Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 789
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря Дами, явно трябва да се пита наблюдаващия лекар, ако и той знае де Simple Smile

# 61
да най-добре да питаш лекаря си.

# 62
  • София
Моето секцио беше сега на 25.05 и беше с избор на екип - 500лв. Това не включваше вип стая за престоя след това и лекаря, който избрах е практикуващ в бонцата. Може би си платила пакет някакъв. Наистина е най-добре с лекаря да се говори  Peace

# 63
Родих в тази болница преди 3 години, без да избирам екип и без да платя и 1 стотинка. Бях очарована от отношението и от вниманието на персонала.
В момента очаквам второто си дете, което до десетина дни трябва да се появи и отново съм избрала "Тина Киркова". Забелязвам обаче, че нещата много са се променили отпреди 3 години. Едва ли не още с влизането в болницата ме питат при кого ще раждам и като кажа, че не смятам да избирам екип, чувам снизходително :"Е, може и така".
Няма да разказвам за отношението на една докторка, която от най-милата и прекрасна на света в миг се преобрази щом й казах, че сме решили да не плащаме за екип.
Всъщност притеснява ме как ще бъда третирана ако не платя. Единствена ли ще бъда без да съм купила вниманието на определен лекар?
Много бих искала да чуя мнение по въпроса от наскоро родили майчета и такива, на които им предстои всеки момент да родят без да са избрали екип.

# 64
Здравейте и аз ще следя тази тема,защото нещо се объркват нещата покрай избора ми на болница  ooooh! Не знам дали ще е проблем ако не са ме следели в тази болница,но пожелая да раждам там? С определен доктор ли трябва да говоря?или просто който се падне на смяна ...а не трябва ли да ме запишат все пак....за цените сега гледах в сайта-не намерих...явно е заради промените. NaughtyТакса на болницата след раждането ли се плаща или не и колко е ,да ли зависи от раздането? newsm78

# 65
  • София
За съжаление такава е реалността. И не само в ТК, но и във всяко едно здр заведение или кабинет гледат на теб под формата на определена сума пари #Cussing out #2gunfire
Дори и да не са ви наблюдавали там- няма да ви върнат и ще си родите спокойно. А колкото до отношението ..........мисля, че за няколко дни се изтърпява. Все пак не отиваме на хотел или санаториум. Факт е,ч е искаме човешко и нормално отношение, но.....такава ни е здравната система. И такава ще продължава да бъде, докато всички си мълчим и споделяме и се възмущаваме в  този и подобни други форуми.

# 66
Факт е,ч е искаме човешко и нормално отношение, но.....такава ни е здравната система. И такава ще продължава да бъде, докато всички си мълчим и споделяме и се възмущаваме в  този и подобни други форуми.
Мишле, ами аз днес от сутринта се разправям със Здравната каса, защото вече наистина ми вдигнаха нервите. Не само, че тази докторка от "Тина Киркова" ме върна и не пожела да ме прегледа, ами и един в поликлиниката, дето замества моята лекарка, която ми води жк (щото тя е в опуск) щял да ме прегледа срещу 30 лв. Не издържам просто!!! Това не е нормална държава!

# 67
винаги има и добри и лоши отзиви за платено или раждане без избор на екип,въпроса е единствено за личното
спокойствие на мамите,когато знаят,че имат уговорка с лекар,но аз мисля,че е въпрос на късмет.
просто зависи на кой ще попаднеш,ама не е вярно,че като не плащаш и не се отнасят добре.
Успех на бъдещите мами!

# 68
Daniele,спокойно,няма да плащаш като не искаш,аз като платих да не би да бях в хубава стая или пък акушерките бяха
мили с мен?Затова казвам,че е въпрос на късмет,лекарите са страхотни но обслужващият персонал е еднакъв и за
платили и за неплатили.Истината е,че болницата е стара и е малко мизерно,но общо взето персонала се държи
еднакво към всички-които са гадове са гадове,които са хора се държат човешки.

# 69
  • София
А случайно някой да има уговарял се с акушерка, а не с лекар???

Аз съм за активно раждане и ми се струва, че да имам акушерка, на която да имам доверие и да е до мен ще ми е много по-полезно...
Но се чудя дали това въоабще е възможно тук Tired

# 70
Radost-i-na,не можеш да се уговориш официално с акушерка,само устна уговорка може да имате.Но предполагам става.Аз,докато не дойде време да започна изгонването/самото раждане на бебето/,лекар не видях.Той дойде чак за изгонването,с мен е бил 40-50 мин.Докато родя и ме зашие после.

# 71
  • София
Секциото може да е 1200 лева, само ако доктора не е от болницата, а си има договор с нея да си води ражданията.

В момента избор на доктор, независимо от начина на раждане е 500 лева, от 1-ви август става 900 лева.
От няколко мами чувам, че са си се разбрали с докторите да си платят до края на юли, за да хванат по-ниската такса. Имам предвид такива дето ще раждат първите 2-3 седмици на август. Не виждам защо да не може, всичко си е до договорка.
Все пак едно е от началото на бременността да знаеш, че цената е тази, съвсем друго да ти го поднесат в последния момент.
Така че, ако си имате доктор - най-добре говорете с него.

tsveti, имам няколко познати, които са раждали там без избор на екип, но всичките поне преди 2-3 години. Всички бяха много доволни. Много е тъпо да се разделят на платили и неплатили, на моя колежка в Шейново (роди преди 10 дни някъде) и бяха казали - що не си е платила, да си била платила! Милата, имаше доста тежко раждане, но не мога да коментирам.

Пожелавам на всички да случат на лекари, акушерки, санитарки, независимо дали са с избор или без-

# 72
значи последен коментар давам по повод секциото-1200лв.с избор на лекар,който работи
от 20г.в болницата-Константин Маленов,не съм го викала от други болници!не споря за
нищо просто ви казвам моя случай.може той да си слага няква сума лично за себе си,незнам.

# 73
  • София
Е това вече е хипер странно. Наистина Маленов е от дълги години там.
Да бе, и аз не споря, само дето не очаквах. Нали нямаш в тази цена Вип, присъствие на таткото и тем подобни?
Сега имам една мама дето ще ражда при него, 500 лева и е раждането, но явно си има изключения колкото си искаме.

# 74
Не,випа си го плащах отделно,а тя в часгния му кабинет ли ходи?

Общи условия

Активация на акаунт