Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 932
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте,
Този тест за  упойки в кои случаи се прави? Само при секцио или?

ПОсещавам лекции за раждане , където лекарката ни обясни,ч е тестове за упойка се правят задължително, ако имаш някакви алегрии, особенно към вид лекарства. Иначе не е нужно. Но принципно, алегриите в днешно време се появяват неочаквано. Така че за твоя сигурност или ако си решила да раждаш с упойка си направи тест.
мерси за инфото, вчера го видях за малко, а по подробен преглеф ще правим в петък. Въпреки че се видяхме за малко наистина останах очарована, да се надяваме и че със секциото е добър.
Колкото до алергиите за пръв път чувам, че се плаща.  #Crazy

# 946
  • София

ПОсещавам лекции за раждане , където лекарката ни обясни,ч е тестове за упойка се правят задължително, ако имаш някакви алегрии, особенно към вид лекарства. Иначе не е нужно. Но принципно, алегриите в днешно време се появяват неочаквано. Така че за твоя сигурност или ако си решила да раждаш с упойка си направи тест.
[/quote]

Благодаря за отговора,но до колкото разбрах и да искам да раждам с упойка или в последствие да си я поискам,почти винаги отказвали.А и ще съм без избор на екип...Много объркано. ooooh!

# 947
Ха!  Момичета, на сайта на ТК е даден един адрес за задаване на въпроси и отговори. И аз понже в очакване съм жена без работа, реших да го пробвам. Simple Smile Зададох им въпроса защо не поставят упойки на родилки без избор на екип. И вижте какво ми отговориха:

Здравейте,
Не съм съгласна с Вас, че на никой без
избор на лекар не е поставена упойка.Не е
задължително да правите избор на лекар.
Анестезиолог има 24 часа в денонощието.
Има значение дали сте алергична към нещо
или не. В определен период от раждането
при преценка на дежурния
акушер-гинеколог може да Ви се постави
упойка.

Жалко, че няма име на отоговарящият ми Grinning

# 948
Елеа,кажи им да прочетат тази тема,за да видят колко момичета са казали,че не им е била предложена и пиставена упойка. Confused

# 949
Елеа,кажи им да прочетат тази тема,за да видят колко момичета са казали,че не им е била предложена и пиставена упойка. Confused

Така и направих Simple Smile И междувременно ги попитах, защо в ценоразписа на болницата не е упомената цената на упойката, след като поставянето й не е проблем Wink

# 950
Здравеите,преди година и половина и аз родих в тази болница и без избор на лекар.Но честно казано хич не съм доволна и живот и здраве,ако пак забременея,ще бъда с избор на лекар.
Първо ме оставиха да преноса осем дена/благодарение на д-р Панова/,а не е трябвало,защото получих инфекция заради зелените води,и ме започнаха с АБ още от преди да родя,на осмия ден ми пуснаха система за предизвикване,и за мое учудване една лекарка стоеше при мен и ме наблюдаваше непрекъснато,но в последствие разбирам защо,но.....................А на 6см ми сложиха спинална упокоика без предварително да са ми правили каквито и да било тестове.
Накрая все пак родих по нормален начин,НО разбрах че на косъм съм се разминала със секцио.
А за капак си имаме и подарък от там-детето ми е с упорити стафилококи,които и до ден днешен не можем да излекуваме.
Но все пак избора си е личен.
Една приятелка роди пак в Т.К седмица преди мен,също безизбор на лекар и е много доволна.
Важно е на какъв човек/лекар,ще попаднете Peace

Забравих да добавя,че в после все пак се наложи да си платя упоиката.

# 951
ЗДравейте! Реших да се "отбележа" и аз, въпреки че отдавна съм родила двете си деца. Сега сестра ми очаква първото си дете и ето какви са ми впечатленията от  Тина Киркова - ако не си "изберете" екип т.е. не си платите 900 лв. не очаквайте добро отношение!!!

# 952
Здравейте, отново!
И аз съм се насочила към Тина Киркова за първо раждане и малко съм притеснена. Още съм във втория месеци и тепърва ще се минава през всичко. Като отидох на първи преглед там за потвърждаване на бременността попаднах на д-р Ценка Шешенкова, но чесно казано не ми вдъхна особенно доверие. Като специалист може да е добра, не знам, говоря от позицията на един преглед. Другата седмица трябва да отида за първите ми изследвания при нея, но май искам да я сменя... Мисля да платя за ЖК 400лв. Все пак миналите по този път мами като си платиш кога точно отиваш при лекаря, който си избрал за ЖК? А сега мога ли да сменя докторката и да отида при друга, въпреки че на документа ми пише нейното име?! А и... очаквам препоръки за доктор за ЖК в Тина Киркова, който и евентуално да води раждането!? Благодарности на отзовалите се ... 

