигнали, стига в крайна сметка да не разбера за тази изцепка  newsm78
Така си мисля аз Simple Smile Но дано да не опира ножа до кокала, че ....

Еми, утре очаквай включване   phoneuu

# 192
  • София
Здрасти, Деси, аз още не съм захранила, но реших да си направя схема, че иначе тотално ще се оплета и няма да знам какво да правя, разбира се тя ще претърпи доста промени, сигурна съм в това, всичко се случва, но засега има такъв вид: http://spreadsheets.google.com/ccc?key=rM4_dlithz4JXP50MBcw6EA&hl=bg, ааа, тя има 3 таб-чета отдолу, в Основна схема е най-важното инфо! Мисля, че ще намериш тук отговори на някои от твоите въпроси, повечето инфо съм взела от книжката за хранене на "Моето бебе и аз" и разбира се от други източници, дано помогна с нещо  Hug
И количествата още не съм ги редактирала, стоят си като за 6ти месец, а в 7ми се поувеличават малко.

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 16:04 от iva_angel

# 193
Иве казва ми, че нямам достъп до този документ.

# 194
  • София
Ами трябва да го публикувам, ама за първи път ползвам Google docs, та ще трябва да се разровя да видя как става, като съм готова, ще пиша в този пост Simple Smile

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Aq-CoiNXNSNHck00X2RsaXRo … Y3c2RUE&hl=en

Така става ли?

Общи условия

Активация на акаунт