Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 084
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Въпреки, че подозирам какъв ще е отговорът, все пак искам да попитам - има ли опция при раждане със секцио бащата да присъства?!

Още нещо - ще се наложи пак да раждам със секцио, въпреки че нямам планирана дата. Бебко е 3,900 кг, а аз съм дребна. Това е причината и за първото ми секцио, след 15 часа опити за нормално. По съвет на доки, ще отида при първите признаци на раждане. Нямам уговорка с лекар. Та си мисля, дали на някой няма да му хрумне да ме пробва за нормално.

# 586
Тринити,мисля,че за да родиш секцио по медицински причини,без избор на екип,предварително трябва да минеш комисия,която да ти види документите и епикризите ,и да те пратят на допълнителни такива,ако решат.Провери си добре нещата.
Доколкото знам бащата на секцио не може да присъства.

# 587
Здравейте!  Hug
Можете ли да ми кажете имената на лекарите, които проследяват бременност в Тина Киркова по Здравната каса?
Още не съм решила къде да ходя и безхабернича, защото ходя всеки месец във Фемина. Иначе желанието ми е да родя при Ковачева, но при нея ЖК е само платена.
Благодаря за отговорите!   bouquet

# 588
За да родиш секцио по медицински причини е достатъчно да имаш документ удостоверяващ ,че се налага това- аз можех да имам такъв от моя лекар, който е съдов хирург, понеже имам тромбофлебит- но отказах да раждам така и той каза,че може и нормално . Написа само да съм с едни спец чорапи и да ми бият едни инжекций и си го носех тоя документ в мен и ми биха , докато бях там инжекцийте. Избора на секцио от край време си е повече парички.
А родилки толкова много има също отдавна, само дето сега като чувам какво е положението се чудя защо и да ви кажа честно , ако така се задържат нещата- аз не съм убедена, че ще отида пак там Sick

# 589
  • София
Най-неприятното, е че няма да имаме право на избор за нищо, освен за лекар де, което всъщност се обезмисля ... Когато няма места-няма! А и тази тарапана от родилки ме плаши не за друго, а затова, че можем да останем с бебка необгрижени достатъчно, както и много други мамчета... Много неприятна ситуация ... и като сме се решили вече за тази болница какво ще правим незнам... Ех, все ще трябва да се справим де!  Peace   Кажете все пак за козметиката в ТК - на Себа Мед ли е ??? Знае ли някой ...

# 590
  • София
900 си е секциото, стига да имате основание за него.
Но предполагам всеки доктор би измислил.

# 591
  • София
Аз не съм сигурна каква козметика толкова ползват. Освен някой душ гел евентуално, но не ми се вярва. За кремче при смяна на памперса само съм сигурна, че не слагат. Помолих една акушерка да ми покаже как се сменя памперс ( беба се беше наакала) и тогава тя я изтри с кърпичка на памперс и сложи памперса. Попитах  крем не се ли слага и тя каза, че в  кърпичката си има лосион. В смисъл тогава не видях козметика. Иначе съм 99% сигурна , че пелените ги перат със Тео бебе- така миришеха.
 Аз ти препоръчвам да не мажеш бебето с нищо след баня. Аз сега дълбоко съжалявам, че я мацотих с буклуци разни. На себа мед млякото е хубаво по принцип. Аз такова бях взела. Реших да го сменя и запонаха проблемите с кожата.

# 592
  • София
Добре де ... има ли възможност някоя съвсем скоро родила мама в ТК да посподели разни подробности ... От началния багаж до изписването, както и новите цени ... Много ще съм благодарна, а и ще е полезно за всички ни, на които предстои това приключение! Simple Smile

# 593
Новите цени са коментирани отначалото на тая тема. Hug

# 594
  • София
Добре де ... има ли възможност някоя съвсем скоро родила мама в ТК да посподели разни подробности ... От началния багаж до изписването, както и новите цени ... Много ще съм благодарна, а и ще е полезно за всички ни, на които предстои това приключение! Simple Smile
Четене...четене....четене......
Иначе ще си пишем на всяка страница едно и също!
С багажа нещата са си постоянни, т.е много пъти са описвани в темата подробно, от различни мами, а коментара за цените ще намериш няколко странички по-назад!
Успех и леко раждане! Praynig Hug

# 595
Да се запиша и аз! Постъпих в болницата на 8-ми в към 1 през нощта с изтекли води без контракции и разкритие. В чантичката /найлонова/ с багаж си носех 2 нощници, джапанки, жилетка, чорапи, тоалетни принадлежности /хартия, кърпички - сухи и мокри, сапун, четка и паста за зъби/, документация -обменна карта, лична карта, направление за хоспитализация и картон /него не ми го поискаха/, дребни пари, телефон, зарядно, ластик за коса, дамски превръзки 14 бр., 3 бр. бикини.
За през нощта ме настаниха в патология, поради това, че нямаше места в предродилно, а аз нямах контракции. Прегледаха ме, облякох си нощницата и джапанките, а дрехите, с които бях съпругът ми ги прибра. В патологията ми мериха тоновете на бебето и ме настаниха в една стая. На сутринта отново преглед и тонове в патология, клизма и ме смъкнаха в предродилна зала, в която ме чакаха около 30 часа да получа контракции и разкритие, постоянно следене на тоновете на бебто и изследвания. На 9-ти сутринта в 7 ми включиха системи за предизвикване на раждането и до 12.30 някъде 1 см. разкритие, контракции на 3-4 мин, но не се подобряваше положението. За 2 дни над 20 прегледа и нищо, като само от 7 до 13 сигурно 6-7, като видех някой доктор да си слага ръкавицата и подивявах. Вкараха ме за секцио, защото вече беше мн опасно за мен и бебо и на 38-мия час бебо излезе на бял свят. В 14 без 4 мин. на 09.09.09. Запознаха ме всички лекари в болницата. Оперираха ме д-р Арабаджикова и  д-р Димитров - много съм им признателна, страхотни лекари и най-вече хора!!! Ще ги помня с добро за цял живот, дори и след операцията идваха неколкократно и в реанимацията и после в стаята да ме видят, как съм. Като цяло всички лекари ми обръщаха огромно внимание. За целия си престой в болницата не съм платила нищо - освен престоя ми 4 дни във вип стая. Бях без избор на екип и честно казано не съм усетила разлика в отношението, което доказва и моите разбирания, че не е важно дали ще си платиш, а дали ще попаднеш на истински хора! С бебчо бяхме на антибиотици 5 дни, заради изтеклите води мн по рано от раждането, за да не получим инфекции.
На 14-ти на обяд ни изписаха благополучно. На 8-мия ден след операцията на 16-ти ми махнаха конците!
Ами това е бъдещи майки от мен!
Желая ви леко раждане и здрави бебоци!
Ако имате въпроси, съм насреща!

# 596
klovis83, честито на теб и на бебчо! Пожелавам ви здраве и много радостни дни! И мерси много за толкова позитивен разказ! И аз съм се насочила към Арабаджикова и толкова е приятно да чуеш за пореден път нещо добро за нея!  Heart Eyes

# 597
klovis83 честито бебче. За д-р Арабаджикова и аз съм чувала само хубави неща Peace

# 598
И аз ще раждам при д-р Арабаджикова. Тя ми следи бремеността от м.август ( замести д-р Генадиева, която излезе в майчинство) и засега съм много доволна от нея

# 599
klovis83, щях да се разплача докато четях...хубаво е че всичко ев ок и вкрайна сметка прекрасна дата...Честито и много късмет и от тук насетне!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт