Ноемврийчета 2005 - 28

• 38 293
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Измир
Майче, как ще откаже да вземе Камен? Нали братя и сестри са с предимство! Поне при нас е така.

Бубе, сега даже ми е по-добре Севима да си е в къщи, защото гледа и занимава Далия много добре. Но в първите месеци не беше така Thinking.

Доминика, бързо оздравяване и адаптиране Hug.

Милейди, много сладък аватар Heart Eyes. Почивай си.

Ние се прибрахме днес от Измир. Сега като сме само на 600 км. Crazy си ходим доста често. Децата са добре, растат и стават все по самостоятелни.
Искаше ми се да кача малко снимки, но ще остане за утре.

# 151
Е, наистина голямо раздвижване е настъпило тук. Личи че отпускарският период е към края си. Много хубаво е да видиш повече подписа  Simple Smile
маик - просто нямам думи за случилото се! Дано се оправят енщата - за мен тази история граничи с абсурд.
buba_katinka и при мен не идваш да се видим....голяма красавица, ще да е малката, щом ти се оценяваш на грозна Wink
*MILADY*   - не си вълк единак, нали знаеш че всички сме с теб Hug

Доминика - оправяй се бързо

# 152
Бубке стискам палци следващите ти контракции да са на термина!  Hug
майк чудя ти се как се оправяш с двамата? Влязох в тази роля за пет дена, а уж бях на почивка.Нали Крис е колкото Петра, а племенника ми Кирчо е колкото Камен, еми като се върнах от планината имах нужда от почивка, но уви...нямааа! Tired
Напоследък не пиша, нямам време, все нещо насам - натам....та добре, че Буба ми се обади да ме върне в реално време! Blush
Да кажа, че Крис е що годе добре, родена е да живее из планинските райони, много добре й действа климата.Другото около нея (прясно от днес) е, че май има проблем сега пък с бъбреците, не съм се ошашкала още, утре сме на нефролог и ще й правим ехография, като се върнем над вечер ще драсна какво е станало!
пп. Връщам се назад да понаваксам... Hug

# 153
Здравейте Simple Smile

Сердика, радвам се да те видя отново сред нас  Grinning  Пусни някоя актуална снимка, когато имаш възможност. Малик сигурно много се е променил и пораснал  Heart Eyes

никики, стискам палци да е фалшива тревогата за бъбреците на Криста!

бубе, и аз пожелавам следващите контракции да са около термина!  Дотогава - здраво стискай кълки и си почивай  Hug

канеста, звучи ми абсурдно искането на трудовите договори на родителите! Право да посещава целогодишно детска градина има абсолютно всяко дете! Аз лично щях да се обърна към някоя инстанция заради такова искане, трудовият договор е документ, който засяга единствено работника и работодателя. От детската градина нямат никакво право да гледат този документ!

маик, с удоволствие бих се срещнала стеб, но все още не се чувствам напълно здрава, а не бих искала да ви разболея  Hug Може би някой друг път, когато си в Русе. А всъщност докога сте тук  Simple Smile

# 154
Dominika   за съжаление не е така - нямаш никакви права, що се отнася до детски градини. Въпреки, че всяка община си решава, а може би именно заради това.  Аз нали минах през малък ад докато запиша Ники на градина. Говорила съм с човека на най-висок пост в община Варна отговарящ за ДГ и положението е такова - каквото общината реши. Както тогава ме светнаха, ако няма място да отиде детето ми в задължителният 1-ви клас (или предполагам предучилищна) мога да съдя общината за това, защото детето има право на образование по Конституция. Но никаде не пишело, че има право да посещава детска градина -това е екстра, която общината ни предлага видиш ли. Така, че те колят  - те бесят, за това могат да искат трудови договори, липса на задължения и всякакви други критерии по които да елеминират децата при недостиг на места. Както ми казаха тогава - общината няма сметка от детски градини. Да не говорим, че по едно време се чу, че всички щели да станат частни, но това е друга тема. Както и да е просто са ми болна тема тези градини още....сори за дългият пост.
nikiki   - стискам палци и чакам да се включиш

# 155
  • Димитровград
Доминика,искаха копия от трудовите договори,защото всеки можел да си извади служебна бележка,че работи.Нали в Димитровград е най-младият кмет в България и ДГ са му в ресора,чуди се за какво да се захване и да го "оправи".Аз и без това съм им трън в очите,защото се обадих по телефона и попитах защо не почива ДГ през ноември,когато на мен ми е много удобно,а почива август. Twisted Evil
Точно докато писах и Сиса е писала.
Другото което беше измислил-да се доставя храна за ДГ от неговия кетъринг и в ДГ да няма кухни.Добре,че не го приеха. ooooh!

# 156
маик, А всъщност докога сте тук  Simple Smile

ами аз май не съм много в русе. т.е. полу-в русе съм, полу-в софия. т.е. сега съм в софия - нали купихме нова камина, та докато ни нямаше, стефан организира зидането, шпакловането и вързването на тръбите. и вчера се прибрах за 1ден, за да почистя. за информация - за вчерашния ден изпрах 8 перални, включително всички плюшени играчки, измих всички налични играчки - от малките колички до кухнята на пипа и съдовете в нея /чак по-късно се сетих, че можех да пусна всичко пластмасово в миялната на някаква лека програма  Rolling Eyes/, изпрах 2та дивана и изтърках кухнята и банята. за черешка вечера минахме през кауфланд за седмичния си пазар, а също и през 2 гостита - едните ни кумци се изселват към крит, та ги навестихме /става ясно, вярвам, къде ще изкараме следващата си лятна ваканция  Mr. Green/.
след малко ще тъгваме  пак към русе, за да си приберем децата /утре/, но на път за русе ще  минем през шумен  Crazy а през шумен ще минем, защото в цяла софия няма достойни каменари-каминари за моята камина, и видиш ли, само в шумен има една фирма, която изработва ръчно-правени глинени /дали  newsm78/ плочки, с които ще облицоваме. оф, ама и аз съм една... пак се стигна до изречението на филков 'и на мен явно нещо ми има, за да ти се въжа на акъла' Simple Smile

# 157
маик, и това всичкото си го свършила за 1 ден  Shocked Убий ме, и за 1 седмица няма да успея с толкова много неща  ooooh! Определено при вас кипи живот, постоянно пътувате и изобщо има движение на енергиите! Как успявате и как намирате време за всичко това? Възхищавам ви се, наистина!

канеста, Сиса,

"детето има право на образование по Конституция.. ..Но никаде не пишело, че има право да посещава детска градина -това е екстра, която общината ни предлага видиш ли".

Ще изкажа моята интерпретация на тази ситуация.
Пред закона всички деца са равни. Никъде в законите не пише, че децата се разделят по критерия дали имат работещи или неработещи родители. Никъде не пише, че децата имат право да посещават детска градина. Но и никъде не пише, че нямат право, което автоматично се приема, че имат такова. Единственият проблем е с приема и местата в детските градини, но според мен това няма общо с искането на трудовите договори на родителите на вече приети деца. Бих казала, че това е грубо нарушаване на човешките права и защитата на лична информация. А това вече мисля, че е противоконституционно.
 маик, предлагам г-н Филков да се включи с компетентно мнение, имат ли право детските градини да искат трудовите договори на родителите на децата или това е нарушаване на правата на родителите?

# 158
  • София
... и видиш ли, само в шумен има една фирма, която изработва ръчно-правени глинени /дали  newsm78/ плочки, ...

Хммм, баща ми си търси глинена плоча, за да пече на нея (тя ще стои сложена върху барбекюто или в камината), така бил ял на някаква си ловна хижа. Той също ми говореше за тази фирма в Шумен. Ще да има нещо вярно.

# 159
За съжаление не е фалшива тревога, но не е и  крайно лошо. Rolling EyesКриста е с възпаление на пикочните пътища, от там има възпаление на легенчето на левия бъбрек и възпаление на червото( от където са и проблемите й с изхождането) . От вчера започнахме лечение и на това паралелно с другия й проблем....Не знам какво става с това мойто детенце, но знам, че всяко нещо я прави по-силна и издържлива, както й мен.....Има го и момента, че възпалението на легенчето на бъбрека може да е наследствено и да оказа се , че и двете ми баби са с такова.... Това е за сега, лек и слънчев ден на всички!   bouquet

# 160
nikiki въпреки, че ти писах на skype  Hug

Dominika абсолютно съм съгласна с теб Peace то и за това миналата година изхабих толкова нерви, чак криза бях получила.

# 161
nikiki, наистина съчувствам! Двете с Криста вече се "закалихте" покрай тия болести. Стискам палци за бързо възстановяване на Криси Hug

Сиса,   Peace Виждам, че сватбата наближава, всъщност другата седмица е  Grinning Как се чувстваш, предполагам вълнението е огромно? Надявам че, че ще споделиш снимки след паметния ден  Blush

Елспет, избиваш рибата с тоя аватар  Laughing Laughing

# 162
Добър ден и успешна седмица на всички!

Да, да...тази сутрин се събудих с мисълта, че това е седмицата в която се омъжвам. За моя изненада се вълнувам, но вероятно е така защото вложих много усилия в подготовката и в организацията. Сега всичко планувано започва да се изпълнява - например днес съм на козметик,  утре съм на проба...в четвъртък идват гостите ни. Нещата взеха да стават реалност и съм в страхотно настроение...дано всичко свърши добре Simple Smile

# 163
  • Измир
Никики,  Hug Praynig за теб и Криста.

Сисса, разбира се, че всичко ще свърши добре. Наслади се докрай на всяка минута.

# 164
Сисса, желая ти прекрасен сватбен ден! Сигурно в момента летиш, ехх! После да се покажеш като булка, плс!

Мидейди, Бубе, как върви бременеенето, колежки? Други бременни ноемврийки няма ли да се покажат (не, че подозирам някого)?

Аз карам и тази бременност на крак. Имах идеи да ходя на йога и гимнастика за бременни с цел релакс и кеф. Ще видим как ще го натъманя. Иначе - цяло лято си гледам сама щерките със спорадични появи на бабите. Особени сътресения няма, Само Галка е в период на осъзнаване на страховете си. Казва, че има чудовище на прозореца, вълци, баба меца, баба яга...целия персонал. Не сме я плашили, но от приказки и филмчета е разбрала кои са отрицателните герои. Сега тя спи при мен на спалнята. А татко и реве на дивана в хола, аз идвам, давам му биберона с надпис "млъкни!"/"мразя те!" и отивам да си общувам с хлапетата. Laughing (Малко майтап с "горещата" кампания на Уницеф).

маик, сигурно в детската е станало недоразумение. На мен учителките ми дадоха да подпиша документ, че Мина няма да посещава юли и август. Сигурно вашите госпожи са забравили да ти дадат да подпишеш, а директорката си мисли, че всички родители са подписали. Ужасна им е оправията!

Уффф, замислям се за частна детска градина, но не искам да е от най-скъпите, нали сме многодетни. Пък и дали ще нацелим точната... Най-важен ми е човешкия фактор. Едната ни госпожа има нужда от психо тест. В мое присъствие е крещяла на МИна и я е докарвала до истерия. Какво ли се случва зад гърба на майките... Някое ноемврийче посещава ли ЧДГ и доволни ли сте?

Галка засега остава при мен. Ще я пусна след половин - една година. Обаче в ДГ на Мина нямаше прием тази година за набора на Галка, няма гаранция че и за догодина ще има... Галка е първа в списъка там, когато се роди и бебето ще натрупаме още точки. Пък и 100% срещу подкуп ще я приемат веднага. На пролет ще мисля сериозно какво да правя.

Ето ни и нас (напоследък хич не ми се снима, а и мен няма кой да ме щракне с корем - огромен, както винаги):
http://www.flickr.com/photos/26331149@N03/3829110439/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/26331149@N03/3822004859/in/photostream/

Общи условия

Активация на акаунт