# 953
  • София
Здравейте, отново!
И аз съм се насочила към Тина Киркова за първо раждане и малко съм притеснена. Още съм във втория месеци и тепърва ще се минава през всичко. Като отидох на първи преглед там за потвърждаване на бременността попаднах на д-р Ценка Шешенкова, но чесно казано не ми вдъхна особенно доверие. Като специалист може да е добра, не знам, говоря от позицията на един преглед. Другата седмица трябва да отида за първите ми изследвания при нея, но май искам да я сменя... Мисля да платя за ЖК 400лв. Все пак миналите по този път мами като си платиш кога точно отиваш при лекаря, който си избрал за ЖК? А сега мога ли да сменя докторката и да отида при друга, въпреки че на документа ми пише нейното име?! А и... очаквам препоръки за доктор за ЖК в Тина Киркова, който и евентуално да води раждането!? Благодарности на отзовалите се ... 

Жени,аз раждах преди месец и бях в една стая сеедно момиче,което си е водила
ЖК при нея.От недоглеждане от нейна страна,за малко да загуби бебето.
Добре,че била шефката на родилно да я види и само да пръв поглед да
и каже,че се налага спешно секцио.Ако е изчакала още ден-два,щяло да е късно!
Тя отишла да я приемат,че има албумин,а я вкарали за секцио!
Така,че и помисли добре!Успех!

# 954
Здравейте, отново!

Мила , ако ще си плащаш по-добре си избери лекар в който ще имаш доверие и при който ще ти е спокойно. Аз съм с платен абонамент при д-р Янкова, невероятно доволна съм. Но други добри доктори са Ковачева, Ташков , сигурна съм че има и още но аз имам информация за тези.  Просто се спи на даден лекар и тогава ще решиш как да действаш за да се свършеш с него. Предполагамче и съфорумките ще помагат с контакти

# 955
Здравейте мацки
Присъединявам се към вас. И аз мисля да раждам в Тина Киркова. Първия ми син го раждах там преди 11 години, а и сега болницата се намира близо до нас.
Бях шокирана от цената за избор на екип и сега съм в дълбок размисъл дали вообще да правя такъв избор.
Не познавам никой доктор на който мога да гласувам 100% доверие за да кажа, че тоя е моя доктор и да дам за това 900лв
Ходя на ЖК в ТК при д-р Илиев и имам смесени впечатления от него.
zaxarni4ka видях, че ти си избрала Илиев. Имаш ли впечатления от него и информация от раждали при него мами. Ще съм ти благодарна за всякаква информация.

и аз ходя при Илиев на ЖК и като теб съм със смесени впечатления и по-скоро не бих го избрала... всеки път намира начин да ме накара да плащам по нещо, я запис, я ултразвук, я секрет, но за него се запънах защото съм чела Програмата Майчино здраве на НЗОК....и ми е много неприятно като ми каже, че еди какво си ми е "безплатно", е как точно е безплатно като плащам задължителни здравни осигуровки, а пък в моя случай на не малък осиг. праг.

# 956
Благодаря за отговора,но до колкото разбрах и да искам да раждам с упойка или в последствие да си я поискам,почти винаги отказвали.А и ще съм без избор на екип...Много объркано. ooooh!
[/quote]

Мисля, че ако си платиш няма да ти я откажат. Най-вероятно трябва да заявиш при приемането. Със сигурност НЗОК на я поемат.
На мен преди 5 год ми предложиха сами, но аз отказах. Сега дори не съм разпитвала как стои въпроса.

# 957
Здравейте, отново!

Ако си здравно осигурена и си с направление не виждам защо да плащаш  тези 400 лв. Сравни какво включва платеното в сравнение с Програмата Майчино здраве. Платено следена на бременост има навсякъде и не е нужно направление само парички. Иначе какво се получава даваш им направление и за същото пак си плащаш  newsm78
Дори да си дала направлението на Шишенкова може да я смениш...незнам как точно , но Джи Пи-то ти може да знае.

# 958
И аз съм при Илиев на ЖК по ЗК,но не бих го избрала за раждане!(Аз не че ще избирам екип де. Mr. Green) Ако щях да плащам бих избрала Ковачева.Прави ми първото секцио и съм много доволна! Peace

# 959

Мисля, че ако си платиш няма да ти я откажат. Най-вероятно трябва да заявиш при приемането. Със сигурност НЗОК на я поемат.
На мен преди 5 год ми предложиха сами, но аз отказах. Сега дори не съм разпитвала как стои въпроса.
[/quote]

Ева, ако изчетеш темата назад ще видиш, че упойка без избор на екип не се поставя /въпреки, че се опитват да ме убедят, че не е така/ - няма мама, която да си я е искала и да и е поставена. Дори в ценоразписа на болницата няма цена на упойката.
И понеже мен живо ме интересува този въпрос събирам инфо от всякъде, ама не - понеже съм без избор на екип, за мен няма упойка. Та това е причината да се замисля дали ще раждам в тази болница. Ама ще реша в последния момент, де. Като ме подгони зОра ще реша на кой сфетофар на къде ще тръгна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт