Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 011
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 825
ама бременна все пак...
абе най-лесно на регистратурата с направленое и те пращат 
е,да де,през регистратура трябва първо. Grinning Но със сигурност в 103-ти преглеждат всякакви случаи.

# 826
Мами има още едно питане за тази болница. Припознаването на бебо от татко му как става? В смисъл, че в някои болници искат предварително заверена декларация от таткото пред нотариус. Тука как стоят нещата? Някъде четох, че има точно определени часове за записване на името на бебето и т.н.

# 827
Значи: таткото прави декларация,ако няма брак.Ако има се носи брачното свидетелство.При мен минаха да ми ми кажат какви документи искат в деня след раждането и ги искаха за на другия ден сутринта.Таткото ги донесе,а същата сестра мина следобяд и попълни документите.Искат фотокопия за документите/декларацията или свидетелството за брак/.Това е.После от 105-ти кабинет се взима удостоверението за бящинство/което важи пред НОИ за 15-те дни платен отпуск по бащинство/,епикризи и тн.на майката,као не са били готови.

# 828
Значи: таткото прави декларация,ако няма брак.Ако има се носи брачното свидетелство.При мен минаха да ми ми кажат какви документи искат в деня след раждането и ги искаха за на другия ден сутринта.Таткото ги донесе,а същата сестра мина следобяд и попълни документите.Искат фотокопия за документите/декларацията или свидетелството за брак/.Това е.После от 105-ти кабинет се взима удостоверението за бящинство/което важи пред НОИ за 15-те дни платен отпуск по бащинство/,епикризи и тн.на майката,као не са били готови.

Да. Няма брак. И точно това ми беше въпросът къде се прави тази декларация - в болницата или извън нея, при нотариус?

# 829
  • София
Да. Няма брак. И точно това ми беше въпросът къде се прави тази декларация - в болницата или извън нея, при нотариус?

Декларацията трябва да се изготви и подпише при нотариус от таткото. Може да стане и преди самото раждане като в този случай не се указват имената на детето и датата на раждане, а период, в който се очаква да се роди и имената на майката. Това са си стандартни декларации, тъй че всеки нотариус може да я изготви.
След като се роди бебето в болницата ще ти поискат личните карти (не помня дали само твоята или и тази на бащата) и задължително заверената нотариално декларация от бащата за припознаването и ще си попълнят необходимите документи.

# 830

След като се роди бебето в болницата ще ти поискат личните карти (не помня дали само твоята или и тази на бащата) и задължително заверената нотариално декларация от бащата за припознаването и ще си попълнят необходимите документи.
И двете карти трябват или фотокопие от тази на бащата.

# 831
Здравейте момичета,
Термина ми е за 05.12, уж се бях ориентирала за болница, но слушам какво ли не и от кой ли не и започвам да се чудя къде да родя?
Знам че въобще не ми е конкратен въпроса, но съм чувала за много родилки които отиват да раждат без избор на екип и ги връщат или другия вариант да не се грижат за тях. Аман от тая държава дето всичко става с пари, ми нали това им е работата на тези хора, ама като си платиш допълнително и се разтапят. Стига че пак се ядосах.
Ще ви бъда благодарна ако споделите дали сте раждали с избор на екип или не и какво е било отнушението към вас, шевове, недай си боже усложнения и т.н.

# 832
milenaire, ДесиХ3, благодаря Ви Simple Smile

# 833
Моми4ета,как стоеше въпроса с лака за нокти?Едно време знам 4е много се караха,сега дали още е така?

# 834
Моми4ета,как стоеше въпроса с лака за нокти?Едно време знам 4е много се караха,сега дали още е така?
Да не е плътен цвят,за да се вижда цвета на ноктите дали се променя.Аз бях с безцветен и не са ми казали нищо,но по принцип и в чужбина са ме предупреждавали за лака.

# 835
Аз бях с френски поради тази причина и нямаше проблеми Peace

# 836
Записвам се да следя темичката.Сериозно се интересувам от раждането там.

# 837
Здравейте,
нека някой да сподели, ако има опит дали тези Отворени дни в Света София са полезни и как протичат. Много ми се иска да отида на 21.10., но се колебая, защото е свързано с излизане от работа и други такива ангажименти. т друга страна, това е болницата, към която съм се насочила за раждане и мисля, че е добре да се отиде (дори с бъдещия татко  newsm78) Така, че споделеното мнение ще ми е от голяма полза! Благодарности на всички!!!

дата е пълна вече, ако имаш време се запиши за следващата на 04.11.2009
Благодарности за съвета, ще се питам да се запиша на 04.11. А само още един въпрос - полезно ли е и за татковци и случва ли се често и те да ходят?

# 838
  • София
Благодаря на всички!

# 839
Да не е плътен цвят,за да се вижда цвета на ноктите дали се променя.Аз бях с безцветен и не са ми казали нищо,но по принцип и в чужбина са ме предупреждавали за лака.
А,така!Аз в4ера специално ходих на маникюр и педикюр,та да съм красива докато раждам Mr. Green и си сложих един тъмно4ервен лак.Сега да го трия ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт