Ноемврийчета 2005 - 28

• 38 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
а, рано е още за стефан. сега сме на етап тя ми каза, аз й казах, пък тя рече, пък аз рекох. дали и изобщо ще се закрива група никой не знае - просто един администратор с длъжност директор така ми е казал. което обаче може и да не е истина. ние сме над 100 родители и всеки от нас има лостове за влиянние по различни места и механизми. напълно невероятно ми се струва една група от 40 деца да бъде закрита на случаен принцип без никой да разбере за това и без да се окаже влияние тук-таме според личните родителски уменията и законовите уредби - един е адвокат, друг работи в министерство, трети е редактор с връзки по медиите, 4ти е просто устат - все ще се намери начин за реакция. освен ако не ме лъжат съвсем нахално и безогледно, което пък би било тъпо предвид факта, че аз ще споделя инфото с другите дорители и всеки от нас ще синаправи труда да провери информацията - я по телефона, я по нет-а, я лично с някой в общината, я при кмета. така че рано е за стефан.
абе загубена работа с 2 думи  Rolling Eyes

кити - да, изобщо и не разбрах какво ни говориш. и по-добре  Peace

# 211
# 212
кити - да, изобщо и не разбрах какво ни говориш. и по-добре  Peace
Майче, аз пък това не разбрах.

# 213
опитах се да кажа, че нищо от това, което каза, не ми епонятно, защото децата като цяло не боледуват. и добре, че не ми е понятно - значи животът не ме е натиснал да се образовам. мога само да добавя, че ще се раздвам ако остана в подобно неведение по отношение на медицината. и в други случаи съм забелязвала, че като се изразявам постно съм неразбираема. така че ще се придържам към обичайния си стил на сочност, протяжност и подробност за ужас на всички околни  Mr. Green

ние сега задружно мяткаме палачинки, а в печката се пече ябълник - същото като тиквеник, ама с ябълки  Wink

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 22:09 от маик

# 214
Дружинка мила- благодаря за проявеното съчувствие  Hug Дано на никой да не се случва да изпада в такива ситуации, че наистина страха и ужаса са жестоко нещо. Аз все хващам все още в много черни мисли и панически пристъпи от тогава, а уж мина време и тн...

Благодаря и за споделените съвети, Sissa .   Hug И аз доста се до образовах и из нета, защото наистина само една техника не е достатъчен актив за такива ситуации, както показа моя опит....На обяснение звучат лесни нещата за изпълнение, но в действителност, да не дава господ, е много плашещо, когато трябва да ги прилагаш, а камо ли да видиш, че не дават обещания резултат....

тити, и аз не мога да ти кажа къде е било точно- така и не го видях...т.е. ясно е,че е запушвало дихателните пътища, но къде и колко надълбоко е било едни господ знае- този, който ни спаси детето. Така или иначе бъркането в гърлото е опасно нещо и трябва да се направи само, за да се притисне основата на езика надолу и да се освободи механично пространство, а пък иначе детето да се наведе и да се тупа по гърба между плешките- как се прави това с две ръце и глава без кръв от ужас не мога да кажа и се моля никога да не разбирам, както и никой тук....

Бубе, златна си с тези всички съвети- ти наистина по неволя си станала като учебник.Ще си запазя целия ти пост този път, че да не диря пак - особено ми харесаха домашните ти варени сиропи и капки....Благодаря ти още веднъж от сърце   bouquet  bouquet

# 215
мдам, хич ме няма в първата помощ....

# 216
Добър ден и успешна седмица на всички ноемврийски мадами!

Вчера имахме гости, че се разговорихме за стволовите клетки и споменаха, че можело да се вземат от млечните зъби. Някой запознат ли е с темата, че мен хич ме няма. Интересувах се когато Ники се роди за тази процедура, но не се извършваше във Варна. Вече я имаи в нашият град. Ако има такава вероятност да се извлича от млечният зъб - може и да ни огрее сега. Моля компетентните по въпроса да се включат и споделят Hug

# 217
Сисе, аз скоро питах, нали сега ще разждам. дадоха ми една брошура на Булгрейн и там пише, че може от млечните зъби.Има ценоразпис. Но според акушерката най-надеждните са от пъпната връв. Но струва около 4000лв всичко и ние няма как да се възползваме сега. Дано не се налага. Във Варна за булгрейн отговарял Съриев в Майчин дом.

# 218
Ужас - Сариев #Crazy - точно доктора от който "избягах", когато трябваше да родя....Надежно, ненадежно....ама това с пъпната връв вече е минало. Явно трябва да събера сериозно информация, че живи и  здрави до няколко години зъбите ще почнат да се сменят.

# 219
Честит първ учебен ден на всички малки ученици, а също и на техните родители! Спорна и изпълнена с успехи да бъде новата учебна година Hug

Най-после успях да кача част от снимките. За всички, които искат да си припомнят тръпката на сватбеният ден  - моля снимки
Някои снимки са по-тъмни и им трябва обработка, но и аз нямам нерви вече да ги чакам.

А това е малката фотосесия на Ники. Разбира се нейното присъствие се забелязва почти на всички снимки Wink

# 220
малко ми е трудно да разглеждам снимка.бг, но бавничко, бавничко - видях най-важното Simple Smile много красива сватба си направила - струвало си е нервите  Wink и ти си много хубава булка, браво, наистина   bouquet

# 221
  • София
Честит първи учебен ден, вчера!  Mr. Green
Моят първовкласник беше най-хубав. Вече нямам никакви съмнения, че ще се справи. Лятното училище един месец се оказа много добро попадение. Сега знае всичко къде се намира, къде му е стаята, стола, тоалетните. Чувства се много по-уверен. Те милите са като гърмяни зайци, а моят като повтарач (хаха).
Ох имам много да ви разказвам и да коментирам по темите, надявам се скоро време да намеря време.

П.П. Ах, Милейди, пупу.

# 222
като се спомена за подаръци за идващите рождени дни, ние се спряхме на това: http://www.elc.co.uk/toy/wooden-art-easel-pink-1/ в зелен цвят обаче. Ще драскат и двамата. Иначе мисля да поръчвам на подаряващите пъзели с определена тематика и брой части, моделин, бои/може и за рисуване с пръсти/, географски помагала - карти например, книжки-енциклопедии.

# 223
А аз пък никаква идея нямам за подаръците. А трябва да реша въпроса преди да родя. И място за РД трябва да намеря и да запазя. Сега нали ходя по магазини повечко, но нищо не ми ражда бременната глава. А нея ако питам тя иска всичко и после не го поглежда.

# 224
подаръци - Ники вече си казва и с надявам да сподели какво желае, ако не определено ще и взема книжка или въобще нещо което се купува от книжарница. Подобна дъска за рисува + магнити Ники получи миналата година за 3-ят РД - беше в десятката.
Сега да ви поразвеселя малко с едни сватбени колажи които ми подариха мои приятели.

Обърнете внимание на GSM и татоировката  Wink стига сте гледали пича

Бубе, заминавам за една седмица и да не вземеш да родиш Naughty

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 23:45 от Sissa

Общи условия

Активация на акаунт